lauantai 18. joulukuuta 2010

~Pienet liikkeet, isot asiat~

Joulukuusi sulaa autotallissa, porkkanalaatikko paistuu uunissa ja suklaa-appelsiinikakku (joka siis ei ole suklaata) on puoliksi syöty. Joulutunnelmia ajattelin tuoda myös tänne blogiini kahden jouluisen fiilistelykirjan tai ainakin jonkin vuodenaikakuvan myötä. Sitten kävin kirjastossa, josta hain kauan odottamani Riikka Pulkkisen kirjan lainaan.

Blogisavut laskeutuivat jo Harjukaupungin salakäytävien kohdalla. Myös Totta alkoi uudelleen houkuttaa ja tieto varaukseni saapumisesta tuli tosiaankin kreivin aikaan. Kirjan takakansi lupaa Riikka Pulkkisen kuvaavan herkin vedoin niitä pieniä liikkeitä, joilla ihmisen mieli käsittelee kaikkein isoimpia asioita.

Voiko paljon tärkeämpää ollakaan? Ja juuri nyt, kun ulkona on eteläsuomalaisittain ihan kelvollinen 15 asteen pakkanen ja viisivuotiaani kulkee sisällä hellemekkoon pukeutuneena, on hyvä jatkaa kera kirjan, joka ainakin ensimmäisellä kolmanneksellaan on vienyt mukanaan.

Porkkalaatikko saa jatkaa kypsymistään. Huomisesta alkaen olen vain jouluinen.

20 kommenttia:

  1. Tuon tarvitsen jouluksi käsiini. Ihania joulunalushetkiä sinulle!

    VastaaPoista
  2. Huomenna ajattelin leipoa taatelikakun..
    viikolla teen lanttulaatikkoa, tuskin muita laatikoita teenkään..

    Äitini tulee Jyväskylästä ja exmieheni sekä tietysti tyttäreni..
    Mutta luulen, että ehdin ens viikolla rauhassa paistella, keittellä ruoat..

    Kirjoja on iso pino odottamassa...=)

    VastaaPoista
  3. Minullakin on menossa Pulkkisen uusin. Oikein kiehtova on. Kunhan olisi aikaa keskittyä tuntikaupalla lukemiseen! Huoh*

    VastaaPoista
  4. Juuri tuossa ulkoa tullessa mietin, että on aivan ihanaa, että on kunnon pakkanen, eikä mikään nolla/plussarähmäkeli! Ei joulu tunnu joululta ilman lunta, mutta ei oikein kunnolla ilman pakkastakaan.

    Hyvään aikaan sait Pulkkisen kirjan! Nauti ;)

    VastaaPoista
  5. Piti jo edelliseen postaukseen kommentoida, mutta laitetaan nyt tähän: blogisavu itselläni yleensä herättää mielenkiinnon, esimerkiksi juuri tuota Jääskeläisen kirjaa kohtaan tunnen suurta vetoa nyt. Pitänee laittaa varaukseen.

    Minä valmistelen syntymäpäiväjuhlia, joulujuttuja pääsen laittelemaan vasta ensi viikolla. Suklaa-appelsiinikakku kuulostaa muuten ihanalta !

    VastaaPoista
  6. Tuo kohta suklaa suussa ja kirja kädessä!Sitä teen itsekin pian!Ihanaa iltaa Lumiomena sinulle♥

    VastaaPoista
  7. Ihanaa jouluista tunnelmaa sinulla Lumiomena.
    Meillä kohta kuusi koristellaan jo.
    Kohta taidan minäkin lopettaa päivän hommat ja ottaa hyvän kirjan käteeni.
    Ottaisinkohan minä kakun sijaan suklaata mukaan ja mukavan asennon.
    Saa nähdä, vai menenkö kuuta ihailemaan, se taas *pullistuu*..

    Leppoisaa iltaa ♥

    VastaaPoista
  8. Meillä paistuu myös parhaillaan porkkanalaatikko uunissa :)

    Suloista viikonlopun aikaa!

