perjantai 11. toukokuuta 2012

300! Kemut! Arvonta!

Edit. 27.5.2012 klo 12. Arvonta-aika on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille. Voittajien nimet sekä koko joukko kesäkirjavinkkejä selviää tänään illalla.

Käsillä on taas sellainen hetki, jolloin kirjabloggaaja on samalla kertaa iloinen ja nöyrä: viime sunnuntaina blogiini kirjautuneiden lukijoiden määrä saavutti kolmensadan rajapyykin. Kiitos jokaiselle blogini lukijalle, niin uusille kuin Lumiomenan kirjahaaveilua pitempään seuranneillekin.

On siis aika pitää pienet kekkerit! Mielelläni tarjoilisin jokaiselle lasillisen kuohuvaa kera kevätkesäisen mielen, mutta koska virtuaalimaailmassa maljat nostetaan aina kuvitteellisesti, tarjoilen samppajan sijaan arvontaa.

Arvonnan säännöt pienen saateselostuksen kera ovat tällä kertaa nämä:

Kävin viime viikonloppuna retkellä Sipoonkorvessa, Byabäckenin luontopolulla (jota suosittelen kaikille pääkaupunkiseudun tuntumassa asuville). Vaikka oli vasta toukokuun ensimmäinen viikonloppu ja puiden lehdet pienenpienillä hiirenkorvilla, valtasi kesäinen tunnelma mieleni. Tätä kesäoloa lisäsivät muutamat Tove Janssonin Kuvanveistäjän tyttären kertomukset ja aloin kaivata kesäkirjoja.

Nyt kysynkin, että mikä on sinun suosikkisi kesäkirjaksi? Tai jos et osaa nimetä yhtä ainoaa kirjaa, niin millaista kirjallisuutta luet kesällä? Kaipaatko jotain erilaista kuin syksyllä tai talvella? Vai onko vuodenajoilla väliä kirjaa valitessasi? Vinkkejä kesäkirjoista löytää esimerkiksi Jennin vanhasta blogista, myös Kirjakko on pohtinut kesäkirjoja. En listaa nyt omia suosikkejani, ehdotuksiani tai suunnittelemaani kesälukemistoani vielä, vaan teen sen samalla kun julistan blogiarvonnan voittajat. Arvonta-aika päättyy sunnuntaina 27.5.

Saat yhden arvan, kun kommentoit tähän postaukseeni ja vastaat kesäkirja-kysymykseeni tai teet sen blogini Facebook-sivulla. Toisen arvan saat, jos linkität arvonnan omassa blogissasi tai Facebook-sivullasi. Kaikki saavat osallistua, vaikka tämä arvonta onkin ensisijaisesti teidän vakituisten lukijoiden juhlaa. Ja jos et vielä ole blogini lukija, niin lukijapaneeliin saa toki liittyä, samoin Facebook-sivustoni seuraajaksi. :)

Kaikkien vastanneiden kesken arvon 30 euron lahjakortin Adlibris-verkkokauppaan.

Lohdustuspalkintona arvon vielä yhden kirjan kahdelle eri voittajalle. Kaikki kirjat on kerran tai pari luettuja, kuitenkin siistikuntoisia, osa jopa uudenkarheita. Kirjan voitte valita näiden joukosta:

Sara Gruen: Apinatalo
Satu Grönroos: Lumen syli
Joanne Harris: Suolaista hiekkaa
Sophie Kinsella: Salaisuuksia ilmassa (pokkari)
Leena Krohn: Umbra (pokkari)
Astrid Lindgren - Ilon Wikland: Minä en tahdo nukkumaan
Jenni Linturi: Isänmaan tähden
Rosamund Lupton: Sisar
Sari Malkamäki: Tiikerikakku
Robert McLiam Wilson: Eureka Street, Belfast (pokkari, raaskin luopua tästä suursuosikistani, koska sain kirjan hyllyyni kovakantisena)
Alice Munro: Open secrets (pokkari)
Jodi Picoult: Yhdeksäntoista minuuttia
Kaija Pispa: Kärpäslätkää (lastenrunoja)
Anne Swärd: Kesällä kerran
Lionel Shriver: Poikani Kevin (pokkari)
Petri Tamminen: Enon opetukset (pokkari)
Amy Tan: Ilon ja onnen tarinat
Donna Tartt: The Secret History (pokkari)
Celeste Vaite: Tahitin tyttäret
Annica Wennström: Lapinkylä (tästä tulee blogiarvio ihan pian)

Onnea arvontaan! Jatketaan vielä hieman eri tavalla kuohuvissa tunnelmissa tämän Iggy Popin ja Debbie Harryn esittämän Cole Porter-klassikon myötä (laulu unohtui elämänpelastajabiisilistaltani, jonne se lukioaikojeni vuoksi olisi kyllä kuulunut):
This French champagne / So good for the brain!

178 kommenttia:

  1. Onnea oikein paljon!! Kyllähän tällaisella blogilla kelpaa lukijoita olla :)

    Pari viime kesää ovat olleet minulle erityisesti klassikkojen aikaa. Muistan vieläkin toissakesän tunnelman, johon lukemani Kotiopettajattaren romaani istui niin hyvin!
    Tänä vuonna ehkäpä Hugon Kurjat...

    Ja kahdella arvalla osallistun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Morre. Kotiopettajatteren romaani on hieno kirja. Sen voisin kuvitella yölukemiseksi. :)

      Poista
  2. Paljon onnea Katja ja Luminomena, te olette ihania.

    Minusta on ihana kesällä lukea erilaisia julkaistuja päiväkirjoja, kirjekokoelmia ja muuta samantyyppistä kulttuurihistoriallista materiaalia. Toki tykkään lukea niitä muulloinkin, mutta kesällä kiinnitän erityistä huomiota erilaisiin kesäisen luonnon, tunnelman, arkisten askareiden kuvauksiin. Aino Kallaksen päiväkirjat ovat tässä suhteessa olleet suuria suosikkejani, joita olen lukenut valikoiden pätkän sieltä, toisen täältä.

    Myös Helvi Hämäläisen Säädyllistä murhenäytelmää ja sen jatko-osaa Kadotettu puutarha tykkään lukea kesällä, sillä niissä luonnon ja puutarhojen kuvaukset ovat ajoittain mahtavia.

    Viimeisenä mainitsen vielä F.E. Sillanpään Elämä ja aurinko, jonka olen lukenut muutamana kesänä. Sen mukana pääsee itsekin nauttimaan maalaiselämän viattomuutta.

    Eli klassikoilla pitkälti mennään kuten Morrekin.

    VastaaPoista
  3. Ai niin, pääasia unohtui pitkästä kommentistani. Olen mukana arvonnassa yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, kiitos. Minäkin tykkään lukea muun muassa klassikoita. Viime kesänä luin Helvi Hämäläisen Kylänruusut ja nyt olen kaivannut Aino Kallaksen Sudenmorsianta uudelleen luettavaksi.

      Poista
  4. Onnea huikeasta lukijamäärästä! Blogisi on ihana, joten en ihmettele sitä ollenkaan :)

    Kesäkirjaksi aioin ensin suositella Tove Janssonin Vaarallista juhannusta, joka tietenkin tulisi mieluiten lukea juuri juhannuksena, mutta se on ehkä vähän itsestäänselvyys, joten kesäkirjakseni valitsenkin viime kesänä lukemani Claudie Gallayn Rakkaus on saaren. Kirjasta aistii niin vahvasti kesän porottavan kuumuuden.

    Osallistun kahdella arvalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura, Vaarallinen juhannus on hieno. Minäkin pidin Rakkaus on saaresta ja huh, miten siinä kirjassa tosiaankin on kuuma!

      Poista
  5. Onnea! Hieno on lukema :)

    Mun kesälukemistoon kuuluu ehdottomasti Hiljavaltos -tyylinen kotimainen, viaton hömppä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unni, oi, Hilja Valtosta pitäisikin lukea. Olen lukenut edellisen kerran liki 20 vuotta sitten. :)

      Poista
  6. Onnea hienolle blogille ja naiselle sen takana!

    Kesälukemiseni ei hirveästi poikkea normaalista, mutta peruskaman sekaan on tullut tapana tunkea muutama ylimääräinen jännäri, muutama vanha suosikki lapsuudesta (Neiti Etsivä, Nummelan Ponitalli...) ja joku tunnettu kesäsuosikki, joka on vielä itseltä ollut lukematta. Tänä kesänä olisi hauska lukea Tove Janssonin Kesäkirja.

    Olen mukana yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sonja, kiitos. Minustakin on ihana palata lapsuuden suosikkeihin aina ajoittain, ehkä erityisesti kesällä. Kesäkirja on hieno, suosittelen!

