torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannustoivotus


Juhannusruusu on kukkinut jo parin viikon ajan ja pionitkin ovat topakalla nupulla, mutta juhannusaatonaatto enteilee aurinkoisenakin hyviä lukusäitä. Vuosi sitten juhannuksena tuoksuttelin vanamoita ja luin yöllä lapsuudenkotini pihalla. Tänä vuonna saattaa ajatus takan vieressä loikoilusta houkutella enemmän.


Mutta kukkivat vanamot, juhannusruusut, päivänkakkarat - tai sananjalat, hih - kirjabloggaajan juhannukseen kuuluvat hyvän ruuan ja pienen retkeilyn ohella kaikenlaiset tekstit. Saa nähdä, selätänkö viimein kuvassa näkyvän tiiliskiven vai sukellanko sittenkin lempeään suomenruotsalaisuuteen? Huiliakin voisi välillä ja selata myös englantilaista aikakauslehteä, joka hallitsee kesämielikuvat. Toivottavasti Vaarallinen juhannus tulee kuitenkin vastaan vain kirjassa.

Suloista suvijuhlaa!

--
P.S. Monessa blogissa lukumaratoonataan tänään. Onnea ja intoa lukumatkoille!

29 kommenttia:

 1. Hyvää keskikesän juhlaa! Lukutoukkaa lohduttaa huonojen säiden vallitessa se totuus, että aina on hyvä sää lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, nyt ainakin on niin koleaa, että lukusäät ovat kohdallaan. :) Ehdimme sentään retkeillä päivällä ja tuoksutella ihania vanamoja.

   Poista
 2. Hyvää juhannusta Katja sinulle ja perheellesi!

  Minäkin luen parhaillaan Cattonia ja se saa nyt olla mun juhannuslukemista, koska haluan saada sen luetuksi loppuun ennen kuin lähden matkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, oi, sinäkin luet Cattonia! Saat kirjan loppuun takuulla ennen minua. Valontuojat on hieno, mutta vähän uuvuttava.

   Poista
 3. Samanmoisia suunnitelmia tälläkin; kirjoja, takkatulta ja pieniä retkiä lähiseuduille. Leppoisaa juhannusta toivotellen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, hyviä suunnitelmia! Valoisaa ja ihanaa juhannuspäivää!

   Poista
 4. Hyvää Jussia sinulle & perheelle! Juhlapyhät on aina kivoja olkoon sää mikä vaan - varsinkin lukeville ihmisille, kun aina löytyy nautintoa myös sisätiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos ja sitä samaa sinulle! Olen lukemisen lomassa ehtinyt retkeillä ja valokuvata. Ihanaa. Nyt on kaksi kirjaa kesken ja juhannusyön mukana dilemma on, että kumpaa luen samalla kun siemailen hieman kuohuvaa. Muu väki täällä nukkuu jo. :)

   Poista
 5. Ihastuttavia kuvia! Sinun juhannussuunnitelmasi kuulostavat melko samoilta kuin minun. Rentoa oleilua kirjan parissa ja pientä ulkoilua (jos tarkenee, heh).

  Suloista suvijuhlaa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, kiitos! Kirjanörtille tällaiset suunnitelmat ovat niin passeleita. Ulkoilun suhteen tarkeneminen on vähän siinä ja siinä, mutta täällä Savossa (jossa olen) ei ole juurikaan satanut. :)

   Poista
 6. Kivoja kuvia. Minäkin aion juhannuksena lukea. Tehdä pieniä kotihommia. Ja käydä Heurekassa perheen kanssa.

  Mukavaa juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli, kiitos. :) Mikä näyttely Heurekassa onkaan nyt? Sinne pitäisi ehtiä. Me vietämme juhannusta Savossa, ja täällä on ollut ohjelmassa pientä retkeilyä, herkuttelua ja lukemista.

   Valoisaa juhannusyötä!

   Poista
 7. Cattonin kirja vei paljon aikaa, mutta antoi myös paljon takaisin. Toivottavasti sinäkin olet pitänyt siitä!

  Rentouttavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, onpa hyvä kuulla. Cattonin kirja nimittäin vaikuttaa hienolta ja pidän siitä kyllä, mutta hieman uuvuttava se on. Olen tässä välissä lukenut monenlaista muuta.

   Ihanaa juhannusta!

   Poista
 8. Cattonin kirja odottaa varmaan juhannuksen jälkeen kirjastossa. Nyt anoppilassa mukana olisi Neitsytkivi, Tuulisen saaren kirjakauppias ja Voittamaton.

  Iloista ja rentouttavaa juhannusta sinulle ja perheellesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, sinulla on monenlaista luettavaa. Toivottavasti saat hyvin lukuaikaa anoppilassa. :)

   Kaunista juhannuspäivää huomiselle!

   Poista
 9. Ihanaa juhannusta! Huonot ilmat ovat siitä hyviä, että voi hyvällä omallatunnolla lukea, ja niin aionkin tehdä. Juuri nyt kesken on Vera Valan uusin, täydellinen juhannuskirja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, olet ihan oikeassa. Kehno sää on paras lukukeli. Vaikka olisi toki ihana lukea lämpimässä kesäyössäkin. :) Odotan, mitä pidät Ariannan uusista seikkailuista.

   Poista
 10. Suloista juhannusta! Aloitin Kate Atkinsonin Elämä elämältä. Vaikuttaa niin mukavalta, että säästelen juhannushulinoiden - mökki ja suku - jälkeen Varsinaisen Lukemisen. Sananjalka, kirjabloggarin lempikasvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, oih - toivon, että pidät. Minulle Atkinsonin kirja oli niin huippu, muttei välttämättä kaikille. Ja hih, sellainen sananjalka onkin. ;)

   Poista
 11. Toivottelen ihanaa juhannusta ja mukavia lukuhetkiä! :)

  VastaaPoista
 12. Ihanaa juhannusta sinulle, Katja!

  Luen yhtä elämäni parhaista kirjoista, joten juhannuksena en muita kirjoja edes yritä. Yhden pisteen vinkki:Kirjailijan nimikirjaimet ovat JAP. Muuten vain ollaan, grillaillaan ja chillaillaan...Katan tietysti ulos vaikka 'it's raining cats and dogs.' Huovat on otettu esille ja niihin voi kääriytyä, jos siltä alkaa tuntua.

  Upea pionikuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, sitä samaa sinulle. :)

   Ja jeee! Jos luet sitä, mitä noista kirjaimista voin päätellä, olen enemmän kuin iloinen. Luin kirjan (luultavasti sama) viime kesänä ja kirja oli yksi koko viime vuoden huipuistani. Se on niin väkevä ja hyvä.

   <3

   Poista
 13. Juhannusterveiset Turun saaristosta :)

  VastaaPoista
 14. Mukavaa juhannusta, Katja!

  Vaarallinen juhannus on mitä mainioin juhannuskirja. Nauroin sen äärellä ääneen. Seikkailumieltä tämä juhannus totisesti vaatii, jos aikoo takkatulien lämmöstä ulkoilmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, sitä samaa sinulle!

   Vaarallinen juhannus on niin hyvä! Olen lukenut sen pari kertaa, mutta viimeksi 1990-luvulla. Nyt sitten uudestaan. Ihan parhautta. :)

   Poista
 15. Hyvvee juhannusta Pohjois-Karjalan metsistä!

  Mikäs tuo Sjögrenin kirja muuten on? Näyttää paksulta ja koukuttavalta...

  VastaaPoista