perjantai 11. helmikuuta 2011

~Matkakuumetta (taas kerran)~


No niin. Tässä sitä taas ollaan. Kevättalven auringon ei tarvitse kuin hieman pilkistää ikkunasta ja minulle tulee sekä matka- että remonttikuumetta. Remonttiasioista en sano vielä mitään, koska en ole tohtinut esittää uusia suunnitelmiani perheen toiselle aikuiselle (älkääkä lastemme isovanhemmat siellä säikähtäkö!), mutta matkoista haaveilen miltei koko ajan.

Minne nyt tänä vuonna, montako kertaa ja millä kokoonpanolla? Monet varmasti muistavat, että olen mieheni kanssa tehnyt pieniä kahdenkeskisiä matkoja kerran tai kahdesti vuodessa. Viime toukokuussa esimerkiksi kävimme Amsterdamissa ja nyt joulukuussa suuntasimme Kööpenhaminaan. Lasten kanssa kävimme katsastamassa Junibackenin viime kesänä.

Nyt tuntuu, että olisi ihanaa päästä kunnon matkalle koko perheen kanssa. Tuttu ja rakas Italia houkuttelee aika tavalla. Aina on kuitenkin muttia ja meillä se on kuopuksen arkuus ja ujous. Ehkä lentokone voisi olla liian suuri pala pienelle Junamuseomiehelle. Kenties voisimme vaan suunnata autolla Ruotsiin? Lapset ainakin pitävät ruotsinlaivasta ja pallomerestä. Tässä tapauksessa voisimme lisäksi tehdä mieheni kanssa myös yhden pienen kaupunkipyrähdyksen jonnekin. Kuinka houkuttelevalta vaikkapa Dublin, Edinburgh, ikuinen suosikkini Lontoo, Berliini, Firenze tai Barcelona kuulostavatkaan!

Tämä on mukava ongelma, joka saa ratkaisunsa sitten, kun kirjoitustyöni edistyy siihen pisteeseen, että voin lähettää nyt tekeillä olevan tekstitiedoston (eikä kyse ole koko työstä) matkaan kohti kotoista periferiayliopistoani. Ei siis ihan vielä.

Iskeekö teihin muihin matkakuume keväisin? Tai se remonttivimma? Innostus pestä ikkunat tai pölyttää kirjahylly (hui, kun siinä riittäisi hommaa)? Syyhyävätkö sormet puutarhakirjoissa (minullakin hieman)? Vai tekeekö mieli vetää kaihtimet eteen ja estää tällaiset kevättalvihepulit?

Valoisaa viikonloppua!

30 kommenttia:

 1. Pientä kutinaa on, mutta taidan kuitenkin odotta muuttolintuja tulevaksi. Nyt on koskikarasta niin paljon kuvia että kaipaa jo vähän muutakin kuvattavaa.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 2. Matkakuume on aina päällä, mutta tuo innostus pestä ikkunat on aivan tuntematon ilmiö. Taitaa olla suomalainen asia, sillä Suomessa on ilma niin puhdasta, ettei ikkunoita tarvitse niin usein pestä kuin täällä likaisessa keski-Euroopassa.

  VastaaPoista
 3. Lumiomena, kymmenen vuotta oli pakko päästä reissuun huhti-toukokuulla ja kävimme silloin mm. lasten kanssa autolla Italiassa Decenzanossa, jossa olemme myöhemmin olleet kahdestaankin, Sveitsissä monasti, alpeilla, Itävallassa ja kerran kahdestaan huhtikuussa Pariisissa, mutta siellä siis kahdestaan. Irlannissa olimme kaksi viikkoa kaksin Galwayssa ja lasten painostuksesta suostuin yhteen etelänlomaan, joka oli Kreikka. Joskus saimme järjestettyä niin, että pääsimme myös syksyllä reissuun. Kerrankin lokakuun lopulla Salzburgiin, jonka oli yllättänyt käsittämätön helle. No, onneksi olen Imelda Marcos ja kenkiä oli mukana joka lähtöön. Mukana autossa tuli kotiin hurmaavia valaisimia...

  Sitten tuli tämä koiruutemme vanhuus ja minä sitouduin häneen sataa, joten laitoimmekin matkarahat kahteen huomattavaan remonttiin, jotka tapahtuivat juuri keväällä, jolloin olimme aiemmin olleet matkoilla.

  Nykyään viimeisinä vuosina olemme vain kahdestaan pyrähtäneet pitkä viikonloppua + yksi päivä (tämän keksin minä;-)Zürichiin pari kertaa ja kerran Decenzanoon.

