maanantai 10. lokakuuta 2011

Tunnustuksia ja arvonnan voittaja

Viikko sitten julkistamassani arvonnassa kyselin, että mikä tekee itse kunkin arjesta juhlan. Minä voin sanoa, että omalla kohdallani juuri nyt sitä parasta arkijuhlaa on se, että liki kahden viikon rasittava "yksinhuoltajuus" päättyi lauantaina, kun mieheni palasi työmatkoiltaan. Ensin hän vietti joitakin päiviä Puolassa, sen jälkeen kokonaisen viikon Kreikassa. Vaikka viihdyn hyvin kotona ja totta kai rakastan lapsiani, on ihan parasta juhlaa saada jakaa arki läheisen aikuisen kanssa. Toki sitten tulevat kaikki ne pienet ihanat lisät, kuten kynttilät, rauhallinen aamu Hesarin parissa, hyvä kirja, takkatuli, laadukas suklaa, lasillinen punaviiniä, kupillinen vahvaa mustaa teetä... Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka!

Ennen kuin julistan arvonnan voittajan, on minulla muutama tunnustus hoidettavanani.

Sain Ammalta, Petriinalta ja Mustikkatytöltä (jota kiitän myös ruusuista) hauskan tunnustuksen, jossa pitää kertoa kahdeksan asiaa itsestään. Kirjabloggajana kerron nyt itsestäni kirjoihin liittyen.

1. Minulla on usein kesken pari kolmekin kirjaa kerrallaan.
2. En ole ennen blogiani pitänyt koskaan minkäänlaista lukupäiväkirjaa. Nyt harmittelen sitä. Muistini ei ole niin hyvä kuin kuvittelin.
3. Olen fiilispohjainen lukija. Sen vuoksi saatan aloittaa jonkun kirjan ja jättää sen tauolle pitkäksi aikaa. Esimerkiksi Margaret Atwoodin sinänsä upea Herran tarhurit on ollut kesken jo viime helmikuusta saakka, kun ei ole ollut atwoodoloa. Ihailen kyllä hänen kirjojaan ja tulen lukemaan Herran tarhuritkin loppuun jossain vaiheessa.
4. Olen juuri lopettelemassa huimaa kotimaista kertomusta miehestä, uskonnosta, Jeesuksen "toisesta tulemisesta", roolipeleistä ja kunnallispolitiikasta. Moni varmasti arvaakin, mitä luen. En ole vielä varma, onko kirja tosi hyvä vaiko liian mahtipontinen.

5. Koska lukeminen on omalla tavallaan elinehto, luen kaikkea mahdollista tekstiä mm. mainoksia, elintarvikepakettien kylkiä sekä bongailen erilaisia kadunnimiä. Rakkaudenkuja, josta olen aikaisemminkin maininnut, löytyy lapsuuteni kotikaupungista. Minulla ei ole sieltä rakkaudellisia muistoja, mutta kujalla on ihana kävellä.
6. Iltasatukirja, joka perheessäni on nyt kesken on Marjatta Kurenniemen Onneli, Anneli ja nukutuskello.
7. Luen ja osin kirjoitan myös työkseni. Kirjoitan omaa tutkimustani hieman vaihtelevalla motivaatiolla sekä luen ja yritän parannella muiden tekstejä. Teen töitä kotoa käsin. Se on toisaalta ihanaa. Voin kuunnella mieleistäni musiikkia, polttaa kynttilöitä ja käväistä vaikka happihyppelyllä kesken työpäivän. Toisaalta kaipaan työyhteisöä. Kaikkea ei voi saada.
8. Viime aikoina kirjabloggaajia puhuttaneeseen arvostelukappaleasiaan kirjoitin oman lyhyen näkemykseni tänne. Monien muiden bloggaajien tavoin saan kustantamoista arvostelukappaleita, joista olen tietenkin tavattoman iloinen. Se, onko kirja ostettu, lainattu vai saatu, ei vaikuta blogiarviooni millään tavalla.

Kaunis kiitos myös Saralle, jolta sain näin herttaisen tunnustuksen:


Jaan tunnustukset ja haasteet eteenpäin kahdelle ystäväni blogille: uuteen lastenkirjablogiin Värikkääseen päivään Viiville sekä Tikru lukee-blogin ihanalle Tikrulle. Lisäksi haluan muistaa Saraa, Kirjailijatarta, Teijaa sekä Satua ja Johannaa. Valitkaa kumpi tahansa tai molemmat tunnustukset/haasteet.

