lauantai 25. joulukuuta 2010

~Oma jouluyön ihmeeni~

Olen aina rakastanut joulua, sen odotusta ja tunnelmaa. Viisi vuotta sitten vasta odotinkin joulua. Esikoiseni laskettu aika oli 14.12., mutta se päivä tuli ja meni. Joulutyttöni oli päättänyt, että jos kerran on määrä syntyä joulukuussa, niin valitaan sitten syntymäpäiväksi se kaikkein komein ajankohta. Kovin helpolla ei lapseni lumisena jouluyönä maailmaan tullut, mutta tuli kuitenkin ja teki minusta äidin, miehestäni isän.

Viiteen vuoteen mahtuu monenlaista. On ollut ihmeellistä ja ihanaa seurata oman pikkuisensa kasvua isoksi tytöksi. Miten siitä pienestä vaaleanpunaisesta koliikki-itkuaan huutavasta pötkylästä on tullut lukemista harjoitteleva ja vanhemmilleen joskus vaikeitakin kysymyksiä (Miksi meillä on iho? Tehdäänkö multa taivaassa? Rakastuitteko te isin kanssa? Mistä te keskustelitte? Ja sittenkö minä synnyin?) tekevä tanssitunneilla käyvä tyttö?

Omaa tahtoa Joulutytöltäni löytyy, kuten kunnianhimoiselle kauriille kuuluukin. Vaikka hän on joskus itsepäinen, on hän niin herttainen, että antaisi läheisilleen vaikka paidan päältään - kunhan kukaan ei koske hänen prinsessa Ruususen asuunsa. Ennen kaikkea hän on tuonut elämääni sellaista iloa ja onnea, jota en aiemmin osannut kuvitellakaan (ja jota hänen pikkuveljensä Junamuseomies hienosti täydentää).

Joulu herkistää mieleni. Nyt sillä on minulle henkilökohtainen merkitys, jonka suuruutta ei mikään voi koskaan rikkoa. Voitte arvata, kuinka tärkeäksi Jouluyö, juhlayö on minulle tullut. Vaikka kappaleen merkitys on muualla, niin laulu sopinee jokaiselle joulun lapselle. Joulutyttöni itse toivoi tätä kappaletta, kauris siinäkin ♥

Valoisaa joulupäivää!

(Talviprinsessa-merkki ja muita ihanuuksia täältä)

32 kommenttia:

 1. Oi! :) Hyvää syntymäpäivää prinsessalle! Meilläkin oli pojalla laskettu aika 14.12., mutta odoteltiin 29. päivään asti... Nyt siis pian tulee kolme vuotta täyteen!

  VastaaPoista
 2. <3 kiitos jakamisesta. Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle!

  VastaaPoista
 3. Ihana, mielen herkistävä kirjoitus.
  Onnea hänelle ja teille kaikille!

  Jatketaan joulun viettoa..

  VastaaPoista
 4. Onnea prinsessalle! Ihanan joululahjan olet tosiaan saanut. Parempaa lahjaa ei voi tuosta enää saada. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kirjoitus. Onnea vielä pienelle isolle tytölle. Se on ihan käsittämätöntä, miten nopeasti aika on kulunut ja esikoinen kasvanut. Joka päivä ihmettelen sitä, miten hän näyttää jo melkein koululaiselta ja miten hän voi osata asioita, joita jo osaa. Oikein ihanaa joulun viettoa teidän kotiin!

  VastaaPoista
 6. Oi onnea ihanalle tytölle ja äidillensä! Kaunein joululahja! Niin herkästi kirjoitat, kiitos tästä!

  VastaaPoista
 7. Ihanasti kirjoitettu. Onnea niin tyttärelle kuin äidille <3 Kaunista jouulua toivotan koko perheelle <3

  VastaaPoista
 8. Onnea ja niin ihanaa Juhlapäivää niin suloiselle lapsellesi kuin suloiselle äidilleen!
  ♥Onnea♥
  Lämpimästi
  Maria

  VastaaPoista
 9. Voi miten kaunis postaus!

  Oikein paljon onnea prinsessalle!

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea joulutyttöselle♥

  VastaaPoista
 11. Voi, kiitos teille kaikille <3 Oikein mieltäni lämmittää. Oli ihanaa herätä jouluaamuun, kun tyttö sanoi heti aamulla, että "äiti, nyt minä olen viisi!". Suloista joulupäivää jokaiselle :)

  VastaaPoista
 12. Meilläkin on jouluna syntynyt lapsi, tuli maailmaan joulurauhan julistuksen aikana monta, monta vuotta sitten. Kesti kauan ennen kuin oppi arvostamaan syntymäpäiväänsä, nyt jo arvostaa.
  Hyvää joulunajan jatkoa ja onnittelut syntymäpäivätytölle!

  VastaaPoista
 13. Paljon paljon onnea jouluprinsessallesi,josta kirjoitit niin kauniisti! Ja oikein ihanan kaunista ja valoista joulupäivää!