  Alkaa olla patoutunutta reissupainetta, mutta hoidan ensin kunnialla pestini omaishoitajana. Sitten laulan, kuten sammakko Kaislikossa suhisee leffassa, että 'the open road'.

  Minä en nyt ajattele muuta kuin päivä kerrallaan. Korkeintaan suunnittelen eräiden puiden isuttamista puutarhaamme. Siinä varmaan tämän vuoden pisin reissu. Ei edes Savonlinnan oopperaa, vaikka juuri sieltäkin tuli taas kaikki esitteet. Kun katson Olgan meripihkasilmiin, tunnen suunnatonta onnea, että hän on vielä tässä ja viimeksi JUOKSI Bessua vastan autolle. Vietämme meillä komestaan ystävänpäivää: Bessu, Olga ja minä.

  Innoittavia matkasuunnitelmia ja mukavaa viikonloppua, Lumiomena!

  VastaaPoista
 4. Kyllä keväisin aina pukkaa kaikenlaista kuumetta. Matkakuume on se vakioin, mutta budjetti ei oikein aina tahdo sellaista kestää. Vapaitakin on turhan rajallisesti.

  Toinen on sisustuskuume. En ole sisustajaihminen noin muuten (en katso sistusohjelmia enkä lue -lehtiä) eikä mulla ole hajuakaan - saati kiinnostusta - vallitseviin trendeihin.
  Mutta keväisin halajan uusia verhoja, uutta päiväpeittoa, toisenlaisia mattoja jne.

  Kolmas on kirjoittamisvimma. Juuri nyt vaan sellaiselle ei parane antaa myöden kun koulutyöt painaa päälle. Mutta kesällä saan kuulemma vain olla kotona ja kirjoittaa!

  VastaaPoista
 5. Mukava ongelma sinulla, totta tosiaan! :-) Minullakin kyllä matkakuume nousisi jos antaisin, mutta olosuhteiden pakosta emme juuri tässä elämänvaiheessa hurjasti matkustele, ehtiihän sitä taas ja onhan sitä jo tehtykin onneksi. Minun keväthepulini liittyy lähinnä lasten kevät- ja kesävaatteiden shoppailuun, ja tänä vuonna voisin tavoistani poiketen ostaa jotain kivaa kesäuutta päällepantavaksi itselleni myös!
  :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä, matkakuume on kova. Tosin se ei liity mihinkään vuodenaikaan, koska se on jatkuva olotila eli lähes koko ajan tekee mieli lähteä matkalle. Olen ollut nyt kotona viikon verran edellisen reissun jälkeen ja jo nyt suunnittelen niitä seuraavia reissuja. Toukokuun alussa odottaa ainakin Köpis, jos en sitä ennen keksi vielä jotain viikonloppumatkaa.

  Keväällä huomaan innostuvani entistä enemmän uusien kirjojen lukemiseen, mutta mitään ikkunanpesuvimmaa ei ole ollut havaittavissa. :-)

  VastaaPoista
 7. Mulle iskee sisustus- ja istutusvimma keväisin. Herneenversot laitan kasvamaan heti kun valoa on edes nimeksi, eli näihin aikoihin. Myöhemmin sitten yrtit, jotka voi kesäksi siirtää parvekkeelle.

  Me ollaan kotinynnyjä. Matkaillaan korkeintaan Kotikonnuille 250 km päähän. Tänä vuonna repäistiin ja tilattiin matka meille kahdelle kesäkuulle neljäksi päiväksi Kööpenhaminaan. Nyt jo jännittää :)

  VastaaPoista
 8. Matkakuume on aina päällä,siis aina olisin valmiina jonnekin matkustaa.Eksän kanssa tuli niin usein matkustettua,että nyt sitä kaipaa jotenkuten (ja justhan olin Suomessa,oli sekin matkailua)Kevätsiivousvimma täälläkin iskee kunnolla tänä vuonna huhtikuussa,jolloin pesahin,juutalaisen pääsiäisen aikaan,on tapana tehdä erittäin perusteellinen kevätsiivous.

  VastaaPoista
 9. Iskee:DDDihana mööbleraus kuume ja kukkasipulien keräys vimma tulevaa syksyä ajatellen:DDD
  samoin yrttien tuoksun houkuttelemana pienien siemenien multaan laittamis vaihe...kevät siivouksen taisin tehdä jo tänään..
  ihanaa viikonvaihdetta sinulle ystäväni♥
  matkasuunnitelmien parissa...

  VastaaPoista
 10. Matka - sehän on aina mielessä. Eri fiilis vain tulee kun yksinhuoltaja kurkkaa kukkaroon ja miettii laskupinoa. Mutta joku päivä hyppään koneeseen! Kaikkein mieluiten matkaisin junalla, mutta miksi nykyään ei ole aikaa sellaiseen?

