torstai 1. joulukuuta 2011

Satuja ja voittajia (+ marraskuussa luettua)

Pieni satupäivän kunniaksi aloittamani satuhaaste päättyi viime yönä. Kiitos kaikille osallistujille.

Kaikkien osallistuneiden kirjoitusten myötä pääsin sukeltamaan satujen ihmeelliseen ja moninaiseen maailmaan. Kurkistin niin unkarilaisiin kansansatuihin kuin kirjastoon saapuvaan sirkukseen, herkistyin pienen tulitikkutytön tarinasta, tunsin nostalgiaa niin Saapasjalkakissasta kuin etenkin Onnelin ja Annelin joulunvietosta lukiessani. Pääsin päärynäpuiseen puutarhaan sekä Liisan mukana Ihmemaahan. Tapasin Lohikäärmeprinsessan, ihailin Jamelan leninkiä, ihmettelin Hannun ja Kertun ei-niin-ihastuttavaa kuvitusta sekä kuulin kaislikon suhinaa. Voi että. Monia, monia muitakin satuja luitte. Suurin osa linkitti lukemansa sadun satuhaastepostaukseni kommenttikenttään, mistä olen kiitollinen. Näin minun oli helppo pysyä haasteisiin osallistuneiden satujen kannoilla. Kehoitankin kaikkia kurkistamaan tuon postaukseni kommentteja, koska sieltä saatte linkkejä mitä erilaisempiin satuihin.

Satuhaaste toimi samalla blogini kolmevuotispäivän juhlistajana. Sen vuoksi lupasin arpoa haasteeseen osallistuneiden keskuudesta yhden voittajan, joka saa omakseen satukirjan sekä jotain jouluista. Arvonta suoritettiin perinteisellä lappumenetelmällä. Onnettarena toimi jo tottuneesti jouluna kuusi vuotta täyttävä tyttäreni.

Synttäreiden ja alkaneen joulunajan, suosikkivuodenaikani, kunniaksi olen hieman hövelillä tuulella ja arvoinkin kaksi voittajaa. Ensimmäinen voittaja saa valita itselleen mieluisimman mainitsemeni kirjojen joukosta sekä itseään enemmän miellyttävän joulukoristeen tuosta yläkuvasta (sininen pöllö ja ruskea lintu). Se, jonka nimi tulee toisena nostetusta arvasta, saa itselleen niin ikään kirjan ja koristeen. Lisään paketteihin myös suklaata sekä jotain muutakin pientä. :)

Ensin satukirjat. Tarjolla ovat:

-Astrid Lindrgenin iki-ihana Rakkaimmat sadut II. Paksu Ilon Wiklandin kuvittama kokoelma, joka on yhteislaitos kirjoista Marikki, Katto-Kassinen, Saariston lapset sekä Veljeni, Leijonamieli.
- Roald Dahlin riehakkaanovela kirja Kekseliäs Kettu, joka kertoo kettuperheestä sekä kolmesta häijystä tilanomistajasta. Kirjan on kuvittanut Quentin Blake.
- Kirsi Kunnaksen klassinen runosatu Kani Koipeliinin kuperkeikat, jonka uusi painos (2009) on saanut Christel Rönnsin kuvituksen.
- Emily Hawkinsin lumoava Lumiprinsessa, joka kertoo jääsydämisestä prinsessasta klassisten satujen kaavaa noudatten. Olen kirjoittanut Lisa Evansin upeasti kuvittamasta kirjasta täällä.

Ja nyt ta-daa! Voittajiksi joulunpunaisesta kulhosta nousivat:

Maija Kirjojen keskellä-blogista sekä
Amma Amman lukuhetkestä.

Onnea voittajille! Ottakaa minuun yhteyttä sähköpostitse. Maija saa valita voittonsa ensin, sen jälkeen Amma. Ja muistakaa, että vaikka satuhaaste päättyi, on maailma täynnä satuja ja ainakin minä ilahdun tavattomasti, kun näen niiden esittelyjä ja arvioita kirjablogeissa.