  VastaaPoista
 14. Onnea prinsessalle, on ihanaa syntyä jouluna, vaikka silloin kyllä menettää syntymäpäivänsä.
  Itse olen syntynyt 22pv, tytär 23pv ja jo edesmennyt siskoni 25pv, että joulun lapsia ollaan.

  Hyvää joulupäivää:)

  VastaaPoista
 15. Kaunista, hidasta Joulua teille, lumiprinsessoille!

  VastaaPoista
 16. Niin ihana kirjoitus omasta rakkaasta Joulunlapsesta..
  minäkin, vaikka olen syntynyt viikkoa ennen aattoa, koen itseni Joulun lapseksi..

  ihaa joulunpäivää, Tapaninpäivää teille..
  Suloinen tuo Bambi!!

  VastaaPoista
 17. Pirkko, Yael, Hanne, Huvilassa ja Hanne: kiitos teille. Mukava kuulla muistakin joulun lapsista. Tunnelmallista joulun jatkoa <3

  VastaaPoista
 18. Onnea Talviprinsessalle ja hänen äidilleen! Niin samoja tuntemuksia lapsista :-)

  Ihanaa joulun jatkoa teidän perheellenne!

  VastaaPoista
 19. Miten kaunis postaus, tämä sopii täydellisesti tähän joulupäivän tunnelmaan! Voikaa hyvin ja viettäkää iloisia välipäiviä!


  ps. toivottavasti siellä on hiukan pakkaset hellittäneet? Meillä sellaiset -15-20c ollut tänään. Eilen oli vielä hyytävän kylmä!

  Telkkarista tulee kohta Andrea Bocellin ja ystävien joulukonsertti, joten joulufiilistely jatkukoon;-)

  Tuvallista kotimatkaa teille kun kotiudutte!

  VastaaPoista
 20. Vekarus ja Aamunkukka: kiitos. Äitiyteen mahtuu niin paljon! Pakkanen on nyt lauhtunut niin, että tänään pääsee kunnolla ulkoilemaankin. Aatonaattona käytiin jo -31,5:ssä. :)

  VastaaPoista
 21. Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut Lumiprinsessalle <3 Itse pääsin sairaalasta kotiin esikoisen kanssa jouluattona, joten joulu on minullekin eri tavalla tärkeä kuin joskus aiemmin.

  Hyvää tapania !

  VastaaPoista
 22. Petriina: Kyllä nämä joulun (ajan) lapset ovat ihania ja ihmeellisiä :) Iloa tapaninpäivään!

  VastaaPoista
 23. Lumiomenalla ihana kirjoitus, ihan lumiprinsessa, Onnea hänelle ♥
  Iloista ja hyvää Tapanin päivää sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 24. Seijastiina: Lumiprinsessa kiittää :) Paljon terveisiä sinulle ja hyvää tapaninpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 25. Kiitos ihanasta blogistasi! Meilläkin oli kolmevuotiaan syntymäpäivä vähän ennen joulua... Haaveilen lukevani edes osan "kirjoistasi", vaikka haluaisin lukea ne kaikki!
  Leppoisaa loppuvuotta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 26. Samaa olen ihmetellyt oman neljvuotiaani kanssa... vastahan se syntyi, ja nyt on jo monin tavoin äitiään fiksumpi! Meidän prinsessamme syntyi toisena adventtisunnuntaina, joten joulutunnelma ja äidiksitulo liittyvät minullakin vahvasti yhteen. Varsinkin aina kun kuulen Santa Lucian, herkistyn ja muistan kuinka synnyttäneiden osastolla kuuntelin sairaalassa kiertävien Lucianeitojen laulua.

  VastaaPoista
 27. Suvi: Kiva, että löysit tänne. Tule toistekin! Minullakin on kolmevuotias poika, lokakuun lapsi. Tulen käymään sinun blogissasi. :)

  Virvatuli: Lucian päivä on takuulla nostanut yhtä ihania, tunnelmallisia muistoja kuin joulun aikakin sairaalassa. Ihmeellinen, miltei harras tunnelma. Tosin niin kai aina vanhemmaksi tulon aikoihin. :)

  VastaaPoista
 28. Komppaan !!! Meidänkin esikoinen on syntynyt 25.12., nyt kylläkin jo nuori 18-v nainen. Sen joulun tunnelman ja tuoksut muistaa aina ja allekirjoitan tuon luonteen minäkin, herkkä ja suloinen, ei tekisi pahaa kärpäsellekään... kun taas halloweenin aikaan syntynyt skorpionityttäremme on täysi vastakohta hänelle..usein vetää pistimen pahimmassa mahdollisessa kohdassa esille.. ja osuu ! Nuorimmainen on syntynyt ystävänpäivänä.. ja kaikki tämä yhtään kalenteriin katsomatta ja suunnittelematta. Elämä on yhtä juhlaa...ainakin näillä meidän neitosilla :)

  VastaaPoista
 29. Anu: Ihana kuulla toisesta, joka tullut äidiksi juuri joulupäivänä. Teillä on muutenkin oikeat juhla-ajan lapset! Meillä kuopus syntyi harmaaseen lokakuuhun, mutta on onneksi ihan aurinkoinen luonne. :)

  VastaaPoista