  VastaaPoista
 11. Kaikkia noita poden minä. kauheasti haaveita ja suunnitelmia, mutta toteutus tökkii. Useinmiten raha tulee vastaan. Tosin ikkunatkin on pesemättä ja siihen toi syy ei varmaan kelpaa :)

  Unelmointia viikonloppuun!

  VastaaPoista
 12. Kylläpä kyllä, kaikenlaista kuumetta pukkaa. Nyt vaan kun joutui odottamattoman kalliin remontin tekoon ilman kuumetta, niin rahattomuus hillitsee matkakuumeen puhkeamista. Snif!

  VastaaPoista
 13. Mun kevääseen ei kuulu matkakuume, päinvastoin alan nauttia Suomen auringosta, joka ehkä hieman ujosti, tai sanoisinko arasti, kurkkailee kuulumisiamme. Olen jo sulkenut silmäni juna-asemalla 10 minuutiksi ja antanut auringon vallata mieltä. Näen mukavia ihmisiä joka puolella ja nautin mielikuvasta, että kiidämme punaisella autolla kohti rantahiekkaa.

  Uusiin tai outoihin paikkoihin ei ole yhtään hinku, saan sellaisia elämyksiä päivittäin töissä, että olen matkalla tavallaan joka päivä. Koskaan ei aamulla tiedä, mihin maailmankolkkaan päätyy. Menneellä viikolla olen kuullut lapsuudesta Istanbulissa ja Petroskoissa. Vaihtaisinko työtäni?
  Never.

  Mutta mitä tulee lasten kanssa matkustamiseen: oletko ajatellut suunnata Viroon tai Latviaan? Vai ovatko ne jo tuttuja? Latviassa olisi linnoja tutkittavaksi, hiekkarantaa Jurmalassa, ihastuttava vanha kaupunki jne.

  VastaaPoista
 14. Ihania valokuvia jälleen kerran! Itsellä on ihan sama, että heti kun päivät on alkanut pitenemään ja aurinkoa näkyy enemmän tekee mieli lähteä matkustelemaan jonnekin. Mikäköhän siinä on :-)

  VastaaPoista
 15. Hups...siis tuo edellinen kommentti oli minulta, näköjään oli miehen tunnuksilla googleen kirjautuneena tämä kone...

  VastaaPoista
 16. Matkakuumetta täälläkin podetaan :) hauska toi englantilainen bussi :)

  VastaaPoista
 17. Täällä on kutinaa vaikka vähän mihin:) Remonteista haaveilen koko ajan ja nyt on vielä hormonaalinen pesänrakennusvietti käynnissä. Myös ensi kesän lomia olen suunnitellut, meilläkin suunnitelmissa täytyy ottaa huomioon pieni mies ja sitten se ihan pienin... olemme päätymässä sellaiseen ratkaisuun, että vuokraamme mökin Ahvenanmaalta ja suuntaamme sinne lomailemaan. Emme ole koskaan olleet siellä, joten se on meille ihan eksoottinen elämys ja lasten kanssa kuitenkin niin helppo:)

  VastaaPoista
 18. Vähän matkakuumetta täälläkin, mutta minulla on reissu jo varattu huhtikuulle Pariisiin. Kunpa jo pääsisi..

  Ja tuo ikkunoiden pesu! Ja sisustaminen! Minulla on sopivasti huhtikuussa muutto edessä, olisi kahden asunnon ikkunat pestävänä :D

  Kauniita kuvia olet myös ottanut <3

  VastaaPoista
 19. Teuvo: Muutama kuukausi ja ensimmäiset muuttolinnut ovat jo täällä. Valokuvaamisen suhteen ainakin tänään maailma tuntuu kylpevän niin hienossa valossa.

  Allu: Sinun blogisi on eräs matkakuumeen tartuttaja. :) En ole koskaan ajatellut ikkunoidenpesuintoa ilman suhteessa ilman puhtauteen, mutta voihan siinä olla jotain perääkin.

  Leena: Huhtikuu on niin ahdistava, että nimenomaan silloin tekee mieli matkustaa. Me olemme miettineet automatkaa Saksaan ja/tai Italiaan sitten, kun lapset hieman kasvavat. Nyt voisi harjoitella vaikka Ruotsissa. :)
  Olga ansaitsee hyvät, täydelliset viimeiset vuotensa ja rakkansa omaishoitajakseen. Siinä teette oikein ♥
  Ja matkoista haaveilu, niistä lukeminen on jo puoli matkaa.