    VastaaPoista
  9. Herttaista :D Ihanaa kun lapset menevät niin tunteella ja tilanteen mukaan,hellemekossa keskellä joulua ;D

    VastaaPoista
  10. Ihanaa joulunodotusta Lumiomena!
    Suklaa-appelsiinikakku kuulostaa ihanalta;minullakin on sellainen ruokablogissa,mutta vegaanisena.
    Suomessa on kyllä ihanaa,kun voi talvellakin olla hellemekossa ,sisällä,vaikka ulkona kunnon pakkaset.Täällä taas istun sisällä parin vaatekertaa päällä...

    VastaaPoista
  11. Voi, ihanaa joulunodotusta ja soljuvia lukuhetkiä Pulkkisen kirjan parissa. Pidin kirjasta valtavasti! Kuuluu mielestäni ehdottomasti kotimaisiin ihanuuksiin tältä vuodelta... Odotan jo mielenkiinnolla arviotasi kirjasta!

    VastaaPoista
  12. Satu: Toivottavasti tämän myös saat! Itse luulen, että hankin sen joskus omaan hyllyyni.

    Hanne: Taatelikakussa on ihana joulun tuoksu. Minä rakastan porkkanalaatikkoa, mutta syön myös lanttulaatikkoa. Olen vähän konservatiivi jouluruokien suhteen (ja joulun ylipäätään, muuten en ole ;)). Ihanaa, rauhaisaa joulunalusaikaa!

    Sooloilija: Samaa mieltä. Kirja on kiehtova, sen maailmaan jotenkin jää. Ja mistä tosiaan saisi runsaasti aikaa lukemiseen? :)

    Susa: Pulkkisen suhteen enimmät "blogisavut" ovat nyt laantuneet ja olen iloinen saatuani kirjan käsiini ennen joulua. Taidan kuitenkin kirjoittaa siitä vasta joulun jälkeen. Tämä pakkanen on ihana! Ensi viikoksi luvataan näemmä ihan kunnon kelejä keskiseen Suomeen ja Pohjois-Savoon -24 astetta torstaille ♥

    Petriina: Olipa mielenkiintoista kuulla, että blogisavuilla voi olla toisenlainen reaktio kuin itselläni. Suosittelen tuota Jääskeläisen kirjaa, jos/kun teen jonkinlaisen listan omista vuoden 2010 suosikkikirjoistani, nousee se aika korkealle. Ihania synttärijuhlia sinne! Kuten tiedät, lämmittää joulun ajan lapsen juhlien ajattelu mieltäni aivan erityisesti.

    Maria: Oi, suklaata... Suklaalakkoni on muuten sujunut tosi hyvin, kun olen tasaisesti saanut suklaata tuliaiseksi ja lahja/tuliaissuklaatahan saa syödä kohteliaisuussyistä ;) Lämmintä mieltä sinne ♥

    Seijastiina: Hauska kuulla, ettemme ole ainoat aikaiset kuusenkoristelijat. Meillä tähän on syymme, joista lisää huomenna. Kakkua tai suklaata, kumpikin sopii kirjan kaveriksi. Ja kuu on ihmeellinen! Sinä saat siitä varmasti hienoja kuvia :)

    T: Samat tuoksut talossa! Porkkanalaatikko on kalojen ohella jouluinen suosikkiruokani. Samoin sinne suloista 4. adventin viikonloppua.

    Hietzu: Meillä on lämminverinen pieni tyttö. Kun menen hakemaan häntä päiväkodista, riisuu hän rukkansensa pois näillä talvikeleilläkin. Ja kotona vaihtaa _aina_ hellemekkoon.

    Yaelian: Pitäisikin käydä ruokablogissasi useammin! Vegaanisen kakun ohje olisi hyvä saada, kun niihin ei tule kananmunaakaan. Totta, Suomessa talot ovat vankkoja. Muistan, miten kalsean kylmää Italiassakin oli, vaikka ulkona oli muutama lämpöaste. + 5 oli siellä paljon kylmempi kuin -10 täällä.

