maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kesäkuun luetut ja heinäkuussa luettavaa


Unikot villiintyivät pihalla ja kesäkuu meni menojaan. Lomani alkoi virallisesti tänään heinäkuun ensimmäisenä päivänä, ja nyt on hyvä aika summata blogini kesäkuuta. Itselleni tuttuun tapaan teen sen vuodenaikakuvien sävyttämänä.

Kesäkuu oli kirjablogeissa kuhina-aikaa. Bloggaamisesta keskusteltiin Helsingin Sanomien NYT-liitteen artikkelin innoittamana siellä sun täällä. Itse kirjoitin blogissani kuplassani lähinnä siitä, kuinka paljon pidän blogien monimuotoisuudesta: siitä, miten jokainen blogi on kirjoittajansa näköinen. Olenkin sitä mieltä, että jos jonkun bloggaajan tyyli miellyttää, niin on helppoa hypätä blogin seuraajaksi ja saada mainioita kirjavinkkejä. Jos taas joku panee vastaan bloggaajan tyylissä, kirjoitustavassa tai lukurepertuaarissa, on yhtä helppoa sivuuttaa kyseinen blogi ja lukea jotain muuta. Itse nautin niin lukemisesta, bloggaamisesta kuin suuresti myös siitä yhteisöllisyydestä, jota olen bloggaamisen myötä saanut kokea.

Kuun puolivälissä ilmestyi Hannan ja minun kirjoittama "kirjablogikirja" Rivien välissä. Se on otettu pääsääntöisesti hyvin ja ilahtuneesti vastaan bloggaajakollegoiden parissa. Kunhan tässä lomani aikana ehdin, laadin kirjalle oman alasivunsa tänne Lumiomenaan ja pyrin linkittämään sinne kaikki kirjaa koskevat jutut, joita en ehtinyt tulla paljon. Kiitos jokaisesta - ja kiitos paikoin hyvinkin vilkkaista keskusteluista, joita olen lukenut innolla.


Blogikirjan valmistuminen vapautti minulle taas bloggausaikaa. Niinpä ehdin kesäkuun mittaan kirjoittaa blogiini kaikkiaan noin 10 kirjasta. Kesäkuun paras lukukokemus oli eittämättä Kjell Westön Leijat Helsingin yllä, koukuttavin oli Haruki Murakamin 1Q84 (Jennifer Eganin Sydäntorni on sekin varsin koukuttavaa laatua) ja hauskin Niina Within Sikin sokin.

Kesäkuussa päätin myös ainakin toistaiseksi luopua pisteiden tai tähtien antamisesta kirjoille. En vain nähnyt niillä erityistä lisäarvoa, vaan myönnän aika huoletta antaneeni pisteitä täysin mutuhuttuillen.

Ja ne kesäkuun blogatut:

Kjell Westö: Leijat Helsingin yllä
Niina With: Sikin sokin
Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa
Haruki Murakami: 1Q84
Sirpa Kähkönen: Kuopion taivaan alla
Ulla-Lena Lundberg: Marsipaanisotilas
(Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä - tiedote tai mainos, miten vain ;))
Inka Nousiainen: Kirkkaat päivä ja ilta
Hellevi Salminen: Kuinka pikku Täplästä tuli iso koira
Jennifer Egan: Sydäntorni


Heinäkuun myötä koittaa vihdoin teemaviikkojen aika. Viime viikolla kyselin vinkkejä Lontoo-kirjoista ja sainkin sellaisia hurjasti klassikoista fantasiaan ja mysteereistä nykykerrontaan. Olen pikkuhiljaa aloittanut Lontoo-kirjojen lukemista ja nyt kesken on niin fantasia, arvostettu tiiliskivi kuin yksi lastenkirjakin. Lontoosta ehtinen jossain välissä vielä jännityskirjojen tai mummolan vintiltä löytyneen kirjallisuuden pariin.

Välillä pisaroi ja toisinaan paistaa. Tänä vuonna paprikakin kasvaa, ihme kyllä. Hyvää alkanutta heinäkuuta ja mainioita kesäkirjoja kaikille!12 kommenttia:

 1. Luin juuri tuon Sikin sokin (sinun vinkkaamana!) ja mietin juuri kirjoittaisinko blogiinikin esittelyn. Näitä lastenkirjoja tulee vain luettua niin paljon että harmittaa kun moni laadukas kirja jää esittelemättä :).

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia sinulla! Ja hyviä kirjoja olet jälleen lukenut. Jään myös odottelemaan tulevia teemaviikkoja :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin menin tilaamaan tuon Sydäntornin. Saitte ylipuhuttua, sinä ja Susa :)

  Ja juu, aivan ihania kuvia taas kerran!

  VastaaPoista
 4. Näin tuon mainitsemasi Murakamin erään divarin ikkunassa illalla sulkemisajan jälkeen, taidan mennä kyselemään hintaa nyt. Kiitos mainiosta kirjablogikirjasta, kommentoin Hannallekin, että kirjoitan siitä, kun hieman rauhoitun siltä kiihtymykseltä, jonka se sai aikaan :-) Tarkoitan myönteisessä mielessä.

  VastaaPoista
 5. Oih, nuo unikot ovat niin ihania!

  Miten paljon tähän vuoden 2013 ensimmäiseen puolikkaaseen onkaan mahtunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Olisi kiva saada kooste kaikista, jotka ovat kirjoittaneet Rivien välissä kirjasta: Nappaisin sen sitten myös itselleni.

   Poista
 6. Kauniisti unikot ovat kukassa ja kauniita muutkin kuvat!
  Ihania lomapäiviä ja sadeterkkuja ♥

  VastaaPoista
 7. Upeat unikot... Muutkin tietty kauniita, mutta unikoissa on joka vuosi oma hehkunsa!

  Innolla Lontoo-teemailuasi odottelen. ^__^

  VastaaPoista
 8. Minkä värisiä paprikoita tulee? :D Täällä on pidetty sormia ja varpaita ristissä, että kokeilumielessä aloitettu chilin kasvatus toisi edes YHDEN kypsän hedelmän. Saas nähdä, kukkia ja pari raakilettä sentään jo on.
  -Pia

  VastaaPoista
 9. Hei :) Arpaonni suosi sinua arvonnassani, onnea! :) Laitathan yhteystietosi sähköpostiini. Ihanaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
 10. Niin upeita kuvia, huh, en kestä! Olet niin taitava, etenkin lähikuvissa.

  VastaaPoista