      Poista
  7. Onneksi olkoon. Itselleni tulee myös pian 300 täyteen, tosin postausten suhteen :)

    Osallistun yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
  8. Lämpimät onnittelut <3

    Itse suunnittelen kesälukemiseksi Carol Shieldsin novelleja (Tavallisia ihmeitä) sekä Fannie Flaggin Fried Green Tomatoes (etc.) -romaania. Kesäisiä kirjoja noin yleensä ottaen minulle ovat tyttökirjat sekä suomalainen/ruotsalainen kirjallisuus, jossa liikutaan merellisissä maisemissa.

    Osallistun kahdella ihanaan arvontaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, kiitos. <3 Tuo Fried Green Tomatoes on oiva valinta. Itse kuuntelin sen äänikirjana, mutta voisin mielelläni lukea "oikeanakin" kirjana.

      Poista
  9. Hei,

    itse tutustun kesälomalla perinteisesti aina uuteen dekkaristiin ja yritän lukea putkeen mahdollisimman paljon kyseisen kirjailijan tuotantoa :-).

    Ja yhdellä mukana, vaikka en koskaan mitään voitakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Solo Maman, tuo putkeen lukeminen kuulostaa mielenkiintoiselta! Minä luen vähän dekkareita, mutta pitää ensi kesänäkin lukea ainakin yksi. :)

      Poista
  10. Viime kesänä luin F.H.Burnettin Salaista puutarhaa aina työpäivän jälkeen keinussa istuen, joten voi olla että luen sen tulevanakin kesänä. Mm. luonnon kuvailu on kaunista.
    Toiseksi olen suunnitellut lukevani Anna Kortelaisen Hurmio - oireet,hoito, ennaltaehkäisy,jonka olen jo pitkään halunnut lukea,mutta vasta nyt sain hankittua kirjan käsiini. Kirja perustuu myös blogini nimeen, jonka vuoksi odotan lukukokemusta innolla.

    Onnea huikeasta lukijamäärästä :) Palkinnot ovat kivoja. Osalistun yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hietzu, Salainen puutarha on ihana kirja. Tuo Hurmio kiinnostaa minuakin ja erityisen kiva olisi aikanaan lukea sinun mietteitäsi Kortelaisen kirjasta.

      Poista
  11. Onnea kolmesta sadasta ♥ Linkitän ja siten kahdella mukana.
    Kesäkirjojani monena vuonna iki-ihana Anna-sarja. Varmaan luen ne tänäkin suvena!
    PS. On muuten kauniit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ♥ Annat ovat aina niin ihania. Ja kiitos kuvakommentista, eikö ollutkin ihana tuo Sipoonkorpi?

      Poista
  12. Paljon onnea rajapyykistä, jee! Olen tietty kahdella mukana. :)

    Kesäkirjoja, hmm. Harry Potterit jostain syystä ovat minulle kesäkirjoja, jonkun niistä voisi taas lukaista tänä kesänä. Kesällä saattaa myös tulla tarve vähän kevyemmälle kirjallisuudelle, esim. Maeve Binchy tai muu tällainen älykös hömpähkö. Ja se Kesäkirja, nyt kun sen vihdoin hankin, se on ehdottomasti luettava tänä kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnea, hauska ajatella Harry Pottereita kesäkirjana! Ja kepeämpääkin tarvitaan. Binchy on minunkin mielestäni laatuhömppää.

      Poista
  13. Oi mitä luontokuvia!

    Hmmm, kesällä raahaan mökille kasakaupalla kirjoja, joista ainakin osan toivon ehtiväni lukea kesälomalla/kesän kuluessa. Minulle ei ole muodostunut mitään tiettyä kuviota kesälukemisen kanssa, mutta kevyemmän kirjallisuuden puoleen on vaaka usein kääntynyt (joku kesä luin Mma Ramotsweja urakalla). Tulevana kesänä voisin yrittää lukea enemmän kotimaista kirjallisuutta.

    Linkitän tämän blogiini, joten kahdella arvalla lähden mukaan. Ja onnittelut mielenkiintoiselle blogille ansaitusta menestyksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katri: Kiitos. Viime viikonloppu oli kuvauksellinen.

      Kaikkien mökkikirjojen ajatteleminen on ihan kutkuttavan ihanaa!

      Poista
  14. Onnea ihanalle blogille ja sen kirjoittajalle!

    Minä ajattelin tänä kesänä lukea ehkä klassikoita. Mutta noin yleisesti aion vain lukea ihan saakelin paljon. ;)

    Osallistun yhdellä arvalla arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Suketus. Saakelin paljon lukeminen onkin yksi kesän parhaimmista puolista. :)

      Poista
  15. Onnea onnea kolmesta sadasta! Blogistasi tulee aina niin iloinen ja raikas fiilis. :)Kahdella arvalla ollaan mukana.

    Minun tilanteeni kesäkirjojen suhteen on vähän samankaltainen kuin Sonjalla, sillä minunkaan kesälukemiseni ei juuri poikkea ns. normaalista. Luen yleensä sitä, mikä fiilikseen sopii ja mitä on sattunut kirjastolta/ omasta hyllystä poimia. :) Kesällä sitä kuitenkin kaipaa välillä kevyempää luettavaa, etenkin kun viettää aikaa rannalla. Paksut ja raskaat tiiliskivet eivät siis ole ykkössijalla. Janssonin Kesäkirja on minulle se The kesäkirja, vaikken sitä lukisikaan, mutta sen tunnelma kulkee aina mukanani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, kiva kuulla. Oma fiilis onkin paras lukemisen ratkaisija. Ihanasti pohdit, miten Kesäkirjan tunnelma kulkee aina mukanasi, vaikket kirjaa lukisikaan. Luulen, että minulla on sama juttu. Tosin joka kesä luen kirjasta novellin tai kaksi. <3

      Poista
  16. Onnea ihanalle Lumiomenalle ja sen ihanalle pitäjälle ! :)

    Kesäkirjoihin kuuluvat vanhat dekkarit, Maria Lang ja Agatha ainakin. Ja Saariston Lapset, ihan ehdottomasti !

    Yhdellä mukana. Unohdan helposti ne linkitykset, joten näin on helpompaa osallistua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petriina, oi, Maria Lang! Hän oli mummoni lempidekkaristi ja itsekin ahmin Langin kirjoja joskus aikanaan. Olisi jännä (!) palata niihin.

      Poista
  17. Onnea blogillesi!

    Osallistun yhdellä arvalla kiitos :)

    Olen jo pitkään halunnut lukea kesällä Tove Janssonin Kesäkirjan, mutta aina se on ollut loppu kirjakaupoista :( Viime kesänä pidin itse Jane Austen -maratonia ja tuntuu, että se oli liian raskasta. Ne taitavat olla paremminkin syksykirjoja?
    Mäen Varekset, Harry Potterit, Ishiguron Ole luonani aina, Härkösen Häräntappoase ja kaikki hömpähtävät kirjat Ahernista Harrisiin ovat ihanaa kesälukemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni, toivottavasti löydät Kesäkirjan vaikka kirjastosta. Se on hieno kirja. Austenit ovat minulle loppukesän kirjoja, niitä on ihana lukea alkusyksyn aavistuksen aikaan.

      Poista
  18. PAljon onneA!

    Kesällä luen

    - hömppää
    - novelleja
    - ja ihan kaikkea muutakin, mitä tavallisestikin

    Mutta nuo kaksi ekaa ovat sitä varten, että välillä voi laittaa silmät kiinni ja nauttia auringosta ja olla vaan.

    Yksi arpa, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mari A., sulla onkin hyvä lukemisto. Pitää tosiaan osata olla vaan. :)

      Poista
  19. Onnittelut kolmestasadasta!
    Kyllä mä keväällä vaihdan vähän kevyempään lukemiseen ja nyt olenkin aloittanut kahlata toistamiseen Himoshoppaaja-sarjaa ja Salaiset unelmat on meneillään. Aiemmin en ole lukenut kyseistä kirjaa, kun ajattelin sen olevan liika samanlaisen, kuin leffa on, mutta onhan kirjassa paljon eroa leffaan.

    Yhdellä arvalla osallistun arvontaasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anuliini, kiitos. Himoshoppaajat tai muut keveät kirjat tuovat varmasti mukavaa tunnelmaa alkukesään.

      Poista
  20. Onnea hienolle blogillesi!! Minä osallistun arvontaan kahdella.

    Kesällä luen mielelläni paksuja tiiliskivikirjoja ja myös esim. talvea enemmän hömppää ja kevyempää kirjallisuutta. Tove Janssonin Kesäkirja odottaa hyllyssä tätä kesää :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, kesä onkin siitä jännää aikaa, että toisaalta voi tekee mieli lukea kepeää, toisaalta on aikaa tiiliskiville ja vaikeillekin kirjoille. Kesäkirja, oi!

