maanantai 24. tammikuuta 2011

~Minihaaste: Viimeinkin tämä kirja!~

Kirjablogeissa risteilee monenlaisia kiinnostavia haasteita klassikkohaasteesta elokuvan ja kirjan yhdistävään haasteeseen. Koska olen yleensä hyvä innostumaan ja tarttumaan toimeen, mutta huono jaksamaan monia asioita loppuun, löysin Satun luetuista haasteen, johon tartun ja jonka aion toteuttaa.

Satun blogissa on kahden kuukauden välein vaihtuva minihaaste, jossa on ajatuksena lukea yksi kirja kulloinkin annetusta aiheesta ja aikaa kyseisen kirjan lukemiseen on kaksi kuukautta. En itse ole ihan varma, tulenko toteuttamaan kaikki annetut tehtävät, mutta tämä ensimmäinen sopii minulle kuin suklaakastike jäätelölle. Ensimmäisen minihaasteen tehtävänä on tässä:

Lue jokin kirja kirjailijalta, jota sinulle on toistuvasti suositeltu tai johon olet jo pitkään halunnut tutustua, mutta jolta et ole vielä ehtinyt lukea mitään.

Luettuasi kirjan esittele/arvioi se blogissasi, tai jos sellaista ei ole, kerro mielipiteesi tämän postauksen kommenteissa.

Minulle tehtävä on helppo, sillä olen jo hyvän aikaa halunnut tutustua Jhumpa Lahirin teoksiin ja nyt Tuore maa odottaa kirjahyllyssäni.

Kiitän Satua hyvästä haasteesta. Haastan kaikki lukijani mukaan tähän, pidätte sitten kirja-, ruoka-, sisustus- tai niitä näitä-blogia!

17 kommenttia:

 1. Vitsit että mun pitäis kyllä ottaa tämä haaste vastaan,ja napata vihdoin ja viimein kirja vaikkapa siltä sinun viime vuoden kirjalistalta,oli niin monta hyväntuntuista eikä kirjastokaan ole kovin kaukana..
  Teillä on muuten suloinen karttapallo!
  Iloista uutta viikkoa Lumiomena! :)

  VastaaPoista
 2. Ryppymekko: Tämä on helppo haaste. Vain joku uusi kirja, jota sinulle on suositeltu ja kaksi kuukautta aikaa lukea kirja. :) Ostin tuon karttapallon miehelleni viisivuotishääpäivälahjaksi.

  Sinulle myös mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Onpas sopivan pieni haaste, tähän uskaltaa tarttua jopa tällainen aikarajoitteinen pientenlastenäiti! Minulla onkin hyllyssä vaikka kuinka monta kandidaattia jotka kärsivällisesti odottavat lukijaansa eli minua...

  VastaaPoista
 4. Virvatuli: Eikö olekin sopivan kokoinen haaste? Kerrankin, voisin sanoa. :) Mieleni kyllä tekisi osallistua vaikkapa klassikkohaasteeseen, mutta olisi noloa loppuvuonna huomata lukeensa kaikkea muuta. Tämä on hyvä!

  VastaaPoista
 5. Joo! Luin tämän postauksen päivällä jo ja siitä asti olen miettinyt kuumeisesti...! Mutta mitä lukisin? Ehkä otan sen Leenan suositteleman Masonin, kun en saa mitään muuta mieleeni.

  Tämä on hyvä haaste!! Tarpeeksi pieni tartuttavaksi.

  VastaaPoista
 6. Ai niin, lupasin muuten kertoa mitä pidin Kirjan Kansasta. Pidin! Olen tosi kranttu lukija ja jätän herkästi kesken jos kirja ei vie mennessään. Tämä vei! Joten kiitos suosituksista sinulle... taas kerran koin kauttasi Lukuelämyksen isolla Ällällä. Taika taitaa olla siinä, että kirja-arvioistasi minun on helppo päätellä onko kyseinen kirja ns. minua varten vaiko ei.

  VastaaPoista
 7. Sain luettua viime viikolla tuon samaisen Kirjan kansan ja pidin siitä kovasti. Kirjan rakenne oli mielenkiintoinen ja juoni kiehtova. Brooks osaa asiansa hyvin.

  Tähän haasteeseen pitäisi minunkin tarttua... Ehkäpä Shields olisi sopiva ( olen jo aloittanut yhtä hänen teostaan, mutta tuskin se haittaa... )

  Odotan kovasti mielipidettäsi Lahirista, hän on yksi nykysuosikkejani :-)

  VastaaPoista
 8. Ilse: Eikö olekin sopivan kokoinen haaste? Kerrankin, voisin sanoa. Olisi hienoa tarttua järeämpiin haasteisiin, mutta tulisin luultavasti luovuttamaan jossain vaiheessa. Se Mason on varmasti oikein hyvä, minunkin pitäisi lukea häntä.

  Virvatuli: Kiitos, että tulit kertomaan. Mietinkin sitä jossain vaiheessa. Kirjan kansa on niin erinomainen kirja ja on sitä kaikin tavoin. Tulin tosi hyvälle mielelle kommentistasi muutenkin. Välillä iskee epäusko kirjabloggaajana (kun kaikkea muuta on niin paljon), joten olen iloinen, jos osaan kertoa lukemistani kirjoista. :)

  Petriina: Sinä myös! Kirjan kansa on kaikin tavoin hyvä. Sinullehan se ei ollutkaan ensimmäinen Brooksin kirja. Minä en ole vielä muuta lukenut. Shields sopii takuulla hyvin ja häntä on ainakin sinulle suositeltu. ;)

  VastaaPoista
 9. Haaste on nyt blogissani kaiken kansan nähtävillä! Laitoin linkin sinunkin blogiisi, kun sinulta haasteen nappasin. :-)

  VastaaPoista
 10. Virvatuli: Kiva! Tulenkin vierailulle :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos linkityksestä, ja Virvatulelle vielä eteenpäin levittämisestä! :) Kiva kun täältäkin löytyy innokkaita!

  VastaaPoista
 12. Satu: Haasteesi on niin mukava ja sopivan kokoinen, että siihen on ilo tarttua.

  VastaaPoista
 13. Hyvä haaste! Kiitos!
  Jhumpa Lahirin Tuore maa ON hyvä kirja.

  VastaaPoista
 14. Linnea: Ole hyvä. Satua on kiittäminen ideasta. Aloittelin Tuoretta maata eilen illalla. :)

  VastaaPoista
 15. Tää olis haasteessa mukana Pirjo Hassisen kirjalla Sano että haluat :)

  VastaaPoista
 16. Mie ite: Haaste ja kirja oikeaan aikaan? ;)

  VastaaPoista