maanantai 7. helmikuuta 2011

~Bloggauksen ihanuudesta ja raadollisuudesta~


Tänä aamuna tarkoitukseni oli päivittää tänne yksi kirja-arvio, mutta se saa odottaa iltaan tai huomiseen. Haluan nostaa esille muutamia viime aikoina tietooni tulleita seikkoja blogimaailman raadollisuudesta ja toki myös ihanuudesta.

Edit: Älkää klikatko tässä tekstissä (ja mahdollisesti blogienne tilastoissa) vilahtavaa linkkiä! Kyse on luultavasti vain keljusta pikkuasiasta, mutta halusin kuitenkin nostaa tämän esille nyt. Ja toiseksi: Bloggerin ylläpitoon näkyy olevan vaikea ottaa yhteyttä. Jos joku keksii hyvän keinon, kertokoot vaikka tuonne kommenttilootaan.

Pyytäisin kaikkia blogini lukijoita ja kanssablogistejani tarkkailemaan oman bloginsa liikenteen lähteitä ja blogiinne viittaavia sivustoja. Onko teidän blogiinne tullut liikennettä goog. gl-osoitteesta? Kyse on aikuisviihdesivustosta, joka on tuntunut tehneen tehohyökkäyksen joihinkin blogeihin linkittäen blogejamme omaansa. Kun katsoin läpi Lumiomenani tilastoja, huomasin, että kyseisestä sivustosta on tullut yhtä paljon vierailuja kuin Puolasta. Missää nimessä tarkoitukseni ei ole morkata puolalaisparkoja syyttä suotta (ja haaveilen esimerkiksi Krakovan matkasta), mutta näyttää siltä, että tuo ikävä sivusto käyttää puolalaista palvelinta.

Asian huomasi eräs ihana blogiystäväni, joka teki oman ratkaisunsa bloginsa suhteen. Pikaisen viestinnän avulla minulle selvisi, että samainen goog gl on vieraillut ainakin omassani sekä muutaman ystäväni blogissa.

Keskustelin asiasta kotipiirini ohjelmoijan kanssa. Hänen mukaansa kyse on luultavasti automaattiskriptistä, jonka tarkoituksena on linkityksen kautta saada omat törkysivustonsa mahdollisimman korkealle hakukoneiden tuloksissa. Toisin sanoen: Kun joku etsii vaikkapa kuvitteellisen Kirjakaverin hienoa blogia, nousee myös tuo en-kehtaa-sanoa-mikä sivusto korkealle hakutuloksissa. Kyseisen sivuston ylläpitäjä ei luultavasti vieraile blogeissamme kuin automaattina, mutta aiheuttaa kuitenkin mielipahaa. Ainakaan itse en halua olla missään tekemisissä moisen kanssa.

En tiedä, onko mitään tapaa estää ikävät viittaukset omaan blogiin tai sivustoon. Toki voi estää kaikki ulkopuoliset linkitykset ja hakutulokset omaan blogiin, mutta silloin katoaa merkittävä osa bloggaamisen hienoudesta. Mitä virkaa on lukijoille avoimella blogilla, jos sinne ei löydä hakukoneiden avulla? Itse aion ottaa yhteyttä Bloggerin ylläpitoon "Ilmoita väärinkäytöstä"-sivuston avulla ja tiedottaa goog. gl-linkistä sinne. Muuta keinoa en keksi, koska kyseinen sivu voi nopeastikin muuttaa ip-osoitettaan. Tehkää te muutkin samoin, niin Blogger tulee tietoiseksi törkyvierailijasta!

Kun nyt avasin monisanaisen arkkuni, pyydän, että muistakaa aina muutenkin tietoturva ja netiketti. Liikkeellä voi olla kaikenlaisia ihmisiä, jotka verhoutuvat mukavuuden valeasuun. Jokainen toki parhaiten tietää, mitä haluaa itsestään netissä kertoa.

Pääasiassa blogin pitäminen on kuitenkin ihanaa ja antoisaa. Tämä on eräs omista suosikkiharrastuksistani. Viikonlopun miniloman aikana oli ilo seurata puhelimen välityksellä, kuinka paljon esimerkiksi Runebergin päivän tekstiini tuli kommentteja. Suurkiitos kaikille teille ihanille, jotka kommentoitte! Vastaan kommentteihin pian, mutta nyt välillä on keskityttävä omiin töihin.

P.S. Joku voisi sanoa minulle, että tiivistäminen on hyve. ;)

61 kommenttia:

 1. Nyt taisi selvitä yksi asia, jota jäin eilen pohtimaan. Kiitos tiedosta. Kurjaa :-/

  VastaaPoista
 2. Voihan harmistus! Onneksi ainaskin vielà olen sààstynyt moisilta tòrkimyksiltà. Parempaa mieltà alkaneelle viikolle.

