sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kirjamessuilla: kirjoja, kohtaamisia, kaikkea!


Voi miten väsynyt ja kuitenkin niin äärimmäisen onnellinen kirjanörtti voi olla testattuaan kirjamessukestävyyttään kolmen päivän ajan. Nyt sunnuntai-iltana tuntuu, että kaikkea oli niin paljon, koko ajan, ihan hurjasti ja uuvuttavastikin - ja se kaikki oli kerrassaan ihanaa.


Luonnollisestikaan en ehtinyt katsoa tai kuunnella puolikaan niistä keskusteluista, joita ennakkoon suunnittelin tai toivon näkeväni. Mitä jäi mieleen? Kirjan nimen ideointia ja muita kirjallisia palavereja, haastattelijana ja haastateltavana olemista, Boknäsin bloggaajapisteessä päivystäminen ja tietenkin blogibrunssi. Muutama mukava nopea tapaaminen heti sisääntulon jälkeen sekä monet kahvilla, lounaalla tai kuohuviinillä vietetyt hetket, pieni jekutuksen makukin eräässä niistä. Vanhan ystävän tapaaminen aivan sattumalta, ihana illallinen ystävien seurassa: nauru ja lämpö. Silmänisku italialaiselta kirjailijalta sekä antikvariaattiosastolla tehdyt kirjalöydöt, kuten nimikirjoituksella varustettu Antti Hyryn Maailman laita vuodelta 1967. Tietokirjaraadin nokkela ja osuva sanailu. Monet upeat kirjailijat, joita näin joko kokonaisen haastattelun kerran tai nopeasti, kuin ohimennen: Juha Itkonen, Esko Valtaoja, Riikka Pulkkinen, Jari Järvelä, Sinikka Nopola, Pirkko Saisio, Antti Heikkinen, Beppe Severgnini. Se, että sain vain istua ja kuunnella italiankielistä puhetta - ja ostaa italialaisia herkkuja ruokamessuilta. Ja se, että kaikki tuhannet ihmiset olivat tulleet messukeskukseen kirjojen vuoksi.Kaikki tämä ja paljon enemmän. Ainakaan minä en voi oikein purkaa näitä hetkiä, en näin tuoreeltaan messujen jälkeen, ne ovat jonkinlaisena ihanana kirjasykkyränä mielessä ja sydämessä. Mutta että sitä saakin nauttia kaikesta tästä - ja mitä muistoja näistä kohtaamisista ja hetkistä vielä tuleekaan!

28 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmapaloja. Oli mukava törmätä. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä harmittaa tämä välimatka,olisi ollut kiva tavata blogeista tuttuja ihmisiä ihan livenäkin.,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, toivottavasti joskus pääset Helsingin kirjamessuille. Luulen, että bongasin veljesi ruokamessuilla.

   Poista
 3. Olin katsomassa sun ja Amman haastattelua, puhuitte hyvin! Ja tosi kivoja kuvia tässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellen, ihanaa että olit kuuntelemassa. Taisin bongatakin sinut yleisön joukosta. :)

   Poista
 4. Hyvä meininki. Kiva, että nähtiin edes pikapikaa lauantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, oli tosiaan hauska nähdä nopeasti. Jospa joskus ehdittäisiin jutella pitempäänkin.

   Poista
 5. Kirjasykkyrä, nimenomaan. Ihanat messut, ihania ihmisiä, väsynyt mieli, pieni kirjapöhnä.

  <3

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ja kaunísta tunnelman kuvailua. Ja mikä ihana tapahtuma, joka lämmittää mielessä pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos. Harmi, ettei nähty, mutta ihanat messut oli. :)

   Poista
 7. Oi ja voi, oisinpa päässyt minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, toivottavasti pääset joku kerta.

   Poista
  2. Allu voi päästä ensi vuonna ellemme me ole just silloin palaamassa Itävallan turneelta Kölnin kautta kotiinpäin;)

   Mikähän on ensi vuoden teemamaa?

   Poista
  3. Kunpa Allu pääsisi - Itävalta ja Kölnkin kuulostavat hyvältä!

   Onkohan teemamaata vielä julkistettu? Koetin etsiä tietoa siitä, en löytänyt.

   Poista
 8. Ihanat kuvat: Pidän etenkin ekasta=suloinen ja lapsista se lukeminen alkaa, sitten tuo Saisio-kuva on jotenkin kuin maalaus ja Italian osastossa on ripaus oikeaa italiaa. Ihme, että ehdit kaikelta näin paljon kuvata.

  (Minua muuten oikeasti vähän risoo tapaus EAS, sillä siinä ei ollut ruuhkaa, ei mitään ja mulla olisi ollut kysymykset, joita en olisi esittänyt julkisesti ja lisäksi kuvaaja mukana...Se siis sekä naurattaa että itkettää.)

  Oli kiva tavata ja näinhän on tehty alusta asti. Eikös olekin tutkittu, että joulun rakastajat ovat kaikkein eniten traditioissa kiinni.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos. Meillä lapset olivat messuilla sunnuntaina. Hälinä sai heidät kyllä väsymään jo parissa tunnissa, mutta kotona kertoivat viihtyneensä messuilla. Saisio oli muuten loistava haastateltava, häntä olisin kuunnellut vaikka kuinka.

   (Ja voi EAS, se oli kyllä outo juttu! :))

   Oli tosiaan mukava nähdä. Luulen, että olen konservatiivi kahden asian suhteen: kirjamessujen ja joulun. Perinteitä pitää olla. :)

   Poista
 9. Minullakaan ei vielä irtoa messuista sitä ydintä, vaan sykkäräolo on se oikea! Ja samoin kuin Ellen sanoi, toistan, että esiinnyitte eduksenne (eduksemme?!) sunnuntaina. No ja toki lastenkirjakeskustelut olivat silkkaa hyvyyttä. Teki mieli näyttää peukkua kannustukseksesi mutta olin siveellinen ja nyökyttelin hillitysti :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, oli ihanaa, että tulit kuuntelemaan. :) Olisit vaan näyttänyt peukkua! Messuilla oli kyllä myös hyvä lastenkirjatarjonta, vaikkakin Tarinalaakso oli aika pieni.

   Poista
 10. Voi että miten ihana tunteellinen postaus :) Kyllä minäkin vielä jonain vuonna otan osani tuosta kirjahuumasta, haluan itsekin sydämeeni "ihanan kirjasykkyrän" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, toivottavasti joskus pääset tänne etelään messuilemaan. Olisi ihana nähdä. <3

   Poista
 11. Hienoja kuvia ja ihania tunnelmapaloja messuilta. Oli kyllä niin kivaa.

  Oli mukavaa tavata perjantaina <3

  VastaaPoista
 12. Hauska oli taas tavata, Katja! Olisi ollut mukava jutella pitempäänkin... mutta messut :)... Ihanat kuvat. Omani räpsin kännykkäkameralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, niin olisi ollut! Messuilla on vaan aina niin paljon kaikkea. :)

   Poista
 13. Upeita kuvia sinulla ja tunnelmointia! (Luen näitä messupostauksia paljon jäljessä, kun näitä tuli kerralla niin kauhea rysäys, että ähky iski :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, mulle tuli samanlainen ähky ja moni postaus on vielä lukematta. Mutta ehtiihän tässä. :)

   Poista