sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Joulutunnelmaa Tallinnassa


Piparkakkukirjoja, -ihmisiä, -nuotio-, -maapallo, -susi ja -tuulimylly. Tallinnan vanhan kaupungin laitamilla tuoksui piparkakuilta, kun (ilmeisesti) vuosittaisessa PiparkoogiMaania-näyttelyssä oli saatu ihmeitä aikaan 300 kilogrammasta taikinaa.

Sateesta huolimatta lauantai joulutunnelmaisessa Tallinnassa oli muutenkin aisteja herättelevä. Raatihuoneen torilla tuoksui kuuselle ja erilaisille glögeille: kirsikalle, mustikalle, neilikalle ja kanelille. Siellä täällä soi ikivihreä amerikkalainen joulumusiikki, Rotermannin alueella taas juutalaiset laulut, kun satamaan palatessamme satuimme näkemään hanukan viettoon liittyvää ohjelmaa. Kirjakaupan kahvilassa maistui pulla, laivalla taas etenkin erilaiset kalat (muuten, saimme Megastarin buffetravintolasta pöydän ihan keulasta, merellä oli tosin jo pilkkopimeää, mutta kauniissa ravintolassa oli kiva istuskella ja herkutella melkein koko paluumatka).

Kaikkialla oli isoa ja pientä jouluista bongattavaa: portaikkoja, pienoismalleja, koristeita, satuhahmoja ja valoja. Tylystä kelistä huolimatta mieli oli lämmin.


Pieni irtiotto yhteen ihmemaahan. Keski-Euroopan joulutorien tunnelmaa etelänaapurissa. Melkein lähiretkisuositus teille muillekin! Ensi kerralla taas kirjoja.

P.S. Muistattehan, että Lumiomenan 10-vuotisarvontaan ehtii osallistua vielä tiistai-iltaan saakka. ♥

3 kommenttia:

 1. Hienoa joulun tunnelmaa Tallinnassa, hyvät kuvat! Olispa mukava pistäytyä siellä joulun aikaankin:)

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana jouluinen tunnelma Tallinnassa, ja nuo kirjapiparit, huikeita! Olen kauan sitten ollut Tallinnassa joulun aikaan,mutta selvästikin tunnelma on paljon parempi nyt kuin silloin. Mukavaa joulun odotusta Katja:)

  VastaaPoista
 3. Katja, usko tai älä, en ole ollut kertaakaan Tallinnassa! Täältä kaukaa kun alkaa katsoa lähtöjä, menee samantien sitten pidemmälle.

  Tiedän, että siellä on ihania ruokapaikkoja etc. joten jonain päivänä on otettava tämä asia ohjelmaan eli korkattava Tallinna.

  VastaaPoista