lauantai 12. huhtikuuta 2014

Linnasta humisevalle harjulle. 50 parasta kirjaa! (+ Vuosi kuvina)


Kevät on viime vuosina ollut minulle ihmeellistä aikaa paitsi oman pihan ja kaikenlaisten kevätpuuhien, myös julkaisujen merkeissä. Vuosi sitten alkukesästä ilmestyi Hannan ja minun yhteinen kirja Rivien välissä. Kirjablogikirja, ja nyt on aika iloita hetkuttaa uutta julkaisua. Ihanan Amman ja minun yhteistyö sujui kertakaikkisen hyvin ja kirjamme Linnasta humisevalle harjulle. 50 parasta kirjaa (Avain) lähti painoon tämän viikon alussa. Kirja ilmestyy jo nyt huhtikuussa, mutta hieman jännitystä on sen suhteen, saammeko teoksen käsiimme ennen vai jälkeen pääsiäisen. Kirjan valmistuminen tuntuu niin hyvältä, ja on se toki aika yhtä jännittävääkin.

Kirjan takakansi lupaa seuraavaa:

Mistä löytää hyvää lukemista? Mitkä kirjat jokaisen pitäisi lukea? Mikä on kaikkien aikojen paras kirja?
Kysymyksiin vastaaminen kuulostaa mahdottomalta, mutta Linnasta humisevalle harjulle. 50 parasta kirjaa tuo lukijoidensa eteen kirjoja, jotka tarjoavat unohtumattomia lukukokemuksia.
Aino-Maria Savolaisen ja Katja Jalkasen teos pohjautuu Kirjakantti-kirjallisuustapahtuman äänestykseen, jossa etsittiin Kaikkien aikojen parasta kirjaa. Mukana on rakastettuja klassikoita ja raikkaita yllätyksiä: lastenkirjallisuuden aarteita, tunteisiin vetoavia lukuromaaneja, runoutta, näytelmiä, tajunnanvirtaa, suomalaisen kirjallisuuden rakastetuimpia teoksia ja fantasian maailmoihin kurkistavia seikkailuja.
Saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Nyt tietenkin vinkkaan ja mainostan, että kirja sisältää 260 sivua asiaa vain hyvistä kirjoista ja lopuksi Amma ja minä paljastamme vielä me omat kaikkien aikojen parhaimmat* kirjamme. Jos sinä, blogini lukija, haluat ostaa kirjan, niin minun kauttani saat siitä 30%:n alennuksen. Kirjan myyntihinta kustantajalta on 42 euroa, joten alennuksen jälkeen hintaa jää 29,40€. Pyydän mahdollisia ostajia lähettämään minulle sähköpostia, älkää tehkö tilauksia kommenttikentään! Ja älkää varoko juonipaljastuksia! ;)

--

Huhtikuu on edennyt ja odottelen innolla pääsiäistä. Silloin aion nauttia keväästä ja kaikesta muustakin, lukea vain huikeita kirjoja ja herkutella suklaamunilla. En kuitenkaan vielä mene pääsiäiseen, vaan Vuosi kuvina -haasteen mukaisesti johdatan teidät taas Vantaan ja Sipoon rajalle:


* Omalla kohdallani "Kaikkien aikojen paras" on tietenkin - sittenkin - juuri nyt se paras tai ne parhaimmat. ;)

26 kommenttia:

 1. Hienoa Katja, onnea!! Kaiken arkielämän keskellä ehdit vielä saada kirjan valmiiksi.
  Mielenkiinnolla odotan siihen tutustumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma, kiitos! Jos kirja ehtii painosta ennen pääsiäistä, tiedät ainakin yhden pääsiäistuliaisen jo näin ennakkon. :)

   Poista
 2. Huimasti onnea kirjan julkaisusta molemmille! Tämä on kyllä ehdoton luettava teos nyt keväällä ;) Iloista ja rentouttavaa pian koittavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, kiitos. :) Amman kanssa oli niin mukava tehdä kirjaa. Ja kiva, että aiot lukea sen. Samoin, mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle!