      Poista
  21. Ooh, mahtavasti onnea! Ihana kilpailu. Kesäkirjani ovat todella erilaisia kuin kirjat joita yleensä luen. Ihan kaikkein parasta kesälukemista mielestäni ovat olleet Joanne Harrisin kirjat (Appelsiinin tuoksu, Kesäviiniä, Suolaista hiekkaa, Pieni suklaapuoti, Karamellikengät jne.) ja jostain syystä luin aika Torey Haydenit kesällä. Muistan jopa erään kesäretken joen rantaan onkimaan, ja minä kuljin nenä kirjassa jopa pitkin juurakoiden kirjomia metsäpolkuja. Sitten istuin ämpärin päällä ja luin, luin ja luin. Taisi olla Aavetyttö silloin meneillään. Lapsiraukat, äiti ei oikein innostunut onkipuuhien seuraamisesta. :D Myös Charlaine Harrisin Southern Vampire Mysteries -sarja on ollut erinomaisen hyvä kesäsarja. Ai hyvänen aika - ja tietenkin Agatha Christiet! Siis jotain intensiivisesti kiehtovaa, suhteellisen kevyttä (Haydenien kohdalla ei tämä tosin päde) ja hiukkanen romantiikkaakin sopii maukkaaseen kesäkirjaan.

    Laitan linkin blogiini sekä Facebookkiin. Ja sitten peukut pystyyn. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aura, kiitos. :) Sinulla on ihania muistoja kesälukemisesta. Juurakoiden halkomia polkuja pitkin lukien käveleminen kuulostaa melkein romanttiselta! Minulle Agatha Christie toimii kesällä aika täydellisesti, mutta tv-elokuvien merkeissä.

      Poista
  22. Hurjasti onnea! Kahdella mukana :)

    Kesäkirjani ovat yleensä omituista kyllä klassikkoja. Mökin portailla on tullut kahlattua mm. Kurjat (ja nautittua suuresti!). Tänä vuonna portailla voisi lukaista vaikka Sieppari ruispellossa-teoksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihi nainen, kiitos. Klassikot sopivat mielestäni hyvin kesään. Kurjia en ole koskaan lukenut, pitäisi kyllä.

      Poista
  23. Oi onnea!

    Minä olen aikamoinen tuuliviiri lukemisteni kanssa, joten kesäkirjoistakin voi löytyä vaikka mitä. Ehkä joskus helteillä kaipaan hiukan helppolukuisempaa ja ilman muuta mukaansatempaavaa luettavaa.

    Mukana yhdellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norkku, minäkin olen tuuliviiri enkä koskaan tiedä, miten edes vaikkapa kesälomareissulle ottamieni kirjojen kanssa käy. Jännittävää. :)

      Poista
  24. Onnea ihanalle ystävälle ihanan blogin hienoista lukijamääristä! Olen mukana kahdella.

    Minulla ei suoranaisesti ole vuodenajoille merkitystä lukemisessa, vaikka tietyt kirjat ehkä tunnelmaltaan sopisivatkin selvästi johonkin vuodenaikaan. Ehkä kesällä erityisesti tykkään lukea trillereitä ja nimenomaan kestosuosikeiltani. Esim. ensi kuussa ilmestyy taas Karin Slaughterilta uusi käännös, jota odotan kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susa, kiitos. <3

      Se on totta, että jotkut kirjat sopivat parhaiten johonkin tiettyyn vuodenaikaan. Ja monet lukevat trillereitä eniten kesällä, sinulla on hyvää odotettavana!

      Poista
  25. Vau! Mahtava määrä lukijoita, mutta en kyllä ihmettele miksi ;) Ihania kuvia. Ja harmittaa vieläkin, että seilailin väärässä päässä juhlahuoneistoa ja bongasin teidät liian myöhään. Olisin kuulustellut mielelläni Bolognan tuntemustasi ;D

    Itselläni lukemisto ei juuri vaihtele vuodenaikojen mukaan. Mielialojen mukaan mennään ja nehän heilahtelee laidasta toiseen tarvittaessa vaikka saman päivän aikana :D

    Onnea vielä kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vera, kiitos. :) Oli hauska tavata eilen, vaikkakin pikaisesti. Puhuit esiintyessäsi tosi hyvin ja aloin melkein itsekin miettiä, ketkä kaikki voisivat olla hyviä murhaajakandidaatteja.

      Bolognasta voisin jutella vaikka kuinka kauan. Kirjoitin muuten kaupungista pikaisesti blogiini muutama vuosi sitten:
      http://luminenomena.blogspot.com/2010/02/pikkuisen-bolognasta.html
      Tuo entinen naapurimme "alushousumies" voisi mennä vaikka yhtenä kirjan hahmona, ei kuitenkaan ehkä murhaajana. :)

      Poista
    2. Hih, apua, mitä jos tauti on tarttuvaa, ja kaikki katselivat toisiaan vain miettien, että myrkyttääköhän tuo pian anoppinsa vai kolauttaako koivuhalolla päähän ;D

      menen lukemaan tuon postauksen, Italia kiinnostaa aina ihan julmetusti :)

      Poista
    3. :D Niin, jokainen voi tosiaan olla potentiaalinen kandidaatti!

      Kiva, että kävit lukemassa ja kommentoimassa.

      Poista
  26. Onnea tältäkin taholta. :) Tykkään erityisesti tunnelmallisista valokuvistasi, (vaikka tietysti arvioitakin seurailen!). Osallistun yhdellä arvalla.

    Kesäkirjoissa lukumakuni vähän heittelehtii. Joinakin vuosina mieli tekee uppoutua johonkin 1000-sivuiseen järkäleeseen, johon ei jaksa/ehdi paneutua tai sitoutua muina aikoina (eräänä kesänä muistan lukeneeni Muskettisotureita riippukeinussa, se oli ihanaa). Toisinaan sitten kesäkirjoiksi valikoituu kepeitä, helppolukuisia, pirteitä romaaneja (ne Hilja Valtoset nyt kutkuttavat, kun joku tuossa ne yllä mainitsi) ja dekkareita. Tunnen luissani, että tästä kesästä tulee lyhyiden lukuspurttien kesä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukka, kiva kuulla.

      Minullakin kesäkirjamaku vaihtelee, mutta kesällä tulee luettua aina jotenkin toisin kuin talviaikaan. Ehkä aikaa on enemmän - tai öiden valoisuus antaa lisää tuota aikaa? :)

      Poista
  27. Onnittelut ihanalle blogille ja etenkin itse bloggaajalle :)

    Juuri lukemani H.E. Batesin Oi ihana toukokuu olisi juuri sopiva kesäsuosikiksi, mutta ei se näin keväälläkään ole yhtään hassumpi <3 Toki myös Tove Janssonin Vaarallinen juhannus ja Kesäkirja ovat hyviä vaihtoehtoja...

    En aio suunnitella kesälukemistani sen tarkemmin (ehkä siksi, että yksi viime vuoden kesäkirja on edelleen lainassa, muutamaan kertaan uusittuna), vaan menen fiiliksen mukaan. Ehkä sitä kaipaa vähän keveämpää ja kesäisempää kirjallisuutta ja toki niitä omia suosikkeja kesälukemiseksi. Voisin lukea ainakin Enid Blytonin Viisikkoja ja todennäköisesti Stephen Kingiltä lukuvuorossa olevia kirjoja.

    Osallistun kahdella, linkitin juuri fb -sivulleni: https://www.facebook.com/villasukka.kirjahyllyssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukka, kiitos. <3

      Mahtavaa, että luit nyt Oi ihanan toukokuun. Kirjoitathan siitä blogiisi? Odotan innolla, että pääsen lukemaan arviosi. Fiiliksen mukaan meneminen on kyllä parasta mihin tahansa vuodenaikaan lukemisen suhteen. Olisi aika hauskaa lukea joku Viisikko pitkästä aikaa.

      Poista
    2. Viimeiset sivut on nyt menossa, ja kirjoitan kirjasta blogiin :)

      Poista
  28. Onnea huikeasta kolmestasadasta! Olen mukana kahdella. :)

    Kesällä tulee luettua ehkä enemmän kaikenlaista kevyempää, hömppää ja dekkareita. Ja tosiaan kesällä tulee luettua enemmän kuin muulloin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuutar, kiitos. Niin, ehkä kirjallisuuslajien kirjo on kesällä laajempi? Kesällä voi heittäytyä helpommin tarinaan.

      Poista
  29. Onnea satasista! Olen mukana yhdellä arvalla.

    Tämän kesän, tai ainakin kesäkuun, ajattelin viettää Kingin parissa. Yleensä kesällä kaipaan jotakin kevyempää luettavaa kuin tavallisesti, viime kesän esimerkiksi kulutin lähes kokonaan dekkareiden parissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riina, kiitos. Huu, Kingiä! Itse olen lukenut Kingiä viimeksi opiskeluaikojen alkuvuosina. Hän on taitava kirjoittaja.

      Poista
  30. Katja, ihana ystävä, hurjan paljon onnea! <3

    En yhtään ihmettele lukijamäärää, sillä blogisi on upea. Tekstejäsi on aina ilo lukea ja ne ovat hyvin kirjoitettuja (mulle se on tosi tärkeää), mutta sen lisäksi blogisi näyttää harmoniselta ja kuvasi ovat hienoja! Kirjablogien aatelia, ihan ehdottomasti.

