perjantai 31. tammikuuta 2014

Tammikuun kootut


Vaikka on vasta tammi-helmikuun vaihde, olen mielessäni jo (ainakin melkein) kevättalvessa.  Rakastan tulppaaneja: tähän vuodenaikaan minulla on tapana ostaa niitä viikottain. Sain ystävältä joululahjaksi lähilinssisarjan kameraan ja olen kokeillut sen käyttöä ahkerasti.

Tänään päättyvä tammikuu sujui aika rauhallisesti: töitä, perhearkea, harrastuksia ja hyviä kirjoja. Juuri mitään muuta en kaivannutkaan. Ehdin blogata lukemistani kirjoista, mutta kommentteihin vastaaminen laahaa hieman. Koetan ryhdistäytyä tässä suhteessa! Minun oli tarkoitus kirjoittaa myös Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin teatteri- ja elokuvasovituksista, mutta en ehtinyt. Ystäväni Karoliina, joka tyttärensä kanssa oli minun ja kahdeksanvuotiaani seurana Helsingin kaupunginteatterissa, kertoo teatteriesityksestä ja olen omissa mietteissäni samalla linjalla hänen kanssaan. Aurinkoista elokuvaversiota kävin katsomassa koko perheeni voimin ja vaikka ensin pidin elokuvaa aavistuksen ylisöpönä, voitti se puolelleen. Lisää elokuvasta ovat kirjoittaneet Anna ja Maria. Sen kerron, että elokuva sai kaipaamaan kesää ja halun tehdä sydänlettuja, joita sitten paistettiin iltapalaksi.


Tammikuun aikana olin mukana Lukukeskuksen mahdollistamassa lukupiiri-illassa, jonka aikana kokoonnuimme bloggaajaporukalla syömään herkkuja ja tapaamaan ihanaa Leena Parkkista, joka kertoi kirjoistaan ja työstään. Tämän viikon alussa äänestin ehdokkaitani Blogistanian palkintokisoissa. Linkitin jo voittajat Lumiomenan Facebook-sivulle (tervetuloa tykkäämään), mutta voittajista voi lukea lisää vaikkapa Ylen ja Nytin nettisivuilta. Oli aika hauskaa, että Hannan ja minun kirjablogikirjakin pääsi palkintosijoille. Kaikki voittakirjat ovat kovasti omaankin mieleeni.


Pitkässä, bussikyydillä taittuvassa työmatkassa on se etu, että matkan aikana ehtii lukea paljon. Toki mieluiten teleporttaisin itseni suoraan työpaikalle ja lukisin kotona. Tammikuu oli minulle hyvä lukukuu: Murakamin 1Q84:n luin toki jo jouluna, mutta kirjoitin siitä blogiini vasta vuoden alussa. Luin siis kaksi Murakamin kirjaa, joiden lisäksi Taiye Selasin Ghana ikuisesti ja David Walliamsin lastenromaani Herra Lemu kuuluvat kuukauden suosikkeihini. Antti Heikkisen Pihkatappi osui savolaiseen sydämeeni. Sen sijaan Susan Sellersin kirjalta Vanessa & Virginia en saanut ihan sitä, mitä hain.

Luettujen kaksi tuoreinta kantavat mukanaan myös matkakirjallisuuden teemaa. Aion nyt lähiviikkojen aikana lukea enemmänkin matkoista kertovia kirjoja ja ihan matkaoppaitakin.

Pentti Saarikoski: Kirje vaimolleni (1968)
Haruki Murakami: Mistä puhun kun puhun juoksemisesta (suom. 2011)
Chad Harbach: Pelin henki (2013)
David Walliams: Herra Lemu (2014)
Susan Sellers: Vanessa & Virginia (2010/2013)
Taiye Selasi: Ghana ikuisesti (2013)
Antti Heikkinen: Pihtatappi (2013)
Noviolet Bulawayo: Me tarvitaan uudet nimet (2013 (2014))
Rinna Saramäki: Hyvän mielen vaatekaappi (2013)
Haruki Murakami: 1Q84, osa 3 (2010/2013)


19 kommenttia:

 1. Olet lukenyt kyllä todella mielenkiintoisia kirjoja. Moni kirja löytyy omalta lukulistaltani :)

  Ihanaa helmikuuta sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, oli tosiaankin hyvä lukukuu. Erityisesti Murakami ja Selasi. <3

   Samoin, ihanaa helmikuuta!

   Poista
 2. Upeita kuvia, joululahja on selvästi osunut oikeaan osoitteeseen! Ja mielenkiintoisen kuuloisia kirjoja myös. Harmi, että Vanessa & Virginia ei ole niin hyvä kuin voisi toivoa (muistelen muidenkin bloggareiden olleen tätä mieltä?), sillä aihe on kiinnostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luru, kiitos. :) Ilahduin tästä lahjasta. En ole kova kikkailemaan kameralla enkä ole hankkinut mitään uusia putkia tai vastaavia, mutta lähilinssisarja on kiva!