Listaan tänne loppuun vielä marraskuun luettuni. Marraskuu oli kohtalaisen hyvä lukukuu. Ehdin lukea kaikkiaan 12 kirjaa, joista romaaneja on kahdeksan ja lastenkirjoja neljä. Romaanien määrään olen varsin tyytyväinen, sillä Jonathan Franzenin Vapaus oli sellainen järkäle, että vei useammankin kirjan ajan. Franzenin tapauksessa ajankäyttö kyllä kannatti, sillä Vapaus on paras marraskuussa lukemani romaani, joskin Michael Cunninghamin hieno Illan tullen pääsee aika lähelle. Yhtään huonoa kirjaa en marraskuussa lukenut, joskin eräs kotimainen (sinänsä hyvä ja ansiokas kirja) oli minulle pieni kirjapettymys. Marraskuussa blogissani myös keskusteltiin koti- ja ulkomaisen kirjallisuuden lukemisen määrästä sekä pohdittiin kirjastojen tärkeimpiä ulottuvuuksia.

Tässä vielä marraskuussa lukemani kirjat listattuna:
Michael Cunningham: Illan tullen (2011/2010)
Elina Karjalainen: Uppo-Nalle (1977)
Rauha S. Virtanen: Joulukuusivarkaus (1970)
Jenni Linturi: Isänmaan tähden (2011)
Andrew O'Hagan: Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroe (2011/2010)
Jani Kaaro & Väinö Heinonen: Evoluutio (2011)
Jonathan Franzen: Vapaus (2011/2010)
Richard Dubelman: Holly Hobbie kadonnutta etsimässä (1980)
Katriina Ranne: Minä, sisareni (2010)
Deborah Underwood & Renata Liwska: Ihan hiljaa (2011/2010)
Marja Leena Virtanen: Kirjeitä kiven alle (2011)
Annelies Verbeke: Kalanpelastaja (2011)

Lumesta vain haaveillessani toivotan kaikille ihanaa alkanutta joulunalusaikaa!

15 kommenttia:

 1. höh, mä olisin halunnut voittaa! Tämä oli tosi kiva haaste :D
  miksihän postauksiin on alkanut tulla noita puhelinnumero juttuja? ei taida vaan kukaan vastata numerosta 2011/2010...

  VastaaPoista
 2. Onnea voittajille, jotka saavat ihanat palkinnot, ja kiitokset haasteen emännälle!

  Emme tainneet lukea marraskuussa yhtäkään samaa kirjaa, mutta Kalanpelastajan luin lokakuussa ja Ranteen kirjan alkuvuodesta. Evoluutiota meillä on vähän selailtu ja postauksesi ansiosta lainasin kirjastosta Ihan hiljaa, jota emme vielä ole ehtineet lukea. Uppis odottaa iltasatujen TBR-pinossa :).

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuutta! :) Kiitos sekä ihanasta haasteesta että todella hurmaavista palkintovalikoimista. Lapset auttoivat tekemään valinnat, ettei mulla ollut liian mahdoton tehtävä :)

  VastaaPoista
 4. Onnea voittajille! Nuo koristeet ovat syötävän suloisia!

  Tämä oli kyllä ihana haaste ja hyvä muistutus siitä, että satukirjat voisi ottaa esiin useamminkin. Kiitos Katja siis sinulle ja onnea vielä blogillekin!

  VastaaPoista
 5. Onnea voittajille !Satukirjat ovat ihania,ja vieläkin kaipaan aikaa,jolloin sain lukea niitä lapselleni.
  Ihanat nuo hahmot ensimmäisessä kuvassa ja oikein mukavaa alkanutta joulukuuta ja joulun odotusta!

  VastaaPoista
 6. Oih! Minulla on sekä Kalanpelastaja että Illan tullen juuri nyt hyvin korkealla lukulistalla hyvin niukan blogikuukauden jälkeen, joten palaan tänne vielä myöhemmin. Odotukset molempia kiroja kohtaan ovat kyllä suuret :).

