tiistai 24. tammikuuta 2012

Jos minä saisin valita ja Big, big dreams

Jos minä saisin valita
- Koko perheeni saisi elää pitkän ja onnellisen elämän
 - Minulla olisi lukuaikaa monta tuntia päivässä
- Osaisin laulaa nuotilleen
- Syöpään keksittäisiin parannus
- Suomalainen kirjastojärjestelmä leviäisi maailman kaikkiin maihin
- Ikkunat puhdistuisivat itsestään
- Kaikki ruoka olisi eettisesti tuotettua
- Lumi olisi aina kevyttä pakkaslunta
- Pääsisin joka vuosi Lontooseen
- Meillä olisi lautalattiat
- Ilkeydelle ei olisi sijaa
- En olisi niin kiukuttelevainen kuin olen
- Seuraava presidentti edustaisi vihreitä arvoja
- Maailma olisi oikeudenmukaisempi
- En tuhlaisi aikaani niin huonoihin kirjoihin kuin tänään (aina ei kirjallinen ennakkoaavistus osu kohdilleen)
- Jääkaapissa olisi aina Rieslingiä
- Päässäni ei aina soisi kananmunia, kananmunia silloin kun kuulen Silja Linen mainoslaulun
- Päiväkodeissa olisi kuukausittainen Astrid Lindgren-teemapäivä

Edit. Tuo kananmunia, kananmunia-juttu sai aikaan kyseleviä kommentteja, joten selitän asiaa hieman tuolla kommenttilaatikossa. :)

Big, big dreams: Jos minulla olisi kaikki raha maailmassa
- Olisi kaikkialla maailmassa hyvinvointia ilman tuloeroja, itse kutakin kulttuuria kunnioittaen
(Hmm, tuohon vastaukseen taitaa sisältyäkin kaikki, koska mitä muuta voisi toivoa?)
- Maksaisin tietenkin talomme lainan pois ja eläisin velatonta elämää
- Matkustelisin enemmän
- Huolehtisin kaikkien läheisteni aineellisesta hyvinvoinnista
- Takaisin kirjastoille enemmän määrärahoja

Jos minä saisin valita-haasteen sain Helmi-Maaria Pisaralta. Big, big dreamsilla minua taas muisti Minttuli, jonka koira kuvittaa tätä haastevastausta (terveisiä, äiti!). Toivon, että haasteen nappaavat mukaansa kaikki ne, jotka haluaisivat tehdä kaikkivoipia valintoja.

27 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vanhana kirjastohallinnon sijaistyöläisenä pakko pitää kirjastojen lippua korkealla. Ja Suomessa oikeasti on yksi maailman parhaista kirjastolaitoksista. :)

   Poista
 2. Oikein upeaa! Minua kovasti puhuttelivat nuo itsestään peseytyvät ikkunat, sillä olen vaikeasti allerginen ikkunoiden pesemiselle. Ja minun jääkaapissani saisi olla ovessa aina avattu pullo Chablista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chabliskin kuulostaisi aika ihanalta. Miten tässä tuleekin ihan jano? :) Ikkunoiden pesuun liittyvää allergiaa ilmenee täälläkin. Että osaakin olla vaikeaa hommaa...

   Poista
 3. Hienoja valintoja ja unelmia, kiitos kun teit nämä.
  Koirulistakin oikein kaunis lumikuva.
  Terveiset, pakkanen paukkuu kahdenkymmenen asteen voimin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan hauska vastata näihin, kiitos haasteesta. Minttu on kuvassa niin ihana, mutta ainahan se on. <3

   Poista
 4. Ihana hauveli!Ja hyviä valintoja listassasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla. Minttu on ihana koira. Ja kukapa ei haluaisi oikeudenmukaisempaa maailmaa? :)

   Poista
 5. Kivoja valintoja...Minäkin ottaisin lautalattiat, ja kyllä, haluaisin joka vuosi Lontooseen myös presidenttiasiassa olen samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että... Lautalattiat olisi oikea haave. Meillä on sellaista kivilaattaa, josta en pidä. Lontoo on yksi ihanimmista kaupungeista missään. Ja kunpa, kunpa presidentinvaaleissa tapahtuisi ihme. Voisin kyllä elää sen toisenkin vaihtoehdon kanssa, mutta haaveilla saa.

   Poista
 6. Ihania toiveita ja valintoja!

  Oi lautalattiat ja Lontoo (minä kyllä ehkä menisin sinne Pariisiin mutta teidän Lontoo on varmasti ihana!) ja ikkunat (odotan kauhulla sitä muuttoa, siellä on yksi huone jonka ikkunoiden pesemiseen menee noin 3 tuntia jos sen tekee kunnolla, siis YKSI huone). Tykkään!

  Hurmaavaa ja puhdasikkunaista viikkoa sinulle Katja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun Pariisisi on minun Lontooni. Pidin kyllä Pariisistakin ja haluan sinne uudelleen, mutta Lontoota rakastan. Voi, teille tulee ihana talo!