   Vanessasta ja Virgniasta on pidetty paljon. Minä odotin sen olevan romaanina parempi, mutta on se kuitenkin lukemisen arvoinen jo aihepiirinsäkin vuoksi.

   Poista
 3. Oi, olet tulppaani-ihminen. Minä myös. Ostan yleensä ensimmäiset tulppaanini nimipäiväkseni ja siitä eteenpäin sitten maljakot täyteen eri lajeja ja väriyhdistelmiä. Kausi on lyhyt, mutta helmikuu ilman tulppaaneja tuntuisi oudolta ja koti tyhjältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raija, olen! Ihanaa, että sinäkin. Minä ostan tulppaaneja oikeastaan heti, kun joulukoristeet on raivattu ja ostan tulppaaneja viikoittain jonnekin maaliskuun puoliväliin saakka. Ne piristävät kotia.

   Poista
 4. Huimia kuvia jälleen, Katja!

  Listallasi oli minulle yksi sielukirjani eli Vanessa&Virginia. Luen intohimolla kaiken Virginialta, mutta minussa on paljon Vanessaa...Tällaiset kirjat tulevat sielukirjoiksi, Mitä ne muut sielukirjat olivatkaan Meriharakat, Mrs. Dalolway etc. Tiedät kyllä, mitä ehkä unohdin...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos. <3 Minua niin harmittaa, etten ihastunut Vanessaan & Virginiaan, mutta on se hieno kirja. Meriharakat ja Mrs. Dalloway menevät minullakin ooh-osastoon.

   Poista
 5. Lähilinssisarja oli selvästi onnistunut lahja - niin kauniita kuvia ja hempeitä värejä. :) Pelin henki on vaivihkaa hiipinyt lukulistalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, kiitos. Tulppaanit ovat ihanan hempeitä - ja onneksi tarpeen tulleen myös värikkäitä. Lue ihmeessä Pelin henki, se on hyvä romaani.

   Poista
 6. Minäkin fanitan nätä supeita kuviasi. :) Mahtava lukukuu ollut sinulla. Itselläni tammikuu jäi laihahksi, kun en ehtinyt lukea niin paljon kuin olisin halunnut. Toisaalta Murakamin uusinta on ollut kivaa makustella hitaasti: kolmonen on vielä hieman kesken. Tove Janssonin novelleita olen lueskellut välillä. Olen myös potenut pientä ahdistusta siitä, miten paljon tällä hetkellä olisi kaikkea ihanaa luettavaa. Adichien Kotiinpalajat odottelee, samoin lukemasi Ghana ikuisesti. Helmikuu on ilon aikaa minullekin: kevät tulee, ihan kohta ja tammikuu on viimein voitettu, jes! Lukuisaa helmikuuta ja hienoja kuvaushetkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, ihana kommentti, kiitos! Joskus on laihempia lukukuita, toisinaan sitten paksumpia. :) Murakamin kirjaan sopii hidas makustelu. Minäkin haluan lukea Janssonin novelleja. Joskus lukioaikaan luin niitä, mutta siitä on pitkä aika.

   Valoisaa helmikuuta sinulle!

   Poista
 7. Ihania lähikuvia. Kaikki sinun lukemasi ovat minulla lukematta, joten jonkun kirjan voisin pistää lukulistalle :) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai Laakso, toivottavasti lukulistasi täyttyy joillakin näistä kuvista. :) Ihanaa viikon jatkoa!

   Poista
 8. Ja nyt tietysti kiinnostaa, että millainen kamera sinulla on ja millainen se lähilinssi - sarja on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KahviKaneli, minä kuvaan 3,5-vuotiaalla Canonin EOS 500D:llä. Lähilinsseissä lukee Xcsource.

   Poista
 9. Makroputket ovat kyllä hauskoja, niiden läpi maailma näyttää ihan erilaiselta. Itsekin huomaa, kun kuvaa makroputkella, että näkee ikäänkuin ensimmäisen kerran lähelle. Ei pieniä yksityiskohtia yleensä huomaa.

  Ja hei, minulla oli sellainen tammikuu, että luin vain kaksi kirjaa...se on kurjaa, mutta aina ei pysty lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, makroputki olisi ihana! Minä sain sellaisen lähilinssisarjan, joka ei ole oikea makroputki, mutta avaa kyllä maailmaa hauskalla tavalla sekin.

   Aina ei voi lukea. Sinulla oli siihen loistava syy. <3

   Poista
 10. Oi, tuo loittorengassarja on ollut mielessä. Makro on niin kovin kallis että tuo houkuttaisi!

  Hurja lukutahti sinulla! :)

  VastaaPoista