maanantai 25. toukokuuta 2015

Kukkia ja kirjafestari-iloa (+ voittajakin)Kesä tulee todellakin keikkuen ja kylmähkö sää ei ihan kolota, mutta kaipaan niin lämpimiä päiviä ja iltoja ihan sen vuoksi, että pääsisin lukemaan pihakeinuun. Nytkin aurinko paistaa, mutta tuuli ei lämmitä. No, se lukukeli-infosta tällä kertaa.


Onneksi on upeita kirjoja - ja huikeita kirjakeskusteluja. Viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa järjestetty Helsinki Lit oli monen kirjanystävän unelmien täyttymys. Minunkin, totta kai. Ajatelkaa millaisia keskusteluja, kipakkaakin kritiikkiä, yllätyksiä ja myös tarinankerrontaa yhdelle lavalle voi mahtua! Kirjallisuusfestivaalin tunnelma oli maaginen, miltei harras ja samalla niin hauska, innostava ja monenlaisia oivalluksia tarjoava. Helsinki Lit tarjosi jotain sellaista, jota olen jo kauan kaivannut.

Tapahtumasta ovat kirjoittaneet upeasti muun muassa Suvi Ahola Helsingin Sanomissa ja Simo Sahlman Lukupino-blogissaan. Minä kiittelen järjestäjiä ja kirjailijoita upeasta festivaalista ja aion kyllä ostaa liput ensi vuodenkin Helsinki Litiin. Niin - ja nyt tietenkin luen kahta festivaaleilla esiintynyttä kirjailijaa: bussikirjana minulla on Lena Anderssonin uusin teos, yöpöytäkirjana taas Mihail Siskinin Neidonhius. Molemmista kirjoitan tänne Lumiomppuun, kunhan ehdin. Siskinistä (jonka nimen Blogger-laiskuuttani kirjoitan ilman hattuässää) tulee muuten sittenkin Helsingin kirjamessuille syksyllä. Mikä iloinen uutinen!Kirjojen ja kirjakeskustelujen ohella ehdin viikonloppuna nauttia ulkoilusta, niin lenkkeilystä kuin pihahommistakin. Vaikkei vielä voi lukea ulkona, niin aina voi valokuvata kukkia. Toivottavasti kukkakuvat eivät kyllästytä; oman pihan tulppaaneita tällä kertaa.


Ulkolukukelejä odotellessa!--
P.S. Laiturilla-kirja on arvottu laiskan naisen keinoilla eli random-sivustoon turvautuen. Lahjomaton automaatti arpoi....

... voittajaksi numeron 2 eli Kirjallisia-blogin Tainan. Onneksi olkoon! Taina, laitathan minulle osoitteesi meilitse, niin postitan kirjan kesälukemiseksi.

17 kommenttia:

 1. Ai, Siskin tulee kirjamessuille, hienoa! Hän oli niin tiukka siinä ettei vain osallistumisellaan kannata Venäjän nykyhallintoa. Hyvä näin, hän voi muualla asuvana puhua vapaasti ja vaikuttaa. Saivatkohan Helsinki Lit -tapahtuman järjestäjät puhutuksi hänet ympäri?

  Minä hain juuri Anderssonin uusimman kirjastosta. Se houkuttaa kovasti. Eikö Ester ikinä opi? Lena Andersson oli niin hauska Donnerin 'käsittelyssä', antoi oivaltavia vastauksia epäileviin kysymyksiin. Sitä oli kiva seurata.

  Minä taisin nähdä sinut vilaukselta jossakin jonossa. Oli siellä kyllä hienosti väkeä ja hyvä tunnelma, kuten tuossa kirjoituksessasi toteat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, niin tulee. Mahtavaa! Aamun Hesarissa tämä uutisoitiinkin. Mietin juuri, että saivatko puhuttua yli vai vaikuttiko se, että kirjamessujärjestäjiin kuuluu myös PEN?

