torstai 25. heinäkuuta 2013

Tukholmasta kohti jännäriviikkoa


Lainaan Kirjanaisen sanoja ja totean, että "kyllä tämä on edelleen kirjablogi, mutta" olen nyt kolmen kirjan ihanassa loukussa enkä ole vielä valmis bloggaamaan niistä. Perheemme kesäretket ovat jatkuneet ja saavuimme eilen kotiin muutaman päivän mittaiselta Tukholman-matkalta. Tukholmassa käyminen alkaa olla jo perheemme kesäperinne, koska nyt vierailimme kaupungissa neljäntenä kesänä peräkkäin. Pidän Tukholmasta melkein yhtä paljon kuin Kööpenhaminasta.

Matkustimme länsinaapuriin laivalla, Silja Seranadella. Meillä oli ikkunallinen hytti ja laivassa olikin lasten pallomeririentojen jälkeen ihanaa lukea ja katsoa saaristomaisemia: minä luin loppuun Karl Ove Knausgårdin Taisteluni-sarjan toisen kirjan, josta pidin vielä enemmän kuin ensimmäisestä (hehkutusta siis luvassa seuraavassa postauksessani) ja mieheni viihtyi Pekka Hiltusen Sysipimeän äärellä, mistä olen iloinen, koska mielestäni Hiltusen kirja on yksi parhaista lukemistani dekkareista pitkään aikaan.

Hiltusesta pääsenkin seuraavaan teemaviikkoni, joka on jännityskirjojen viikko. Aloitan sen ensi viikolla ja aion lukea yhden uutuuden, pari klassikkoa, yhden lapsille suunnatun jännityskirjan sekä vielä, jos aikaa jää, tietenkin yhden ruotsalaisen. Jännittävää sanan kirjallisessa merkityksessä!

Tänään meillä kotona tapetoidaan lastenhuoneita ja jos aikaa jää, lueskelen yhtä odottamaani kotimaista uutuutta. Tässä vielä tunnelmia tuulisesta Tukholmasta ja Gamla Stanista sekä Skansenilta:

21 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia. Mukava, kun kirjoitat matkajuttuja! Minua ihan nolottaa, etten ole vieläkään ehtinyt kirjoittaa Wienistä tai Prahasta, enkä oikein Berliinistäkään. Elämä vie.

  Mie pidän tiiliskivikuukauden ja jännäriviikon, kun pääsen takaisin koti-Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, kiitos. <3 Hyvä, että elämä vie. Kuvat odottavat ja sitten hieman myöhemmin on ihana purkaa kameran muistikorttia ja blogata. Minä olen nyt niin saamaton kirjajuttujen suhteen, että tulee näitä muita. Kesä! :)

   Tiiliskivikuukausi, ihan mahtava idea!

   Poista
 2. Hih, tuo pitää niin hyvin paikkaansa tuo "kyllä tämä on edelleen kirjablogi, mutta"... :) Välillä kiva lukea kirjablogissakin muusta kuin kirjoista! Jännään jännäriviikkoasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, niinpä. :) Tosin muutama vuosi sitten kirjoittelin aina toisinaan muustakin kuin kirjoista ja se oli virkistävää.

   Saa nähdä, millaista jännitystä keksin. Varmaan enemmän sellaista "kuka sen teki" -meininkiä.

   Poista
 3. Mahtavat kuvat jälleen kerran. Minua sykähdyttää nyt erityisesti tuo kakkoskuva, sillä se väri, mikä liekään nimi, onko se okra tms. on yksi niistä, jota pitää olla alakerran lattioiden laatoissa, kunhan ehdin kiertämään liikkeisiin.

  Tuo tähtiputki on kaunis...

  Aurinkoista viikonloppua! Me nyt sitten vihdoinkin sinne meran rannalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos. Minäkin pidän okrasta etenkin taloissa.

   Toivottavasti meren rannalla on ihanaa! Kerrothan sitten, miten viikonloppu sujui.

