lauantai 2. tammikuuta 2010

~LUPAUKSIA JA SUUNNITELMIA~Uusi vuosi on kotonamme alkanut rauhallisesti. Luin uudenvuodenpäivänä Paolo Coelhon romaanin Veronika päättää kuolla ja parhaillaan olen lukemassa Miika Nousiaisen Maaninkavaaraa. Molemmista kirjoista tulen kirjoittamaan omia mietelmiäni pian, mutta voin jo heti vihjaista, että toisesta pidän kovasti ja toisesta en sitten ollenkaan. Tänään lukemisesta otti kuitenkin ylivallan alennusmyynneissä käyminen, Muumi-dominon pelaaminen ja junaradan rakentelu sekä leipominen. Eräs suosikkiblogeistani on Pullahiiren leivontanurkka, josta haen usein vinkkejä kaikenlaiseen leivontaan (joka on lukemisen ohella suosikkiharrastukseni). Blogissa olleen ohjeen perusteella innostuin nelivuotiaan tyttäreni kanssa leipomaan Rocky Road Brownieseja, jotka ovat juuri niin makeita kuin miltä yllä olevassa kuvassa näyttävät! Suosittelen vierailemaan Pullahiiren blogissa ja nappaamaan vaikka noiden browniesien ohjeen omaan käyttöön.

Vuoden 2010 alussa totean, että en ole uudenvuodenlupauksia tekevää sorttia, mutta nyt olen saanut innostuneita kipinöitä sieltä täältä ja päätin ainakin suunnitella jotain (epämääräisen) päämäärähakuista nyt alkaneelle vuodelle. Päätin, että tänä(kin!) vuonna saan aikaan jotain konkreettista, jotain tavoitteellisen abstraktia sekä jotain kaunista.

Tavoitteellisen abstrakti liittyy uraani, joka humanistisen tutkinnon suorittaneelle on ainaisessa liikehdinnässä. Olen opiskellut uutta alaa entisen tutkintoni päälle töiden ja pikkulapsiperheen arjen pyörittämisen ohessa. Se on ollut rankkaa, mutta antoisaa. Toivon ja odotan, että syksyyn mennessä minulle on selkeytynyt uraan sopivuus itselleni. Tämä selkeyttäminen olkoot suunnitelmallinen lupaus.

Jotain kaunista pyrin aikaansaamaan käyttämällä entistä enemmän aikaa valokuvaamiseen. Jos onnistun, esittelen tuloksia sekä täällä että ennen kaikkea toisessa blogissani.

Ja jotain konkreettista lupaan saada aikaan niin ulkomaanmatkan kuin kevyen keittiömuutoksen myötä. Matkaa emme ole vielä varanneet, mutta pari erilaista matkavaihtoehtoa on jo kiikarissa. Uudehkon kotimme keittiön kaapistojen väri ei talon ostohetkelläkään miellyttänyt silmääni ja nyt sovimme mieheni kanssa, että ensi kesänä kaapistot saavat joko uuden värin tai uudet ovet (kuva otettu viime kesänä ennen muuttoamme taloon):

Keittiö on muuten toimiva ja ihana. Mutta se kodistani tässä blogissa, kirjoja on taas luvassa, kuten myös Tuuren antamaan haasteeseen tulee vastaus pian.

4 kommenttia:

 1. Veronika on päättänyt kuolla oli kiinnostava kirja.

  Katso minun keittiöremonttikuviani, jos vaikka minun uuden keittiöni väri voisi miellyttää sinuakin. En nyt muista otsikkoa, mutta kokeile vaikka Keittiöremonttia ekaksi etc. Ja tietty löytyy rollaamalla ja klikkaamalla. Siinä on mukana hauska tarina joka liittyy Frances Mayesin kirjaan Toscanan auringon alla...

  VastaaPoista
 2. Leena Lumi: Kävin jo aikaisemmin katsomassa keittiökuviasi ja ihastuin kyllä, kaunis, harmoninen ja toimivan oloinen keittiö!
  Koetan huomenna ja ylihuomenna ahkeroida blogipäivitysten kanssa, nyt kaikenlainen muu puuhailu (onneksi myös lukeminen!) on ottanut ylivallan aikataulustani.

  VastaaPoista
 3. Oletko huomannut, että huomenna Yle 1:llä on Sting:n konsertti 22-23.30?

  "Sting konsertoi Durhamin uljaassa katedraalissa syyskuussa 2009. Tunnelmallisessa konsertissa kuullaan muusikon tulkintoja talvisista sävelistä: englantilaisia ja irlantilaisia kansanlauluja ja joululauluja."

  Kivaa, että olet saanut lukea lomallasi!!

  VastaaPoista
 4. Susa: Kiitos tiedosta! Täytyy panna digiboksi tallettamaan. Tuo konsertti näyttää sisältävän ihanan If on a winter's night-levyn lauluja. Viime viikolla ko. levyn teosta tuli aivan mahtava dokumentti. Sting puku sanoiksi sen, miksi talvi on niin kiehtova: Talvessa on monia elementtejä kerralla <3

  VastaaPoista