perjantai 14. tammikuuta 2011

~Postikortti Euroopan laidalta~


Kolmevuotiaani sai eilen kortin Portugalista, mikä on tietenkin iloinen asia. Kortti on osannut ottaa oman aikansa, koska mieheni lähetti sen pojalle työmatkaltaan viime lokakuussa. Onhan se hyvä, että posti kulkee! Esikoisen kanssa katsoimme karttapallolta Suomen ja Portugalin sijainnit, vaikka tyttö on kylläkin liikkunut koko lailla muissa sfääreissä päätettyään alkaa isona astronautiksi.

Tänään ei muuta. Nautin siitä, että viikonloppu alkaa ja että tänään luvassa on koti-ilta elokuvien ja luomupunaviinin merkeissä. Olemme mieheni kanssa katsoneet viime aikoina jo entuudestaan tuttuja klassikkoelokuvia, hiljattain muun muassa Kauniin Sabrinan (1954) sekä Joen, jolta ei ole paluuta (niin ikään 1954). Saa nähdä, mikä on tänään vuorossa. Ihanasta elokuvasta on tämäkin kappale, Moon River.

Sunnuntaina arvon blogini kaksivuotisarvonnan voittajat. Vielä ehtii osallistua!

15 kommenttia:

 1. Audrey Hepburn on kyllä kaunis. Ja tykkään hänen elokuvistaan. Nyt onkin menossa hyvä Hepburn putki noissa klassikkoleffoissa :) Sabrinan olen nähnyt monen monta kertaa, mutta täytyy myöntää etten vielä kertaakaan sitä legendaarista Aamiainen Tiffanylla.
  Rita Hayworth on toinen suosikkini :)

  VastaaPoista
 2. Minö unohdin tallentaa Loman Roomassa, ja sekös harmittaa. Moon River on kyllä ihana kappale!

  Minun tyttärestäni tulee kuulemma siivooja. Ei mitään siivoojia vastaan, mutta sai äiti silti palautuksen maan pinnalle, kun kysyi tytön taiteiltua keskittyneesti upeita teoksia, että tuleeko sinusta isona taiteilija, niin vastaus oli, että "ei, kun sellanen siivooja". :D

  Ihanaa viini- ja elokuvailtaa teille! Meillä on tänään tarjolla proosallisesti olutta mäti- ja surimileipien kanssa. Ja varmaankin Curb Your Enthusiasm -sarjaa dvd:ltä.

  Alkavan viikonlopun terveisin,

  Karoliina

  VastaaPoista
 3. No olipa kortti kauan matkalla. Minä olen kanssa viime päivinä saanut Suomesta joulukortteja.
  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Oi miten kauan kesti postin tulo! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan..
  Mukavaa elokuvailtaa :)

  VastaaPoista
 5. Kestipä kortin tulo pitkän aikaa,mutta tuli kuitenkin lopulta perillekin;D
  Hienoja klassikkoja olette katsoneet! Oikein mukavaa viikonloppua klassikkojen seurassa...

  VastaaPoista
 6. Oikeaa postia on niin kiva saada! Meillä on eräs ystävä, joka muistaa lähettää joka synttäri ja nimppari kortit sekä meille aikuisille, että lapsille. Ihana tapa! Pitäisi itsekin elvyttää tätä tapaa kaiken sähköisen viestinnän keskellä...

  Kivaa elokuvailtaa ja hyvää viikonloppua muutenkin!

  VastaaPoista
 7. Sinulla ihan luxus oltavat:D
  Nautinnollista ja ihanaa viikonvaihteen alkua ♥
  maria

  VastaaPoista
 8. Katsoiskohan Lumimies mun kanssa huomenna uudestaan Match Pointin vai ostaisinko jonkun uuden filmin.

  Mukavaa filmiviikonloppua!

  (PS. Se lähti vasta tänä aamuna. Ollut aika hurja viikko...)

  VastaaPoista
 9. Kylläpä matka tosiaan kesti! Kumpa vain kortti osaisi kertoa missä kaikkialla on seikkaillut.. :))
  Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Hietzu: Voi, Aamiainen Tiffanylla on ihana, ihana! Pakko harrastaa hieman toistoa. :) Mutta se on ehkä ihanin Audrey Herburnin elokuva, vaikka rakastan myös Lomaa Roomassa ja Sabrinaa. Ostin vuosi sitten alesta suuren Hepburnista kertovan kuvakirjan, jonka voisin joskus tuoda blogiini.

