torstai 22. joulukuuta 2011

Joulun valoa!

Vuoden ihanin aika, ainakin omasta mielestäni, on nyt käsillä. On siis aika toivottaa hyvää, kaunista, rauhallista, iloista, lämmintä ja valoisaa joulua!

Me suuntaamme perheeni kanssa joululomalle Savoon. Joululukemisten ja ennen kaikkea lukurauhan suhteen olen toiveikas, vaikka sukuloivan lapsiperheen joulu tahtoo usein sujua kaikenlaisen puuhailun merkeissä. Mielikuvissani - ja toivottavasti käytännössäkin - kuitenkin istun joulunajan öinä upottavassa nojatuolissa kera paksun kirjan sekä suklaarasian vain kuusenkynttilöiden valossa ja luen, luen ja luen. Tosiasiassa olen varmaan nukahtanut siihen nojatuoliin melko pian, mutta mikään ei saa rikkoa näitä haaveellisia joulumielikuviani! Joulupukilta olen toivonut Byattin Lasten kirjaa sekä Tóibínin Brooklynia. Mukaan joulumatkalle olen pakannut Dodie Smithin Linnanneidon lokikirjan sekä pari muutakin romaania.

Voikaa hyvin ja nauttikaa joulusta joko newyorkinirlantilaisissa tai kotoisan rauhallisissa tunnelmissa!

39 kommenttia:

 1. Oikein hyvää lomaa ja joulua tietenkin myös!

  Meillä joulu alkaa vasta huomisen työpäivän jälkeen ja silloinkin taitaa olla vuorossa Sinivuorten yö, siellä uuras työ... Mutta sitten...

  VastaaPoista
 2. Kaunis kollaasi!
  Oikein ihanaa joulunviettoa sinulle ja perheellesi:)

  VastaaPoista
 3. Hih, täällä on Sinivuorten yö juuri nyt, mutta karkasin sieltä hetkeksi koneen ääreen. :)

  Hyvää joulua ja lomaa ja ihania öisiä lukuhetkiä! Saa niistä ainakin haaveilla. :) Toivottavasti saat Lasten kirjan, pidän peukkuja!

  P.S. Kiitos Pikku naisia -postauksesta, tekisi mieli lukea ko. kirja heti. En ole lukenut sitä kertaakaan aikuisena, miten omituista!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, ihanaa joulua teille! Toivottavasti paketeista löytyy toivottuja asioita ja nojatuolissa on mukavaa.

  VastaaPoista
 5. Hyvää joulua sinullekin! Ja nautinnollisia lukuhetkiä - joko mielikuvissa tai oikeasti ;)

  VastaaPoista
 6. Norkku, Yaelian, Jenni, Linnea ja Suketus: Kiitos ja ihanaa joulunaikaa teille jokaiselle. :)

  VastaaPoista
 7. Linnanneidon lokikirja on täydellistä joulunajan lukemista! Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle!

  VastaaPoista
 8. Maria & Sanna: Hyvää joulua teille! Olen ihan ihastunut Linnanneidon lokikirjaan ainakin alun perusteella. :)

  VastaaPoista
 9. Oikein ihanaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 10. Makoisaakin makoisampaa joulua sinulle ja perheellesi! Minä olen juuri Savon ja P-Karjalan rajalla, ja tänään näin jo jäätä järvenpinnassa sekä lumihiutaleita ilmassa. Että ehkä voi toivotella myös valkoista joulua :)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa joulua sinulle! Toivottavasti joulukuvitelmasi toteutuu:)

  VastaaPoista
 12. Joulua sinulle, Katja, juuri sellaista kuin haluat♥

  VastaaPoista
 13. Katja, Lumoavaa, Lumivalkeaa Joulua Sinulle!

  VastaaPoista
 14. Ihanaa ja rauhallista joulua siulle ja koko perheellesi!

  VastaaPoista
 15. Ihanaa, lukuisaa ja lokoisaa joulua Katja!

  VastaaPoista
 16. Rauhallista ja onnellista joulua täältäkin!

  VastaaPoista
 17. Paljon jouluiloa koko perheelle!

  Mielikuvien joulu on tärkeä siinä missä todellinenkin joulu. Ja toivottavasti joulunvietostasi löytyy myös niitä joulu-unelmia.

  Fairytale of New York on ihana, ihana kappale <3

  VastaaPoista
 18. Hyvää, suloista joulua, ystäväiseni! <3

  Minun jouluuni ei takuulla juuri lukemista mahdu, ja se johtuu paitsi lapsista myös siskoista, joiden kanssa istun kaikki liikenevät vapaahetket. Toki muunkin suvun ja jopa mieheni, mutta siskot tekevät joulun ja ajavat silloin jopa kirjojen ohi. :)

  Toivon kuitenkin, että pitkillä ajomatkoilla on tarpeeksi valoisaa lukea silloin, kun on minun vuoroni istua pelkääjän paikalla, ja että autossa on tarpeeksi rauhaisaa minun ajovuoroillani kuunnella äänikirjaa. Toivon myös, että välipäivinä olisi aikaa lukea.