  VastaaPoista
 3. Jeps, olen muutaman päivän aikana huomannut, että omissa tilastoissa on noussut goo.gl-niminen sivusto. Eikä näytä todellakaan liittyvän kirjallisuuden seuraamiseen. Laitan minäkin ylläpidolle viestiä!

  Tympeäähän tämmöinen on, taidan nostaa sen blogikeskusteluaiheeksi, jahka selviän tästä tenttiruuhkasta. Tänään mekin lähdemme yhden yön pikalomalle! Ihanaa viikkoa kuitenkin sinulle!

  VastaaPoista
 4. Apua!! Kävin tarkistamassa oman tilanteen, ja sama juttu!!! joku tissisivusto sieltä aukeni. Hohhoh, mitäs tässä nyt tekis.. Tosi kurjaa. :/

  VastaaPoista
 5. Kiitos ystävä kun viitsit nostaa tämän meitä puhuttaneen aiheen esille blogissasi!

  Ilmiöhän on aika kurja vaikkei ehkä sinällään vaarallinen, mutta kuitenkin..

  Tavallaanhan tämä on muistutus niistä reaaliteeteista, mitä täällä netissä on, kun avointa blogia pitää.

  VastaaPoista
 6. Lumiomena, laitoitko viestiä ylläpidolle tuolta ilmoita väärinkäytöksistä-linkistä? Miten teit se?

  Yritin lähettää spämmi-ilmoituksen, mutta se vaikutti siltä, että oma blogini olisi spamsivusto, enkä sitten uskaltanut vielä lähettää sitä... Eli mikähän olisi oikea menettelytapa?

  VastaaPoista
 7. Samma här!

  Aamutuimaan just tilastojani tarkkailin ja ihmettelin tuota ko. linkkiä - en kuitenkaan avannut sitä.
  Voi luoja...viestiä kipaisen laittamaan ylläpitoon oitis siis minäkin!

  Hyvä kun otit asian esille!:)

  VastaaPoista
 8. Voi elämä,sama juttu minullakin! Miksi täällä nettimaailmassa pitää olla tuollaisia törkyihmisiä/juttuja, jotka pilaavat toisten ilon?!?!?

  VastaaPoista
 9. No jopas! :-/
  Itse olen vielä säästynyt, johtuneeko siitä että blogini on Bloggerissa kohtuullisen uusi.

  Mahtavaa, jos kaikki tosiaan otatte yhteyttä Bloggeriin moisesta törkylinkistä!
  Minulla ei sinänsä ole aikuisviihdettä mitään vastaan (tiedostan lieveilmiöt toki), mutta en minä ainakaan halua että kirjallisuusblogia etsivä päätyisi sinne. Prkl!

  VastaaPoista
 10. Hei kaikki!

  Kurjaa kuulla, että sama törkysivusto on käynyt niin monessa blogissa ja linkittää teitä/meitä kaikkia :(

  Bloggerin ylläpitoon näyttääkin olevan hankala ottaa yhteyttä. Siellä on Contacting us-osio, mutta se antaa eräänlaisen monivalintavalikon, jossa ei ole tähän ongelmaan "oikeaa" vastausta. Jatkan asian selvittelyä!

  VastaaPoista
 11. Äh, menee vaikeaksi! Löysin vain tällaisen:

  "Unfortunately, since these emails do not pass through our servers, we are thus unable to do anything regarding the sending and receiving of such spam; however, if you'd like to report the Blog*Spot URLs of the spam blogs contained within the emails you receive, we would be happy to investigate and take action as necessary. You can do so by visiting the following page: Report Spam Blogs. Thanks for helping us keep spam off of Blogger."

  Jos joku keksii hyvän keinon raportoida tuosta goog gl-sivustosta, niin kertokoot heti! :)

  Ja totta, jokainen saa itse päättää mielipiteensä aikuisviihteeseen, mutta kirja- tai life style-blogien kohdalla niihin ei toivo törmäävänsä.

  VastaaPoista
 12. Hyvä, että nostit tämän esiin. Blogini on joutunut samaisten sivustojen tehohyökkäyksen kohteeksi. Olen kohta pulassa tuon typerän botin kautta. Poikaystäväni mietti myös, että kyseinen sivusto saattaa skannailla näitä sivuja etsien sähköpostiosoitteita jne.

  En myöskään löydä paikkaa, mihin ottaa yhteyttä.

  VastaaPoista
 13. Niitä linkkejä ei myöskään kannata klikata, koska hyökkäys mitä ilmeisemmin tehostuu, sillä se botti huomaa että tuosta sivustosta vieraillaan heidän sivuillaan.