   Poista
 7. Näitä oli kiva lukea, kun joukossa oli pieniä ja suuria toiveita. Hassuja ja vakavia. Hyviä juttuja toivot. Tuota Rieslingiä tekisi nyt mieli, eikä yhtään lohduta että on lautalattiat. Tai kyllä se vähän lohduttaa, mutta niitä ei voi juoda. Taidan mennä jääkaapille katsomaan, josko siellä olisi jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on lautalattiat. Niissä on kyllä ihanaa tunnelmaa. Toivottavasti saat Rieslingiä pian. Täällä ei ole nyt yhtään. Harmi. :)

   Poista
 8. Ihana hauveli!!
  Sringelspanieli?
  Ihanat valinnat olet tehnyt..
  Lattia, ikkunat, kirjat!!
  Minulla on jääkaapissa aina Santa Luciaa..loruttelen sitä ruokiin ja joskus lasiinkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Walesinsprinkku. Se on ihana. Siinä muuten aavistus samaa kuin settereissä, eikö vain?
   Santa Lucia sopii varmasti yhtä lailla ruokiin kuin lasiikinkin. Halaus sulle!

   Poista
 9. Kivoja valintoja ja kiva kun otit osaa! Etenkin tuo kaikki ruoka olisi eettisesti tuotettua. Ja vihreä pressa :) Ja lautalattia. Mutta miten kananmunat liittyvät Silja Lineen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kananmunia selitinkin tuolla kaikken alimmassa kommentissani. :) Mutta muuten olemme ilmeisesti monessa samaa mieltä, mahtavaa!

   Poista
 10. Kivoja ja vakavia asioita mukavasti sekaisin, allekirjoitan noista jokaisen poislukien nuo kananmunat ( !? ) ja sen, että en ole tänään ennättänyt lukea mitään, en hyvää enkä huonoa kirjaa !

  Mukavaa keskiviikkoa sinne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakavuutta ja kaikkea kivaa tarvitaan aina sopivassa suhteessa. Kananmunat selittyy yläasteen musiikintunnilla, jota selitän kaikkein alimmassa kommentissani. Itse asiassa taidan kuulla kappaleen paitsi Silja Linea ajatellessani, myös kananmumia ostaessani...

   Ihania talvipäiviä, Petriina!

   Poista
 11. Minäkin voisin allekirjoittaa lähes kaikki, paitsi Petriinan (ja Helmi-Maarian) tavoin en tajua kananmuna-Silja Line -juttua :D enkä ole lukenut tänään huonoa kirjaa. Lisäksi osaan laulaa nuotilleen ja taidan matkustellakin tarpeeksi (vaikken välttämättä aina pääse eniten kaipaamiini kohteisiin). :)

  Pakkaslumista keskiviikkoa, Katjaseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siitä mainoslaulusta tulikin puhetta... :) Olen vähän kateellinen tuosta laulutaidostasi, koska itse en ole koskaan osannut laulaa kuin nuotin vierestä. Armosta pääsin kuoroon ala-asteella. Matkustelen minäkin onneksi pari kertaa vuodessa, mutta Lontoossa olen käynyt viimeksi 2009 ja nyt sinne alkaa olla kova ikävä.

   <3

   Poista
 12. Heh, vastaan myöhemmin kaikille, mutta selitän hieman kananmunia, kananmunia-juttua. Yläasteen aikainen musiikinopettajamme hauskuutti meitä soittaen pianolla Silja Linen tunnaria. Muistattehan: ta-dam-dam ta-da-da-dam, ta-da-da-dam... Kun tuon ta-da-da-damin tilalle laittaa ka-nan-mu-nia, ka-nan-munia, voi kappaletta laulaa noinkin. Kiitos musiikinopettajan luultavasti kaikki luokkatoverini yli (apua...) 20 vuoden aikaa muistavat kappaleen samoin. :)

  VastaaPoista
 13. Ihan mahtavia toiveita! Kananmunia-juttu oli mahtava, vaikka kiitos (köhh) teekkariaikojen, itse kuulen biisissä vain "tahtoisin gin tonicin, gin tonicin"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin ottaisin gin tonicin mieluummin kuin niitä kananmunia. Toisaalta itäsuomalaisen periferiayliopiston kasvattina taisin opiskeluvuosina ottaa ko-ti-vii-ni-ä, ko-ti-vii-ni-ä... Voi itku. :)

   Poista
 14. Kivoja vastauksia ja kananmunatarinakin hauskuutti :) Minä täällä lautalattiaisessa kodissa haaveilen useista samoista asioista kuin sinäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että hauskuutti. Se on aika metka tarina, mutta arvaa vaan miltä moinen korvamato tuntuu? :) Oi, haluaisin niin lautalattiat. Tuolla ylempänä kommentoinkin, että meillä on monessa huoneessa kivilaattalattiat, makuuhuoneissa laminaatit. Niiden purkaminen vaan olisi iso työ, koska meillä on lattialämmitys. Mutta kymmenvuotissuunnitelmaan voisi ottaa!

   Poista