   Poista
 3. Kerran vielä onnea kummallekin kirjantekijälle, suururakka on onnellisesti sastu kansien väliin ♥ Kovasti odotan saavani kirjan luettavaksi:)
  Mukavaa viikonloppua ja pääsiäisen odottelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos. :) Kyllähän tuo työn ja kaiken muun ohessa kirjoittaminen ottaa aikansa, mutta lopuksi voi olla tyytyväinen. Kirjan saat toivottavasti jo pääsiäisenä, mutta katsotaan, miten kirjapaino ehtii.

   Poista
 4. Lämpimät onnitteluni!! Ja tietysti minäkin ostan tuon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morre, kiitos. <3 Ja jos haluat ostaa kirjan, niin ota erikseen yhteyttä. Sinun kohdallasi tässä on vielä kiva lisäjuttu. :)

   Poista
 5. Onnittelut kirjalle :)! Olette tehneet ison työn :)!

  VastaaPoista
 6. Suurenmoiset onnittelut uuden vauvan johdosta! ;) Odotan kovasti kirjaasi. Olen ihan noviisi kirjallisuuden suhteen ja roikun aina kirjakaupoissa kyselemässä suosituksia. Kuulostaa siltä, että minulla on paljon ammennettavaa kirjastanne ja se tulee olemaan kovassa käytössä kesälomalla. Iloista viikonloppua Katja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cillas: Kiitos. Kyllähän tämä jonkinlainen synnytys on tämäkin, mutta huomattavasti sitä oikeaa helpompi juttu. :) Meidän kirjamme on nimenomaan kirjavinkkikirja, joten toivottavasti siitä on iloa. Mukavaa palmusunnuntaina sinne! Täällä pikkunoidat (ja puput yms.) ovat aloittaneet kierroksensa ja ovelta kuuluu kolkutus tuon tuostakin.

   Poista
 7. Lämpimät onnentoivotukset kirjaurakan päätöksestä ja uudesta kirjasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai Laakso, kiitos. :) Nyt on taas aikaa lukea enemmän.

   Poista
 8. Paljon onnea! Kirjan tekeminen on aina suuri ponnistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Margit, kiitos! On kyllä ihan totta, että kirjan tekeminen on yllättän iso ponnistus. Kirjoittamisen lisäksi kaikki se viimeistely jne. Mutta kun lopulta saa valmiiksi, niin sitten on hyvä mieli.

   Poista
 9. Paljon onnea kirjan valmistumisesta!

  ps. laitoin blogiini pienen "haasteen" sulle, josko ehdit käydä siellä kommentoimassa tai kirjoittaa vaikka oman postauksen aiheesta "suosikkeja omasta lapsuudesta". Olisi kiva lukea, että tuleeko sinulle mieleen lapsuudestasi samoja juttuja kuin minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli, kiitos! Ja kiitos haasteesta, se onkin tosi kiva. Otan sen tietenkin ilolla vastaan. :)

   Poista
 10. Hurjan paljon onnea!
  Laitan sinulle tilauksen, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos. Ja kiitos myös tilauksesta. Toivottavasti pidät kirjasta.

   Poista
 11. Onnea kirjasta ♥

  Muistan sen äänestyksen Amman blogissa: Minun suosikkikirjani, kuten Humiseva harju ja monet muut jäivät ihan hännille, vaikka esim. Humisevaa harjua on väitetty jopa maailman parhaaksi kirjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, Humiseva harju on top 10:ssä!! Top 10 uutisoitiin mm. Hesarissa ja Iltalehdessäkin, ja minun blogissani se on täällä
   http://luminenomena.blogspot.fi/2013/11/kirjakantissa-ja-mualiman-navassa.html

   Sinun suosikkikirjojasi on listalla muutenkin, Sinuhekin. <3 Ja itse kirjassa on mm. John Irvinhiä, Siriä, Montgomeryä...

   Poista
 12. Voi, onnenhetkutus täältäkin! :) <3

  VastaaPoista
 13. Vastaukset
  1. Villasukka, <3 Olen helpottunut, että tämä on nyt valmis.

   Poista