sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kuopion korttelimuseossa


Kesä etenee ja tämä kirjabloggaaja heittäytyy näköjään ihan lomalle ja laiskaksi: Lontoon-reissun jälkeen kotimaanmatkailu on vienyt mukanaan kohti Savoa, ja nyt kotiinpaluun jälkeen luvassa on marjastamista ja lastenhuoneiden tapetointia. Kirjoja olen toki ehtinyt lukea, mutta niistä kirjoittaminen ei nyt suju ja siksi leikin hetken aikaa matkabloggaajaa.

Pohjois-Savossa, kotiseudullani, suurin osa ajasta meni Suonenjoella. Ehdimme tietenkin Mansikkakarnevaaleille, kaunistumaan kampaajalle, bongailemaan "mummolan vintin" kirjoja (joista tulee teemaviikko elokuussa), metsään poimimaan kantarelleja ja lakkoja sekä viettämään kaupunkipäivää Kuopiossa. Sinisen linnan kirjaston Maria listasi jokunen aika sitten itselleen mieluisimpia kesäkaupunkeja. Minulle rakkaimmat kesäkaupungit ovat ehdottomasti Joensuu ja Kuopio, mutta vierailen mielelläni myös Porvoossa, Turussa ja Seinäjoellakin. Nyt kuitenkin keskityn Kuopioon ja korttelimuseoon.

Kuopion korttelimuseo on entisajan puutalokortteli Kuopion keskustastassa. Yksitoista vanhaa puutaloa muodostaa viehättävän kokonaisuuden, jossa vierailijat voivat piipahtaa niin apteekkitaloon (ja sen hyötypuutarhaan, oli hauska bongata omaltakin pihalta tuttuja kasveja), kutojan tupaan (oi, miten rukin tasainen hyrinä rauhoitti), 1930-luvun kaupunkilaiskotiin (jossa soi ihana ajan musiikkikin!) kuin tietenkin Minnan salonkiin. Museossa on lisäksi vaihtuvia taidenäyttelyitä, tällä kertaa ihastuin etenkin Eeva Kontturin ympäristön ja luonnonestetiikan puolesta kantaa ottaviin töihin.

Vierailin korttelimuseossa yhdessä perheeni sekä poikani kummin kanssa. Lapset viihtyivät museossa mainiosti, kun sai aina välillä piipahtaa pihalle ja kulkea rakennuksesta toiseen. Päivä museossa kävikin pienestä löytöretkestä!
Olen lukemassa nyt hienoa norjalaista romaania ja aloittelen pian jännityskirjojen viikkoa. Saa nähdä, milloin ehdin lukemastani bloggaamaan vai tuleeko tähän väliinkin uusia retkikuvia. Hauskaa kesän jatkoa! Käväiskää korttelimuseossa, jos Kuopion suunnalla liikutte!

Museossa on käynyt myös Hietzu.

28 kommenttia:

 1. Minulta jäi Kuopio väliin, vaikka perhe siellä yhden päivän viettikin tänä kesänä. Haluaisin käydä tuolla Minnan salongissa ehdottomasti ja korttelimuseo kuulostaa oikein viehättävältä! Ehkäpä ensi kesänä sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, ensi kesänä sitten! Kuopio on muutenkin mukava kaupunki ja vanhana kulttuurikaupunkina sillä on monenlaista tarjottavaa. :)

   Poista
 2. Korttelimuseo on yksi Kuopion helmistä, mikä parasta vielä keskellä kaupunkiakin.
  Ihana kun lapsetkin tykkäsivät ja sitä museosta ostettua rintasokeria on vielä täällä:)

  Mukavaa päivää ja terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, korttelimuseo on kokokonaisuudessaan hyvin viehättävä. Lapset taisivat pitää eniten juuri rintasokerista ja sitten kutojan työnäytöksestä. O tuijotti rukkia ihan lumoutuneena.

   Poista
 3. Oikein hienoja kuvia! Minusta korttelimuseo on Kuopion ykköskohteita. Toinen on Kallaveden saaristomaisema nähtynä joko Puijon tornista tai risteilijän kannelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketjukolaaja, hauska kuulla. Puijon tornissa kävin toissakesänä ja Kallaveden maisemat ovat komeita. Aika hieno on uusi silta Saaristokaupunkiinkin.

   Poista
 4. Tuonne korttelimuseoon haluaisin perheeni viedä, katsotaan josko jo loppukesästä ehtisimme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, toivottavasti ehditte! Meillä lapset viihtyivät mainiosti ja uskon, että teilläkin tykkäisivät.

