keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kirjamessusuunnitelmia ja Cisionin top 10 -kirjablogit


Tänään Blogistania on ollut pullollaan toinen toistaan mainiompia vinkkejä huomenna alkavia Helsingin kirjamessuja ajatellen. Niistä kaikista innoittuneena minäkin julkaisen nyt paitsi omia messusuunnitelmiani, myös kuvan Messu-Katjasta. Huomatkaa asiaan kuuluvat kirja ja viinilasillinen (jälkimmäinen toki vasta työtehtävien jälkeen ;)). Kuvan minusta minulle on tehnyt Malla Ripatti, lämmin kiitos!

Kuten Turun kansainvälisilla kirjamessuilla, olen Helsingissä osin töissäkin. Työtapaamisten ja Avaimen esiintymisten kuvaamisen ohella esiinnyn muutaman kerran:

Torstaina 24.10. klo 15 olen Ylen lavalla Kirjainten virran Hannan kanssa puhumassa kirjasta Rivien välissä. Haastattelu tulee myös suorana lähetyksenä YlePuheessa.

Perjantaina 25.10. klo 10.30 Kullervossa haastattelen vintage-kalenterin Lainattuja hetkiä tehneitä kirjastolaisia Ylva Larsdotteria, Marjo Perälää ja Kitty Rönnbergiä. Ehkä silloin selviää, miksi kirjasto on uusi musta!

Lauantaina 26.10. klo 11.30 Aino-salissa pohditaan jaetun lukemisen lumoa. Olen vetämässä keskustelua, jossa mukana ovat myös Suvi Ahola, Hanna Pudas sekä Seija Nummijoki. Keskustelua taustoittaa Suvin kirja Lukupiirien aika sekä tietenkin Rivien välissä.

Tulkaa kuuntelemaan ja/tai moikkaamaan!


Olen messuilla torstaista lauantaihin ja muusta ohjelmasta koetan ehtiä seuraamaan ainakin nämä:

Torstaina

12.30 Leena Parkkinen: Galtbystä länteen. Hieno romaani! (Katri Vala)

15.30 Chimamanda Ngozi Adichie Aleksis Kivi -lavalta. Olen lukenut vain Puolikkaan keltaista aurinkoa, mutta vaikutuin. Muutama Adichien vanhempi kirja odottaa jo hyllyssäni ja tuore Kotiinpalaajat kiinnostaa sekin, totta kai. (Tänne menen, jos Ylen lavalta ehdin.)

Perjantaina

13.00 Jane Austen -keskustelu. Leena Parkkinen ja Laura Kolbe keskustelevat Jane Austenin tuotannosta. (Katri Vala)

13.30 Katja Kallio ja Säkenöivät hetket (Mika Waltari)

14.00 Esikoiset Taukauma-lavalla (mm. Tua Harno)

18.00 Pekka Hiltunen ja ISO. En ole Isoa lukenut, mutta Hiltusen dekkareita kyllä ja sympaattista kirjailijaa kuuntelee aina mielellään (Katri Vala)

Lauantaina

11.00 Mimmit Hannamari Luukkanen ja Pauliina Lerche esiintyvät Tarinalaaksossa. Tämä enemmänkin vinkkinä omalle perheelleni, jos ehtivät paikalle jo aamupäivällä. Esikoiseni pitää kovasti Mimmeistä.

13.00 Kalevalaseuran kekrinpäivä. Tilaisuuden avaa "minun professorini" Seppo Knuuttila, joka aikoinaan toimi graduni ohjaajana. Lisäksi Johanna Venho ja Sirpa Kähkönen ovat hienoja kirjailijoita, kuten toki moni muukin paikalla olija. (seminaaritila 206)

Iltapäivä:  Joel Haahtela! Suosikkikirjailijani esiintyy lauantaina klo 15.30 Takaumassa, klo 16 Aleksis Kivi -lavalla ja klo 16.30 Otavan osastolla. Toivottavasti ehdin johonkin näistä.


Vinkkaan kaikkia seuraamaan myös lukupiirejä, joissa on mukana ihania bloggaajia. Heitä voi tavata myös Messukeskuksen Sports Barissa.

Odotan suurella innolla  myös muutamia bloggaajatapaamisia, kohtaamisia ystävien kanssa sekä tietenkin messutunnelmaa. Onhan se melkoista, että tuhannet ihmiset tulevat paikalle kirjojen vuoksi. Kirjoja ostan nyt maltillisesti, koska vietän älä osta mitään ylimääräistä -kuukautta. Tämä on tietenkin tulkintakysymys: voivatko kirjat olla "ylimääräistä"? ;)Tähän loppuun itseni kannalta mukava uutinen on Cisionin tänään julkaisema listaus kirjallisuusblogien top10:sta. Mukana on laaja kattaus erilaisia kirjallisuusaiheisia blogeja, on kirjailijan blogi, kirjailijoiden yhteisblogi sekä lukuisia lukupäiväkirjamaisia blogeja. Listauksen ykkönen on Leena Lumi, oma blogini on sijalla 9.