  VastaaPoista
 14. Lumiomena, minä ihan jähmetyin. Ensinnäkin mulla on ollut koko ajan outoja tyyppejä häiriönä, joista olen kertonutkin. Sitten tulee ulkomaisia outoja kommenttejea, joita en tietenkään julkaise. Nyt en vain ymmärtänyt mitään tuosta sun ohjeistuksesta, joten jätän tämän asian Päämiehen haltuun. Se mikä on minusta outoa, on löytää itsensä netistä ns. muka jaetulta nettisivulta jonkun törkymöykyn kanssa. En tiedä, miten joku voi liittää oman linkkinsä minuun ja kun hakee Leena Lumia, aukeaakin kyseenalainen 'tapaus'. Olen ihan pihalla...

  VastaaPoista
 15. PS. Kynnys viedä näitä asioita poliisille on korkea etenkin kun olen saanut viestin: Tiedän missä asut. Joskus on pakko tyytyä Monte Criston kreinin neuvoon: Vaaraa vastaan on kaksi vahvaa miekkaa: aika ja hiljaisuus.

  VastaaPoista
 16. Leena Lumi, APUA!! Tuleeko sulle oikeasti noin karmivia viestejä? Aivan hirveää. Nuo ovat kuitenkin paljon ahdistavampia hyökkäyksiä kuin nämä oudot ja epämukavat spämmääjäbotit.

  VastaaPoista
 17. Onpa rasittavaa, kun ylläpitoon on niin vaikeaa saada yhteyttä!

  Onko joku huomannut, että nämä hyökkäysyritykset olisivat johtaneet johonkin? Tullut omituisia kommentteja tai sivustolle jotain asiaankuulumatonta?

  Itseltä ei ainakaan mitään löydy. Ja jos googleen laittaa amman lukuhetki hakuun, tulee ihan asiallisia linkkejä. Keskustelin asiasta mieheni kanssa, joka on alan ihmisiä ja hän arveli, että ko. sivusto saattaa yrittää saada sivuille oman linkkinsä esim. kommenttien kautta tai muuten hakkeroitumalla, koska nuo vierailutilastothan eivät näy muille kuin blogin omistajalle itselleen.

  Joten en tiedä, voiko tässä tilanteessa oikein muuta kuin odotella ja seurata tarkasti, ettei omille sivuille ilmaannu mitään omituista. Silloin ei pitäisi olla kovin suurta huolta.

  Ja ilmoitus ylläpidolle olisi hyvä, että he voisivat estää liikenteen ko. sivustosta, joten jos joku keksii järkevän keinon, niin laittakaa tietoa eteenpäin! Ylläpidolla näkyy olevan jotakin keskustelusivuja (eipä suomeksi tietenkään), en tiedä löytyisikö sieltä apua.

  VastaaPoista
 18. Mä kokeilin nyt laittaa pari noista osoitteista tänne:
  https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport?hl=en

  Varsinaisestihan nuo eivät spämmää, joten en tiedä onko siitä apua.

  Munkin blogin googlaus tuo vaan asiallisia tuloksia vaikka noita linkkauksia on nyt tullutkin. Yritin myös saada selville mikä toi juttu on, mutta googlen mukaan se on joku url-lyhennyssivusto... En tiedä...

  VastaaPoista
 19. Ilmeisesti ongelma on Googlella tiedossa. Täältä supportista löytyy ihmisiä jotka valittavast samasta asiasta: http://www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=53c01c44c6563061&hl=en

  VastaaPoista
 20. Hei.

  Ihana kun nostit tämän asian esille ja yleiseen tietoon. Viikonloppu meni asiaa pohtiessa, mutta lopulta uskoin miestä, joka sanoi, että jos itse pystyn valvomaan omaa blogiani ja sen sisältöä enkä esin. hyväksy outoja kommentteja, eihän kenenkään pitäisi pystyä sinne lisäämään mitään sellaista, mitä en halua. (Ellei ole tosi taitava, sanoi toinen mies kyllä.) Tämä on nyt olennaista, minusta.

  Ja sitten se, että jos joku muu kuin robotti Sieltä tulee minun luokseni, hän kyllä poistuu saman tien, koska ei löydä sellaista, mitä etsii. Eli toistaiseksi päätin jatkaa samalla linjalla.

  Ja on kyllä maailman tyhmintä, että palautteen antaminen tällaisesta on tehty liki mahdottomaksi. Kiitos teille, jotka olette asiaa selvittäneet. Kertokaa edelleen, jos jokin konsti löytyy.

  VastaaPoista
 21. Eli vielä, älkää klikatko niitä linkkejä älkääkä julkistako blogin tilastoja ja odottakaan, että Google tekee jotain asialle. Ne eivät ilmeisesti ole vaarallisia, mutta harmillisia kyllä.

