sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Sunnuntairetki Porvooseen

Sunnuntaiterveisiä Porvoosta! Eilen esittelin toistaiseksi koko vuoden parhaimmista lukukokemuksistani, ja sen seurauksena uuteen romaaniin tarttuminen tuntuu vaikealta. Onneksi tämä tarttumattomuus on vain hetkellistä ja tässä välissä luen erästä tyttökirjaklassikkoa ja tiedän jo, mitä tulen ensi viikolla bussikirjanani lukemaan. Atkinsonin romaania suosittelen kaikille anglofiileille, ensimmäisestä ja toisesta maailmansodasta kiinnostuneille ja rakenteellisesti mielenkiintoisesten romaanien ystäville.

Helle saa laiskaksi. Nautin tästä säästä ja lähdenkin heti terassille jatkamaan sitä tyttökirjaa. Jätän teidät Porvoo-kuvien pariin: oli taas kerran ihana kierrellä suhteellisen läheisen vanhan kaupungin kujilla enkä tälläkään kertaa voinut välttyä suklaaostoksilta...

18 kommenttia:

 1. Vanhan kaupungin kujat ovat tuttuja, vaikka itse asunkin entisen maalaiskunnan puolella, ihan maalla saaristotien varrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla, sinulla on varmasti ihana asuinpaikka! Me asumme n. 35km päässä Porvoon vanhasta kaupungista, tosin aika lailla luoteeseen päin.

   Poista
 2. Ihania tunnelmapaloja vanhan Porvoon idyllisiltä kujilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, vanha Porvoo kyllä niin idyllinen ja nätti.

   Poista
 3. Ei törmätty, vaikka minäkin tänään vanhassa kaupungissa piipahdin. Porvoo on kyllä ihan mahtikaupunki ja juuri tänään mietin, miten hyvä päätös Porvooseen muuttaminen oli.
  Minä juuri tulin terassilta, jossa valmistelin tulevaa blogipostausta Maijalan Canth-elämäkerrasta. Nyt pitäisi vaan vielä kirjoittaa se puhtaaksi blogiin. (Yleensä kirjoitan postaukset suoraan koneelle, mutta auringossa näytön tuijottaminen on mahdotonta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, olisipa ollut hauska törmätä. Me vaan kävelimme siellä täällä, kävimme Pienessä suklaatehtaassa ja myöhemmin jäätelöllä. Oli niin ihana ja lämmin päivä.

   Poista
 4. Olipa tuttuja maisemia, kun juuri kuukausi sitten siellä pyörähdin. Oli kyllä minulla silloin turhan kiire. Tuolla pitäisi saada maleksia ihan rauhassa. Minä olen jo kokenut talvisen, keväisen ja kesäisen Porvoon, nyt pitäisi vielä kokea syksyinen Porvoo. Luulen, että se olisi jopa eniten mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, sinäkin! Minä muuten luulen - tai äh, tiedän! - että rakastaisin syksyistä Porvoota. Jouluinenkin on ihana.

   Poista
 5. Kauniita kuvia ja ihanaa sunnuntaitunnelmaa. Tyttökirja sopi varmasti juuri tähän päivään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos. Tyttökirja oli juuri sopivaa luettavaa Porvoon-retken jälkeen.

   Poista
 6. Voi tuo Lilla Chokladfabriken on kyllä ihana paikka! Kerran olen sieltä käynyt suklaata ostamassa ja oli niin kauniita ja suussasulavia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hietzu, olen samaa mieltä. Se on niin kiva! Käymme siellä aina, kun vierailemme Porvoossa. :)

   Poista
 7. Tuttuja maisemia kun juuri viikko sitten kävin Porvoossa. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli, täältä meiltä on kyllä näppärää mennä Porvooseen. Rakastan vanhoja puutaloja ja niiden värikylläisyyttä.

   Poista
 8. Porvoo on vuosien ajan ollut mieluisa päiväretkikohde. Kapeat kujat, Tuomiokirkko ja vanhat aitat viehättävät uudestaan ja uudestaan. Pienet idylliset kahvilat ja hyvät ruokapaikat muistuivat mieleen tekstiä lukiessa ja valokuvia ihaillessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, olen ihan samaa mieltä. Mietimmekin, että täytyy kesemmällä mennä uudestaan. Porvoon ohella Hanko ja Loviisa kiehtovat mieltä, kummassakaan en ole käynyt.

   Poista
 9. Ei voi tykkäämättä tästä postauksesta :) Tosin en taida olla kovin puolueeton... ;)
  Porvoo on mielentila, olomuoto, jotakin enemmän. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milla, heh! Mutta jotain outoa on kyllä ihmisessä, joka ei Porvoosta tykkää. <3

   Poista