perjantai 5. elokuuta 2016

Paluu arkeen


Arkea nyt viikko takana. Eihän se niin kurjalta tuntunutkaan kuin mitä ennakkoon pelkäsin. Oikeasti työarkeni ei ole tietenkään kurjaa muutenkaan, mutta pitkän kesäloman jälkeen olo on aina haikea, joskus jopa alakuloinen. Nytkin sellainen lempeä haikeus on vallannut mieleni, mutta töihinpaluu ei ahdistanut, vaan elokuu tuntuu juuri oikeanlaiselta. Valoisat aamut, kahvihetket työkavereiden kanssa ja lapsilla yhtä jatkuva loma saavat aikaan välitilafiiliksen - tiedättehän, kun elää kellokortin määrittämää arkea ja samalla on kesämielellä.

Ei silti, etteikö olo olisi ihan nuutunut etenkin, kun nyt alkavalle viikonlopulle mahtuu monenlaista ohjelmaa. Parhaat lääkkeet alkavalle viikonlopulle ovat (ehkä liiankin) hömpähkö historiallinen romaani, jonka ostin lääkkeeksi Downton Abbey -puutteeseen, wanna-be-Twin Peaks-tyylinen kirsikkapiirakka oman puun hedelmistä ja hyvä musiikki. Kirsikkapiirakka on kuvassa, kirjasta kirjoitan tänne myöhemmin ja musiikkiin palaan jo viikonloppuna, sillä sain mainion siihen liittyvän haasteen. Syksyksi, arkea ilostuttamaan, on myös roimasti pieniä suunnitelmia, mutta niistä lisää JOS ne onnistuvat.

Onko muita arkeen palanneita? Miten on sujunut? Tai jos arki on vasta alkamassa, niin millä mielin olette?


24 kommenttia:

 1. Eka viikko takana täälläkin ja ihan samat fiilikset, toisaalta jo työkuviot käynnissä, mutta toisaalta vielä lomamielellä. Me vielä kävimme nukkumassa pari yötä mökilläkin! Luettua ei ole tullut paljoa (luinkin viime viikolla kuin, no, viimeistä lomaviikkoa), mutta olen katsonut Netflixistä Grace&Frankie -sarjaa, ihana hyvänmielensarja! Ei mene varsinaisesti luihin ja ytimiin, mutta on nokkela ja hyvin käsikirjoitettu sarja.
  Viikonloppuna täällä on kesäfestareita ja saamme siskon perheen yökylään. Vähän siis sellaisia lomajuttuja nekin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, aika samoissa mennään siis! Ah, pitäisikin katsoa tuota Gracea & Frankieta, yksi kollegakin suositteli. Joskus kaipaa juuri tuollaista hyvää mieltä tuovaa sarjaa, joka ei vaadi liikaa, mutta tarjoaa mukavan tuokion sohvalla.

   Teillä onkin monenlaista mukavaa nyt viikonloppuna. Nauttikaa! <3

   Poista
 2. Voi että, olisipa kirsikkapiirakkaa! <3 Kuten toisaalla puhuttiinkin, olen täällä kesälomallani ja kovassa flunssassa, ja palanen herkkupiirakkaa teen kanssa olisi nyt poikaa.

  Luulen tietäväni, mitä kirjaa tarkoitat, ja se kiinnostaa kovasti minuakin. Mutta jos se on liian hömppä, niin hmmm... Minulla on nyt muutenkin jäänyt klassikkovaihe päälle, mieli tekisi lukea vain klassikoita koko ajan. Mutta kyllä sen hömpänkin vuoro tulee viimeistään syksymmällä, kun illat alkavat olla pimeitä ja työ- ja kouluarki väsyttää.

  <3 sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, voi sinua flunssatarta. Lähetän sinulle virtuaalisen palan kirsikkapiirakkaa. Kuvittele syöväsi se jossain amerikkalaisessa dinerissa. <3

   Varmasti ajattelet samaa kirjaa. Minusta tuntuu, että se toimisi loistavasti tv-sarjana, mutta kirjana niin ennalta-arvattava hömppä on vähän... Koukuttava se kyllä on, mutta nyt kaipaisin jotain Bargumin Syyskesän tapaista.

   <3 sinnekin!

   Poista
 3. No näin juuri. Kyllähän siihen arkeen taas tottuu, onneksi voi vähän porrastaa näin aluksi. Myös pieni kulttuurikäynti ja siihen panostus loppulomasta teki sopivan hyvän mielen ja muistutuksen siitä, että asioita voi kokea myös arkena muutenkin kuin töiden kautta. Ja voi kylläpä viikonloput tuntuvat taas niin ansaituilta, tai illan lukuhetket (vaikkakin silmät lopsuen) <3!
  (Miten sinä et ole vielä Dicteen hurahtanut...?!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, kyllä vaan, tällainen porrastaminen auttaa. Mutta mieli tietenkin kaipaa aina lomalle. :D Toisaalta ilman arkea loma ei tuntuisi lomalta eivätkä viikonloput niin tärkeiltä. <3

   (Dicte? Olen niin pihalla _kaikista_ tv-sarjoista nyt kesällä :o )

   Poista
  2. Omg. Tiesi YLE Areenaan äkkiä vie.