  VastaaPoista
 7. anni.M.: Paremmalla onnella sitten joskus toisen arvonnan aikaan. :) Noista puhelinnumeroista: Jostain syystä nuo vuosiluvut (esim. 2011/2010) näkyvät puhelimella surffatessa linkkeinä, mutta tietokoneella ihan tavallisina. Outoa.

  Maria: Tämä oli sellainen haaste, joka oli pakko laittaa alulle. Satuja tarvitaan aina! Outoa tosiaan, ettei meille sattunut tässä kuussa samoja kirjoja, mutta moni marraskuun kirjasi (mm. Kotiin sekä Vinoon varttunut tyttö) on lukulistallani. :)

  Maija: Onnea! Ja hienosti pojat siellä auttoivat palkinnon valitsemisessa.

  Karoliina: <3

  Linnea: Minäkin ihastuin noihin koristeisiin niin, että taidan käydä ostamassa yhden kotiinkin. Satuja tosiaan kannattaa lukea aina.

  Yaelian: Satuja on ihana lukea lapsen kanssa, mutta onneksi niistä voi nauttia vaikka yksinkin, ainakin upeista kuvituksista. Välillä tuntuu, että joissakin kirjoissa on hienoja kuvituksia, että kirjan voi hankkia melkein niiden vuoksi.

  Tessa: Molemmat ovat hienoja kirjoja. Pidin enemmän Cunninghamin kirjasta. Tai Kalanpelastajasta en vieläkään tiedä, että pidinkö siitä vaiko se. Verbekeä aion kuitenkin lukea jatkossakin.

  VastaaPoista
 8. Satuhaaste oli tosi hyvä veto tähän syksyyn! Onnittelut voittajille! :-)

  Kiitos linkityksestä!

  VastaaPoista
 9. Onnea voittajille!

  Minua vähän harmittaa, kun en ehtinyt satuhaasteeseen mukaan, joka oli tosi hyvä idea! Jospa sitten toinen kerta. :)

  VastaaPoista
 10. tosi kivat nuo pöllöt tossa ekassa kuvassa :) sadut on ihan parhaat, hei mulla on muuten arvonta joka liippaa vähän tähän suuntaan ;)

  VastaaPoista
 11. JEEEEE! *Tuulettelee ja hyppii tasakäpälää* Halusinkin niin kovasti voittaa tässä, etten oikeastaan ihmettele, että voitin :)Kiitokset onnettarelle!

  VastaaPoista
 12. Onnea voittajille! Ideasi satuhaasteesta oli ylen ihana. Satuja pitäisi kyllä ehdottomasti ehtiä lukemaan enemmänkin.

  Olet taas ehtinyt lukemaan niin paljon. Ja mitä kirjoja! Mie aion lukea noista ainakin Linturin, O'Haganin (Marilyn ja koira odottavat jo yöpöydällä) ja Franzenin.

  Ihania nämä kuvasi, taas kerran. Etenkin tuo lyhtykuva on tunnelmallinen.

  VastaaPoista
 13. Oioi miten suloiset koristeet!

  Eilen taas leivottiin Oskarin kanssa pipareita, ja parit taalainhevosetkin leivotiin muotilla, jonka voitin vuosi sitten sulta. <3

  Mukavaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
 14. Paula: Oli kiva, että osallistuit. Sadut ovat tärkeitä, välttämättömiä. :)

  Sara: Joku toinen kerta sitten. Ja satuja tulee onneksi luettua ilman haastettakin.

  akissfromthepast: Nuo linnut ovat tosiaan aika suloisia. :)

  Amma: JEEEEE! itsellesi ja onnea voitosta. Onnetar ottaa arvontahommat aina hyvin vakavissaan ja juhlavasti.

  Anna Elina: Mukavaa, että O'Haganin kirja on jo sinulla. Se on tosiaankin mainio kirjallinen välipala - hauska ajatella Keltaisen kirjaston kirjaa välipalana, mutta niin vain on.

  Tuo lyhtykuva on ulko-oveltamme.

  Teija: Piparkakkujen leipominen on aina niin mukavaa, täydellisen joulutunnelmaista. Meillä on tarkoitus tehdä piparkakkutalo itsenäisyyspäivänä.

  VastaaPoista