    Mie muuten luen kesällä aika lailla samanlaista kirjallisuutta kuin muutenkin. Ja minäkin menen aika lailla fiilispohjalla ja luen sitä, mitä kulloinkin kirjastosta mukaan lähtee tai oma kirjahylly tarjoilee. Nyt on yöpöydällä niin vino pino kirjastolainoja (mm. Naimapuuhia, Kesällä kerran, Little Been tarina, Kafka rannalla) ja sitten on vielä Adlibriksestä hankitut pari Lahiria, että niistä riittää iloa vielä alkukesäksikin.

    Lähden arvontaan mukaan kahdella. Linkitän arvontasi omalle fb-sivulleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna Elina, kirjoititpa kauniisti. Kiitos. <3

      Sinulla on aika komea pino kirjoja odottamassa. Kaikki mainitsemasi ovat hienoja. Little Been tarina ja Kafka rannalla ovat minulle kesäkirjoja, koska luin molemmat viime vuonna alkukesästä. Kesällä kerran taas tuo aika tahmeaa kesätunnelmaa, Swärd on taitava!

      Poista
  31. Onnea kolmestasadasta!

    Ajatus kesäkirjasta on ihanan kutkuttava. Tulee mieleen mummulan vintti lapsuuden kesinä, sateen ropina ja täydellinen keskittyminen kirjaan. Sellaista rentoa, mutta keskittynyttä lukemista haluaisin myös tulevalta kesältä. Minulla ei ole mitään tiettyä kirjaa, jota tulisi luettua aina kesäisin. Joulukirjoja sen sijaan on. Kesällä voi lukea vanhoja tuttuja kirjoja tai syöksyä suinpäin johonkin uuteen. Lukeminen voi olla kevyttä tai raskasta, pääasia on ettei se lopu kesken.

    Tänä kesänä voisinkin lukea Montgomeryn Runotytöt pitkästä aikaa. Ne luin ensimmäisen kerran juuri siellä vintillä.

    Arvontaan osallistun yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauhko, kiitos. Mummolan vintti edustaa minullekin sitä kesäkirjatunnelmaa. Siellä saattoi uppoutua tarinaan oikein kunnolla ja itse luin välillä jopa äitini ja tätini 1950-luvulta peräisin olevia koulun äidinkielen kirjoja. :)

      Lue ihmeessä Runotytöt nyt tulevana kesänä!

      Poista
  32. Onnittelut! Huoma määrä lukijoita :)

    Kirjallisuuden opiskelijana kesäisin tulee luettua vähemmän klassikoita ja muita merkkiteoksia, mutta muuten luen pitkälle samoja genrejä kuin talvellakin. Dekkareita ehkä menee kesällä talvea enemmän, tiedä sitten mistä tämä johtuu.

    Osallistun yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mirene, kiitos. Muistan itsekin, miten opiskeluaikaan tuli kahlattua klassikoita (mulla kirjallisuus oli sivuaineena, suoritin siitä aineopinnot), mutta kesällä oli tosiaan enemmän vapautta lukea ohi tutkintovaatimusten. Dekkarit, joita luen vähän, ovat minullekin enemmän kesä- kuin talvilukemista.

      Poista
  33. Onnea huimasta lukijamäärästä!

    Luen kesäisin melko samalla tavalla kuin muulloinkin, mutta ehkä luen hömppää hieman enemmän. Kesällä on myös toisaalta aikaa keskittyä pitkiin klassikoihin paremmin. Tämän kesän lukusuunnitelmiin kuuluu mm. Dostojevskin Idiootti ja siitä hömpästä ainakin Gilbertin Eat, pray, love ja ehkä joku McCall Smithin Mma Ramotswe. Uusin Sookie Stackhousekin saattaa joutua odottelemaan kesää. Ai niin, dekkareita en tavallisesti lue, mutta kesälomareissulla saatan jonkun lukeakin.

    Olen mukana yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tintti, aika hyvältä kuulostaa lukea sekä Dostojevskiä että Gilbertiä - niistä tulee hyvä lukemisen tasapaino! Minulla on aika samanlainen suhde dekkareihin kuin sinullakin. :)

      Poista
  34. Onna 300 lukijan ylittymisestä!

    Kesä on minulle keveän, huumorilla höystetyn ja pirskahtelevan hyväntuulisten kirjojen aikaa. Toki joka kesä on myös luettava F. C. Burnettin Salainen puutarha, mutta kesällä lukemistooni valiutuu poikkeuksellisesti myös chic litiä. Tänä kesänä aijon tarttua myös useampaan Hilja Valtosen romaaniin, Sophie Kinsellaan ja Jennifer Weineriin.

    Osallistun kahdella arvalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aletheia, kiitos. Salainen puutarha on ihana, se on minullekin yksi kesäkirjojen kesäkirjoista. Tai oikeastaan se on jo kevätkirja, jonka kaari kantaa loppukesään saakka. Hilja Valtonen on huippu, Weinerkin menee.

      Poista
  35. Paljon onnea hienosta lukijamäärästä Katja!
    Mukana olen yhdellä arvalla.
    Ja tuosta listasta etenkin Poikani Kevin houkuttelee...
    Minulla ei varsinaisesti ole mitään kesäkirjallisuutta,sillä vuodenajat eivät vaikuta lukemisiini.Edessä on kahden Jonathan Franzenin kirjojen lukeminen (Corrections ja Freedom)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yaelian: Kiitos. :) Poikani Kevin on huikea, se kannattaa kyllä lukea. Sinulla on hyvää luettavaa tiedossa muutenkin: Franzenin Vapaus oli yksi viime vuoteni huippukirjoista, pitäisi lukea Franzenia enemmänkin.

      Poista
  36. Onnea mahtavasta lukijamäärästä, Katja!

    Olen mukana kahdella. Linkitän huomenna, kun tulee tilaa;-)

    Minä luen helpommin tyttökirjoja suvella ja tietysti ahmin dekkareita. Tänä kesänä tosin olisi tarkoitus lukea kaikki lukemattomat kirjat eräältä kirjailijalta, jota sinäkin fanitat. Olen lukenut häneltä vasta viisi, mutta niitä on vielä ja yksi on juuri matkalla Kanadasta kohti minua...

    Viime suvi oli unohtumaton kera Sinisen linnan.

    Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, kiitos. Ja kiva, että linkität.

      Minunkin tekee kesällä mieli uppoutua tyttökirjoihin. Nytkin on muutama jo kiikarissa. Ja taidan arvatakin, ketä kirjailijaa tarkoitat. C.S.? Minä olen lukenut häneltä kaikki suomennetut. Muutama kirja taitaa olla vielä kääntämättä.

      Sininen linna on hieno. Se minun pitäisi lukea uudelleen. <3

      Poista
  37. Onnitteluni ihana Lumiomena! Minäkin osallistun mielelläni arvontaan. Mulle ei oikeastaan ole väliä vuodenajoilla, mutta joskus kesälomalla heittäydyn villiksi ja luen lässynlässynrakkautta...kuten Maeve Binchyä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria: Kiitos. :) Lässynlässyniäkin tarvitaan välillä ja Binchy on siihen kirjailija parhaasta päästä. Villiä kesäelämää... ;)

      Poista
  38. Onnea hyvä blogi mukavat lukijat, hienot postaukset :)

    Kesäkirjaksi valitsen Robinson Crusoen, siinä on koko ajan lämmintä :)

    Luultavasti osallistun yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokke, kiitos. Mukava kuulla. Robinson Crusoe on varmasti hyvä valinta. :)

      Poista
  39. Huih, onpas sulla jo paljon lukijoita! Onnea! :)

    Mun ehdoton suosikki kesäkirjaksi on Anna-Leena Härkösen Häräntappoase. Luen sen melkein joka kesä tai kevät, aion lukea tänäkin kesänä. Lisäksi tykkään kesällä lukea dekkareita, lähinnä Agatha Christietä ja Kathy Reichsin uusimman suomennetun, joka tulee yleensä elokuussa. Jos lastenkirjoista valitsisin kesäkirjan, niin se olisi Mauri Kunnaksen Koiramäen lapset ja näkki. :)

    Arvonnassa olen mukana yhdellä arvalla.
    Hauskaa ja kirjarikasta kesän odotusta! :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, kiva että olet mukana arvonnassa. Häräntappoase on kyllä hieno kirja suomalaisesta kesästä. Ja Koiramäen lapset ja näkki! Se löytyy meiltäkin lasteni hyllystä. Myös ensimmäinen Koiramäen talossa -kirja on hieno kesäkirja.

      Poista
  40. Minulla ei ole erityisiä kesäkirjoja, vaan kesällä luen niitä kirjoja, jotka ovat talven aikana kertyneet yöpöydälleni. Mielellään kirjat saavat kyllä kesäisin olla kevyemmästä päästä.