Ja nyt ta-daa! Arvonta. Tällä kertaa en turvautunut randon.orgiin, vaan annoin eskarista kotiutuneen
tyttäreni toimia onnettarena. Kenen lappusen hän puisesta kulhosta nostikaan?

Susan! Lämpimät onnittelut! Lähetä minulle viesti, että minkä kirjan haluaisit omaksesi ja minä alan katsella kaupan suklaahyllyjä sinua ajatellen.

Hyvää Aleksis Kiven päivää kaikille!

P.S. Laadin tuonne sivupalkkiin tämän blogini (vasta!) kolmannen kyselyn. Auttakaa ihanassa kirjatulvassa uivaa bloggaajaa. Mikä olisi ehdokkaistani paras mahdollinen kirja syyslomalle, pimeään vuodenaikaan?

21 kommenttia:

 1. Oi että mikä ihana ylläri!! Katselin kirjalistaa ja päädyin Nooa Notkoniittyyn :)

  VastaaPoista
 2. Joo, olin yllättynyt, kun tyttäreni vetäisi arpalippujen joukosta ystäväni nimen. :) Onnea vielä kerran! Nooa Notkoniitty ja suklaata sekä hieman muutakin on tulossa, kunhan postiin ehdin.

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla, että muutkin jättävät kirjoja kesken pitkäksi aikaa. Mulla on ollut keväästä asti kesken Erik Wahlströmin "Tanssiva pappi" ja vakaa aikomus on saada se tällä viikolla luetuksi. Sen lsäksi on kesken pari muutakin, joiden välillä hyppelen fiilispohjalta, kuten sinäkin.

  Tuttuja ajatuksia kotona työskentelystä.

  VastaaPoista
 4. Onnea voittajalle! minullakin on usein monta kirjaa kesken samoihin aikoihin....

  VastaaPoista
 5. Nukutuskello onkin mainio iltasatukirja ;). Meillä ollaan nyt lopettelemassa iltasatuna erästä lastenromaania, joka teilläkin on tänä syksynä luettu.

  VastaaPoista
 6. Voi huokaus, miten ihana kadunnimi (millaistakohan siellä olisi asua?) ja tuplahuokaus ihanasta arkijuhlastasi eli siitä että saat jakaa arkea läheisen aikuisen kanssa, niin ja takkatulesta myös. Muut arkijuhlasi kun olivat meille yhteisiä. :)

  Onnea vielä Susanille voitosta!

  VastaaPoista
 7. Ai kysely täälläkin. Lisäsin juuri omaan blogiini kyselyn ja nyt huomaan, että täälläkin on kysely. Onneksi eri aiheesta. :) Ei ole varmaan kovin suuri yllätys, jos paljastan, että äänestin Tyrskyjä. :D

  VastaaPoista
 8. Ihanat vastaukset ja suloinen arpoja! Ja hyvän kirjan valitsi voittajakin, minä taidan nyt käydä penkomassa tuon kirjastosta vaikka jouluksi.

  Oi noita rauhallisia aamuja. Eilen oli sellainen ja se oli onnea se.

  Ja minä en kyllä nyt arvaa mitä sinulla on kesken mutta kuulostaa kiinnostavalta noin aiheen perusteella. Juttuasi odotellen siis. :)

  Ihanaa syysviikkoa Katja!

  VastaaPoista
 9. Onnea voittajalle..
  en muista olinko itse arpajaisissa mukana =)
  Uskon, että kotona työskentely on mukavaa ja siinä, kuten mainitsitkin , on paljon etuja, enemmän kuin puutteita..
  oli mielenkiintoista lukea sinun paljastuksiasi=)
  Minullakin juuri nyt 0n kolme kirjaa lukeilla=)

  VastaaPoista
 10. Rakkaudenkuja osoitteena, se olisi kyllä jotain!

  Minulla on ollut Kuin surmaisi satakielen kesken nyt vuoden. Uskon silti vakaasti lukevani sen vielä loppuun...

  Ajatus kotoa työskentelemisestä kuulostaa minusta toisaalta ihanalta, toisaalta ehkä haastavalta. Kuten sanoit, kaikkea ei voi saada ja molemmissa on tosiaan puolensa.

