keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappuna summattu huhtikuu


Vinkeää vappupäivää! Itselläni vappu on sujunut hyvin rauhallisesti: eilen herkuttelimme perheen kanssa munkeilla ja simalla, kuten vappuun kuuluukin, ja illemmalla nautin pari lasillista kuohuviiniä ja katsoin pitkästä aikaa Housut pois -elokuvan. Oli hyvä mennä ajoissa nukkumaan, sillä tämä päivä tulee sujumaan osin Kirjainten virran Hannan ja minun kirjablogikirjan parissa. Meillä on hyvä vire ja sopivasti kiire kirjoittaa ja viimeistellä kirjaa. Nyt päivällä suuntaan kuitenkin perheeni kanssa Kumpulaan vappushokkeloon.

Blogikirja on syy siihen, miksi olen omiin tapoihini nähden hieman retuperällä bloggaamisen sosiaalisen ulottuvuuden suhteen. Luen kyllä muiden blogeja yhtä innokkaasti kuin ennenkin, mutta kommentoimiseni on ollut aika heikkoa, samoin blogiini tulleisiin kommentteihin vastaaminen. Mutta palaan niihin kaikkiin ja olen iloinen, että olette jaksaneet kommentoida aavistuksen stressaantuneen tulevan (ja tavallaan entisenkin, olen aiemminkin ollut kirjatouhuissa mukana kirjoittajana, mutta en nykyisellä sukunimelläni) tietokirjailijan blogiin. Kiitos! Onneksi on ihana kevät ja rapaperperikin puskee voimalla esiin, kuten yläkuvasta näkyy. Ja toukokuussa, kunhan kirjamme ehtii taittoon ja myöhemmin painoon, aion nauttia siitä, että saan lukea pihakeinussa. Niin moni houkutteleva kirja odottaa jo! Taidan palkita itseni jollain kauan odottamallani kirjalla, ehkä Knausgårdin Taisteluni-sarjan kakkososalla, Eganin Aika suurella hämäyksellä tai sitten panen elämän risaiseksi ja suuntaan kirjakauppaan ostamaan Murakamin 1Q84:n. Saa nähdä!


Kuva: Jonas Tana
Nyt vappuna on aika summata huhtikuu. Huhtikuussa ehdin lukea ihan normaalisti, koska luen pitkien työmatkojen aikani. Lukemisen lisäksi tutustuin Miki-kirjoihin ja kävin RSO:n Mio, poikani Mio -konsertissa, kuuntelin John Irvingiä Akateemisessa (lukekaa Pekan hieno juttu Irvingin Suomen-vierailusta), kävin kouluttautumassa kustannustoimittajan peruskurssilla ja olin mukana Helmet-kirjastojen hauskassa kampanjassa, jossa kuuden muun bloggaajan kanssa kerroin kirjasta, joka muutti elämäni. Minun elämääni ei mikään kirja ole muuttanut, mutta Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo tuli vastaan aikana, jolloin elämäni oli muuttunut. Näin kerron Helmetissä:

Elämä voi olla muuttunut jo ennen kuin oikea kirja osuu kohdalle. Lukiessani Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimoa, koin suuren menetyksen. Kokemukseni katkaisi kirjan lukemisen pariksi vuodeksi. Kun vihdoin luin sen loppuun matkakirjana, ymmärsin hyväksyneeni menetykseni. Aikamatkustajan vaimo ei ole paras lukemani kirja mutta se on todellinen elämäni kirja.

Jonas Tanan ottamat hienot kuvat ja muiden bloggaajien kertomukset voitte lukea Helmet:in Facebook-sivuilta.

Huhtikuussa kirjoitin blogiini kaikkiaan kahdeksasta kirjasta. Niistä paras oli varmaankin Tua Harnon Ne jotka jäävät, mutta erinomaisia olivat myös Joonas Konstigin Totuus naisista ja Miika Nousiaisen Metsäjätti. Kuukausi oli ehkä turhankin uutuuspainotteinen, mutta se oli loistava kotimaisen kirjallisuuden kuukausi! Ulkomaisia luin vain kolme, joista Stephen Fryn Koppava kloppi ihastutti, John Irvingin Minä olen montaa odotin kaikkein eniten ja Victoria Connellyn Etsin sinua, Mr. Darcy tarjosi romanttista hömppää.