    Osallistun arvontaan yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lammas, olet mukana yhdellä. Niin se menee, että yöpöydälle kertyy usein pino kirjoja. Kesällä on onnea lukea niitäkin! :)

      Poista
  41. Onnea, onnea Lumiomenalle ja Katjalle! Blogisi on kaunis ja tulen aina mielelläni kyläilemään.

    Tällä kertaa suosittelen kesäksi ajelehtimista: Kirja löytää lukijansa. Siis vapaasti ja riippukeinutellen. Sopiiko tämä soveltaminen kesäkirjan kohdalla? Lomameiningillä lukien, mutta ei suorittaen tai mitään listaa noudattaen. Tiiliskiviä, jos siltä tuntuu, novelleja nälkään, ihmissuhteita tai merikirjallisuutta, lainattua ja omasta hyllystä. Kaikkea tätä tuulten mukaan. Tämä on minun kesän ajatukseni kirjojen maassa.


    Olen mukana kahdella ja linkittelen huomenissa.


    Aurinkoa viikonloppua sinulle!

    T. Valkoinen Kirahvi (tällä kertaa ei-kirjautuneena)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen kirahvi, kiitos ja kiva kuulla.

      Oi, ajelehtiminen on melkein parasta kesässä. Siitä tulee se oikea lomafiilis. Minä aina suunnittelen kesälukemisiani, mutta taidan samoin ajelehtia aika tavalla, valita kirjan tunnelman mukaan, keskeyttää ei-kiinnostavan, innostua ihan uusista jne.

      Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  42. Paljon onnea! Olen mukana kahdella arvalla! Kesällä, eritoten kesälomalla, luen mielelläni hieman "helpompia" kirjoja, mutta ehdottomasti kaipaan myös kesällä lukemisiini vaihtelua, välillä kevyempää, välillä vakavampaa, välillä huumoria ja välillä taas jännitystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuulia, kiva että osallistut kahdella. Moni lukee kesällä ehkä hieman helpompia, mutta tosiaan tuosta vaihtelusta taitaa syntyä se sopivin kesäkirjakeitto. :)

      Poista
  43. Voi onnea onnea sinulle!En ihmettele yhtään että täällä luonasi käydään ja täällä viihdytään.Olen kohta kolmatta vuotta piipahtanut luonasi ja tykkään tästä tavasta jolla kerrot ja annat myös lukijalle maistiaisia kirjoista.Luen joka kesä paljon mutta aina Tapaamme Seljalla sekä Annan perheen.Listaltasi tykkäisin tuosta Minä en halua nukkumaan:) kesänlapsi on aikamoinen iltakukkuja.

    maria
    ai niin onko se kaksi arpaa kun olet myös fb:n sivuillani valmiina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria: Kiitos, ihana! Meillä on paljon samoja ikirakkaita kirjoja. Tapaamme Seljalla on ehkä se kaikkein kesäisin Selja-kirja. Minä en tahdo nukkumaan on suloinen kirja. En luopuisi siitä muuten, mutta minulla on sama kirja Satuja, seikkailuja... -antologiassakin. Jos voitat kirjan, niin se varmasti ilahduttaa kesänlasta!

      Ja totta kai se on kaksi arpaa. <3

      Poista
  44. Vau! Onnea valtavasti isosta luvusta! Osallistun kahdella arvalla.

    Minä luen kesäisin elämäkertoja, yleensä olen valinnut jonkin henkilön, johon tutustun vähän enemmän. Tosin en tiedä, teenkö niin tänä kesänä, koska olen lukenut aika paljon elämäkertoja viime aikoina.

    Kesäisin tekee myös mieli lukea nuortenkirjoja ja ylipäänsä sellaista kevyempää kesäviihdettä, mitä nuorempana tuli kesälomilla luettua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amma: Kiva, että olet mukana ja kiitos. :)

      Onko sinulla tapana lukea aina useampi elämäkerta samasta henkilöstä? Hyvä idea. Nuortenkirjat muuten kuuluvat jotenkin kesään. Minä luen joka kesä aika paljonkin oman nuoruuteni kirjoja ja siitä lähti "kuukauden tyttökirjaklassikko" -ideanikin.

      Poista
    2. Se vähän riippuu tilanteesta. Aika usein olen esimerkiksi lukenut kirjan ja sitten katsonut elokuvan, dokumentin tai sarjan ko. henkilöstä. Nyt, poikkeuksellisesti talvella, luin ensin Queen-historian ja sitten Mercury-elämäkerran ja kyllähän ne pohjautuivat hyvin pitkälti samoihin lähteisiin. Siinä mielessä usean elämäkerran lukeminen peräkkäin ei välttämättä ole erityisen kiinnostavaa aina.

      Poista
  45. Onnea! Ja erinomainen lähestyminen kesäkirjoihin.

    Mulla on nää sivistävät kesäkirjat mielessä vaan, feikkaan sivistynyttä niin kympillä, että välillä sorrun ihan oikeaakin klassikkokirjallisuutta lukemaan.

    Mutta voisin hyvin hoitaa korjausliikkeen tuolla Kinsellalla, jota on tullut viimeksi luettua saksaksi. Sivistyskielellä chikkerikin menee täysin kielitaidon parantamisena, eikös juu. Kun tietää, mitä Vuitton on saksaksi, ei tarvitse sitten KaDeWe:ssä änkyttää kuin joku... sivistymätön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjakko: Kiitos. Aion kirjoittaa lisää kesäkirjoista sitten, kun julkaisen arvonnan voittajat.

      Ja joo, mulla on ehkä vähän samanlaista sivistysfeikkaamista täällä suunnalla. Olisikin hyvä idea koettaa lukea jotain hömppää vaikka saksaksi - tai minun kohdallani myös ruotsiksi. Ruotsintaitoni on harmillisen ruosteessa, vaikka aikoinaan olin hyvä siinä. :)

      Poista
  46. Jee, onnea kolmesatasista!

    Kesälukeminen on ihana aihe. Suunnittelen kesälukemisiani aina pitkään ja hartaasti - vaikka sitten päätyisinkin lukemaan jotain ihan muuta. Minusta kesällä kuuluu ehdottomasti lukea ainakin joku klassikko ja myös joku uudempi, paksuhko laatukirja. (Upeana kesälukukokemuksena mieleeni on jäänyt mm. Atwoodin Sokean surmaajan lukeminen eräänä kesänä Hailuodossa.) Toisaalta kesä on parasta aikaa myös kevyemmille kirjoille, kuten vanhoille dekkareille.

    Jos pitäisi nimetä The Kesäkirja, se voisi minulle olla Gwen Bristown Louisiana-trilogia. (Hups, sehän taitaa olla kolme kirjaa.) Niitä luettiin monena kesänä parhaan ystävän kesämökillä, ja kirjoista muistuvat aina mieleen helteiset kesäpäivät, kuumat kalliot, aamu- ja iltauinnit ja pitkät kesäyöt.

    Osallistun arvontaan kahdella arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, jee ja kiitos sinullekin, että olet tämän blogin lukija!

      Minäkin suunnittelen kesälukemisiani, mutta menen lopulta aina fiiliksen mukaan. Ja tuo haastavan nykykirjan, klassikon, ja kepeän hömpän yhteensovittaminen on ehkä se kaikkein parhain juttu kesälukemisessa.

      Miten hauskaa, että mainitiset Bristown kirjat. Minä luin viime kesänä tämän:
      http://luminenomena.blogspot.com/2011/07/gwen-bristow-tammikuja.html
      (ai, nyt linkittäessä huomasinkin sinun kommentoineen kirjoitustani :))
      Minulle Bristow tuo mieleeni hellepäivän, mummolan viileän "hienon" kamarin, herrasväenleivät ja tuulessa suhisevat koivut.

      Poista
  47. Huikea määrä! Onnea!

    Kesäloman aikaan on mukava lukea joku tuhti tiiliskivi. Viime kesiltä muistuu mieleen ainakin Täällä Pohjantähden alla ja Idiootti. Lomalla levänneet aivot pystyvät varmaankin talvea paremmin vastaanottamaan paksujen klassikkojen meininkiä.

    Linkitän Facebookiin, joten onkos tää nyt sitten kaksi arpaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salla: Kiitos. :)

      Minäkin taisin aikanaan lukea TPTA:n juuri kesäaikaan. Se on trilogia, jonka haluaisin lukea uudestaan. Omassa hyllyssäni on vain ensimmäinen osa, pitää metsästää ne muutkin.

      Ja se on tosiaankin kaksi arpaa. :)

      Poista
  48. Oi hienoa, ja onnitteluni 300 lukijan rajapyykistä!

    Mie en ole kyllä varsinaisesti rekisteröinyt itsessäni tarvetta lukea kesäisin jotain erilaista kuin talvella. Toisaalta jos nyt äkkiseltään ajattelen asiaa, niin ehkä kepeähkömmät tarinat tai vaikka novellikokoelmat voisivat tuntua kesäisemmiltä. Nuorena muistan lukeneeni kesäöinä Anna-sarjaa tai Maria Gripen Varjo-sarjaa. Joten ne ainakin ovat mielestäni kesälukemista... tosin en ole lukenut niitä uudestaan ja ehkä en luekaan, koska aika harvoin luen samoja kirjoja toistamiseen.

