torstai 6. joulukuuta 2012

Vain melkein kirjoista ja Lumikuningattaresta


On tämäkin ollut viime aikoina kirjablogi (nyt tulee seli-seli-osio, jollaista täällä ei kai ole aiemmin ollutkaan). Lukenut olen melkein entiseen malliin ja monikin kirja odottaa bloggaustaan, mutta viime viikolla työ- ja esikoisen varaslähtösynttärikiireiden vuoksi en ehtinyt koneelle kovinkaan hyvin. Tämän viikon taas olen ollut angiinan kourissa. On toki ollut mukava maata pötköttää sohvalla ja lukea niitä ihania kirjoja, jollaisiin aion nyt joulukuussa keskittyä. Mutta muuten sairastelu on kurjaa, kun kurkku on kuin piikeillä raavittu ja pää kipeä. Antibioottien ihmeellisyyttä voin kuitenkin vain ihastella.

Ja jotta seli-seli jatkuisi, kerron vielä että minun piti tänään siirtyä hieman baletin puolelle. Minun oli määrä olla eilen Kansallisoopperassa katsomassa Lumikuningatarta, mutta koska haluan lomailla seuraavien päivien aikana hieman muissa maisemissa, jäin kotiin paranemaan ja lukemaan viisivuotiaan kanssa Mauri Kunnaksen Hurjan hauskaa autokirjaa (ihan parasta oli kuulemma se, miten Kolmen pukin peikko söi lastillisen betonirekan tuotetta). Kuvassa näkyvä "valomiekka" on ainoa, mitä baletista sain sekä pian seitsenvuotiaan kommentit siitä, miten jännittävä ja ihana baletti oli ollut. Miten se oli ollut liian pitkä, mutta niin hieno, että tyttö haluaa isona juuri Kansallisoopperan balettiin tanssimaan. Siinäpä uratavoitetta!

Niin, mitään kirja-asiaa minulla ei siis ollut, mutta blogihiljaisuus niin kirjoittajana kuin muiden blogeissa kommentoijana voi melkein vaivata omaa mieltä. Koetan lähipäivien aikana palata yhden hyvän kotimaisen ja yhden lastenkirjaklassikon voimin.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

P.S. Muistakaa Lumiomenan nelivuotissynttärit! Vielä viikko aikaa osallistua arvontaan.

27 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää ja pikaista paranemista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, kiitos. Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

   Poista
 2. Voi, harvoin haaveilen pääseväni balettiin, mutta Lumikuningatar on kyllä kummitellut mieleni perukoilla usein. Se olisi ollut hienoa nähdä!

  Vietän ensimmäistä kertaa monen moneen viikkoon rauhallista aamiaishetkeä, ja on kyllä ihanaa! Uusi koti alkaa olemaan valmis ja nyt on taas tavalliseen tapaan aikaa lukea muiden kirjoituksia ajatuksen kanssa, lukea rauhallisissa tunnelmissa kirjoja ja kirjoittaa niistä. Remonttihulinoiden aikana meiltä oli yli kaksi viikkoa netti pois päältä, ja syötteenlukijassa odotti vaatimattomat 500 postausta:D Niitä selatessa menikin sitten seuraavat pari viikkoa. Mutta nyt on vain aikaa. Leppoisia lukuhetkiä sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, arvaa vaan, miten minua on harmittanut, etten eilen päässyt mukaan balettiin? Ekaluokkalaiseni ilo esityksestä kumpusi onneksi kotiin saakka.

   Rauhallinen aamiaishetki ja uusi koti molemmat kuulostavat ihanalta. Remontti taitaa olla ohi? Onnea uuteen kotiin! :)

   Poista
 3. Pikaista paranemista! Angiinasta tulee aina mieleen 4v sukulaistytön lause "Mun kurkussa on risuja ja karvoja" ja kävi ilmi, että tytöllä oli angiina. Mielestäni niin hyvin kuvattu sitä vaivaa. Toivottavasti sun risut ja karvat häviää pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, kiitos. Pieni sukulaistytttösi osui kyllä oikeaan. Minulla ei ole koskaan ennen tätä vuotta ollut angiinaa ja se on ikävä vaiva. Onneksi antibiootit ovat tehokkaita.

   Poista
 4. Lumikuningatar olisi upeaa nähdä!
  Näin joulun alla varmaan monessa blogissa päivitystahti hiljenee. Itselläni iankin on tiedossa kolmet synttärit, joulukorttien kirjoitus ja lahjojakin aion askarrella, joten iltapuhteet käynevät vähiin... kiva kun poikkesit kertomaan kuulumisiasi kaiken keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elma Ilona, niin olisi! No, ehkä ensi vuonna. Lumikuningatar menee kuulemma syyskaudella 2013.