Top 10 -kirjallisuusblogit Suomessa lokakuussa 2013 (Lähde: Cision Finland Oy)

1. Leena Lumi
2. Bokbabbel
3. Kirjamielellä
4. Antiaikalainen
5. Grafomania
6. Oota, mä luen tän eka loppuun
7. K-blogi koko lailla kirjallisesti
8. Sallan lukupäiväkirja
9. Lumiomena
10. P.S. Rakastan kirjoja
(http://news.cision.com/fi/cision-finland-oy/r/cisionin-lokakuun-top-blogilistauksen-aiheena-kirjallisuus,c9486217)


Kirjaisaa ja kiintoisaa kirjamessuviikonloppua kaikille!

26 kommenttia:

 1. Voihan Aino, olen sinun ja Hannan esityksen aikana jo viikkoja sitten sovitulla lounaalla! Paljon kuohuviinitapaamisia on kyllä luvassa...;)

  Onnea sijoituksestasi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, sellaista se on messuilla. :) Lounaita, kirjoja, kuohiviiniä...

   Onnea itsellesi vielä tätäkin kautta, ansaittu ykkössija!

   Poista
 2. Onnittelut sijoituksesta!
  Olen tulossa Kirjamessuille sekä perjantaina että lauantaina. Lauantain Aino-salin jaetun lukemisen lumo kiinnostaa kovasti ja tietysti monet muutkin jutut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos. Messuilla on niin paljon ohjelmaa, että itse poden melkoista runsaudenpulaa. Mukavaa, että Jaetun lukemisen lumo kiinnostaa. :)

   Poista
 3. Mielenkiintoista olisi ollut käydä Helsingissäkin, mutta Turun messut taisivat riittää tämän syksyn messuaniksi.

  Mukavia messuiluhetkiä sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, Turussa olikin hyvät messut. Kiitos, raportoin messuista tänne ja messujen aikana varmaan Lumiomenan Facebook-sivulle.

   Poista
 4. Onnea listasijoituksesta, ihana Lumiomena ja Katja! Yritän lauantaina messuille klo 11.30 teitä kuuntelemaan. Mutta koko perhe on mukana, joten yhtä hyvin voi olla, että menee aivan härdelliksi koko yritys. Mukavia messutunnelmia kuitenkin Sinulle ja muillekin bloggaajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos. Toivottavasti ehdit kuuntelemaan meitä ja muutenkin olisi hauska nähdä. Minä en vielä tiedä, tuleeko oma perheeni messuille lauantaina. Lastenaluetta on kuulemma uusittua ja siellä on kaikenlaista mukavaa. Ihanaa messureissua sinulle ja perheellesi!

   Poista
 5. Onnittelut sijoituksesta - ja tuo kuva on kertakaikkisen upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, kiitos. Minäkin pidän tuosta kuvasta, sen piirtäjä on lahjakas.

   Poista
 6. Hyviä messuja ja onnea sijoituksesta! Olisin niin paljon halunnut päästä Helsinkiinkin messuilemaan, mutta vietän sen sijaan viikonloppuani tehden loppuun ensi viikolla palautettavaa seminaarityötä. Noh, ehkä ensi vuonna tai sitä seuraavana pääsen Helsinkiinkin nauttimaan messuista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annami, kiitos. Harmi, että et tule Helsinkiin, mutta seminaarityölle omistettu viikonloppu on varmasti paikallaan. Onnea työn kanssa ja intoa sen tekemiseen!

   Poista
 7. Onnittelut sijoituksesta! Harmi että olen näin kaukana enkä pääse messuille,siellä ruokamessupuolella kun on vielä velipoika myymässä tuotteitaan (pizzaa,juustoja,raastelautasia...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, ruoka- ja viinimessuistahan minun piti myös mainita! Hauskaa, että veljesi on siellä. Kun tietäisin osaston, osaisin mennä sinne ostoksille. :)

   Poista
 8. Onnittelut Katja!

  Mukavia messuja ja paljon, paljon kirjakohtaamisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kirahvi, kiitos. Ja sitä samaa toivon sinulle. Nauti messutunnelmasta: kirjoista, ihmisistä, kaikesta!

   Poista
 9. Onnea listasijoituksesta, ihana ystäväni! <3

  Pian nähdään, voi että miten kovasti jo odotan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, onnea itsellesi. <3

   Ja on kyllä niin ihana nähdä!

   Poista
 10. Onnea sijoituksellesi!
  Ihanaa messuviikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Ihania messuja ja onnittelut "sijoituksesta" :)

  VastaaPoista
 12. Onnittelut listasijoituksesta ja mukavaa messuviikonloppua :)

  VastaaPoista
 13. Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana....kyllä harmittaa, etten varmaan ehdi koko mesuille. Olen niin järjestänyt itselleni muuta ohjelmaa, mutta vielä en ole ihan päättänyt, josko kuitenkin vähän lintsaisin ja tulisin messuille. Mutta pidä hauskaa, olisi ollut mukava nähdä sinut esiintymässä.

  VastaaPoista
 14. Kiitos messuterveisistä! :) Niiden ansiosta tehty jo varaus Tuula Karjalaisen Tove Jansson -kirjasta.

  VastaaPoista