   Poista
 5. Ihastuttava museo:) Olen vain kerran ollut Kuopiossa ja se oli talvella,hiihtämisen ja hiihtoloman merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, museo on ihastuttava. Kuopio on vierailun arvoinen kaupunki. :)

   Poista
 6. Oliko vieläkin niin, että museosta otettujen kuvien julkaisuun netissä piti saada henkilökunnalta lupa? Aina ensimmäinen asia, joka tulee tästä museosta mieleen. Viime vuoden toukokuussa näin oli ja museo jäi blogissani esittelemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Kyläkoski, kiitos hyvästä huomiostasi. Museoita esitellään blogeissa paljon, minkä vuoksi minäkin innostuin. Aiemmin - esimerkiksi viime vuonna Rautalammin museota esitellessäni - olen kysynyt luvan kuvien julkaisuun, nyt minulla oli vain kuvauslupa. Kuviinhan minulla on tekijänoikeus, mutta selvittelen lupaa näiden kuvieni julkaisemiseen. Yksittäinen postaus on helppo poistaa, jos niin vaaditaan.

   Poista
  2. Hei vielä Kaisa, kaikki ok tämän bloggauksen suhteen.

   Poista
 7. Mainio matkakohde ja huippukuvat: Myy ne Kuopion kaupungille;) Kiitos vainkistä!

  Minulla on nyt niin kova dekkarinälkä, että kohta SYÖN yhden, mutta sitä ennen Vita ja Violet ja kummipoika saapuu huomenna;)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos. Korttelimuseo on hieno matkakohde, Kuopiossa on muutenkin monenlaista nähtävää.

   Minullakin alkaa olla dekkarinälkä. Pian alan lukea niitä ja veikkaan, että tulemme lukemaan ainakin yhden saman.

   <3

   Poista
 8. Oh täytyykin poiketa tuonne korttelimuseoon jos ja kun vielä Kuopioon pyrähdän! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, poikkea ihmeessä, jos Kuopion suunnalla liikut. En voi kuin suositella. :)

   Poista
 9. Upean näköinen paikka, houkutteleva suorastaan. Harmi, ettei Kuopio ole suunnitelmissa. Ainakaan juuri nyt. Nuo leijuvat lehdet, oi oi!! Hyvää retkeilyä ja lukemistakin sinne! Hieno norjalainen romaani sai kiinnostuksen heräämään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, korttelimuseo on ihastuttava: monipuolinen ja silti intiimi. On kuin pääsisi seuraamaan vanhanajan kaupunkilaiselämää. Minäkin ihastuin noihin lehtiin, ne ovat osa Eeva Kontturin teosta.

   Ihanaa alkuviikkoa sinulle!

   Poista
 10. Oih, Kuopio <3 Olen asunut siellä lapsuudestani 4v, ja paikka jätti ikikaipuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, oletko? Ihana kuulla. Minulle Kuopio on rakas. En ole koskaan asunut siellä, mutta vain 50km päässä lapsuuteni viettäneenä tottunut vierailemaan kaupungissa usein. :)

   Poista
  2. Itse asiassa ensin vuoden Kuopiossa ja sitten Siilinjärvellä :) Ihanaa seutua!

   Poista
 11. Kiva kun olet saanut luvan kuvata ja laittaa nettiin. Minulta se ainakin kiellettiin pari vuotta sitten. (Varsinkin kun olisi tullut ilmaista mainosta..)
  Korttelimuseossa viihtyy. Minna Canthin aika on käsin kosketeltava. Ja kahvi on hyvää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maireanna, nämä asiat varmaan muuttunut. Nyt kuvausluvasta kerrottiin samalla, kun ostimme pääsyliput. Bloggauslupaa hoksasin kysyä hieman myöhemmin. Mutta yhtä kaikki, Korttelimuseo on tosiaankin viehättävä paikka, joka vie toiseen aikaan ja tarjoaa elämyksiä.

   Poista
 12. Moikka,
  ottaisitko minuun yhteyttä, riikka.yrjola@indiedays.com? Kiitos :)

  VastaaPoista
 13. Olipa mukava lukea sinunkin kokemuksiasi Korttelimuseosta. Ja kauniita kuvia. Minä en ole koskaan päässyt vierailemaan silloin kun paikalla on ollut työnäytöksiä. Marraskuiseen päivään verrattuna kuvista välittyy ihan toisenlainen lämpö ja vehreys, vaikka paikka on ihana kohde vuodenajasta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hietzu, kiitos ja samat sanat! Voisin kuvitella, että marraskuussakin korttelimuseo on ihana. Se on aina tunnelmallinen ja haluaisin itse käydä siellä juuri syksyllä.

   Poista