torstai 18. kesäkuuta 2015

Juhannuskirja olkoot Kesäistä illuusiota


Kesäkuisen vaalea taivas aukesi ylläni, ja kuulin kuikkani, pyhäläiseni. Tuntui aavemaiselta, kuin öisessä maailmassa ei olisi ketään muuta ollutkaan.
Oli kuin ikkunoiden raoista olisi soljunut pehmeää musiikkia ja verhot heilahdelleet hiljaa kesätuulessa.Laineet löivät, puut humisivat.


Karoliina Timosen romaanista Kesäinen illuusioni saa irti paljon muutakin kuin hienoja sitaatteja. Pieni romaani on minun lukusuositukseni juhannukseksi kaikille, jotka haluat samojen kansien sisälle aurinkoa ja pinnan alla piilevää näkymätöntä. Jos ette ole vielä päättäneet juhannuslukemisianne, lukekaa tämä! Ja jos juhannuksen aikainen kirjakassinne on jo täysi, niin lukekaa kuitenkin tänä kesänä. Nyt ollaan nimittäin todellisen kesäkirjan äärellä.

En kirjoita kirjasta nyt tapojeni mukaista pitkähköä blogitekstiä, koska olen lukenut romaania sen ollessa vielä käsikirjoitusvaiheessa. Mutta sanon, että mikäli olisin lukenut romaanin ensimmäistä kertaa vasta nyt kesällä, pitäisin lukemastani. Ja pidän toki nytkin, paljon. Sillä vaikka Kesäisessä illuusionissani päivien tunnelma on lämmin, kuumakin, ovat öiden varjot pitkiä. Vetävä, jännityselementtejä ja eleganttia hurjuutta sisältävä tarina yhdistyy lyyriseen kieleen. Timosen teksti on kauttaaltaan nautittavaa luettavaa, vaivattomasti ja luontevasti kirjoitettua ja romaanin rytmiä hengittävää. 

Kun kirjan kannet sulkee, ovat mielessä järvenselän sini, öisen metsän paukahtelu, pääskysten suhahtelu sekä kielot, vanha salava ja pyhäläisen laulu.

Hyvää juhannuksen aikaa!

-
Sitaatit kirjasta:
Karoliina Timonen: Kesäinen illuusioni
WSOY 2015
Kansi Anna Makkonen
165 sivua
Kotimainen romaani

Karoliinan blogi Kirjava kammari.

13 kommenttia:

 1. Oi kyllä, kauniita sitaatteja ja niin, niin kauniita kuvia! Kiitos kesää humisevasta hetkestä - täällä pilveilee ja on koleaa, mutta ehkäpä juhannuskin elää ennen kaikkea sydämessä <3 Ihanaa kesäjuhlan aikaa sinulle kaimani!

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä niin oiva juhannuskirja!!

  VastaaPoista
 3. Pidin Kesäisessä illusionissa juuri noista luonto- ja tunnelmakuvauksista, joita sinäkin olet oivallisesti sitaateiksi. Kauniita ja sopivat tähän alkukesän hetkeen (tosin meiltä puuttuu se helle :) )

  Ihanaa juhannusta Katja!


  P.S. Tuo ylin kuva on todella mahtava

  VastaaPoista
 4. Ihania vanamonkukkia :) Oikein kaunista ja lempeää juhannusta :)

  VastaaPoista
 5. Suloista juhannusta sinulle Katja! <3

  VastaaPoista
 6. Oikein kaunista juhannusta Katja!

  VastaaPoista
 7. Oih, olen säästellyt kirjaa siihen, kun sään puolesta koittaa Oikea Kesä. Mutta ehkä juhannus olisikin oivaa aikaa tarttua tähän.
  Ihanaa juhannusta sinulle, Katja!

  VastaaPoista
 8. Olen juuri aloitellut kirjaa ja jo ensi sivuilla vaikutuin. Karoliina kirjoittaa hyvin ja odotan innolla, mitä kirjassa tapahtuu. On kyllä just sopivaa juhannuslukemista.

  Ihanaa juhannusta sulle ystäväin!

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa keskikesän juhlaa, Katja! <3

  Täytyypä tutustua kirjaan. Täydellinen kesäkirja houkuttaa...

  VastaaPoista
 11. Kun luin nuo sitaatit, luulin, että kyseessä on jokin vanha kirja. Kuulostaa houkuttelevalta.
  Kiitos vanamonkukkakuvista! Kun pienen ja vaatimattoman nostaa esiin, se voi olla suurta!

  VastaaPoista
 12. Tämä se onkin ihana kesäkirja! Niin lumoavaa luonnon ja miljöön kuvausta, kaunista kieltä ja erinomaisesti rakennettu, lopulta melko piinaavakin tunnelma. Oi että!

  <3

  VastaaPoista
 13. Kauniita sitaatteja tosiaan olit poiminut. Minusta tuntuu, että koko kesäkirjakassini on jo ihan täysi, mutta ehkä sinne voisi sujauttaa vielä tämän :)

  VastaaPoista