torstai 3. helmikuuta 2011

~Pastelleja ja sukutarinoita~Terveisiä henkiseltä hiihtolomalta!

Toivottelen jo hyvää viikonloppua, koska olen loppuviikon minimatkalla. Minnekään ulkomaille en ainaisesta matkakuumeestani huolimatta ole nyt menossa, vaan vierailulle lapsuudenmaisemiini. Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet jotenkin harvinaisen tympeitä, joten on ihanaa palata hetkeksi paikkaan, jossa tallella on edelleen 80-luvulta peräisin olevat Ystäväni-kirjat sekä monta pahvilaatikollista kirjeenvaihtoa amerikkalaisen, uusiseelantilaisen, kanadalaisen, muutaman saksalaisen ja jopa zimbabwelaisen kirjeenvaihtokaverini kanssa. Paikkaan, jossa voin nyt aikuisena nauttia muutaman punaviinilasillisen vanhempieni kanssa ja jossa lapset saavat soittaa urkuloita sydämensä kyllyydestä. Aion myös käydä hieman lisää läpi isotätini (sen Kiannon ei-ihan-yksityissihteerin) elämäntarinaa.

Mieleni on pastelleja, vaikka taivas onkin tänään räntää edeltävän harmaa (kuva on viime viikolta). Minulla on matkaeväänä Amerikkalaisia pastilleja ja hyvää luettavaa. Kirjat ovat kaikkea muuta pastellisävyisiä, molemmat sukutarinoita. Niistä toinen käy läpi ranskalaisuuden ja venäläisyyden vuoropuhelua ja toinen puolestaan kertoo unkarinjuutalaisen pariskunnan kohtalosta. Vaikka etenkin jälkimmäinen aihe on raskas, kehui kirjaa suositellut ystäväni sitä hyväksi lukukokemukseksi. Ja vaikka kirjasta jäisikin raskas jälkimaku, niin kaiken hempeyden keskelle tarvitaan aina pieni annos tummaa ja puhuttelevaakin. Eikö?

19 kommenttia:

 1. Ehdottomasti tarvitaan, sinä sanoit sen hienosti!

  Sinulle onkin tulossa ihana matka,ihan täydellisen kuuloinen, sisältäen aikamatkailuakin! Olen ajatellut muinaisia kirjeystäviäni viime aikoina, sillä yksi heistä otti minuun yhteyttä vuosien jälkeen, aika ihanaa! Osa kirjeistä on tallella, osan heitin pois, kun vanhempani muuttivat ja säilötila pieneni...

  Olen täällä vatataudissa, pahin ohi jo, mutta nyt pääsin ihan tuohon ystäväkirja-miniloma-tunnelmaan, että taidan matkailla mukanasi ja viikonloppuna maistuukin jo varmasti punaviinikin. :) Kiitos tästä sinä ihana ja oikein onnellista matkailua!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä. Varsinkin höttöisen ja pinnallisen mediamaailman rinnalle tarvitaan välillä vakavampaa ja ajattelemisen aihetta,esimerkiksi juuri kirjallisuuden avulla.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa minilomaa, siis! Kirjekavereistani kolmen kanssa olen vieläkin yhteyksissä. Se on aika ihanaa, kun lapsuudenystävistä monet ovat kadonneet maailmalle. Tai minä katosin, ehkä.

  Mitähän luet? Ensimmäinen kuulostaa Makinelta, toisesta en osaa yhtään sanoa.

  Ja henkinen hiihtoloma kuulostaa hyvältä myös... Meillä on vielä yksi arkiviikko ennen lomaa. Mutta siitä lisää myöhemmin. :)

  Ihanaa, rentouttavaa, pastellista viikonloppua!

  (Ja tuo kuva! Se vilahti jo aiemmin mutta kannatti odottaa. Upea!)

  VastaaPoista
 4. Minäkin näin kuvan jo eilen päivityslistassa mutta linkki ei sitten johtanutkaan mihinkään vielä ;)

  Ihana kuva!

  Mukavaa reissua vielä tätäkin kautta toivottelen ja kivaa kuulla jatkossa lisää isotätisi kiehtovasta historiasta!

  VastaaPoista
 5. Lumiomena, arvaa alkoiko tehdä mieli rannikolle. Nyt sitä voi jo istua äidin kanssa pöytään ja nauttia hyvästä ruoasta ja punaviinistä. Ja lähteä illalla kävelylle tutuille teille...palata hautuumaan kautta ja sanoa isälle: Hei!