    Linkitän omaan blogiini ainakin :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie ite: Kiitos.

      Niin, ehkei kesällä tarvitsekaan lukea eri tavoin. Kun vain noudattaa sitä omaa lukufiilistään, niin löytää ne oikeat kesäkirjansa. Maria Gripe liittyy minunkin muistoissani kesään, pohjoismaiseen kesävaloon jotenkin.

      Kiva, että linkität!

      Poista
  49. Onnittelut 300 lukijasta!

    Luen kesäisin paljolti samaa, mitä muulloinkin. Ainoa poikkeus on dekkarit, joihin en yleensä muulloin tartu. Joinakin kesinä olen lukenut klassikoita uudelleen (Täällä Pohjantähden alla, Sinuhe egyptiläinen, Huojuva talo + venäläisiä klassikoita). Tuntuu, että lomalla on enemmän aikaa uppoutua usein monisivuisiin klassikoihin.

    Mukana yhdellä arvalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tie on kevyt: kiitos. Minulla on sama suhde dekkareihin. Luulen niitä harvoin, mutta ehkä eniten kesäisin (eli 1-2 kpl ;)). Aika moni on kertonut lukevansa klassikoja kesäaikaan, se jotenkin sopii hyvin siihen lisääntyneeseen vapaa-aikaan.

      Poista
  50. Mukana lukijana yhdellä arvalla.

    Kyllä kesäkirjoista paras on Agatha Christien dekkarit. Ne lukee nopeasti samalla kun kuuntelee laineiden liplatusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KahviKaneli: Kiva, olet mukana yhdellä. Christie on kyllä niin kesää että!

      Poista
  51. Onnittelut virstanpylväästä! Blogisi on hyvä yhdistelmä järkeä ja sydäntä ja aina kaunis - kyllä kannattaakin lukea tätä. :-)

    Kesään sopivat samat kirjat kuin muihinkin aikoihin... joskin oikein lämpimällä tekee mieli lukea helppoja kirjoja: dekkareita ja mukavaa hömppää. Helpolta osastolta taidan tänä kesänä lukea Syysmaa-sarjan nuorten puolelta. Ja vaativammalta puolelta Hämäläisen Kadotetun puutarhan; tiedän jo valmiiksi, että se vaatii minulta syventymistä ja rauhaa. Sopii siis kesälomaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Booksy, oi, kommentoit ihanasti. Kiitos siitä!

      Joo, helteellä on vaikea keskittyä mihinkään vaativaan, tosin siinäkin voi saavuttaa ihan oman tunnelmansa. Hämäläisen Kadotettu puutarha kiinnostaa ja kiehtoo minuakin. Jaana tuolla ylempänä mainitsee sen myös. :)

      Poista
  52. Onnittelut 300 lukijasta!

    Minäkin luen kirjoja samaan tyyliin niin kesällä kuin muulloin. Paitsi, että ensi kesän suunnitelmissa on lukea uudestaan Waltaria ja sitten niitä kirjoja, jotka olen talven aikana kirjannut lukulistalle.

    Sitten toiseen asiaa eli Sinulle Katja iloiset terveiset Joensuusta. Siellä oli niin mukavaa, tori ja kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, kiitos.

      Waltari, kuten moni muukin klassikko sopii hyvin kesään.

      Ja voi, miten kiva kuulla terveisiä Joensuusta. Se on kyllä aina niin ihana kaupunki!

      Poista
  53. Kesällä pitää olla kevyttä lukemista. Leena Lehtolainen on ollut yksi suosikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena Lehtolainen onkin varmasti hyvää kesälukemista.

      Poista
  54. Onnea 300:sta! Itse pohdin, että voisin ehkä pitää samat kekkerit jos joskus saavutan 100 lukijaa haha.

    Mutta äh jouduin ihan pohtimaan tuota kirjakysymystä! Tykkään kesällä paksuista kirjoista, joihin voi upota pitkiksi ajoiksi. Että voi vaikka ihan muutaman kesäpäivän viettää samoissa maisemissa ja tarinassa. Tunnelmalliset kirjat, joissa saa tihkua romantiikka, ovat aika suosikkeja kesäksi. Yritän vältellä turhan surullisia tai ankeita kirjoja kesäisin, koska niitä tulee luettua niin paljon muulloin, mutta mitään hömppää en kuitenkaan yleensä lue.

    Kolmella mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katri. Pidä ihmeessä kekkerit, kun sata lukijaa on kirjautunut blogiisi. Se on komea määrä! Kiva, että olet mukana.

      Poista
  55. Onnittelut huikeasta luvusta!!
    Pakko osallistua arvontaan taas, kirjahullu kun olen. Ihanaa kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elma Ilona, ihana kirjahullu! Kiva, että osallistut. :)

      Poista
  56. Täällä on ilo käydä ja se näkyy, Onnea!
    Kesällä on kiva lukea kesä-aiheisia kirjoja, vaikken tässä kyllä ehdoton ole!
    Kesään sopivat esim. vanhat tyttökirjat tai dekkarit. Mutta ei se välttämättä niin mene, tyttökirjat voivat mennä muiden kirjojen lomassa. Håkan Nessnerin kirja josta jo aiemmassa kommentissa mainitsin, on mitä parhain kesäkirja. (Elokuvanakin ihana!) Aion metsästää tuon Hevosvarkaat, jota suosittelit. Olkoon se yksi kesäkirjani.
    Linkitin, olen mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna: Kiitos, että käyt täällä aina lukemassa. :) Olen ihan samaa mieltä, että tyttökirjat sopivat niin hyvin kesään - ja tuo Nessnerin kirja on huikean hyvä. Toivottavasti pidät Hevosvarkaista.

      Poista
  57. Kahdella mukana arvonnassa :)

    Suuret onnittelut huikeasta lukijamäärästä.

    Hmm, mulla ei taida vuodenaika hirveästi vaikuttaa lukemiseen, mutta en minä kesällä kovin mielelläni mitään jouluaiheisia kirjoja lue. Jo mainittu Oi ihana toukokuu on kyllä täydellinen kesään, jospa sen ehtisin lukea tänä kesänä uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija, olet mukana kahdella. Ja totta, jouluaiheiset kirjat eivät oikein kesään sovi. ;)

      Poista
  58. Blogisi on kulkenut selkeää omaa linjaansa tunnelmaa tihkuvien kuvien kera! Onnea sinulle ja blogillesi!! Mukaan osallistusin mieluusti :) Tulevan kesän kirjat voisivat olla kepeää luettavaa sisältäen kenties myös pinon puutarhakirjoja...
    Ihanaa äitienpäiväviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. T: Kiitos. Puutarhakirjat ovat ihanaa kesäluettavaa. On aina niin unelmaista haaveilla ja suunnitella kaikkea pihaan. :)

      Poista
  59. Hei Katja ja lämpimät onnittelut!

    Kesääni on nykyisin kuulunut Montgomery, ehkäpä siitä tulee traditio. Minulla on säästössä vielä häneltä muutama lukematon kirja! :)

    Olen kahdella arvalla mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sara! Kiitos. Montgomery ja lisäksi Rauha S. Virtanen ovat minunkin kesieni kestosuosikkeja. Onko sinun lukemattomat Montgomerysi käännettyjä vai vielä suomentamattomia?

      Poista
  60. Olen niin iloinen tämän blogin suosiosta, sillä se on todellakin sen ansainnut. Sinä kirjoitat niin rakastavasti ja viisaasti kirjoista, että jokaista postausta on ilo lukea. Ja olen saanut monta mahtavaa lukuvinkkiä täältä. Hmm...kesällä on usein enemmän aikaa lukea, koska on loma tai töissä ei ole niin kiire. En oikeastaan lue kuitenkaan kesällä yhtään sen erilaisempia kirjoja kuin muutenkaan. Luen vain enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjailijatar: Kirjoitit niin kauniisti, kiitos! Minä en tiedätkö osaa sanoa, luenko kesällä enemmän vai vähemmän... Kun toisaalta on aikaa, mutta toisaalta taas kaikenlaisia ihania kiireitä.

      Poista
  61. Linkitin juuri, joten olen kahdella mukana. Onnea hienosta lukijamäärästä!
    Minäkään en lue kesällä mitenkään erilaisemmin kuin muulloin. Yksi kirja on, johon palaan varsinkin kesäisin, kun kaipaan jotain viihdyttävää, mutta ei tyhjänpäiväistä luettavaa: Annemarie Selinkon Désirée.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Margit, kiitos. Olet mukana kahdella. Selinkonin kirja on minulle tuntematon, joten täytyy googlettaa se.