  VastaaPoista
 22. Palailen myöhemmin kaikkiin kommentteihin, mutta suurkiitos, Marjis, hyvistä vinkeistä! Itse en olekaan klikannut noita linkkejä auki, mutta taidan laittaa tähän tekstiin pienen korjauksen, jossa ehdotan, etteivät muutkaan sitä tee.

  VastaaPoista
 23. Olen vähän huono näissä googlen kaikissa palveluissa, en tiedä, mitä kaikkea google on (kaikki mahdolliset blogiin liittyvät palvelut), mutta nyt kävin tämän perusteella katsomassa omassa blogissasin sitä liikennettä ja kyllä sama juttu mun blogissa. Ällöttävää. Oli tosi paljon liikennettä tuosta mainitsemastasi osoitteesta.
  Inhottaa niin kaikki tuollaiset ja on aika neuvoton olo, kun ei tajua tämmöisiä edes, että miten olisi viisainta toimia ja mihin just laittaa valitusta.
  Toivottavasti tähän löytyy jokin ratkaisu. Oli hyvä että otit tämän esille. Pitää olla varovainen, ettei ainakaan klikkaile vieraita osoitteita.

  VastaaPoista
 24. Kävin vilkaisemassa oman blogini tilastoja, ja niinhän sielläkin näkyi tuo viimeisen kuukauden aikana aktivoituneen. Toinen outo linkki oli bit piste ly (en halua kirjoittaa osoitetta täydellisenä tänne :-) Mutta hyvä tietää, että tästä on selvittelyä jo aloitettu.

  VastaaPoista
 25. Minun blogini löytyy linkkinä jonkun afrikkalaisen "kiinteistönvälittäjän" sivuilta, kuten moni muukin satunnainen Blogspot-blogi. Mitään harmia siitä ei ole itselleni ollut, mutta mietin mitähän HYÖTYÄ tuosta linkityksestä mahtaa oikein k.o. sivustonpitäjälle olla. Käyntejä tuolta Belgian Kongosta (vai mistä se nyt olikaan) ei juuri ole.

  VastaaPoista
 26. Kävin minäkin tarkistamassa. Ei luojan kiitos ainakaan vielä ole. Mutta tarkkaillaan...
  kiitos kun otit asian esille.

  VastaaPoista
 27. Kiitos kun informoit tästä! Kävin katsomassa omat tilastoni ja sieltähän se sama osoite löytyi nyt, vaikka vielä viime viikolla siellä ei kyllä ollut sellaista. Toivottavast Google saa asian pian hoidettua.

  VastaaPoista
 28. PS. Mulle on tultu goog.gl -osoitteesta 27 kertaa...

  VastaaPoista
 29. Kiitos kun valistit tästä,en ehkä olisi huomannut,sillä olen harvemmin katsonut tilastojani.Heti tämän luettuani meninkin tarkistamaan tilastoni ja siellähän se pahuksen sivusto olikin ja monta Puolan-vierailua.Hitto! Pitää ehdottomasti ilmoittaa Googlelle.

  VastaaPoista
 30. Yritän nyt vastata kommentteihinne, joita onkin tullut paljon. Kiitos!
  Sinänsä näillä roboteilla (jollainen ilmeisesti on kyseessä) ei varmaankaan ole merkitystä, mutta silti tuntuu epämukavalta ja se oma tunne onkin se pahin!

  Ja tosiaan, kuten Marjis kirjoittaa kommentissaan, ei kannata klikkailla auki noita linkkejä.


  Petriina: Onkohan sinun blogissasi vierailtu? Keljua.

  Lissu: Hyvä, ettei sinun blogissasi ole käyty. Kaikenlaiseen sitä törmääkin netissä.

  Amma: Tsemppiä tenttiruuhkaan! Ihanaa, että pääsette pika- tai minilomalle. Sellainen tekee niin hyvää. Nauttikaa!

  Teija: Blogiystäväni oli ilmeisesti myös tarkastanut liikenteen lähteen alkuperän. Voihan kurjuus! Ei tuollaisia haluaisi nähdä, kun odottaa tunnelmakuvia toisten kodeista, kuvauksia matkoista tai houkuttelevista kirjoista.

  Susa: Niin, ajattelin nostaa tämän aiheen esille nyt ihan kunnolla. Kyse on sellaisesta, josta moni (minäkin) pahoittaa mielensä ja ylipäätään netissä saa olla varovainen.

  Marielisa: Sielläkin siis! Hyvä, että et avannut linkkiä. Jos sen avaisi, jäisi kyseiselle palvelimelle merkki sinusta. Yäk.

