tiistai 21. joulukuuta 2010

~Tuomas ja Nuutti~

Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti sen pois viepi. Tuomaan päivänä suurin osa jouluvalmisteluista alkoi olla jo valmiina maatalousyhteiskunnan ajan Suomessa. Ja niin ne ovat meilläkin. Paketoin juuri viimeisiä joululahjoja sekä pakkaan vaatteita, tavaroita sekä lastentarvikkeita huomenna alkavaa kotiseudulle suuntautuvaa reissua ajatellen. Jouluruusukin kukkii keittiön ikkunalla.

Tuomaan päivänä ajattelen, millaista olisi olla veljekset, joiden nimet olisivat Tuomas ja Nuutti. Lankeaisiko toiselle veljelle väistämättä Nomen est omen-ajattelunomaisesti syyllisen ja syntipukin osa? Vai olisiko Nuutti se herttainen (pikku)veli, jota tammen lailla vakaasti seisova Tuomas suojelisi? Kääntyisivätkö roolit toisin päin?

Minä en kerää joulua pois ennen Nuutin päivää. Onneksi siihen on vielä matkaa ja vuoden paras aika on pian käsillä. Sitä odotellessa voi kuunnella vaikkapa Annie Lennoxin vaikuttavaa versiota tästä kappaleesta.

Jouluruusun tarinan voitte lukea hienosta lastenkirjasta Satu Kukkameri ja lumen ihme.

16 kommenttia:

 1. Jouluruusu on niin suloisen herkkä kasvi. Mukavaa joulua sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Aarre: Jouluruusu on samaan aikaan herkkä ja vahva. Luin juuri sen hoidosta ja se kuulemma on kestävä perenna. Hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
 3. Meillä on vielä jouluvalmistelut vähän mullin mallin, mutta kuitenkin sopivasti balanssissa ;) Mutta me olemmekin joulun kotona, eri asia jos pitäisi lähteä jonnekin muualle. Tai no oikeastaan kaikki on kyllä ihan ajallaan, lahjat toimitettu ja kinkku sulamassa jne..eli lähinnä kai se on vielä niitä jouluruokien valmisteluja ja torstaina pitää vielä kyllä imuroida jne.

  Ensi viikolla nähdään <3

  VastaaPoista
 4. Pitääkin lähetellä nimipäivä onnitteluja. Kiitos kun muistutit :)

  Mukavaa joulunvietto matkaa teille. Toivottavasti liikenne sujuu ja joulunne määränpäässä on rauhallinen ja kaikkien odotusten arvoinen!

  VastaaPoista
 5. Jouluruusu on ihana ja minusta Nuutti on niin söpö nimi, ettei kukaan Nuutti-niminen pikkupoika voi kerta kaikkiaan olla paha. Hyvää matkaa kotiseudulle ja hyvää joulua.

  VastaaPoista
 6. Susa: Varmasti kaikilla kotijoulua viettävillä on valmitelut vielä hieman mullin mallin ja niin pitääkin :) Mukavaa joulunodotusta teille ja ensi viikkoa odotellen ♥

  Emilia: Ole hyvä! Tuomas on ihana nimi, mietin sitä omalle pojalleni, mutta päädyimme sitten kuitenkin toiseen nimeen. Sinulle ja perheellesi myös ihanaa joulun aikaa.

  Allu: Ihan samaa mieltä. Nuutista tulee mieleen kuutti, sellainen söpönen ja lutunen. Tunnen yhden pienen Nuutin, joka on tavattoman rauhallinen pieni mies.

  VastaaPoista
 7. Ai tuolta näyttää jouluruusu! Enpä olisi tiennyt. Olen yhtä surkea puutarhuri talvisinkin. :)

  Vuoden paras aika on ihan kohta, olen samaa mieltä. Hyvää matkaa teille ja rauhallista, ihanaa joulua! Ja hyviä paketteja toivon myös, tietysti. ;)

  VastaaPoista
 8. Kauniit kuvat, jouluruusu tuo joulun ja juhlan tunnun kauniisti. Enää ei montaa päivää ole ja suurin osa askareista tosiaan tehty, jännitystä on ilmassa :) Turvallista matkaa reissuunne ja ihania joulun odotus päiviä sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
 9. Lumiomena, omistatko Kustaa Vilkunan kirjan Ajan tieto;-) Se on tai ainakin oli ennen monen toimittajan käsikirja, josta löysi aina sopivat sitaatit joka juhlapyhälle sekä vielä niihin aikoihin liittyvän perimätiedon.

  Joulurusu olisi niin ihana..., mutta ne eivät tykkää minusta, vaan heti kuolevat pois.

  Ajakaa varovasti! Suloista Joulua Sinä Ystäväni Lumessa♥

  VastaaPoista
 10. Hyvää maaseutujoulua teille! Ja rentouttavia hetkiä.

  VastaaPoista
 11. Meidänkin jouluun kuuluu jouluruusu. Toiset onnistuvat säilyttämään ruusun kesään asti ja siirtävät sen sitten puutarhaan. Minä en ole vielä kertaakaan onnistunut.

  Oikein ihanaa joululomaa teille! Mitähän kirjoja pakkasit mukaan lomalukemistoksi? Täällä menossa on Makinen Ranskalainen testamentti ja voi että on hyvä! Ja sitten odottaa se Jääskeläinen...

  VastaaPoista
 12. Kiitos teille kaikille kommenteista nyt näin yhteisesti ♥

  Jouluruusu on ihana ja herkkä. Toivon niin kovasti, että saisin sen menestymään myös perennnana. Ainakin kannattaa yrittää. :)

  Joana: Ranskalainen testamentti on omalla lukulistallani aika pian. Luin kirjan nimittäin kymmenkunta vuotta sitten enkä silloin ollut tarpeeksi kypsä sille. Makinen tekstissä on kuitenkin kaikki sellaiset elementit, joista pidän, joten aion kokeilla uudestaan.

  Palaan vielä huomenna toivottamaan hyvää joulua! Ja toivotaan kaikille mieluisia paketteja ;)

  VastaaPoista
 13. Erikoisia ja kauniita sisarusparvi nimiä on tullut muutamia vastaani.
  Mielenkiintoinen ajatelma.

  Jouluruusu on valtaisan kaunis, painiskelen täällä, että raaskisinkohan...?

  Suloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
 14. Jouluruusukuva on aivan ihana.

  Rauhallista ja suloista joulua sekä turvallista ajomatkaa <3

  VastaaPoista
 15. Huvilassa & Petriina: Kiitos, teille molemmille niin ikään suloista joulunaikaa! Ja jouluruusu on kaunis, kunpa saisin pidettyä sen elossa kevääseen!

  VastaaPoista
 16. Jouluruusun tarinaan täytyykin tutustua, se on ihan lempparikukkiani:)

  VastaaPoista