   Poista
 4. Aivan ihanat kesälomareissut teillä :)! Ei haittaa yhtään että bloggaat myös niistä, koska ainakin itselläni elävä elämä vaikuttaa usein myös kirjojen valintaan ja varsinkin tulkintaan :).
  Ja oikein tilauksesta tulee jännäriviikkokin sillä kävin maratonikirjoja dekkariosastolla etsimässä ja totesin, että olin täysin ulalla skenestä. Välillä olisi niin kiva lukea jotain mitä ei yleensä lue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, kiitos. :) Minulla on aina jonkinlainen blogi-identiteettikriisi, jos bloggaan muusta kuin kirjoista. Aiemmin bloggasin enemmän myös näistä retkistä ja arjen pienistä asioista (kuten omppujen kypsymisestä tai elokuvista), mutta sitten ymmärsin että kirjabloggaus on itselleni sopivinta. Välillä kaipaan näitä höpö-aiheita. :)

   Minä luen dekkareita vähän, joten odotan jännäriviikkoa - noh - jännityksellä!

   Poista
 5. Jopas on hienoja Tukholman kuvia!

  Jännäriviikko kuulostaa kiinnostavalta - odotan jo kommenttejasi! Taisteluni-sarjaan en ole rohjennut vielä tarttua (= varata kirjastosta), vaikka sitä kaksi kirjasuosittelijatuttuani onkin kehunut. Ehkä odotan postaustasi siitäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tie on kevyt, kiitos. :)

   Suosittelen Taisteluni-sarjaa. Kuten Kirjailijatar tuossa alla kirjoittaa, osaa Knausgård kartoia kaikesta niin kauniisti ja koskettavasti.

   Poista
 6. Minulla on juuri tuo Taisteluni 2 kesken. Olen lukenut flunssaisena tällä viikolla, kun en ole jaksanut oikein lähteä illalla mihinkään. Minäkin pidän, vähintään yhtä paljon kuin ykkösestä. En oikein tajua, miten hän tekee sen. Miten hän kirjoittaa omasta elämästään satoja satoja sivuja niin kauniisti, syvällisesti, aidosti ja koskettavasti, että se naulitsee kirjan ääreen.

  Ja kaunis kaunis Tukholma! En ymmärrä, miksemme koskaan saa aikaiseksi lähteä sinne. Onko se liian lähellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, toivottavasti flunssasi on jo hellittänyt! Kirjoitit niin hyvin ja kauniisti Knausgårdista. Juuri noin hän osaa kirjoittaa!

   Tukholma on aina ihana. Joskus lähelle on pitempi matka kuin kauas.

   Poista
 7. Göteborg on toki para! :)
  Etkö piipahda?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän Göteborgin ohi.... paras kaupunki!

   Poista
  2. (se Liseberg huvipuistokin Göteborgissa, Pohjolan kaunein ruusutarha ihan keskustassa ja paljon paljon muuta)

   Poista
  3. Hannele, Göteborgissa olisi joskus ihana piipahtaa! Se on vain "hankalalla" suunnalla: Tukholma on lähellä ja Malmö taas helppo Tanskaan-mennessä. No, Ruotsi on kokonaisuudessaan hieno matkailumaa.

   Poista
 8. Minulla kirjat, kaikenlaiset, ovat hyvin tärkeä osa elämää, joten blogini voisi hyvin olla kirjablogi, mutta on hauskempaa pitää "lifestyle"-blogia (nimi valittu pilke silmäkulmassa) jotta voin postata rauhassa kaikesta hauskasta ja vaikuttavasta mitä eteen sattuu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän krestomatia, hyvin sanottu. Lumiomena oli aiemmin ehkä enemmän tuollainen "lifestyle"-blogi, mutta muutamat blogin ulkopuoliset kommentit saivat minut suuntautumaan tiukemmin kirjoihin. Nyt mietin, ainakin toisinaan, että miksei kirjablogiin voisi aina toisinaan mahtua muutakin elämää. :)

   Poista
 9. Matkatunnelmat ja -kuvat kelpaavat oikein mainiosti :)

  VastaaPoista