  Karoliina: Onneksi Teema varmasti uusii Loman Roomassa taas joskus. Itse ostin sen oman Rooman lomani jälkeen dvd-muodossa kotiin.

  Nämä pikkulasten uratoiveet ovat aina mielenkiintoisia. Onhan siivoojakin oikein tärkeä ammatti, vaikka taiteilijana saisi kieltämättä toteuttaa itseään ihan eri tavalla. Vielä muutama viikko sitten tyttärelläni oli astronautin sijalla toinen ammattihaave. Leikimme kirjastoa (lapseni lempileikki :)) ja kysyin, että aikooko hän isona kirjastonhoitajaksi. Tyttö katsoi minua loukkaantuneena ja sanoi: "No en, se on liian raskasta työtä. Minusta tulee sairaanhoitaja".

  Allu: Toivottavasti saamasi joulukortit ehtivät nuutinpäiväksi. :) Onkohan talvinen sää sekoittanut postinkulkua Euroopassa vai mikä lie viivyttää?

  T: Nimenomaan! Poika, joka on kolmevuotias, ilahtui tavattomasti hienosta ratikkakortista. Ehkä lapsen kannalta olikin kivempi saada postia yllättävään aikaan.

  Yaelian: Kuten T kommentissaan totesi, parempi myöhään jne. :D Nykyisin televisiosta tulee niin tylsiä tai turhanpäiväisiä ohjelmia, että me pidäydymme dvd-valikoimissanne.

  Mie ite: Teillä on ihana ystävä! Itse koetan muistaa perinteisillä korteilla kaikkien läheisten merkkipäivät. Postia on niin kiva saada, joten samaa mukavaa voi jakaa muillekin.

  Maria: Arjen luksusta, jonka avulla jaksaa taas ensi viikolla. Viikonloppuisin pitää ainakin yrittää nauttia elämästä, eikö vaan ♥

  Leena: Joko päätitte, mitä katsotte? Match Point on hieno elokuva. Tykkään kovasti Woody Allenista muutenkin. Ja kiitos ♥ Jään odottamaan, että Se saapuu! Sitä ennen jotain kuubalaista.

  Marika: Olisikin hauskaa, jos korttiin löytäisiin leima jokaisessa maassa, jossa se käy. Lapsena sain Australiasta kirjeen, johon oli löyty leima "missent to Ireland". Pitäisi lapsuudenkodissa tarkastaa, onko kirje vielä tallessa.

  Leppoisaa lauantaita teille kaikille!

  VastaaPoista
 11. Aika hyvä tuo vertaus kirjaston- ja sairaanhoitajan välillä. :D On ne vaan mainioita, nämä lapset!

  Karoliina

  VastaaPoista
 12. Vinkkejä otetaan vastaan hienoista klassikkoelokuvista!
  Ja on kyllä kummallinen tuo kortin kestäminen? Joskus on meilläkin käynyt noin jos osoitetiedoissa on ollut jotain, esim. maa unohtunut kortista ;)

  VastaaPoista
 13. Minä halusin lapsena hortonomiksi. Kyllä nyt naurattaa, kun en todellakana ole mikään puutarhuri.

  VastaaPoista
 14. Karoliina: Eikö vaan? Mutta tietenkin esimerkiksi pienen kunnankirjaston johtajalla voi olla todella raskasta, kun päättäjät panttaavat määrarahoja. ;)

  Anni.m: Meille kävi kerran niin, että kortista oli tipahtanut maan nimi pois, mutta kortti tuli silti nopeammin perille kuin tuo Portugalin kortti. Mieheni lähtee taas kevään mittaan Portugaliin, hän voisi tehdä taas korttitestin.

  Hannele: Onko Turussakin ratikoita? Kiinnostavaa ja mulle uutta tietoa.

  Kirjailijatar: Ehkä on hyvä, etteivät ne haaveet aina toteudu. Minä olisin halunnut lapsena kirjailijaksi.

  VastaaPoista