   Ja kylläpä jouluna voisi pitää toisen "kesäloman", mieti... Nyyh!

   Poista
  3. Pitäisikö? Siis alkaa katsoa Dicteä. :)

   Joo, jouluna nyt viimeistään. Onneksi välissä on pieni syyslomakin, meillä se tosin vain kaksi päivää, mutta viikonlopun kanssa neljä.

   Poista
 4. Loman loppu on aina kaihoa täynnä, mutta kyllä kaipaan arjen rutiineja ja haasteita ... Siirtyminen lomalle ja lomalta ovat aina hieman hankalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, noin se menee. Arkikin tuntuu hyvältä kaikkine rutiineineen. Tässä vaiheessa, kun lasten kouluvuosi ei ole vielä alkanut, rutiinit ovat vähän sinne päin, mutta pian nekin korjaantuvat. :)

   Poista
 5. Kiva että olet päässyt mukavasti työn rytmiin. Uskon, että sinulla on niin mukava työ, että sekin auttaa töihin paluuta. - Mukavaa viikonlopun jatkoa! Huomenna on Avoimet puutarhat, ja puutarhamme on avoinna vierailijoille. Vähän jännittää, tuleeko ketään. Aurinkoa toivomme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, työrytmiin pääseminen sujui nyt helposti, vaikka ainahan siinä on omat oikkunsa. :) Toivottavasti teille tulee kiva määrä vierailijoita Avointen puutarhojen päivänä. Aurinkoa siis sinne suuntaan toivottelen!

   Poista
 6. Mukavaa arkeen paluuta ,ja herkullisen näköinen piirakka.Täälläpäin,kuten myös monissa eteläisen Euroopan maissa,elokuu on se lomakuukausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos. Piirakasta tulikin ihan hyvää. Ja totta: Välimeren alueella on nyt lomakausi. :)

   Poista
 7. Minä palailen arkeen vähitellen, hieman tulevan tunnustelua oli viikolla Helsingissä. Harmi, kun en ehtinyt enempää kanssasi juttelemaan, oli jatkuvasti muka niin paljon menoa. Ja yksi teidän kirjanne jäi kaihertamaan, kun en sitä ehtinyt ostamaan.
  Ihanaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, tsemppiä arjen alkamiseen sinnekin! Olisi ollut kiva jutella alkuviikolla, mutta oli mukava moikkaillakin. Sen kirjan ehdit varmasti vielä ostaa. Meillä oli muuten ko. tilaisuutta varten lasketut hinnat. Ne on voimassa vielä jonkin aikaa. ;)

   Kiitos samoin, ihanaa elokuuta!

   Poista
 8. Täällä on jo kolme viikkoa menty arjessa (omassa työarjessa), ja tuntuu, että ahistus on iskemässä vasta nyt. Ehkä se liittyy koulujen alkuun, tai johonkin, aikatauluihin, kaikkeen liikaan (kolme nurota talossa, aikatauluja siis riittää).

  Mutta, tuo kirsikkapiirakka! Olisikohan ohje jossakin kätevästi saatavilla? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, kolme viikkoa... Voi olla, että silloin se ahdistus alkaakin, koska ensimmäisellä loman jälkeisellä viikolla on aina intoa. :) Tsemppiä sinne!

   Ohje on kuta kuinkin tämä täältä löytyvä:
   http://hannansoppa.com/twin-peaks-kirsikkapiirakka/

   Poista
 9. Minulla tunnelmat ovat vähän päinvastaiset, sillä olen koko kesän tuurannut muiden kesälomia ja oma lomani on vasta tuloillaan. Elokuun toiseksi viimeinen viikko vietetäänkin sitten Tukholmassa, toivottavasti aurinkoisessa säässä. :)
  Hyvää ja rauhallista arkeen paluuta! Toivotaan että alkava syksy on täynnä lämpöisiä päiviä. Saa tankata virtaa tulevaan talveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurmioitunut, sinulla alkaa olla iloisia tunnelmia sitten! Tukholma on aina ihana, vaikka tietenkin aurinko tekee kaikesta vielä mukavampaa. :)

   Kiitos. Loppukesä ja alkusyksy ovat onneksi yleensä ihanaa aikaa.

   Poista
 10. Toivottelen ihanaa palua arkeen! <3 <3

  VastaaPoista