      Poista
  62. Kahdella mukana ja onnea huimasta lukijamäärästä! En yhtään ihmettele, miksi blogisi on niin suosittu, sillä sitä on todella ilo tulla aina lukemaan. :)

    Kesäkuumalla minun on vaikea tarttua kirjaan, sillä jotenkin ajatukset ovat aivan puuroa silloin. Parina viime kesänä olen kuitenkin lukenut Sookie Stackhouse-sarjan kirjan per kesä ja tänä kesänä ajattelin lukea kolmannen osan. Kesään kuuluu minusta myös rakkaus ja sitä on mukava lukea kirjoissakin silloin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jossu. Monet lukea Sookie Stackhouseja - jopa niin, että alkaa itseänikin varovasti kiinnostaa. :)

      Poista
  63. Jee, onnea ja kaksi arpaa, kiitos!

    Yleisesti ottaen vuodenaika ei taida hirveästi vaikuttaa lukutottumuksiini, mutta onhan näitä silti hauska miettiä. Yksi kesäkirjoistani voisi olla Erlend Loen Supernaiivi, jonka olen lukenut kaksi kertaa, keväällä 2001 ja kesällä 2010. Toisena tulee mieleen Haahtelan Traumbach. Toki luin sen ensimmäistä kertaa talvella, mutta aion lukea uudestaan kesällä (tarkemmin sanoen 17.6., jos mahdollista :). Kolmas ehdokas on se Håkan Nesserin Kim Novak -kirja, jonka ajattelin lukea tulevana kesänä ensimmäistä (mutta toivottavasti ei viimeistä) kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekka, jee, olet mukana kahdella. Traumbach on kesäkirja. Ja Supernaiivi myös. Minä luin sen ensimmäisen kerran juuri kesällä 2001. :) Kim Novak -romaani on hieno. Alkaa ihan jännittää, että mitä siitä pidät!

      Poista
  64. Luen mielelläni kesäisin jonkun tietyn kirjailijan koko tuotannon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna-Riikka, tuo kuulostaa mainiolta. Kiva, että olet mukana.

      Poista
  65. Oli ihan pakko tulla takaisin kommentoimaan, kun yhtäkkiä muistin että ihan tyystin unohdin vastata kesäkirjakysymykseesi!! Minun ehdoton kesäkirjani on Pirjo Mannisen "Pihlajan oksassa paperilyhty", jonka aikoinaan ostin kivan kansikuvan perusteella kirjaston poistomyynnistä matkalukemiseksi bussiin, kun olin lähdössä kesänviettoon Lappiin. Se on juuri täydellinen kesäkirja minulle: hauska ja kepeä olematta silti mitään aivot narikkaan-kamaa - ja se suorastaan tihkuu kesää!

    Muita kesäkirjojani ovat lintukirjat ym. luontokirjat, joita tulee tutkittua aika ahkerastikin ajoittain. Kesälomilla tykkään myös lukea mukaansatempaavia seikkailuja: road trip-kirjoja, matkakertomuksia, Verneä, fantasiaa jne. Yksi hieno kesäkirja on aikoinaan lentokentältä ostettu "Round Ireland With A Fridge" , tositarina eräästä vedonlyönnistä jonka seurauksena kirjan kirjoittaja sitoutuu liftaamaan Irlannin ympäri jääkaapin kanssa :D Suosittelen erittäin lämpimästi, jos vain saat käsiisi jostain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. elma Ilona: Round Ireland With A Fridge? Kertakaikkisen mainio nimi kirjalle. Sellainen, joka houkuttelee lukemaan. Sinulla on ihanan monipuolinen lukureperoaari muutenkin.

      Poista
  66. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  67. Hei ja Onnea ihanalle blogille ja sen kirjoittajalle! Miulle kesäkirjoja ovat lähinnä ne, joita mökin laaja kirjasto tarjoaa: esim. James Herrio tin Kaikenkarvaiset ystäväni sekä Robert van Gulikin mainiot vanhaan Kiinaan sijoittuvat Tuomari Dee -dekkarit. Niitä lukiessa on kuin palaisi vanhan hyvän ystävän luokse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PeppiLyra: Hauskaa, että mainitsit James Herriotin. Olen juuri miettinyt, että häntä pitäisi lukea.

      Poista
  68. Onnea! Kahdella mukana :)

    Tänä kesänä haluan jostain syystä lukea meri-aiheisia kirjoja. Tällä hetkellä menossa Claudie Gallayn Tyrskyt.
    Myös ns. cozy mystery -kirjat kiinnostaisivat. Löysinkin juuri uuden genreen sopivan kirjailijan, Louise Pennyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marianne M.: Ooh, sinäkin luet Tyrskyjä. Oletkohan kirjoittanut siitä blogiisi?

      Poista
  69. Ohhoh, mikä lukijamäärä, onnea kovasti! Miusta jo 80 tuntuu paljolta, 300 ihan tavoittamattomalta... :)

    Kesällä suosin mammuttiromaaneja, esimerkiksi Dostojevskin Idiootti on ihan oivallista kesäluettavaa. Voisin myös kuvitella, että esimerkiksi Byattin The Children's Book sopisi kesäksi. Yhtenä kesänä luin Monika Fagerholmin Amerikkalaisen tytön, joka oli loistavaa kesäluettavaa ja ihastutti. Tämän kesän vietän kuitenkin neiti Woolfin tuotannon kiehtovassa maailmassa, ehkä kurkkaan myös Fagerholmin Säihkenäyttämöä. :)

    Eli kahdella mukana, linkki löytyy niin henkilökohtaiselta FB-sivulta kuin TwAKin omaltakin FB-sivulta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noora, minä olen aloittanut niin monta vuotta sitten. :) Mielenkiintoista, jos luet Byattin kirjan kesällä. Minulla kirja on edelleen kesken, melkoinen tiiliskivi! Rouva (!) Woolfia kannattaa ehdottomasti lukea.

      Poista
  70. 2 arvalla mukaan, sulla on hieno kirjablogi!
    tykkään myös sun fb sivusta ja linkitän sielläkin.

    mun kesä kirjoja on milloin mitkäkin: vanhat akuankat, lasten sadut.. viiem kesänä luin liisa ihmemaassa alkuperäisenä versiona ja tove janssonin elämäkerran. moni kirja päätyy mukaan riippukiikkuun :) saa nähä mitkä ovat tän kesän kirjoja ;)
    mukavaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. akissfromthepast: Kiva kuulla, kiitos! Aku Ankat ovat minulle mummolan kesien vinttilukemista. Noin vierähti aina tovi jos toinenkin.

      Poista
  71. Moikka!

    Viimeinkin pääsen mukaan, kun en työpaikan koneella mitenkään saanut kopioitua kuvaa linkitettäväksi. No, nyt sentään. :)

    Onnittelut huimista lukijamääristä ja siitä, että pidät yllä korkeaa laatua yhtä tinkimättömästi koko ajan. Luonasi tietää aina, mitä saa, ja en voi kuin ihailla - oletkin yksi lemppareistani, tietty. <3!

    Minun uusin kesäkirjani on nyt kyllä Pussikaljaromaani, jota luen nautiskellen ja hitaasti. Voi että siinä on kuuma ja ihana mitään tapahtumattomuuden helteinen tunnelma...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja siis kahdella mukana!

      Poista
    2. No moikka! Ihana nähdä sinua pitkästä aikaa täälläkin. :) Ja kiva kuulla muutenkin - etenkin Pussikaljaromaanista, josta selvästi tuli sinulle yksi _niistä_ kirjoista. Ihan huikeaa.

      Poista
  72. Osallistun yhdellä arvalla :)

    Kesäkirjoja, hmm. Itselläni ensi kesä menee luultavasti lukiessa suomalaista klassikkokirjallisuutta tenttejä varten, siinä ensi kesän kirjoja on jo aika riittävästi :) Mutta olen varannut myös Kotiopettajaren romaanin vapaita hetkiä varten, pitkään on jo pitänyt lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chrissie, tentteihin on hyvä lukea kesällä, jos lukee kaunoa. :) Kotiopettajattaren romaani on hieno, toivottavasti pidät siitä!

      Poista
  73. Vuodenajat eivät vaikuta lukemisiini. Seuraan kirja-arvosteluja ja uusien kirjojen mainoksia ja niiden perusteella varaan kirjastosta lukemista.
    Yhdellä arvalla mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KaisuT: Kirja-arvioiden ja uutuuskirjaluettelojen perusteella minäkin lukemisiani paljon valikoin. :)

      Poista
  74. Yhdellä arvalla vastaan, että jostain syystä ajaudun usein lukemaan dekkareita kesällä. Edellisinä kesinä olen lukenut Jo Nesbøn teoksia. Jostain syystä siis dekkarit kuuluvat lukemistooni vain ja ainoastaan kesällä. Yhtenä kesänä luin mm. Kjell Westön Missä kuljimme kerran- kirjan ja ihan hyvin sekin sopi kesällä luettavaksi. Viime vuonna luin alkukesästä John Irvingin Carpin maailman ja oli se ihan hyvä kesänaloituskirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kaima, kiva että olet mukana. Westö on kirjailija, johon haluaisin tutustua. Garpin maailma on hieno romaani ja dekkarit ovat minullekin enimmäkseen kesäkirjoja.