  Morre: Minä elän parhaillaan apurahatutkijan pienellä budjetilla, mutta matkakuume kasvaa niin, että lykkään sitten vaikka jotain muuta hankintaa.
  Minä luen sisustuslehtiä, mutta en silti osaa seurata trendejä. Vuodenaikojen vaihtuminen kuitenkin saa aikaan se, että tekee mieli uudistaa kotia.
  Kirjoitusvimma... Minä kirjoitan työkseni, mutta haluaisin kirjoittaa jotain ihan muuta. :)

  Virvatuli: Mekään emme ole matkustelleet lasten kanssa kuin vähän. Haaveilen, haaveilen vaan. Tänään hieman ravitsin keväthepuliani pistäytymällä ostamassa ihanaa sisustusturhuutta. Ja lastenvaatteita tekisi mieli ostaa.

  Absolutely white: Köpis on ihana kaupunki! Kävimme siellä joulukuussa ja kirjoitinkin siitä postauksen tänne blogiini. Kannnattaa kurkata, jos kiinnostaa, vaikka minun tunnelmani olivat aika jouluiset.

  Tytti: Sinulle samat sanat kuin Absolutely whitelle. Köpiksessä kävin mieheni kanssa joulukuussa ja pidin kaupungista oikein kovasti. Nyt tekee mieli laittaa herneenversot itämään!

  Yaelian: Sinä olet käynyt ja asunutkin sellaisissa paikoissa, joista monet eivät koskaan. Siellä ilmeisesti siivotaan pesahin ajaksi hieman samaan tapaan kuin Suomessa juhannukseksi tai jouluksi? Itse muistelen ainakin oman mummoni tehneen oikean suursiivouksen nimenomaan ennen juhannusta. Pääsiäissiivousta en Suomessa muista, mutta toki kotia on muuten kiva pukea keväiseen asuun.

  Maria: Kukkasipulit! Ihania. Nyt on niin paljon lunta, että mennee aika kauan ennen kuin kaikki ihanat krookukset ja scillat pistävät esiin maasta. Niitä jo odotan, vaikka nautin talvestakin. ♥ sinne!

  VastaaPoista
 20. Soolis: Ymmärrän hyvin fiiliksesi. Minulla on apurahatutkijana aina olemattomat tulot, mutta jotenkin sitä aina luovii. Junassa on kyllä ihan oma fiiliksensä ja luulen, että ilmastotietoisuuden myötä junamatkustaminen nousee uuteen arvoonsa.

  Emilia: Niin, ikkunoiden pesu. Huoh. Miten se onkin niin vaikeaa? Unelmoida voi onneksi aina ja pieni päiväunelmapätkä antaa voimia arkeen.

  Päivikki: Tsemppiä remonttiin! Odottomaton remontti on ikävä vieras, kauan suunniteltu taas ihana. Mutta aikanaan saa matkakuume puhjeta taas sielläkin, eikö?

  Mari A.: Minulla taas kevät saa matkahalut heräämään oikein kunnolla. Syksyä rakastan niin, etten raaski lähteä Suomesta. Eikö ole hullua? Tuo mielikuvaharjoituksesi asemalla on ihana, osaat ottaa hetkestä kiinni! Se on taito, jonka onnistun joskus saavuttaa.
  Ei kannata vaihtaa työtä. Kuten tiedät, hingun hieman sinun alallesi.
  Viro ja Latvia ovat itse asiassa aika vieraita. Itse olen käynyt Tallinnassa ja Tartossa, joka on upea ja suloinen kaupunki. Jurmala alkoi nyt kiinnostaa.

  About me: Ihmettelin ensin, että kukas uusi lukija tänne kommentoi. :) Minulla on samanlainen matkustamismieli kuin sinulla. Aurinko antaa voimiaa lähteä liikkeelle!

  Hannele: Niin on. Ja unelmointi ennen kaikkea.

  akissfromthepast: Meitä on monia samassa kuumeessa. Jotenkin niin hurmaavaa! Bussi on lontoolaisesta lelukaupasta ja pidän siitä itsekin.

  Amma: Minulle taisi raskauksistani (kuopus on jo kolmen, että enää ne hormonit eivät vaikuta) jäädä pysyvä kodinrakennusvietti. Nytkin mietin saunanlauteiden uudistamista, yhden huoneen maalaamista jne. jne. Ahvenanmaa kuulostaa hyvältä! Minäkään en ole koskaan siellä käynyt, että eksoottinen alue tällekin savolaiselle. Niin, sinne voisi muuten myös suunnistaa. En ollut ajatellutkaan!

