perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ihania asioita


Luin helmikuussa Mia Kankimäen ihanan kirjan Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Pidän listoista ja Kankimäen kirjassaan listaamat asiat toimivat tämän postauksen innoittajina. 
Koen nyt jonkinlaista listaustarvetta, sillä tämä kevättalvi on ollut minulle aika väsyttävä. Arjen kiemurat, niin perheeseen kuin työhön liittyvät, ovat uuvuttaneet. Vaikka pääasiassa on tapahtunut hyviä asioita, elämässä on ollut pientä huoltakin. Tekee siis hyvää listata niitä asioita, jotka tuottavat iloa ja valoa!

Siksi listaan nyt ihania (!) asioita:
- Kevät. Olen entinen kevään vihaaja. Ihan totta. Nyt viimeisen parin vuoden aikana olen huomannut olevani keväällä oikein kunnolla elossa ja osaan rakastaa tätäkin vuodenaikaa. Tekisi mieli tehdä Ronjat ja huutaa keväthuuto, mutta sen sijaan huokailen vain pihaltamme löytynyttä pirteää leppäkerttua, krookuksia ja sitä, että meillä on jo grilli terassilla.
- Valokuvaus. Pitkästä aikaa olen löytänyt taas intoa kuvata. Varmaankin tämä ihmeellinen valo aiheuttaa tuota intoa. Olen yksityisemmällä foorumilla osallistunut maalis- ja huhtikuussa kuvahaasteeseen, jossa julkaistaan kuva päivässä. Osa noista kuvista kuvittaa tätä postaustani, kuten tämä selfie tai meitsie:




- Kirjat, tietenkin. Nyt luen kiinnostavaa romaania, sitten odotan aloittavani kiehtovalla tavalla haastavan kirjan ja pääsiäiseksi säästelen kahta sellaista, joiden lukemista olen odottanut jo kauan. Niiden on pakko olla kirjallista sokeria pohjalla - tai siis huipulla! Sukat jo melkein pyörivät jalassa, koska luvassa on rakennusvatulointia ja geenimatkailua.
- Perhe. Poikani sai juuri oikean koulupaikkapäätöksen, tyttäreni kasvaa lukijaksi, kahdeksanvuotiaana lukee jo Harry PottereitaGeoetsiviä ja Narniaa. Ja miehen kanssa olemme ensi kesänä olleet naimisissa jo niin monta vuotta, että ihmetyttää. Mutta siitä lisää sitten aikanaan.
- Leipominen. Tämän kirjan avulla juuri nyt uunissa paistuu suklaacroissanteja Suomen lasten leivontakirjan ohjeella. Olen leipoja, mieheni kokkaaja. Tämä toimii hyvin. Lepytän uunia joka perjantai.




- Tori Amos ja Kate Bush. Toinen julkaisee kohta uuden levyn. Toinen aikoo keikkailla Lontoossa. Keikalle en pääse, levyn hankin. Ihmeellisiä, taiteellisia keijukaisnaisia.
- Ulkoilma. Olen ulkoilmariippuvainen. 30 kilometrin mittaisesta työmatkastani kävelen aamuisin aamuisin vähintään kolme, käyn lenkillä, metsäkävelyillä, istun pihakeinussa. Eilen illalla kävin kirjallisella kävelyllä itselleni eksoottisessa Etelä-Helsingissä. En voisi viettää koko päivää sisällä, mutta en kuitenkaan ole eräihminenkään.
- Valkoviini, villasukat ja Kimmo, josta joskus aiemminkin kirjoitin. Ulkoilman vastapainoksi sohvaelämää. Valkoviiniä lipitän vain lasillisen tai kaksi viikonloppuisin, villasukkakelit jatkuvat aina iltaisin ja Jussi Vatasen ja Pamela Tolan tähdittämä Kimmo on parasta, mitä suomalainen televisiotuotanto on aikoihin tarjonnut. Olen sarjan suhteen myöhäisherännäinen, mutta onneksi tuota tragikomiikkaa voi katsoa Netflixistä. Odotan kyllä innolla, että Downton Abbey jatkuu taas.
- Ostamattomuus. Meinasin ostaa uuden villatakin, kevättakin ja uuden mekon, mutta en ostanut. Ostin kevätkengät, joita tarvitsen, mutta koetan uskoa että vähemmän on enemmän. Ihan samaan en pääse tai pyrikään tänä vuonna kuin Minna, jonka huikeaa postausta suosittelen jokaiselle vaatekaappinsa kanssa tuskailevalle. Halvalla voi päästä myös Ikeassa, kuten Ilona täällä osoittaa.
Linnasta Humisevalle harjulle. 50 parasta kirjaaAmman ja minun yhteinen kirja ilmestyykin jo nyt huhtikuussa. Oltiin nopeita, kirjan piti olla valmis vasta toukokuussa. Pääsin kirjoittamaan muun muassa Murakamista ja Irvingistä. Pari viikkoa sielä ja kirja tulee ulos painosta. Iik! (Kirjallista uraa aloittelin jo vuonna 1983:)