      Poista
  75. Yksi arpa!

    Kesäkirjoina dekkarit tai ennimustoset. Myös kesäpaikan lähellä olevan kirjaston yllättävät uutuudet vievät mennessään.
    -Maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maarit, olet mukana yhdellä. Enni Mustonen on hienoa maalais-chick litiä.

      Poista
  76. Onnea, osallistun yhdellä arvalla (:

    Itellä tulee varmaankin luettua samanlaisia kirjoja kuin keväälläkin, mutta ainakin Ally Condien Rajalla ja muita fantasia- ja scifikirjoja tulee luettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellu, olet mukana yhdellä. Fantasiaa ja scifiä siis sinun kesässäsi, hienoa!

      Poista
  77. Kesäkirjoja minulle ovat ennenkaikkea dekkarit, joita ei tulisi mieleenkään lukea talviaikaan. Rex Stoutin Nero Wolfe-kirjoja on iso pino mökin kirjahyllyssä odottamassa jokavuotista uudelleenlukua. Muutenkin kesällä lukeminen kevenee.
    Onnittelen kävijämääristä ja olen arvonnassa yhdellä mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. lentoemo, sielläkin dekkareita! Joku jännä (nimenomaan!) niissä on, että moni lukee niitä mieluiten kesällä. Niin minäkin.

      Poista
  78. Hei! Kiitos teille kaikille, jotka olette jo osallistuneet arvontaan. Palaan paremmin kommentein myöhemmin tämän viikon aikana. Hienoja kesäkirjoja olette keksineet

    VastaaPoista
  79. Onnea yhdelle ihanimmista kirjablogeista, joka on todella ansainnut kaikki lukijansa sekä arvontaan osallistujansa! <3

    Hitsi, kun en nyt oikein ehdi lukea kaikkia kesäkirjasuosituksia, siellä olisi varmasti vaikka mitä kiinnostavaa. Minä luen kesäisin aika samalla tavalla kuin muulloinkin, eli en kaipaa normaalia kepeämpää. Pidän kyllä ajatuksesta lukea kunakin vuodenaikana kirjoja, joiden tapahtumat sijoittuvat samaan vuodenaikaan (monet kirjat toki kattavat useita). Siksi suosittelen kesäkirjaksi esimerkiksi upeaa Monika Fagerholmin Ihanat naiset rannalla -romaania. Ja kun olen Joel Haahtelan kohdalla puhunut siitä, että hänen kirjansa ovat minusta erityisen vuodenaikasidonnaisia, suosittelisin häneltä Traumbachia tai Naiset katsovat vastavaloon.

    Nämä tulivat ensimmäisenä mieleen, mutta ihana olisi miettiä enemmänkin - tai palata muistaessani lukemaan tästä ketjusta muiden suositukset. Ja ai niin, osallistun arvontaan tietenkin kahdella arvalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karoliina, kiitos. <3 Kommentoit ihanasti.

      Haahtela on minunkin mielestäni vuodenaikasidonnainen. Minä muuten luin Naiset katsovat vastavaloon viime kesäkuussa ja ehkä siksikin se on niin kesäkirja. Traumbachissa taas on loppukesän lempeyttä.

      Poista
  80. Harvemmin valitsen kirjoja vuodenajan mukaan, mutta erityisesti tähän vuodenaikaan sopii Sirpa Kähkösen Neidonkenkä. Siinä on erityisesti alkukesään sopiva tunnelma, jotenkin tuore ja kukkiva...

    Osallistun yhdellä arvalla, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi, Neidonkenkä on minulla vielä(kin) lukematta - ainoana Kähkösen romaaneista. Pitäisikin lukea ennen kuin seuraava kirja ilmestyy ensi syksynä.

      Poista
  81. Onnea hienolle blogille! Osallistun yhdellä arvalla. Kesälukemiseni ei oikeastaan paljonkaan poikkea muista vuodenajoista, luen yleensä fiiliksen mukaan. :) Viime kesän helteillä muistan lomalla lukeneeni esim. Agatha Christien dekkarin "Varjossa auringon alla" ja ajattelleeni, että se sopii tosi hyvin kesälomatunnelmiin. En ole tehnyt vielä mitään lukusuunnitelmia tulevalle kesälle, ihan fiilispohjalta varmaan suurimmaksi osaksi mennään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumikukka, olet mukana yhdellä. Christie sopii hienosti kesään. Minäkään en ole vielä tehnyt lukusuunnitelmia.

      Poista
  82. Onnittelut!

    En tunnusta lukevani erilaisia kirjoja vuodenaikojen mukaan, enemmän se on kiinni mielialasta ja aiemmista kirjoista. Sattumankaan vaikutusta ei sovi unohtaa.

    Yksi arpa, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jori, kiitos! Mieliala on ehdottomasti paras lukuvalintojen ratkaisija.

      Poista
  83. hmm, ainakin sophie kinsellan kirjat sopivat hyvin kesään - kun niitä vain suomennettaisiin enempi!

    yhdellä arvalla mukana :>

    gabriella6@windowslive.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zelda, Sophie Kinsella, kuten moni muukin chick lit, houkuttelee kyllä lukijoita juuri kesäaikaan.

      Poista
  84. Onnea!
    Ihana blogi Sinulla <3 Olen paljon hakenut vinkkejä täältä ennen kirjastoreissua ja voin sanoa että listat ovat olleet pitkiä :)

    En lue erityisesti vuodenaikojen mukaan, yritän vain aina löytää HYVÄN kirjan. Joskus tuntuu kirjastossa, että mitään ei löydy, kaikki on luettu! No sehän nyt ei voi millään pitää paikkaansa :D Siksipä oletkin suureksi avuksi, kiitos.

    Luulenpa, että tänä kesänä tulee luettua kuitenkin Antti Heikkilän karppauskirjoja (muiden ohessa).

    Osallistun yhdellä arvalla, kiitos.

    anna.sjoroos@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna, onpa mukava kuulla. Kiitos! Hyvä kirja on se tärkein lukemisen edellytys ja olen todella iloinen, jos olet löytänyt vinkkejä niistä täällä. Olet mukana yhdellä. :)

      Poista
  85. Onnea! Osallistun yhdellä arvalla, kiitos. Kesällä tykkään lukea kevyttä, hömppää, rakkausromaaneita. Talvella taas asiaa ja vakavampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapinvuokko, kesä taitaa saada romanttiseksi. Se onkin mainiota! Talvi on kirjallisestikin erilainen.

      Poista
  86. Ehkä ihanin kesäkirja koskaan on täälläkin pari kertaa mainittu Anna-Leena Härkösen Häräntappoase, jonka kuvailu on yksinkertaisesti parasta ja jonka ihana kesäfiilistely sopii myös niihin synkkiin talvi-iltoihin, jolloin yleensä odotan jo hartaasti päivien pitenemistä. Toinen paras on Agatha Christie, jonka dekkareista innostuin sopivasti viime kesänä ja joihin aion todellakin palata tänä vuonna.

    Yksi arpa. :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dima: Häräntappoase on monelle rakas kesäkirja ja totta, se on kyllä niin suomalaiskesäinen kuin kirja olla voi. Christie kuuluu kesään, ehdottomasti.

      Poista
  87. Minäkin tulen vielä näin viime metreillä osallistumaan Lumiomenan arvontaan! :) Paljon onnea Katja ihanainen! <3

    Minun jokakesäinen perinteeni on ollut lukea Janssonin Vaarallinen juhannus, juhannuksena totta kai! :) Ja luulen vähän että viime kesänä ensimmäistä kertaa lukemani Janssonin Kesäkirja tulee muodostumaan samanlaiseksi kesäperinteeksi, haluan lukea sen nimittäin tänäkin kesänä.

    Luen melko lailla samaan tapaan vuodenajoista riippumatta, mutta selkeästi talveen tai jouluun sijoittuvat kirjat eivät kesällä kiinnosta. Tämän kesän kirjaurakkani tulee muuten olemaan Täällä Pohjantähden alla, jonka lukemista olen suunnitellut vuosikaudet. :)

    Osallistun arvontaan vain yhdellä arvalla, tässä kohtaa en kehtaa enää linkittää ja pyydellä toista arpaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, ihanaa että ehdit mukaan! Kiitos. <3

      Vaarallinen juhannus on yksi muumisuosikeistani ja Kesäkirja on minulle jokakesäinen juttu - tai muutamat kesäkirjan novellit. Luen aina tarinan sieltä, toisen täältä.

      TPA on upea. Olen iloinen, että aiot lukea sen.

      Poista
  88. Kiitos kaikille osallistuneille! Arvonta-aika on nyt päättänyt ja nyt alan askarrella arvontalippuja. Palaan illalla tulosten ja pian myös henkilökohtaisten kommenttien kera. Onnea arvontaan jokaiselle!

    VastaaPoista