   Minusta vähän tuntuu, ettei Ester opi. Mutta nautittavaa luettavaa uusin Andersson.

   Harmi, ettei ehditty moikata. Jospa kirjamessuilla viimeistään - jos vaan sinne tulet.

   Poista
  2. Katsotaan, mikä on silloin tilanne.
   Unohtui sanoa: ah tuota sinun kukkakuvien hehkua, pelkästään sitä katsomalla tulee iloiseksi.

   Poista
 2. Kauniit kukkakuvat ja mukavalta kuulostava tapahtuma kirjallisuuden ystäville.) Teillä viileää ja meillä tulossa megakuumaa. Täällä on muutenkin ollut nyt toukokuussa normaalia lämpimämpää ja teillä kai päinvastoin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos. Helsinki Lit teki kyllä hyvää kirjaihmisen sielulle.

   Toivottavasti siellä megakuumuus ei tule ihan niin helteisenä kuin mitä on uumoiltu. Tänne voisi lähettää hieman lämpöä kuitenkin, muttei liikaa. :)

   Poista
 3. Olen käynyt omaa lukupinoa nopsaan läpi, että pääsisi tuon Siskinin kirjan kimppuun (en jaksa nyt myöskään etsiä sitä koukeroa S:n päälle). Litissä se nousi mielenkiintoisimmaksi kirjaksi itselleni. Mahtavaa, että herra päätti kuitenkin tulla Kirjamessuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo, Siskin on ainakin alun perusteella todella vaikuttava - ja varsin hidasta luettavaa. Luen yleensä bussissa ja Neidonhius on aika järeä bussikirja.

   Poista
 4. Upeita ovat tulppaanit siellä nyt!

  Mukavia toukokuun lopun päiviä ja toivottavasti puutarhakeinussa tarkenet pian lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, täällä on paljon tulppaaneja pihalla. :)

   Kun vain tulisi aurinkoa. <3

   Poista
 5. Ihanaa tulppaanihehkua! Minullakin odottelee Anderssonin kirja tuossa keikkuvan pinon päällä ja Siskin houkuttelee kovasti myös, aikanaan sekin siis... Keinuilmoja kohti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, Andersson aika omanlaisensa - tai Ester on! :) Keinuilmat, ihasti sanottu. Niitäpä tässä odotellaan. <3

   Poista
 6. Tosiaan, vielä ei pääse lukemaan ulos. Mutta onneksi sisältäkin voi ihastella kesäisiä näkymiä. Ja olen tehnyt ihan samaa kuin sinäkin: käveleksinyt kameran kanssa pihalla ja kuvannut kukkia.

  Kuvasi ovat häikäsevän, huikaisevan ihania! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, ystäväni. :) Vaikka on vieläkin koleahkoa, onneksi on valoa. Se virkistää.

   Ja kiitos. <3

   Poista
 7. Valo noissa tulppaanikuvissa on aivan loistava!

  VastaaPoista
 8. Minäkin kävin lauantaina viihtymässä Helsinki Litissä kiinnostavien keskustelujen äärellä. (Ja ostin Anderssonin uutuuden luettavaksi.) Ja miten upeaa palvelua, että keskustelut voi katsoa myös verkosta! Hienoa, että tapahtumalle luvataan jatkoa.

  Ihania tulppaaneja! Viileästä kelistä huolimatta alan olla jo aika lailla kesätunnelmissa. Vaikka ei ole lämmintä, on kuitenkin kukkia ja vihreyttä ja valoisia iltoja. Ja heitin eilen talviturkinkin!

  VastaaPoista
 9. Ihanat tulppaanit<3 Minulla ne ovat tänä vuonna viivytelleet. Nyt vasta ovat pinkit auenneet valkoisen seinän vieressä ja oranssit osa auki, osa vielä ihan nupulla. en tajua miksi, sillä täällä Suomen Tahitilla on ollut muutan kerran varjossa jo +20 astetta.

  Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua<3

  VastaaPoista