  Hietzu: Niinpä! Tällaiset pienetkin asiat ovat omiaan pilaamaan hyvän päivän. Eiköhän nämä kuitenkin selviä. Ja sitten tulee uusia :/

  Morre: Mietin juuri, että onkohan kyseinen "robotti" löytänyt jonkun sellaisen Bloggerin blogin, jossa osa meistä on linkitettyjä ja iskenut sitten viime viikolla vierailuautomaattinsa meihin? En tiedä. Aikuisviihdettä on monenlaista, mutta kirjallisuusblogeissa niitä ei tosiaankaan haluaisi nähdä.

  Hanna: Niin, saattaahan kyse olla tissisivuston mainostajastakin, joka etsii sähköpostiosoitteita, jonne lähettää mainoksia. Siksi en ole laittanut omiin yhteystietoihini @-merkkiä esille ja olen aika hyvin säästynyt meilispämmiltä.

  Leena: Kuten Hannakin kirjoitti, voi hyvänen aika, millaisia meilejä olet osaksesi saanut!!! Pelottavaa. Nämä tällaiset käynnit ovat kuitenkin pieni, joskin inhottava, sivujuonne bloggaamisessa.

  Amma: Uudestaan. :) En usko, että nämä sinänsä johtavat mihinkään, mutta herättelevät ehkä pohtimaan omaa toimintaa netissä. Olen joskus tarkastellut työni vuoksi netikettiä ja muistan monia asioita, joiden suhteen pitäisi olla varovainen. Silti innostuessaan lähtee niin moneen mukaan.

  Marjis: Kiitos sinulle, että olet ottanut asioista selvää. On hyvä, että tätä ongelmaa on ollut muillakin. Googlen / Bloggerin sivusto on aika sekava, melkein kuin Facebookissakin! Yhteydenotto ei ole helppoa, mutta onneksi jaksoit etsiä nuo linkit. :)

  Ilse: Hei. Kuten Susalle vastasin, mietin hetkisen ja päätin nostaa tämän esille. Minä pidän sukulaisille ja kummeille suunnattua suljettua blogia lapsistani ja sinne ei ole koko tuon blogin olemassaoloaika päässyt kukaan muu kuin harvat kutsutut lukijat (mummit ja kummit :)). Aika turvallista siis. Ja vaikka tähän Lumiomenaan voi lähettää kommentteja ilman hyväksyntääni, olen säästynyt roskaviesteiltä, onneksi.
  Ihanaa, että jatkat omalla linjallasi, joka on suosikkini.

  Himalainen: Niin. Joskus minuakin ärsyttää ajatella sitä valtaa, joka Googlella on: Sähköposti, hakukone, blogi ja ties mikä kaikki muu on sen hallussa. Onko tietoturva todellista vai vain nimellistä? Ei kai näille mitään voi. Keljua ja kurjaa, mutta varovaisuudella pärjää!

  Katri: Sielläkin. Ja vielä toinenkin osoite. Vähän luulen, että näitä tulee olemaan jatkossakin. Kyseiset palvelimet kun osaavat vaihtaa osoitettaan nopeasti.

  Mirka: Tuopas olikin mielenkiintoista, joskaan ei mukavaa, kuulla. En tiedä, mitä "kiinteistövälittäjä" ajaa takaa. Ehkä jonkinlaista uteliaisuutta ja sitä kautta uusia kävijöitä mainoksilleen. "Aina kannattaa yrittää"-tyyliin.

  Minttuli: Onneksi siellä ei käyty! Vaikkei tästä mitään haittaa olisikaan, niin päänvaivaa ja mielipahaa näköjään ainakin. Otin tämän esille pienen keskustelun myötä.

  Kuutar: Minäkin huomasin asian vasta lauantaina blogiystäväni vinkattua. Uskon Googlen hoitavan tämän, mutta varmasti vastaavanlaisia riittää.

  VastaaPoista
 31. Leena: Mullakin oli tänään 27 kertaa! Eli kyse on pakko olla jonkinlaisesta robotista.

  Ja Yaelian: Sielläkin. Kyseisen sivuston ip-osoitteen kotimaan on pakko olla Puola, koska määrät vastaavat puolalaisten käyntien kanssa. Jos keksit tavan, miten saat yhteyttä Googleen, niin tule kertomaan!

  VastaaPoista
 32. Minun blogissani on käyty noilta sivustoilta viikon aikana 70 kertaa. Erehdyin aluksi klikkaamaan ja en tee sitä enää, ettei tahti vain ylly.

  VastaaPoista
 33. Ja ajatelkaas että tällainenkin on mahdollista;
  http://joannagoddard.blogspot.com/2010/12/my-blog-was-hacked.html

  VastaaPoista
 34. Miekin tarkistin tilanteen, ei ainakaan toistaiseksi tuolta esiin nostamaltasi sivustolta käyntejä miun luona... tosin liikenne muutenkin hiljaisempaa kuin esim siun blogissa. Yksi epämääräisen numerokirjainhässäkän näköinen linkki esiintyi blogini liikenteenlähteissä, mutta siitä ei auennut mitään... ainakaan nyt.