Mitkä ovat sinun ihania asioitasi juuri nyt? Kerro, joko täällä kommenttikentässä tai omassa blogissasi.

45 kommenttia:

  1. Onpas hieno selfie! Tuollaista kuplakuvaa meillä ei saa aikaan, sillä me juodaan kivennäisvettä "medium". Valkoviiniä oli viikonlopun kunniaksi parsan kanssa, tänään jo tämän viikon toinen parsa-ateria, ihanaa tämä parsa-aika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, kiitos. Selfie tuli vahingossa, kun kuvahaasteessa piti ottaa kuva jostain violetistä. :) Me tehdään kivennäisvettä hiilihapotuslaitteella. Minä tykkään runsaista kuplista. Parsa on ihanaa!

      Poista
  2. Ihania asioita juuri nyt: kevätsiivous/raivaus äitini tuella, kimppu valkoisia ja keltaisia tulppaaneja, ensimmäiset päiväkahvit parvekkeella auringonpaisteessa, se, että vihdoin alan päästä kärrylle Ernest Hemingwayn novelleista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PeppiLyra, kevätsiivous tekee kyllä hyvää ja tulppaanit ilahduttavat aina. Hemingwayn novelleja luin joskus nuorempana, en tainnut jaksaa kovinkaan montaa. Pitäisi lukea uudestaan.

      Poista
  3. Hyvä lista ja löysin tuosta itsellenikin sopivia asioita:)
    Ja hienot kuvat,etenkin tuo selfie;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, listasta tuli melkein liiankin myönteinen, mutta joskus on hyvä listata niitä. :) Kiva, että siellä on sinunkin juttujasi. <3

      Poista
  4. Ostamattomuus ilahduttaa myös minua. Sehän on kyllä suorastaan paradoksaalista. Huolella harkittujen ja hyvien ostosten pitäisi ilahduttaa, mutta minä ilahdun siitä, että kerrankin osaan olla ostamatta jotain, mitä en oikeasti tarvitse! Aika kauheaa oikeastaan. :D
    Muita ihania asioita tällä hetkellä ovat aurinko, tuoreet croissantit, hyvän olon jättänyt jumppatunti ja se, että söin tänään ulkona auringossa vuoden ensimmäisen jäätelön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iida, olen ihan samaa mieltä paradoksaalisuudesta. Toisaalta pitäisikin ostaa ja kuluttaa, jotta yhteiskunta pyörii, mutta toisaalta on hyvä miettiä sitä, mikä on tarpeen.
      Croissantit ovat herkkuja! Ja urheilun jälkeen on kyllä aika niin hyvä olo.

      Poista
  5. Wau, tästähän ihan piristyy! Jaan ehdottomasti intohimon kävelyyn. Ei ole montaakaan asiaa, joka ei tulisi kuntoon kävelemällä. Maailman suuret filosofit ovat olleet kävelijöitä, samoin monet kirjailijat. Kävely syleilee luovuutta.

