keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Korot kopisten. Käytännön opas kulttuuriviidakkoon - Ilmestyy pian!


Pieni tiedote tai mainos. Tai siis ihan hillitön omakehu mahtavasta kirjasta, jee!

Yhteisprojektini ihanan Amman lukuhetken Aino-Marian kanssa, Korot kopisten. Käytännön opas kulttuuriviidakkoon on nyt painossa. Kirja ilmestyy ennen pääsiäistä, mutta olemme sen tiimoilta jo Jyväskylän kirjamessuilla lauantaina 12.3. Jos liikutte Keski-Suomessa, tulkaa kuuntelemaan meitä Jyväskylän Paviljonkiin Nisula-lavalle klo 15.30.

Korot kopisten -kirjaa voi pian ostaa hyvistä kirjakaupoista kautta Suomen, ja nyt ennakkoon se näkyy monien nettikirjakauppojen valikoimissa. Akateemistakin kirjaa tulee saamaan, toivottavasti myös pienemmistä kirjakaupoista. Ilokseni huomasin, että monet kirjastot ovat ottaneet teostamme mukavasti valikoimiinsa ja esimerkiksi Helmetissä siitä on jo muutama varaus.

Kirjaa voi ostaa myös meidän tekijöiden kautta hieman edullisempaan hintaan. Jos haluat ostaa kirjaa minun kauttani 25 euron hintaan (sis. postikulut), ota yhteyttä joko sähköpostitse osoitteeseen lumi . omena @ yahoo . com (välilyönnit pois) tai laita yksityisviesti Lumiomenan Facebook-sivun meililaatikkoon.

Mistä kirja kertoo? Baletista, kirjallisuudesta, oopperasta, kuvataiteista. "Kevyestä" musiikista, matkailusta, museoista ja lastenkulttuuristakin. Kaikesta kevyesti ja hieman hurlumhei-asenteella. Ajatuksemme on, että jos korot puristavat, voi aina vaihtaa tennareihin. Jos ei kokeile uutta kulttuurilajia, ei voi tietää pitääkö siitä vaiko ei.

"Koroissa" on sekä asiaa että leikkiä: on ooppera- ja elokuvaesittelyjä, neuvoja lippujen ostamiseen ja vinkkejä ilmaistapahtumiin, mutta myös tyylilyyli-testi, hevonkakkabingo ja jopa värityskuva. Mukana on myös lapsuuden Ystäväni-kirjoja mukailevia osioita, joissa kysymyksiimme vastaa 12 kulttuuriystävää: Atso Almila, Hannu-Pekka Björkman, Marco Hietala, Pekka Hiltunen, Jaakko Hämeen-Anttila, Katja Kettu, Siri Kolu, Markku Pölönen, Miina Savolainen, Paola Suhonen, Minna Tervamäki ja Ville Tietäväinen. 

Kirjan ulkoasun - selkeän kannen ja leikkisän taiton - on toteuttanut Avaimen graafinen suunnittelija Tarja Kettunen. 

Kiitän kaikkia kirjahankkeeseemme iloisella innolla suhtautuneita.Viime viikolla jo hieman kopistelimme korkoja Kuopion musiikkikeskuksella. Nyt odotamme valmista kirjaa!

34 kommenttia:

 1. Onnea ja menestystä uudelle kirjalle Katja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos. On helpottunut fiilis kun kirja on nyt painossa. :)

   Poista
 2. Onnea tätäkin kautta♥ Hieno kansi! Osa noista nimistä on minulle ihan outoja..., vaika harrastan oopperaa, kuvataiteita ja kirjallisuutta...sekä elokuvia.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos <3 Pääpaino tässä kirjassa on muulla kuin noilla Ystävillä - tai siis he ovat tärkeä ja hauska osa kirjaa, mutta enemmän tässä on vinkkejä ja ihan leipätekstiäkin esim. oopperoista ja niiden esityspaikoista, museoista ja elokuvista jne. 12 kultuuriystävän joukossa on mm. kapellimestari, kuvittaja, vaatesuunnittelija, muusikko, valokuvaaja, muutama kirjailija jne.

   <3

   Poista
 3. Iso tykkäys tälle ja hirmuisesti onnea <3 !!!!

  Maria

  VastaaPoista
 4. Tämäpä kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta, taidan laittaa tilauksen liikkeelle :)

  VastaaPoista
 5. Onnea, onnea! Tosi tyylikäs kansi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta K, kiitos. Minäkin tykkään kannesta, se on simppeli ja hauska.

   Poista
 6. Isot onnittelut! Onpas todella kiva kansi, tyylikäs ja leikkisä yhtä aikaa.
  Haastateltavat henkilöt ovat kiinnostavia. Hyvä myös, että esim. musiikista sekä Atso Almila että Marco Hietala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, lämmin kiitos! Kannen tehnyt Avaimen graafinen suunnittelija Tarja Kettunen on ihan huippu. Hän sai kirjan ideasta heti kiinni.

   Koetimme ottaa mukaan erilaisia kulttuuriystäviä. :)

   Poista
 7. Isosti onnea!! Houkuttavan näköinen kansi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, kiitos paljon! Kannen leikkisyys näkyy myös sisällön ulkoasussa.

   Poista
 8. Hienoa, että se on nyt valmis. Kiinnostavan oloinen kirja ja hieno kansi.

  Hyvä Katja, hyvä Aino Maria! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, arvaa vaan miten helpottunut olo nyt on. Kuten tiedät, kirjoittaminen on ihanaa ja antoisaa, mutta kyllä se ottaakin paljon.

   Kiitos <3

   Poista
 9. Kuulostaa upealta!! Ja upeat kaverikirjavastailijat! Hannu-Pekka Björkman! ♥ Odotan innolla! (miljoona huutomerkkiä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurmioitunut, kiitos! Saimme mukaan tosi mukavia kulttuuri-ihmisiä, mikä kyllä jakssa ilahduttaa. Toivottavasti kirjasta on iloa!

   Poista
 10. Oi, onnea teille - varmasti huikea tunne kun luomus on valmis <3

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, lämpimät onnittelut, Katja! Tilaan kirjan kauttasi, otan huomenna yhteyttä <3

  VastaaPoista
 12. Aivan upeaa! Onnittelut saavutuksestanne!

  VastaaPoista