  Jouluhalauksin, Karoliina

  VastaaPoista
 19. Voi että, kylläpäs me luemme nyt samoja kirjoja! <3 Luin reissussa Brooklynin ja Linnanneidon lokikirjan (joihin rakastuin syvästi!), sekä Eureka Street, Belfastin (josta myös pidin tosi paljon). Ja tällä hetkellä minulla ovat (edelleen) kesken Donoghuen Room ja Byattin Lasten kirja, joten ihanan samanlaiset lukulistat meillä. :)

  Ihanaa joulunaikaa ja joululomaa Savossa koko perheelle! <3

  VastaaPoista
 20. Kaunista hauskaa hilpeää herkkää suloista joutenoloa ja mukavaa puuhan täyttämää jouluilua sinulle ihana Katja♥

  VastaaPoista
 21. Oikein ihanaa joulua Katja sinulle ja perheellesi! Toivottavasti Savossa on lunta paremmin... :)!!

  VastaaPoista
 22. Kiitos joulutoivotuksista, kaikki ihanat! <3 Olen anoppilassa, joten kommentoin kaikille näin yhteisesti, mutta kaikkia teitä olen totta kai ajatellut. Lunta on kivasti, lukurauhaa ei (vielä), mutta piparkakuissa on mahtava glittergeelikuorrutus kiitos ylihuomisen synttärisankarittareni.

  Hyvää joulunaikaa!

  VastaaPoista
 23. Ostin pokkarina Childrens' bookin sen kauniin kannen takia, ja rikkaan tarinan innostamana kävin kesällä V&A museossa katselemassa keramiikkaa. Nyt ostin vielä Kersti Juvan hienon suomennoksen miehelle lahjaksi. Linnanneidon lokikirja on vanhanaikaisen hauska - pitäisikö lukea myös 101 dalmatiankoiraa uudelleen? Hyviä lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 24. Ihania lukuhetkiä konvehtien kera. Brooklyn vaikuttaa kiinnostavalta kirjalta.
  Joulutoivotuksin ♥

  VastaaPoista
 25. Rentouttavaa joulua sinulle! Ja tietysti hyviä lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 26. Jouluhaaveet säilyköön vaikka totuus olisikin mutta! Ihanaa joulun aikaa, lämpöä ja kauneutta!!

  VastaaPoista
 27. Hyvää joulua vielä tätäkin kautta!

  VastaaPoista
 28. Sinulle ja perheellesi riemullista ja suloista joulua! Toivon, että jouluiset lukuhetkesi ovat tunnelmaa ja rauhaa täynnä (suklaita unohtamatta :))

  VastaaPoista
 29. Toteutukoon toiveesi :) Jouluun rauhaa ja lämpöä!!

  VastaaPoista
 30. Hyvää lomaa! Lainasin Lastenkirjan kirjastosta. Joululahjaksi sain Rosa Liksomin Hytti numero kuuden sekä toivomani Andrew O'Haganin Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroen.

  Mukavaa joulunajan jatkoa!

  VastaaPoista
 31. Kiitos teille jokaiselle joulutoivotuksista. Toivottavasti itse kullakin on ollut hyvä ja lämmin joulumieli. :) Minä jatkan lomailua vielä muutaman päivän, mutta palaan pian blogeilemaan niin kirjaesittelyn kuin vuoden parhaiden kirjojen listaamisen myötä.

  VastaaPoista
 32. Katja, luin uudelleen marraskuun kirjoituksiasi ja tajusin, että juuri täällähän minä tuosta Marilyn ja Maf-kirjasta kuulin! Taitaa olla dementia iskemässä :) Kiitos siis vielä vinkistä. Olen Marilyn Monroe-fani ja hankin mielelläni häneen liittyviä kirjoja, ovat ne sitten faktaa taikka fiktiota.

  VastaaPoista
 33. Toivottavasti olet saanut lukea sielusi kyllyydestä. Minulla oli siinä mielessä poikkeuksellinen joulu, etten lukenut sanaakaan. Tai luin vähän matkaopasta, muttei sitä lasketa. Täytyy varmaan loppiaisena tehdä uusintajoulu ja käpertyä kolmeksi päiväksi lukemaan.

  VastaaPoista
 34. Katilein: Hauska kuulla. Toivottavasti pidit kirjasta!

  Kirjailijatar: Jouluni oli tosi vähälukuinen, kuten pikkulapsiperheessä joulut tuppaavat olemaan. Toki ehdin jotain lukeakin, mutta luulen lukevani arkisin enemmän. Uusintajoulu olisi kyllä mainio idea!

  VastaaPoista