    Minua pyörittää nyt vaatetavaran minimalisointi. Olin jo tilaamassa Hahnilta, mutta sen sijaan meninkin kenkäkauppaan ja ostin aivan samanlaiset pinkit nahkatennarit, kuin viime keväänä. Tarvitsen noita uusia heti kun reissussa räjääntyneet sanovat itsensä irti. Olen luvannut itselleni ehkä yhden kevätmekon, mutta se on sitten palkinto yhdestä asiasta, jos se 'asia' onnistu.

    Meillä on ihan päinvastoin: R. leipoo ja minä kokkaan!

    Oi, mitä sitä lukisikaan pääsiäisenä....

    Mukavaa viikonloppua ja kiitos tästä hyväntuulen pläjäyksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, kiva, että tämä piristi. :) Minä rakastan kävelyjä, lisäksi hölkkään. Tänään kävin ihanalla lenkillä joen varressa ja menin kävellen osan matkaa, osan matkasta juoksin.

      Pinkit nahkalenkkarit kuulostavat hauskoilta - reippailta ja ihanilta samalla kertaa. Ja kevätmekko! Pitäähän sellainen olla. :) Toivottavasti se yksi asia onnistuu!

      Pääsiäislukemista on mukava pohtia. Itse luulen tietäväni, mitä tulen lukemaan, mutta mieli on ailahtelevainen tässä.

      Poista
    2. Sen on pakko onnistua!

      Luet ehkä Siriä....

      Sinulle on jotain blogissani.

      Poista
    3. Kyllä se onnistuu!

      Aloitin Siriä, mutta jätin kesken. Jatkan joskus, tuli vahvempaa väliin ja nyt ei ole Siri-fiilis.

      Kiitos, vaikea ja kiehtova aihe!

      Poista
  6. Monta ihanaa asiaa täällä! Hienoa että joitan satujasi on säilytetty, monta monta on hävinnyt aikojen saatossa.
    Mites ala-asteen ope sanoikaan sinun tulevaisuudestasi, muistat varmaan:)))
    Suklaacroissantit, nam!
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, mietin että yksi vihko ainakin on varmaan siellä... Toivottavasti, siinä on juttu siilivaarista. Ala-asteen opettaja sanoi monenlaista, osui melkein oikeaan. :)

      Leppoisaa sunnuntaita sinne!

      Poista
  7. Onnea kaikista ihanista asioista, kuulostaa valoisalta!

    Itse olen tänä keväänä kaiken "perusihanan" (perhe, koti, kirjat, kevät) lisäksi iloinnut aivan erityisesti uudesta ystävästä, tai oikeammin ystäväperheestä, jonka kanssa olemme viettäneet aikaa melkein päivittäin. Tuntuu aivan uskomattomalta tuurilta vielä kolmikymppisenä löytää "kindered spirit" ja vielä aivan kotinurkilta.

    Vähän nurinkurisesti iloitsen myös siitä, että elämä on nyt asettunut uomiinsa ja mitään erityistä säpinää ei arjessa ole – se on kuin vapaata tilaa jollekin uudelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, nyt alkaa olla valoisa mieli. Olen ollut tänä vuonna jotenkin tosi väsynyt ja se on näkynyt monessa. Uusi ystäväperhe on huikea juttu! On kyllä pieni ihme, että sellainen löytyy aikuisella iällä. <3

      Se, että elämä on asettunut uomiinsa ja arki sujuu on muuten ihan parasta.

      Poista
  8. Ihana postaus! <3 Nuo lapsuuden piirrokset ja kirjoitukset ovat aarteita. Niiden kautta pääsee kurkistamaan omaan lapsiminään.

    Onnea kirjallenne! Varmasti upea tunne, kun kirja on nyt tehty.

    Mistäkö iloitsen? Keväästä, kuten sinäkin. Valo antaa energiaa ja piristää kovasti. Vaikean syksyn jälkeen arvostan tätä kevättä erityisen paljon. Ja iloitsen siitä, että elämä on juuri nyt aika hyvää. Olen oppinut osittain hyväksymään sen, että vaikka kaikki ei todellakaan ole mennyt kuten olen toivonut (ammatillisesti), niin silti jonkinlainen tasapaino on löytymässä.

    Mainiota viikonloppua ihanalle ystävälle yökyöpeliltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkakummun Anna, oma lapsiminä - kuinka mukava ilmaisu! Sinullakin on varmaan tallessa näitä oman lapsuuden aarteita?

      Kirjassa on vielä oikolukua, mutta pian sen lähtee painoon. Onhan se melkoista. Sinä tiedät kyllä! <3

      Olen onnellinen, että sinulla on nyt hyvää aikaa elämässäsi. Ansaitset juuri sellaista. Ja valo kyllä voimaannuttaa. Olen huomannut sen nyt niin selvästi.

      Poista
  9. Kiitos ihanista asioista Katja! Odotan kirjaanne, sen haluan lukea, ja samoin jäi kiinnostumaan geenimatkailusta pääsiäisenä, mikä kirja?

    Minusta ihanaa juuri nyt ovat koiralle vihdoin saadut antibiootit, aamujen kajahtaneet lintukonsertot, se yksi löytämäni krookus, lauantainen aamukahvi ja iltainen teatterireissu miehen ja ystävän kera.

    Ihastuttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnea, jännittävää, että joku ihana tulee lukemaan kirjamme! Se geenikirja selviää kyllä, mutta saman kirjailijan Naimapuuhia oli ihana. :)

      Lintukonsertot ovat nyt niin upeita! Meillä laulaa mustarastas, kyyhkyset kujertavat ja nyt huomasin punarintojenkin tulleen takaisin.

      Poista
  10. Ihania ihania asioita. Ja onneksi niitä löytyy elämästä kiireen ja huolienkin aikoina. :)

    Minuakin ilahduttaa kevät, vaikka ennen helposti masennuin keväisin. Nyt valo, vihertyminen ja luonnon herääminen auttavat jaksamaan arjen kiirettä. Ja ihania asioita ovat tietysti myös kirjat, Kimmo (tai minun tapauksessani Kimmot!), aamukävelyt, kesäloman suunnittelu ja ystävät. Ja tälle päivälle on myös suunniteltu ihania asioita: Tove Jansson -näyttely ja sen jälkeinen pizza-herkuttelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, niinpä! Silloin kun on ollut kiirettä, stressiä ja hieman huoltakin, alkaa niitä hyviä asioita löytää ehkä melkein tavallistakin helpommin.

      Minulla on samanlainen suhde kevääseen kuin sinullakin. Aiemmin ahdistuin keväästä, valosta, likaisista ikkunoista, siitä että pitää olla niin pirteä. Ja nyt olen tuollainen pirteä! Ja Kimmot sinulla - niinpä! Aamukävelyjä rakastan minäkin. Tove Jansson -näyttelyyn haluan.

      Poista
  11. Kaikin puolin ihana postaus. Toimi minulle kuin hyvä runo. Olen antanut itselleni luvan ostaa tuon teidän kirjanne, kunhan se nyt vaan putkahtaa markkinoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppu, tulin iloiseksi siitä, että kerroit tämän postauksen toimivan kuin runo. :) Toivottavasti pidät kirjasta!

      Poista
  12. Oih, onnea uuden kirja johdosta. Edellisestäkin tykkäsin. :-)

    VastaaPoista
  13. Ihanan valoisa postaus. Vastauksena kysymykseen, ihania asioita: lauantaiaamun hitaus, pitkä aamiainen, aurinkopaikan perässä siirtyvä koira, kesken oleva hyvä kirja, lehtiroskakorista löytynyt punaviinipullo (don't ask), täyteen ladattu jumppakortti, suunnitelma maalaiskauden avauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HeidiBee, vähän tällainen Pollyanna! ;) Hitaat aamut ovat ihania, ja koirat! Ja kysynpäs: oliko se pullo tyhjä vai oliko siellä vielä viiniä? :) Maalaiskausi: kevät ja kesä edessä, luulen!