Victoria Connelly: Etsin sinua, Mr. Darcy (2013/2012)
Joonas Konstig: Totuus naisista (2013)
Hanna Hauru: Paperinarujumala (2013)
Stephen Fry: Koppava kloppi (2012/1997)
Maaria Päivinen: Pintanaarmuja (2013)
Miika Nousiainen: Metsäjätti (2011)
John Iriving: Minä olen monta (2012/2013)
Tua Harno: Ne jotka jäävät (2013)

Kävin muuten huhtikuussa elämäni toista kertaa turistina Tallinnassa. Muutaman Tallinnan-kuvan myötä toivottelen teille kaikille aurinkoista ja hyvää toukokuuta!
15 kommenttia:

 1. Pysäyttävä tarina sinulla liittyen Aikamatkustajan vaimoon. Tarina, jota ei voi unohtaa.

  Sinulla on kertynyt kivasti luettuja huhtikuussa! Huu, vaikka pitkistä työmatkoista itse en pidä, niin kirjojen suhteen ne eivät ehkä olisikaan hullumpia...

  Ja ihania kuvia Tallinnasta! Minä niin rakastan tuota kaupunkia.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihastuttavia kuvia, Katja!

  Niin, on aina pysäyttävää löytää The Kirja, jota vasten omaa elämää peilata.

  VastaaPoista
 3. Vahva, pysäyttävä tarina sinulla tuossa Helmetin kampanjassa...

  Ihania tunnelmapaloja Tallinnasta! Herätti muistoja viime kesän reissulta :)

  VastaaPoista
 4. Ihmeen paljon sinä kyllä olet ehtinyt lukea ja kirjoittaa kiireistäsi huolimatta. Mulla on etenkin postaamisen kanssa takkuillut, vaikka olen lukenut melkein samaan tahtiin kuin aiemminkin.

  Tuo tarinasi HelMet-kampanjassa on koskettava. Nyt ymmärrän, miksi Aikamatkustajan vaimo on elämäsi kirja. Jotkin kirjat kyllä jättävät jälken juuri siksi, että ne liittyvät ratkaiseviin vaiheisiin elämässä. Mulle samantapainen kokemus, muttei kuitenkaan yhtä vahva, on Riitta Jalosen Todistaja Brigitin talossa, jota luin leikkauksesta toipuessani kuutisen vuotta sitten. Kirjan sisällöstä en muista oikein mitään, mutta kirjan merkitys onkin toisaalla. Kirja kulkee ajatuksellisesti mukanani pitkän aikaa juuri siitä syystä, että se liittyy tiettyyn raskaaseen elämänvaiheeseen.

  Ja valokuvasi. Kuten aina: <3!

  Tsemppiä ja kirjoittamisen iloa! Odotan niin innolla teidän kirjaanne.

  VastaaPoista
 5. HelMetin kampanja oli ihan mahtava ja sen kuvat ja tarinat ovat todella hienoja! Tosi kiva juttu, että järkkäsivät kamppiksen kirjabloggaajien kanssa :)

  Tsemppiä kirjablogikirjan kirjoittamiseen! Siitä tulee varmasti hyvä, odotan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 6. Kiitos linkityksestä ja kehuista! ♥

  Minäkin odotan kirjablogikirjaa, samoin Tua Harnon lukemista (kirja löytyi Hki-divarikierrokseni viimeisestä putiikista).

  Aurinkoista toukokuuta!

  VastaaPoista
 7. Käväisin huhtikuussa peräti kaksi kertaa Tallinnassa ja sitä ennen olikin ollut pidempi tauko. Tykkään kaupungista! Tsemppiä kirjoittamiseen!

  VastaaPoista
 8. Hieno tarina elämäsi kirjasta, Helmetin kampanja oli kokonaisuudessaan tosi upea!

  Hauskaa vapunpäivää!

  VastaaPoista
 9. Kyllä sinulla on nyt monta rautaa tulessa, tsemppiä!
  Helmetin kampanja on hieno ja niin on kuvakin sieltä lentoasemalta! Myös Tallinan kuvat ovat upeita.
  Terveisiä ja mukavia toukokuun päiviä vaikka ovatkin työntäyteisiä!

  VastaaPoista
 10. Hengästyttävä tahti :) ja tarina ja kaikki. Tsemppiä urakointiin!

  VastaaPoista
 11. Moneen olet ennättänyt! Hieno kampanja ja loistavia kuvia!
  Luin arviosi perusteella Ne jotka jäävät kirjan. Hieno lukukokemus, kiitos Katja!
  Ihanaista toukokuuta!

  VastaaPoista
 12. Helmet-projekti on ollut hieno! Sinulla oli siinä koskettava näkökulma.
  Kuvasi ovat hyviä- ihana Tallinna!

  VastaaPoista
 13. Ihanaa toukokuuta, Katja!

  Odotan kovasti teidän kirjaanne, siitä tulee varmasti hieno. :) Toivottavasti luet pian Murakamia, se on upea ainakin minun mielestäni. Metsäjätti on sympaattinen. Ja Tua Harnon kirjan haluaisin lukea pian.

  (kiitos muuten puutarhakuvistasi, tunnistan niiden avulla omalla pihalla olevia kasveja ;)

  VastaaPoista
 14. Noi Helmet-projektin kuvat on kyllä niiiiiin ihania! <3

  VastaaPoista