  Minulla on aavistus, että tuo unkarinjuutalaisen pariskunnan kirja oli jo melkein valinnassani, mutta sitten otinkin yhden muun, jota nyt luen...

  Minäkin lähden minimatkalle eli Bessun kanssa huomenna Kodin Ykköseen;-) Aiomme todellakin shopata, mutta sitä mitä tarvitssemme ja sitten syömme siellä ja vähän taas panemme maailmaa parempaan järjestykseen.

  Ensimmäiset siemenkuvastot ovat saapuneet ja aivan tunnen kuinka puutarhakuume nousee. Se alkaa kuitenkin joka vuosi, päätinpä ihan mitä tahansa.

  Nyt tämä omaishoitaja lähtee Hänen Majesteettiaan virkistämään omaan puistoon. Hänelle on jopa sinne aurattu polut. Siis minä olen ne sinne lykkinyt eli sisussa riittää.

  Lumoisaa minilomaa kotopuolen maisemiin♥

  Tiedän, miltä tuntuu, kun tutut maamerkit alkavat näkyä...

  VastaaPoista
 6. Nyt alkoi tehdä mieli amerikan pastilleja!! :) Ehkäpä ostan niitä myös matkaevääksi huomenna.

  Oikein mukavaa reissua lapsuusmaisemiin! Mulla oli myös nuorena paljon kirjeystäviä, sekä Suomesta että maailmalta. Kuuluin sellaseen friendshipbook-rinkiin, jota kautta oli helppo hankkia uusia kirjekamuja. Mutta nyt onkin sit nykyaika ja facebook (jossa en itse ole mukana)ja sähköpostit. Osaiskohan sitä enää kirjoittaakaan pitkiä kirjeitä.. :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa lomaa!

  Ja Rakkaudessa erottamattomat on ehdottomasti luettaviin kuuluva, vaikkei mikään välipala ehkä olekaan ;)

  VastaaPoista
 8. Oi,oikein antoisaa minilomaa, hyviä lukuhetkiä ja muutenkin mukavaa matkantekoa!
  Kaunis herkkä kuva.

  VastaaPoista
 9. Väliaikaterveisiä Mikkelistä, ollaan matkalla jo yli puolivälissä. Vastailen myöhemmin paremmin, mutta Ilse ja anni.m. arvasivat kirjailijan/kirjan oikein.

  VastaaPoista
 10. IHanalta kuulostaa minilomasi. Eilen Helsingistä lähtiessäni oli vielä kovin harmaata,joten toivottavasti lomasi aikana aurinkokin hieman pilkahtaa. Ja kirjasi kuulostavat sellaisilta,joiden kanssa aika kuluu mukavasti,amerikkalaisten pastillien seurassa,oh yes!

  VastaaPoista
 11. Nyt ollaan oltu jo tovi perillä ja äidin tietokoneelta kelpaa lähettää kommenttaja teille ihanat ♥

  Satu: Kurja kuulla vatsataudista, mutta onneksi se on menossa ohi. Ihan parasta, jos viikonlopun mittaan pääset maistelemaan tilkkasen viiniäkin. Sillä on parantava vaikutus. On ihana kuulla vanhojen kirjeystävien uudelleen löytymisestä. Itse löysin Facebookin kautta amerikkalaisen ja uusiseelantilaisen kirjekaverini, joiden kanssa olen pitänyt yhteyttä nyt uudelleen parin viime vuoden ajan.

  Hietzu: Eikö vaan? Itse en edes jaksa lukea höttöisiä kirjoja. Yritän joskus, ja 1-2 chick lit-kirjaa vuodessa tekee hyvää, mutta ne eivät tunnu oikeilta. Tasapaino löytyykin, kun on valon ja tumman sävyjä samaan aikaan.

  Ilse: Kiitos. Niin, kuka katoaa maailmalle? Minä olen viime vuosien aikana löytänyt uudelleen kirjekavereita ja lapsuudenystäviä.

  Makinea tosiaan aion lukea nyt viikonloppuna. Uusi yritys, voisin sanoa. Sain ystävältäni lahjaksi Ranskalaisen testamentin kymmenkunta vuotta sitten, mutta en pitänyt kirjasta niin paljon kuin toivoin. Nyt kokeilen uudestaan.