  Toivotaan, että "mokomat" jättäisivät rauhaan....

  VastaaPoista
 35. Yäk. Minullakin näkyi listauksissa, että sieltä oli käyty. Pitääkö tässä nyt ruveta vaihtamaan blogin osoitetta vai mitä kummaa?

  VastaaPoista
 36. Hanna: Melkoisesti "kävijöitä". Voi olla, että vielä tämän viikon ajan goog gl:stä tulee vierailijoita, mutta eiköhän tuo aikanaan loppune.

  Piilomaja: Kaikki on mahdollista. ;) Mietin juuri, että tuleeko tästä sellainen "taivas putoaa"-juttu blogeissa. Se ei ole tarkoitukseni.

  Mie ite: Vaikkei tässä varmasti mitään hätää ole, on kurjaa, kun blogeissa käy tällaisia. Ihanaa, ettet sinä ole saanut moisia vierailijoita. ♥

  Ahmu: Yäk tosiaan. Mutta ei tarvitse tehdä mitään. Luultavasti tuolta ei käy kukaan oikea ihminen, vaan joko spämmäysrobotti on asennettu vierailemaan blogeissamme. Keljua ja monien mielen pahoittavaa, ei kai muuta. Niin ainakin toivon. :)

  VastaaPoista
 37. Kiitos vielä minunkin puolestani asian esille nostamisesta, ihan samat ongelmat täälläkin mutta ei kai tuota kannata murehtia :/. Alunperin tietysti uteliaana kävin ko. linkkiä klikkaamassa mutta luotan että mäkkiin ei mitään viruksia tartu ja että pommitus aikanaan loppuu. Puolan vierailijoita on joo tosiaan riittänyt...

  VastaaPoista
 38. Minä en ainakaan halua vähätellä kirjoitustasi tai sen aihetta.
  Tuo mihin panin linkin oli mulle semmonen juttu etten tiennyt sellaisen olevan edes mahdollista.
  Se on jollakin tapaa erityisen kammottavaa koska on aivan takuulla nimenomaan henkilökohtaista kiusaa kirjoittajaa kohtaan.

  VastaaPoista
 39. Argh!
  Samaa ihmettelin viikonlopun myös ja piti kysyä, että onko muilla samaa. Tosi ikävää ja jotenkin turhapäiväisen ällöttävää.
  No, suljin kuitenkin toisen blogini ja taidan olla hissuksiin vähän aikaa blogimaailmassa. Ärsyttää kovasti.

  VastaaPoista
 40. Tessa: Minä en uskaltanut avata linkkiä, kun yksi blogiystäväni kertoi jo, mitä sieltä aukesi. Olin vielä viikonloppuna minilomalla, joten eilen illalla katselin oman blogini tilastoja aika kauan. Keljuahan tämä on. En keksi keinoa, kuinka estää moisten sivustojen käynnit täällä.

  Piilomaja: Ymmärrän. :) Tuon lähettämäsi linkin asia on oikeasti kauhea ja pelottava. Olin nyt viikonloppuna lapsuusmaisemissani ja luin siellä Savon Sanomista, kuinka suomalaisittain kuulua rasismitutkijaa on kiusattu netissä niin, että hänen nimissään on perustettu asiaton valeblogi ym. Kun kohdalle sattuu tuollainen identiteettivarkaus, alkaa miettiä, että mitä kaikkea voi sattua ja kuinka pitkälle kiusaaminen voi mennä. Siihen verrattuna tämä tissisivusto on pientä, koska se ei kohdistu henkilökohtaisesti kehenkään. Silti kurja juttu.

  Mari A.: Ymmärrän hyvin, että suljit ainakin joksikin aikaa toisen blogisi, koska se käsittelee elämää lasten kanssa. Se on ihana blogi ja sitä tulee ikävä, mutta lasten kanssa ei voi olla kyllin varovainen. Kirjabloggaaminen on onneksi siinä mielessä helpompaa!

  VastaaPoista
 41. Täytyi käydä heti kurkistamassa omista tilastoista ja löytyi, ihan kärkipäästä:(

  Inhottavia tuollaiset jutut.

  VastaaPoista
 42. Hyvä, että nostit asian esille. Harmittavaa tosiaan! Tuo identiteettivarkausjuttukin on aika kuvottava ja luulen, että ilmiö leviää tulevaisuudessa entisestään, kun lainsäätäjät tuntuvat olevan aika voimattomia.

  Onneksi nämä ovat vielä toistaiseksi kuitenkin marginaali-ilmiöitä. Varovainen pitää kuitenkin olla.

  VastaaPoista
 43. Aika ajankohtainen aihe kyllä... mäkin nyt tätä lukiessa muistin että joku proxy tai muu ihmeellinen sivusto oli noissa liikenteen lähteissä mullakin, mutta eipä löytnyt entää listoilta..omituista että kadonnut kokonaan.. joku hakukone luultavasti sekin oli.. hyvä alkaa vähän tarkkailla :)

  VastaaPoista
 44. Mulle ei joko oo tapahtunut tällaista tai sitten en ymmärrä mistä on kye. Mutta tsekkasin sivut, joilta blogiini on tultu, eikä tuollaist gl-sivua siellä ollut eikä mistään muustakaan osoitteesta mitään aivan outoja määriä ollut tullut. Yhden klikkauksen hajalinkkejä toki on, mutta niitä on ollut aina.

  VastaaPoista
 45. Löysin jonkun lomakkeen,jonka pystyi täyttämään,kertomaan ongelmasta ja lähettämään Googlelle.En laittanut sivustoa ylös,enkä edes ole varma,oliko se juuri tuolle valitukselle oikea osoite,sillä se oli tarkoitettu valitukseksi "phishing-sivustoille" mutta laitoin kuitenkin,Ehkä auttaa...

  VastaaPoista
 46. Ei ole näkynyt outoja liikenteen lähteitä - ainoastaan outoja hakusanoja joskus. Kurja juttu, pidän peukkuja että saavat häiriköinnin kuriin :-C

  VastaaPoista
 47. Kiitos että toit asian tietoon, en olekaan hetkeen katsellut mitään tilastoja omasta blogistani. Täytyy tehdä se saman tien..

  VastaaPoista
 48. Liityn kuoroon: minunkin tilastoissani noita Puolan vierailijoita on muutamien päivien aikana näkynyt melko tiuhaan... Jospa Google hoitais homman pian!

  VastaaPoista
 49. Voi Apua, ihmettelinkin miksi puolasta on yht´äkkiä tullut katselijoita.. hyvä kun huomasit ja varoitit, tarttee tehdä jotain. En vaan ymmärrä kuka oikeasti kehtaa tehdä tällaista, on kyllä sairas huumorintaju jollakin. Toivottavasti tuo saadaan jäljitettyä ja poistettua sivuistoilta? Pidäthän ajantasalla asian suhteen?

  Kaikesta huolimatta, oikein hyvää viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 50. Samojen sivustojen uhri olen. Laitoin myös viestiä blogspotin tuelle, muttei sillä taida olla merkitystä. Yäk.

  VastaaPoista
 51. Höh, mistä näitä oman edun tavoittelijoita ynnä muita häiriköitä joka paikkaan riittääkin. :o Oma blogini on näköjään ainakin toistaiseksi saanut olla rauhassa... Hyvä kun otit asian esille!

  VastaaPoista
 52. Viime yönä klo kolmelta 44 vierailua Yhdysvalloista. Muuten Jenkkilästä vierailuja päivittäin yleensä korkeintaan yksi. En löydä epämääräistä sivuista, josta olisi tultu...

  VastaaPoista
 53. Todella hyvä, Lumiomena, että laitoit viestiä! Tämä viestiketju on ollut tärkeä! Minulla oli viime yön aikana ilmeisesti Briteista gl loppuinen sivusto tehnyt ensiaskelmansa liikenteen käyttäjiksi. Sivu yhdistyi laihdutustuotesivulle... Onko tätä ollut teillä? Jokin yhteinen reitti näillä lienee kuitenkin...

  Pidetäänpäs toisemme ajantasalla asiasta! Toivottavasti asia korjaantuu pian!

  VastaaPoista
 54. Pioni: Harmillista. Huomasin muuten, että tänään minulle ei ole enää tullut viittauksista oudoilta sivuilta. :)

  Joana: Olin niin harmissani tästä, että päätin nostaa asian esille. Se on totta, että tuskin tässä mitään hätää on, mutta hyvä muistutus blogimaailman(kin) hauraudesta ja tietoturvasta.

  akissfromthepast: Huomasin saman! Minulla puolalaiset kävijät näkyvät edelleen, mutta tuo palvelin on hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Nettiaaveita?

  Salla: Hajalinkit ovat monesti vain kivoja! On hauskaa ajatella, että joku jostain kaukaa käy kurkkaamassa vaikkapa suomen kieltä. Gl on kadonnut nyt, minne lie mennyt (ei sillä, että olisi ikävä ;)).

  Yaelian: Olet ihana, kun olet jaksanut selvitelläkin tätä! Täytyy etsiä tuo lomakesivu mahdollisen vastaisuuden varalle.

  Booksy: Oudot hakusanat ovat hauskoja! Googlen logiikka on metkaa seurattavaa. Kiitos peukuista.

  Teresita: Ajattelin nostaa tämän aiheen nyt esille, vaikka kyse on varmasti pikkujutusta.

  Lauren: Sielläkin... Näyttää siltä, että Google on toiminut hyvin, koska nyt ei ole enää ollut vierailijoita Puolasta.

  Aamunkukka: En tiedä, onko huumorintajua vai jotain muuta... Epäilen, että näillä automaattivierailuilla on jotain tekemistä rahavirtojen kanssa. Kurjinta on se, että kyse on kaiketi aikuisviihdesivuista, jollaisia en halua omaan blogiini liittyvän. Ja sinne myös ihanaa viikkoa, kaikesta huolimatta. :)

  Pilviharso: Olen pahoillani, että sielläkin on ollut sama juttu. Miten sait viestin menemään Blogspotin tuelle?

  Satu: Mukavaa, että olet välttynyt epämukavilta vierailijoilta. Onneksi nämä eivät ole jättäneet mitään viestejä kommenttilootaan, se nyt vielä puuttuisi!

  Linnea: Kaikki 44 yökolmelta? Vaikuttaa automaatilta tuokin. Täytyy kurkata omat tilastot taas ihan tuota pikaa.

  Valkoinen kirahvi: Laihdutustuotteita? Minä en ole klikannut noita gl-osoitteita, mutta niitä oli muutama päivä sitten 2-3 erilaista. Kannattaa tosiaan tarkkailla omia tilastojaan, koska niistä saa mukavaa, kamalaa, raadollista ja kiinnostava tietoa.

  Ja KIITOS kaikille, jotka olette ottaneet osaa tähän keskusteluun!

  VastaaPoista
 55. Kyllä vain, laihdutusjuttuja... tosin yritin olla nopea sivulla, en jäänyt tonkimaan tarkemmin. Enkä aio klikkailla enää mitään. Hui!

  VastaaPoista
 56. Olipa helpottavaa saada jonkinlainen selitys tälle ilmiölle; ehdin jo tuntea sellaista "epämukavuutta", kun useammastakin tuollaisesta gl-loppuisesta osoitteesta on käyty kymmeniä kertoja viimeisen viikon aikana. Pari kertaa tuli niitä linkkejä klikkailtua, kun en meinannut uskoa todeksi. Ajattelin jopa, että voiko jotenkin liittyä blogini nimeen !!

  Heti helpotti kuulla, että en ole ainoa hyökkäyksen kohteeksi joutunut. Vaaratontahan tuo lienee, mutta jotenkin inhottavaa kuitenkin.

  VastaaPoista
 57. Valkoinen kirahvi: Laihdutusjutut ovat jotenkin vähemmän ikäviä kuin ne toiset, jo mainitut sivustot.

  Lumikko: Totta, kun meitä geeällän linkittämiä blogeja on paljon, ei tunnu ihan niin kurjalta. Epämukavaa, jopa inhottavaa, mutta ei kai tästä muuta haittaa ole kuin oma olo.

  VastaaPoista
 58. Näköjään minunkin blogissani on vierailtu pari kertaa tuolta.. Ja menin vielä painamaan linkkiä kun en tiennyt mikä on tämän pornosaitin osoite.. Sinänsä minulla ei ole mitään pornosivuja vastaan (kunhan siellä ei ole epäeettistä sisältöä ym.), mutta en nyt ehkä kuitenkaan haluaisi että KIRJAblogini linkitetään siihen.

  VastaaPoista
 59. Korjaan itseäni: katsoin juuri tilastot koko ajalta ja "pari kertaa" on kyllä törkeää vähättelyä: blogissani on käyty tuota kautta 59 kertaa!

  VastaaPoista
 60. Mulla näyttäisi nyt tilanne rauhoittuneen, eikä muutamaan päivään ole tullut sieltä osumia. Toivottavasti jatkuu näin. :)

  Jos muuten tilastoissa näkyy joku outo osoite, joka ei pääty esim. com, net tai fi, kannattaa osoitetta hakea vaikka googlesta ennen kuin sitä klikkailee. Joskus nimittäin saattaa jo siitä nähdä, ettei sivulle kannata mennä.

  VastaaPoista
 61. Almafiina: Sielläkin! Minulla on ihan samat ajatukset, mitä aikuisviihdesivustoihin tulee. Kirja- tai lifestyle-blogeihin niitä en kuitenkaan halua visiitille tai en halua olla viittauksena ko. sivuilla.

  Marjis: Huomasin saman, että nyt ei ole ollut vierailijoita geeällästä. Olen ihan samoilla linjoilla kanssasi, etten koskaan klikkaile outoja osoitteita. En välttämättä vieraile edes niissä com- tai fi-osoitteissa, joista blogiini on viitattu mikäli ko. osoitteen haltija ei ole jättänyt viestiä kommenttilaatikkooni. Varovaisuus on valttia nettimaailmassa. :)

  VastaaPoista