   Ja oih, teillä onkin monet synttärikemut. Me otimme kunnon varaslähdön joulutytön synttäreihin. Nyt voi keskittyä oikean joulun odotukseen. Korttiaskartelua riittää vielä.

   Poista
 5. Toivottavasti paranet pian, tosi kurjan kuuloinen olo!
  Teilläkin siis synttäreitä ja balettia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannabanana, kiitos. Vointi alkaa olla jo paljon parempi. Onko teilläkin juuri lapsi joulukuinen synttärisankari? :) Vai aikuisiako juhlitaan?

   Poista
  2. Lapsipa juuri - ja kiva kertoa hänelle, että Suomessa on aina isot juhlat hänen syntymäpäivänään!

   Poista
 6. Paranemista edelleen!

  Blogihiljaisuus on niin suhteellista... En ole huomannutkaan, että olisit hidastanut tahtia. :)

  Hurjan hauska autokirja tuli meillä aikanaan luettua kirjaimellisesti riekaleiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyn Pekkaan. (Hih, siis komppaan Pekkaa, tämän ei ollut tarkoitus olla mikään pikkutuhma heitto. :D) Blogihiljaisuus on todellakin suhteellista. Omassa blogissa kun on välillä pitkään niin kuolemanhiljaista, että jotkut jo kyselevät olenko lopettanut. :)

   Poista
  2. :D kommentoin myöhemmin paremmin, mutta mulla on tapana kirjoittaa lukemistani kirjoista aika tuoreeltaan. Nyt olen postannut liki kahden viikon aikana vain kahdesta romaanista. Mulle se on hiljaisuutta. ;)

   Poista
  3. Katja, tässä sen näet: Blogihiljaisuus on suhteellinen käsite. Itse olen vaiennut itsenäisyyspäivän jälkeen ja tuntuu kuin tekisin jotein vääriin. Mutta en anna nyt periksi: En postaa tänään! Halua huokaista syvään ja outo, sitkeä yskä vaivaa minua nyt D-vitamiinista ja monesta muusta terveellisestä huolimatta. ja jos nyt kirjoitan seliseli-jutun, joita niitäkin on tullut tehtyä, pitää sitten vastata kommetteihin etc.

   Paranemisiin!

   Poista
  4. Blogihiljaisuus on tosiaan suhteellista. Sen verran hauska harrastus bloggaaminen on, että tähän käyttää mielellään aikaa. Tosin nyt alkavat kaikenlaiset joulutouhut ottaa ylivallan ajankäytöstä. :)

   Poista
 7. Lumikuningatar houkuttaisi minuakin. Pari vuotta sitten olin katsomassa Pähkinänsärkijää viikko ennen joulua, ja siitä tuli kyllä niin jouluinen olo, ettei mitään vertaa.

  Kaikenlaisia kiireitä ja menoja on ollut täälläkin, ja tuntuu ettei oikein ehdi rentoutua kirjablogien parissa niin paljon kuin haluaisi. Toisaalta kiireet ovat enimmäkseen olleet kivoja, ja bogienkin pariin ehtii paremmin taas jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, Pähkinänsärkijä olisi hienoa nähdä! Ja minua kyllä harmittaa, etten nyt päässyt Lumikuningattareen. Se oli kuulemma ollut niin hieno.

   Totta on, että blogeihin ehtii kyllä!

   Poista
 8. Pikaista paranemista ja Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 9. Pikaista paranemista toivotan täälläkin, ja ihanaa matkaa sinne muihin maisemiin! <3

  VastaaPoista
 10. Hieno tulevaisuuden suunnitelma tyttärelläsi siis. Sitä kohti!

  Minulla on vain kerran ollut angiina ja se oli kyllä aika inhottava tauti. Joskus sitä vähän puolisalaa toivoo, että olisipa kipeä niin voisi jäädä kotiin lukemaan kirjoja. Ja sitten jos niin käy, se ei olekaan ollenkaan kivaa sairastaa. Tosin olen viimeisen neljän vuoden aikana ollut vain yhden päivän kipeänä, joten enpä ole paljon sen turvin päässyt lukemaan.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, tyttären suunnitelmassa parasta on, että hän haluaa tanssia Kansallisbaletissa, mutta ei halua jatkaa kerran viikossa olevia balettitunteja. :)

   Angiina on tosiaan inhottava. Minäkin olen harvoin kipeänä, mutta tämä syksy on yllättänyt tuollakin saralla.

   Poista