  Susa: Tuo kuva lipsahti ilmoille tiistaina vahingossa, kun luonnostelin tätä. Tänään oli sitten tämän aika! Katsellaan, mitä kerrottavaa isotädistä vielä löytyy. :)

  Leena: Kotiseutua kaipaa aina, vaikka asuukin mielellään muualla. Itse haluaisin asua Joensuussa, en kotiseudullani, mutta on tänne aina niin ihana tulla. Moni asia on muuttunut, mutta moni juuri sitä samaa kuin aina. Nostalgiaa nykyarjessa.

  Joskus shoppailu tulee tarpeeseen ja Kodin Ykkönen on siihen erinomainen paikka. Varsinkin, jos shoppailuun yhdistyy syöminen parhaan ystävän kanssa, ei sitä voita paljon mikään.

  Minä hankin sellaisen kodin puutarhakansion. Että pientä kuumetta täälläkin. :)

  Teija: Amerikkalaisen pastillit ovat joskus niitä ainoita oikeita karkkeja. Muistatko muuten wieniläispastillit? Ne olivat samanlaisia, mutta kuoreltaan suklaanruskeita. Kaipaan niitä joskus.

  Olisi ihanaa saada ihan oikea kirje. Itse asiassa sain sellaisen viime viikolla ja se oli ihan mahtavaa.

  Anni.m.: Kiitos. Tämä tekee nyt niin hyvää. Sinä arvasit, mitä luen. Rakkaudessa erottamattomat puhuttelee ja kiehtoo, vaikka toki surettaakin.

  Katriina: Kiitos. Henkinen lomailu on monesti vielä parempaa kuin fyysinen. Tosin tässä tietysti yhdistyvät molemmat.

  Ryppymekko: Kiitos kuvakommentistasi ja muustakin. Matkanteko lasten kanssa on aina välillä vähän epämukavaakin, mutta perille päästiin ja kyllä mummolassa on mukavaa!

  Yaelian: Nyt koko Suomessa onkin niin harmaata. Sinä taisit viime viikolla ehtiä nauttia huikaisevan aurinkoisista pakkaspäivistä? Eikö talvinen Helsinki ole kuin satumaa? Toivottavasti siellä aurinko paistaa, taitaa olla jo ihan kevät kaikkine kukkineen. Ihanaa.

  VastaaPoista
 12. Henkinen hiihtoloma kuulostaa upealta! Ja loistavat matkaeväät olet mukaasi ottanut... jään ilolla odottamaan kuulumisiasi, kun hengessä uudesti syntyneenä palaat sorvin ääreen :-)

  VastaaPoista
 13. Virvatuli: Onhan tämä ihana irtiotto normaalista arjesta. Hieman aion jo nyt alkavan viikonlopun aikana päivittää blogia, ajastus on kiva toiminto.

  Mukavaa viikonloppua teille kaikille ♥

  VastaaPoista
 14. Mukavaa minilomaa sinne !

  Taistelin urheasti amerikanpastilleja vastaan tänään kaupassa. Voitin tämän erän ;-)

  VastaaPoista
 15. Petriina: Kiitos. :) Sain jo luettua yhden kirjan, ulkoiltua, käytyä kirjastossa, tavattua tuttavia ja - mikä parasta - oltua vaan. Ihan lomaa tämä siis on.

  Onneksi olkoon sinulle amerikanpastillien nujertamisesta. :)

  VastaaPoista
 16. Mukavaa minilomaa tutuissa maisemissa! Mie olen ollut hissukseen blogirintamalla, on niin täyttä (hyvällä tavalla) IRL. Mutta seurannassa olet ;). Hassinenkin vielä kesken, hyvä kun olen sanomalehden ehtinyt lukea :)

  VastaaPoista
 17. Mukavaa lomaa. Maisemanvaihdos tekee joskus hyvää. Näkee arjen eri vinkkelistä :)

  VastaaPoista
 18. Mie ite: Se, että oikeassa elämässä on niin kiirettä, ettei ehdi blogia päivittää, tekee vain hyvää. :) Hassisesta joku kirjoitti blogiinsa hiljattain, muistaakseni piti kirjasta. Toivottavasti sinäkin!

  Tytti: Kiitos. Vaikka palaa vanhaan tuttuun maisemaan, on tämä vaihtelua ja siinä mielessä niin tervetullutta.

  VastaaPoista