  Linnea: Oi, Pariisi! Sinnekin menisin mielelläni. Ja vielä keväällä. Pariisin keväässä jo jotain ikuista. Muuttaminen on samaan aikaan rankkaa ja ihanaa. Tsemppiä siihen!

  VastaaPoista
 21. mietin, minne haluaisin matkustaa..

  Piti matkustaa tyttäreni kanssa Itävältaan laskettelemaan..
  jouduin perumaan matkan.
  Haluaisin meren syliin, auringon lämpöön, hiljaisuuteen...

  VastaaPoista
 22. Kyllä tuo aurinko saa aikaan sen, että tekee mieli (vihdoinkin) siivota kaappeja ja nurkkia. Ja ikkunanpesuakin ajattelin tänään...

  VastaaPoista
 23. :D
  Katson kartasta Pohjois-Ruotsia ja samalla suunnittelen mulle ja miehelle kaupunkilomaa johonkin Keski-Eurooppaan, mietin että pitäisi hankkia jokin ihmevoide naamaan ja odotan, että portaat saadaan remontoitua, ehdotin miehelle, että raahattais yläkerrasta vanha kirjahylly alakertaan ja mä maalaisin sen, ihan vain vaihtelun vuoksi...

  VastaaPoista
 24. Hanne: On ikävä kuulla, että laskettelumatka peruuntui. Itävallassa olisi upeita maisemia. Mutta uskon, että pääset vielä toivomallesi reissulle auringon (ja mielen!) lämpöön ♥

  Pioni: Hih. Minä tartuin eilen itselleni tyypillisestä haaveilusta toimeen ja pyyhin pölyt jopa kirjahyllyjen päältä. Nyt voinkin keskittyä matkahaaveiluun.

  Himalainen: Olet jossain suhteessa ihan samanlainen kuin minä! Pää kuhisee ideoita ja haaveita. Itselläni ne jäävät usein ajatuksiksi, mutta aina jokunen toteutuukin ja hyvä niin.

  VastaaPoista
 25. Poden akuuttia matkakuumetta...nyt haaveilen kesästä ja Irlannista.

  Kirjoitin juuri postauksen siitä, miten kirjan avulla voi päästä matkalle. Joskus sekin auttaa...

  Aurinkoa sunnuntaihin, Lumiomena!

  VastaaPoista
 26. Keväisin pitää päästä matkalle, kyllä ! Ja se siivoamisvimma iskee heti, kun aurinko alkaa paistaa tarpeeksi: se plajastaa kaikki talven aikana kertyneet klähmät ja pölypallerot ikävästi. Ihan vapaaehtoisesti olen tällä viikolla jo siivonut parikin kertaa, pessyt lattiatkin. Olisin hivenen huolissani, jos kevät ei olisi tulossa !

  VastaaPoista
 27. Minulla on ikuinen matkakuume. Siis ihan ikuinen ja todella vakavaa laatua. Nyt ei ole mitään matkaa kiikarissa, siis varattuna, joten olen ihan surkeana :( Toivottavasti pian tapahtuu edistymistä sillä rintamalla.

  VastaaPoista
 28. Valkoinen kirahvi: Totta, kirjojen avulla pääsee matkoille melkein aina. On itse asiassa moniakin paikkoja, jonne en oikeasti haluaisi, mutta joissa on ihana vierailla kirjojen sivuilla.
  Kesä ja Irlanti kuulostaa houkuttelevalta haaveelta!

  Petriina: Niinpä! Keväällä sopii innostua siivoamisesta, mutta syksyllä tai laiskoina kesäpäivinä se olisi jotenkin outoa. ;) Sinulla onkin ihana matka tiedossa keväällä.

  Kirjailijatar: Sama vaiva siis siellä! Minulla matkakuume vaimenee ehkä pariksi viikoksi matkan jälkeen, mutta alan pian kaivata taas jonnekin. Viihdyn kotona, olen oikea kotihiiri, mutta silti on päästävä matkustamaan. Mitään ei ole täälläkään kiikarissa kuin kasa haaveita, mutta varmasti muutaman kerran tänä vuonnakin reissaamme jonnekin.

  VastaaPoista
 29. Mulla on krooninen matkakuume, eikä se ole vähentynyt paljosta matkustelustakaan. Ollaan käyty miehen kanssa yli 40 maassa ja aina tekee mieli uusiin maisemiin!
  Nyt ollaan oltu sairauden takia muutama vuosi hissukseen, minä olen vaan keväisin käynyt siskoillani Israelissa. Sinnepä on maaliskuussa matka edessä, mutta menen himpun verran ennen pesahsiivoja, en halua lomalla siivoilla!
  Mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista