keskiviikko 1. joulukuuta 2010

~Suklaalakkopeli~

 

Pelin säännöt:
1. Joulukuun ensimmäisen ja 23. päivän välillä ei saa ostaa suklaata syötäväksi itselle
2. Lahjasuklaita saa ostaa ystäville
3. Myöskään muuta karkkia ei saa osaa itseä varten
4. Jos joku ystävällisesti tuo pelaajalle lahjaksi suklaata, lähettää sitä postitse tai tarjoaa suklaata esimerkiksi työpaikalla, on syytä olla kohtelias läheisiä kohtaan ja nauttia tarjottu suklaa-annos
5. Joulukuun 23. päivän jälkeen peliaika päättyy
6. Kaakao ja suklaaleivonnaiset eivät ole suklaata, vaan hyvää tekevä lämmin juoma sekä joukko maukkaita leivonnaisia

Monimutkaiset säännöt tässä joulukuun perinteeksi muodostuneessa suklaalakossani. Meillä kaikilla on joku oma pieni erikoinen jouluperinteemme, itselläni se on tämä. Olen aina ollut perso suklaalle, ja jo hyvinä opiskeluvuosinani tuumin, että joululahjaksi saatu suklaa maistuu kenties vieläkin paremmalta, jos on koko joulukuun pidättäytynyt ostamasta tätä herkkua itselleen.

Tämän olen kerran esitellyt toisaalla, mutta en tässä blogissa. Haluaako kukaan muu pelata tätä? Ai ei? Ette siis ole ihan hulluja! Onneksi tyttäreni varaslähtösynttäreillä sunnuntaina sain kyllikseni makeaa (eivätkä keksit tai piparkakut tosiaankaan ole suklaata).

Tänään alkavassa joulukuussa on paljon taikaa (ilman suklaan ostamistakin, huoh), kuten Kate Bush toteaa.

P.S. Geisha Harmonyn levyversiosta on oman arvionsa antanut Ilse.

37 kommenttia:

  1. Muistan tämän sinulta viime vuodelta! Nyt taidan lähteä tähän peliin mukaan ;)

    VastaaPoista
  2. Eilen kyllä vähän ajattelin tämäntyyppisesti. Mukana ollaan! Tässä pelissä on mukavan joustavat säännöt, ettei joulukuusta tule kuitenkaan liian tiukka.

    VastaaPoista
  3. Susa: Mietinkin, että mahdatko muistaa ;) Kiva, että osallistut ♥

    Miia: Tämä peli on yhtä looginen kuin sen kehittäjäkin. Tiukka se ei missään nimessä ole, eikä joulunalusaikaan tiukkuus ja niukkuus oikein sovikaan :)

    VastaaPoista
  4. Minäkin lähden mukaan, vaikka tuntuukin vaikealta kun oltiin just Intiassa kolme kokonaista viikkoa ilman suklaata ja nyt olisi mahdollisuus korvata se puute.

    VastaaPoista
  5. Tämä on loistava peli,ja harrastan sitä jossain mittakaavassa jouluna itsekin. Aattona tulee kuitenkin joltain se perinteinen suklaalahja ja suklaata tulee silloin syötyä muutenkin.Joten pieni pidättäytyminen ennen joulua on hyvästä.

    Tuo Geisha Harmony on niiiiiiin ihanaa <3 Tällä hetkellä taitaa olla lempparisuklaa.

    VastaaPoista
  6. Mä olen ainakin pikkasen pipi päästä ja lähden mukaan. Kääk.

    Mitä muuten tapahtuu, jos jotenkin epähuomiossa harhautuu polulta? Takaisin lähtöruutuun?

    VastaaPoista
  7. Tähän hulluuteen on ehkä lähdettävä mukaan... jouluna sitten kieriskellään konvehdeissa :-9

    VastaaPoista
  8. Minullekin suklaa on suurin herkku, tämä peli voisi olla aika jännä. Nyt minulla on erään kaverini kanssa veto terveellisistä elämäntavoista joka käy aika yks yhteen tämän kanssa.

    VastaaPoista
  9. Huuuiiii pitäisiköhän lähteä mukaan. Kun on tuossa kumminkin noita porsaanreikiä... Jep, mukana ollaan.

    VastaaPoista
  10. Hauska peli. Koitan lähteä mukaan mutta varaan itselleni oikeuden vetäytyä, jos käy liian tiukaksi tälle vannoutuneelle suklaaihmiselle :) Joskus olen koittanut vastaavaa leivonnaisten suhteen. Otti tiukille mutta jouluna maistui kyllä kaikki sitten aivan ihanalta.

    VastaaPoista
  11. Tähän peliin pitäisi tosiaan liittyä, säännötkin tuntuvat varsin inhimillisiltä ;)
    Mutta mitä sitten kun kerkesin jo tänään rikkoa sääntöjä tietämättäni ja ostin suklaata (ihanvähänvain)...

    VastaaPoista
  12. Tässä kun nimenomaan on noita suloisia porsaanreikiä, niin eiköhän tästä selviäisi ;)

    Ja nyt alkoi heti tehdä ihan kauheasti suklaata mieli ;P

    VastaaPoista
  13. Heh, hauska. :) En kuitenkaan lähde mukaan, kun syön suklaata niin harvoin. Eilen kyllä ostin juurikin tuota Geisha Harmonya, koska se oli jäänyt näistä blogeista (vai vain Ilsen?) mieleen. Tehokasta tämä blogimarkkinointi. ;D

    Jos en olisi niin hirveä hedonisti, niin keksisin kyllä muita lakkoja, joita tarvitsisin kipeämmin...

    Karoliina

    VastaaPoista
  14. Voi ei, ja juuri ajattelin maistaa yhden suklaan, ja kun kalenterissakin on suklaata, apua, mitä tästä tulee ;D

    Muuten mukava lakko, jos huomenna aloittasin lakkoilun myös :D

    VastaaPoista
  15. Mä voin osallistua ihan tsemppihengessä. Olen tosin suklaasta irrottautunut jo vuosi sitten, enkä enää suklaan orja =O enkä oikeastaan syö kovin usein suklaata... Mutta jotain pitää harrastaa, joten olen mukana!

    VastaaPoista
  16. Uuh, kidutin juuri itseäni marraskuun. Se oli sellaista, että kun oli yksi herkkupäivä viikossa ja muu aika pelkkää kieltoa, söin herkkupäivänä hevosen lailla. Huomasin, että nämä kieltokuurit evät taida olla minua varten - yritän vastaisuudessa mennä sillä: kohtuus kaikessa -ajattelulla.

    Onnea kaikille teille, jotka uhmaatte joulukuun suklaakuuta!

    VastaaPoista
  17. Apua, onnistuiskohan tämä. En tiedä, kun keittiössä on avaamaton suklaalevy, sorrun kuitenkin. Mutta jos yrittäisi ainakin vähentää suklaansyöntiä. :)

    VastaaPoista
  18. Pakko se on osallistua kun tänne juuri nyt osuin! Mukana!

    VastaaPoista
  19. Tietenkin mukana:D kannustuksen merkeissä jos ei muuten.Tsemppiterveisin♥
    maria ,jolla kaksi palaa jäljellä sinisestä...

    VastaaPoista
  20. Haa - minulla käy toisinpäin. Ennen joulua juuri saa ostaa konvehteja ja herkutella (tänä vuonna sen minkä masukin reaktioilta pystyy) - Tammikuussa sitten ollaan ilman. Oma vastineeni tipattomalle tammikuulle on suklaaton vuodenalku...

    VastaaPoista
  21. Hyvä peli! Olen tätä pelannut joitakin kertoja ja nyt on ollut peli päällä jo elokuusta lähtien,mutta nyt alkaa jo tuntua häviämisen merkkejä.Pelionnea sinulle toivottelen;D

    VastaaPoista
  22. Oi, My Little Pony ja joku on syönyt Geisha Harmonya...

    En pysty ja siihen on ihan selvä selityskin. Koko joulukuun tarjoan piipahtelijoille Robertsin suklaakahvin ohessa suklaakonvehteja. Kaikki oikein odottavat sitä!

    VastaaPoista
  23. No on sulla pelit, voi hyvänen aika. En todellakaan osallistu. Minulla on monta uutta testattavaa kaapissa...! :)

    Mutta onnea matkaan ja varsinkin reiluja porsaanreikiä. :)

    VastaaPoista
  24. Hihii!! Olen joskus ollut vastaavan ajan makealakossa, mutta eihän silloin pipareiden teosta tule mitään... toki olisi kyllä tarpeellinen, mie olen semmoinen herkkupeffa että... ja kylläpä se paremmalta maistuis lakon jälkeen. eikä ehkä tulis rohmuttua ylen määrin sitten jouluna, kun olis jo vähän vierottunut... harkitsen huomiseen, jos sopii? ;)

    VastaaPoista
  25. Ooh, suklaalakkopeli herättää kiinnostusta :) Kiitos kaikille kommentoijille ja mahdollisille osallistujillekin... Palaan huomenna paremmin kommentein, mutta sen sanon, että onneksi säännöissä on porsaanreikiä. Tänään nimittäin sain lahjaksi suklaata, mitäs muuta. Ja koska en sitä itse ostanut/pyytänyt, täytyy minun kohteliaisuussyistä suoda tuo pieni _rasiallinen_

    VastaaPoista
  26. suoda -> siis syödä ;) (tai suoda sen syöminen, miten vain!)

    VastaaPoista
  27. piti palata ihmettelemään, kun luulin olleeni jo pitkään blogisi lukia, mutta kun ei tuo lukemisto ikinä päivittänyt sun uusia postauksia... no tarkistin tilanteen ja johonkin olit hävinnyt. korjasin tilanteen ja sivupalkkilinkin lisäksi olen nyt virallinen lukijakin :)

    VastaaPoista
  28. Koskeeko tämä siis pelkästään joulusuklaita;-)? Sitten lähden ilomielin mukaan! Tosin tunnustan heti alkuun että yksi konvehtiarasia on jo syöty mutta muut ostetut odottavat kauniisti joulua. Ja joulutorttujahan ei lasketa? Elämä ilman herkkuja olisi liian ankeaa mutta kaiken ylenpalttisuuden keskellä on hyvä hillitä tätäkin puolta;-)

    Paljon onnea teidän Prinsessalle, ihania pieniä kuvia. Onko nuo yläkuvassa olevat "heposet" niitä My Little Ponyja? Sulosia!

    Hyvää alkanutta joulukuuta teidän perheelle!

    VastaaPoista
  29. ps.liekö suklaanpuutteesta sormetkin kohmeessa, anteeksi näppäilyvirheet;-)

    VastaaPoista
  30. Ai että mua nauratti nuo säännöt :) Tuli elävästi mieleen, kun taannoin päätimme mieheni kanssa järkeistää rahankäyttöä kaiken ylimääräisen humputtelun osalta. Loppujen lopuksi kampanja päättyi omaan mahdottomuuteensa, koska säännöt olivat monisivuiset: "Leipomosta saa käydä ostamassa leivonnaisia seuraavissa tilanteissa..."

    Suklaalakkopeli vaikuttaa houkuttelevalta, mutta mulla se varmaan johtaisi kaakaoaddiktioon :)

    VastaaPoista
  31. Oi ai kauhistus, en mie voi olla ilman suklaata! =D

    VastaaPoista
  32. Minä rakastan suklaata, joten aika paha! Meillä on vielä niin, että mies yleensä ostaa suklaan ja minä syön sen, joten voin kyllä lähteä tähän mukaan. On olemassa takaportti nääs :)

    VastaaPoista
  33. Minä lähden rohkeasti mukaan peliisi :)Onneksi enää on vain 22 päivää jäljellä. Nyt sai joulukalenterikin toisen merkityksen rinnalleen ;)
    Ihani joulukuun päiviä sinne.

    VastaaPoista
  34. Allu: Kiva, jos lähdet mukaan reissusi jälkeen. Ja tässä pelissähän suklaata saa syödä vaikka kuinka, kun sitä ei vain osta itse itselleen :)

    Hietzu: Minullakin alkuideana tähän oli nimenomaan pieni pidättäytyminen suklaasta ennen joulua, koska joulukuu on kaikenlaisten herkkujen kyllästämää aikaa.

    Eve: Tervetuloa mukaan ;) Jos harhautuu ostamaan suklaata, niin huono omatunto ja Hammaspeikko kummittelevat ja ajavat tosiaan takaisin lähtöruutuun.

    Amelia: Juu, jouluna ekstramäärä konvehteja ja sitäkin parempia!

    Tuure: Sinulla on kiinnostava vedonlyönti menossa. Tervetuloa pelaamaan :)

    Mollamari: Porsaanreiät tekevät tästä pelistä inhimillisen, joten kiva, että olet mukana.

    Anu: Tämä peli ei voi käydä liian tiukaksi, kun joku toinen saa ostaa osallistujalle suklaata ;) Omalla kohdallani tämä kuitenkin vähentää suklaan syöntiä ja menee pienestä joulunalusajan paastosta.

    Liinu: Säännöt ovat aika joustavat, eikö? Ja ehtiihän tähän mukaan hieman myöhemminkin.

    Susa: Sinäpä sen sanoit ♥

    Karoliina: Kyllä sitä itsellenikin tulee mieleen ties mitä lakkoja, mutta tämä on omani. Geisha Harmonya on minun lukemistani blogisteista testannut vain Ilse, mutta Leena Lumi on muuten tunnettu Geishan ystävä.

    Seijastiina: Niin, joulukalenterisuklaata en olekaan miettinyt... Jos joku toinen on ostanut kalenterin pelaajalle, niin eihän sille mitään voi. Menee sääntökohtaan "kohteliaisuus". :)

    Mari A: Oi, ihan ihmeellistä, että joku on päässyt eroon suklaasta! Harrastukset ovat (yleensä) aina hyvästä, joten tervetuloa joukkoon.

    Valkoinen kirahvi: Ja vielä marraskuussa, joka on niin pimeä! Nyt olet kyllä kaikki joulukuun herkuttelut ansainnut :)

    VastaaPoista
  35. Kuutar: Minäkin sorruin, mutta en rikkonut sääntöjäni. Meille tuli eilen vieraita, jotka toivat kokonaisen rasiallisen suklaata, mutta kohtelias täytyy ja saa olla :)

    Johanna: Hienoa! Muista ne porsaanreiät ;)

    Maria: Kannustus on aina hyvästä. Nautit takuulla Sinisestäsi eilen illalla ♥

    Eriqou: Minä olen yrittänyt samaa tammikuussa, mutta sorrun ostamaan halpoja alesuklaita kaupoista ja siinä sitä taas ollaan. Nyt on helpompaa kieltäytyä, kun jouluna sitten odottaa palkinto.

    Yaelian: Muistelinkin, että sinulla on ollut tähän peliin liittyä projekti menossa :) Aika sitkeä olet!

    Leena Lumi: A:n poneilla on jatkuva herkutteluhetki, kun nuo miniponit asuvat isossa ponikahvilassa, jossa on kakkua tarjolla ja A:n laatiman ruokalistan mukaan ruokakin on "ranskanperunoita mansikka-suklaakastikkeella". Suklaakahvi ei ole suklaata, mutta vieraille tarjottava suklaa... Ymmärrän ♥

    Ilse: Ymmärrän sinuakin, jonkun täytyy pitää huolta empiirisen aineiston hankinnasta blogiyhteisön hyväksi. Loogisena naisena laadin kuitenkin aika reilut säännöt, eikö vain!

    Mie ite: Tämä lakkopeli koskee vain suklaata (ja siinäkin porsaanreikiä), joten piparkakkuja, glögiä, pullaa, hedelmäkakkua, joulutorttuja ym. saa nauttia ihan niin paljon kuin sielu sietää. :)
    - ja ihanaa, että olet nyt myös lukijakunnassa ♥

    Aamunkukka: Tämä peli koskee kaikkea itse ostettua suklaata, ei mitään muita herkkuja eikä toisten "lahjoittamia" suklaita. Eli mukaan vain. Prinsessa on iloinen onnitteluista, täyttää oikeasti viisi vasta jouluyönä, joten synttäreiden suhteen oli pakko vähän varastaa etumatkaa. Kuvassa on miniversioita My Little Poneista.

    Amma: Teillä on näemmä yhtä loogista eloa kuin meilläkin. Kyllä tämä arkea piristää ;) Kaakaoaddiktio on vakava oire suklaalakkopelissä. Nimim. kokemusta on.

    Una: Onneksi tässä ei tarvitsekaan olla, kun joku toinen sen vain hankkii ♥

    Kirjailijatar: Jos teillä tilanne on tuo, niin sinähän olet koko ajan mukana. Minä laadin vain sellaisia sääntöjä, joiden kanssa pärjään.

    Marie: Ihanaa, tervetuloa. Tämä on vähän toisenlainen joulukalenteri, mutta siivittää sekin kohti ihanaa joulua. Sinne myös tunnelmallista joulukuuta ♥

    VastaaPoista
  36. Piti käydä tarkastaa nuo säännöt, mutta en siis rikkonut sääntäjä, kun töissä suklaa hyppäsi suuhuni. Se siis meni tuon porsaanreiän numero neljä piikkiin ;D

    VastaaPoista
  37. Mari A:: Olet oivaltanut pelin hengen :)

    VastaaPoista