    VastaaPoista
  13. Valkoinen kirahvi: Samaan aikaan koneella :) Pulkkinen on pian puolivälissä ja pidän siitä todella. Taidan säästää arvioni kirjoittamisen joulun jälkeen (tai kirjoitan pian, mutta julkaisen sitten), koska ajattelin tosiaan joulufiilistellä seuraavat päivät :)

    VastaaPoista
  14. Hui, Joensuuhun on luvattu aatoksi 30 astetta pakkasta. Minäkin ihan tykkään talvesta ja lumesta, mutta tuo on jo vähän liikaa. Saattaa olla, että haudoilla käyminen jää, vaikka pakanakin nauttii siitä kynttilöiden loisteesta. Parasta se tosin on vanhan mummolan maalaisen pimeällä Suhmuran hautausmaalla. Joensuussa on jo liian suurta ja valaistua. :)

    Karoliina

    PS. Minunkin tyttäreni vaatii aina ekana kesämekon päälle, kun tullaan tarhasta kotiin. :)

    VastaaPoista
  15. hyvät lukemiset kuuluu jouluun

    Äitini tekee porkkanalaatikon.

    VastaaPoista
  16. Tuossa kuvassasi on kyllä joulun tunnelmointifiilistä jo tosissaan, ihana! Ja ihanaa että sait Tottan, tekisi mieli veikata, että luet sitä aamuyöhön asti...! Parhaiden listaaminen alkoi jo ahdistaa minua, humanistia, joten jätin hautumaan. :)

    VastaaPoista
  17. Karoliina: 30 pakkasta on jo aika paljon. Tosin, ja pakkohan minun on Joensuu-muistoja tuoda esiin, 2002-2003 vuodenvaihteessa pakkanen ylsi Noljakassa 39 asteeseen. Jännitimme, että meneekö -40 rikki. Ei mennyt meillä. Sen jälkeen -30 tuntui jo aika kivalta. Jouluhan on alkujaan pakanallinen juhla, kuten melkein kaikki muutkin :) Hautausmaalla on kaunista ja tunnelmallista.

    Ja voi meidän kesämekkotyttöjämme!

    Hannele: Hyvät lukemiset kuuluvat jouluun ja onneksi kaikkeen muuhunkin arkeen. Joulua ei vain voi tulla ilman kirjoja.

    Ilse: Saa nähdä. Olen vasta nyt menossa nukkumaan mukanani Pulkkisen kirja. Ihanaa, jos ja kun se vie mukanaan, mutta voi minua itsesäälistä raukkaa, kun Junamuseomies herättää viimeistään seitsemältä. Minä, kanssahumanistisi, aion kyllä laatia jonkunlaisen listan, mutta taidan tehdä siitä epänumeerisen. :)

    VastaaPoista
  18. LApsista on hyvä ottaa oppia:) hellemekko ja pakkanen, miten vain kunhan saa olla onnellinen, tyytyväinen ja iloinen! Kirja ja suklaa on takuuvarma yhdistelmä.
    RAkas toi eilen porkkanalaatikkoa urheiluseuran myyjäisistä:) Ja korvapuusteja, jotaka pääsivät heti mahojemme pohjille:) Tänään ulkona hentoja hiutaleita hitaasti ja saman fiiliksen yritän ammentaa itseeni. Tyyneyttä päivääsi!Ja rauhaisaa joulun odottelua!

    VastaaPoista
  19. Tuo kirja on mulle tulossa postin mukana, toivottavasti jo ennen joulua.

    VastaaPoista
  20. Tinttarus: Totta, onnea voi määritellä ulkoisten asioiden kautta. Jos hellemekossa on hyvä olla, niin miksi pitäisi joulunakaan pukeutua villapaitaan? :) Joulumieli on jo vallannut minut. Sinulle myös valoisaa, ihanaa joulunaikaa!

    Pioni: Toivottavasti saat Pulkkisen uusimman ajoissa. Se on ihana!

    VastaaPoista