      Poista
    2. TÄYSI PULLO VIINIÄ! Välillä huomaan asuvani hajamielisen professorin kanssa. Tai siis hajamielisen taiteenmaisterin ;)

      Poista
    3. Vau! Hyvä löytö = ihana asia! :)

      Poista
  14. Kiva postaus, tästä tuli hyvä mieli! Ja teidän kirjaa odotellaan innolla :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos muistutuksesta, näitä listoja saisi tehdä useamminkin :) Minun tämänpäiväisellä listallani on mm. pihasuunnittelu (koskaan piha ei ole yhtä hieno kuin keväällä suunnitelmissa) ja työpisteen seinälle muutama viikko sitten saamani taulu (ystävän maalaama). Sen viereen ripustin pari vuotta (muuton jäljiltä) omaa paikkaansa odottaneen Iderin julistetaulun, jonka runo osuu minulla aina suoraan sydämeen:

    Uskallatko seurata/pyrstötähteä/myrskytuuliin yksin lähteä?/Uskallatko astua aarrelaivaan/jota eivät muut näe/kuuletko jo tuulessa paukkuvat purjeet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjekatja, listojen tekeminen rentouttaakin. Pihasuunnittelu on totta tosiaan sellainen laji, että ainakin minulla toteutus on usein jotain muuta, mutta ei se haittaa, koska on hauska suunnitella ja lopputuloskin on aina jotain. :)

      Tuo runo on kuin laulu!

      Poista
  16. Kiitos oli ihan pysähtyä miettimään.

    VastaaPoista
  17. Tämä postaus piristi minunkin mieltäni, vaikka juuri tällä hetkellä elän vähemmän ihania päiviä. Elämäni ihanin asia on kuitenkin tällä hetkellä "vanhauusi" ystävä (olemme tunteneet jo kauan, mutta tosiystävyys puhkesi kukkaan vasta äskettäin), jonka kanssa voin jakaa kaiken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämän krestomatia, olen iloinen että tämä postaus piristi. Voimia vähemmän ihaniin päiviin ja toivottavasti niitä ihania on pian edessä senkin edestä! Vanhauusi ystävä on rikkaus.

      Poista
  18. Hieno posti ja hienot kuvat! Tuo selfie on upea! Mahtavaa, että jatkoit kuvaamista vielä huhtikuun, minunkin teki mieli, ehkä toukokuussa... :)

    Sulla on paljon hyviä ihania asioita, tärkeitä. Mulla juuri nyt positiivinen henki on se, mistä ammennan ja jos se hiippuu itseltä tai ympäriltä, sitten ei mikään suju. Väsymystä ilmassa. Mutta muuten valokuvat, opiskelu, aurinko, ne on mun voima ja ilo nyt. Kiitos ihana Katja tästäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, olen joskus vähän yllytyshullu ja innostuin taas mukaan kuvahaasteeseen. :) Jatka sinäkin taas joskus!

      Positiivinen henki on muuten varmaan se kaikkein tärkein voimavara. Voimia sulle väsymykseen, kevätaurinkoa!

      Poista
  19. Oooh miten piristävä postaus! Kiitos että jaat ihania juttuja maailmalle! <3
    Taidanpa ottaa ehdotuksestasi vaarin ja kirjoittaa jossakin vaiheessa oman ihanuuspostauksen blogiin.

    Ihanaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
  20. Ihana lukea tällaista kun ei ole ihanaa juuri nyt :) Tai siis niin. On monia ihania asioita onneksi maailmassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria, toivottavasti pian on taas ihanaa. Aina ei voi olla, mutta niitä ihania asioita kuitenkin riittää.

      Poista