  VastaaPoista
 11. Onnittelut voittajalle!
  Nukutuskello voisi meilläkin olla kohta kuopuksen lukulistalla. Parhaillaan luemme Kaija Pispan kirjaa Silkkipytty Sulon ja Tildan seikkailut Hiidenharjussa. Ihana lukea kirjaa joka tapahtuu vanhan ajan "Pispalassa."
  Kiitos haasteista/tunnustuksista!
  ps.Äänestin Agatha Christietä..
  Kivaa viikkoa sinulle!!

  VastaaPoista
 12. Jaana: On aina lohdullista, ettei ole aina kirjojen tauolle laittaja. ;) Atwoodin aion kyllä lukea, kirja on varmasti hyvä. Minä luin Tanssivan papin hypellen muutama vuosi sitten. Hävettää ihan tunnustaa, että oioin kirjaa lukiessani, mutta oli kiire saada luku-urakka suoritettua ennen yhtä kirjapiirin istuntoa. :)

  Yaelian: Minä luen useita samaan aikaan osin siksikin, että juuri ennen nukkumaanmenoa haluan jotain mukavaa. :)

  Maria: Hih, kerroin äsken tyttärelleni, että Nukutuskello sopii uniaikaan ja hän itse oivalsi, että aamusatuna voisi sitten olla Herätyskello. ;) Mitähän te mahdatte lukea? Toivottavasti kirjoitat siitä!

  Aura: Romanttista? Tai lapsuuteni kotikaupungissa varmaan toisaalta tunnelmallista (ihania puutaloa, syreenipensaita) ja meluisaa (junarata koko matkan vieressä). Kiva, että meillä on paljon yhteistä, mutta huokaus noille eroille. <3

  Jenni: Minä kävinkin vastaamassa sinun kyselyysi. ;) Oma äänestykseni taitaa mennä aika jännäksi. Saa nähdä, minkä kirjan otan pienelle (kotimaan)matkalle mukaan.

  Linnea: Nooa Notkoniitty on hyvä kirja. Se on viisas ja antaa paljon niin lapsille kuin aikuisillekin. Minä vieläkin hymyilen onnellisena sille kirjalle, jonka viimeksi luit. Voi että se on hyvä!

  Hanne: Nyt kun lapset ovat pieniä, on kotona työskentelyssä se etu, että voi hakea heidät ajoissa päiväkodista jne. Toisaalta olisi mukavaa olla töissä jossain muualla. Näitä voi miettiä vaikka kuinka. :) Mitähän sinä olet lukemassa?

  Tessa: Eikö vain?! Kuin surmaisi satakielen on ihan hieno kirja, se kannattaa lukea loppuun. Onhan siinä ainakin tärkeä teema, syvän etelän tunnelmaa ja klassikkoasema. :)

  VastaaPoista
 13. Johanna: Ole hyvä. :)

  Minäkin olen lukenut jotain Kaija Pispan lorukirjoja, mutta tuo sinun lukemasi taitaa olla lastenromaani? Onko?

  Metka kuulla, mitä sinä äänestit. :)

  VastaaPoista
 14. Minullakin jotkut kirjat ovat jopa esim. kolmatta vuotta tauolla. :) En suostu myöntämään, etten ehkä palaa niihin koskaan. Ja osaan varmasti palaankin.

  Millaistahan jollekin perimiehiselle miehelle olisi asua Rakkaudenkujalla? ;) Kuvittele nyt, kun pitäisi ääneen kertoa osoitteensa eri paikoissa. :D Tai nuorelle pojalle? Hih.

  Ah, Onneli ja Anneli! Suosittelen muuten varaamaan kirjastosta Lindgren-Wikland-kaksikon Minäkin tahdon kouluun -kuvakirjan (siis juuri sillä Wiklandin vanhalla kuvituksella), joka on teilläkin luetun Minäkin haluan siskon -kirjan sisarteos. Me saatiin se äskettäin, ja se on _vielä_ ihanampi, kuin lapsuudestani muistelin! Stellakin on siihen ihastunut. <3

  Kävin äänestämässä, ja äänestin lopulta Vierasta kartanossa, vaikka taisin pitää Minä, sisareni -romaanista enemmän. Jälkimmäinen on kuitenkin aika kesäinen, kun taas Watersin kirja kuuluisi ehdottomasti parhaimmin syksyn pimeään!

  VastaaPoista
 15. Onnea voittajalle!

  Kiitos kaunis tunnuksesta ja palaan siihen blogissani! Minullakin on kirjoja kesken useiden vuosien takaa. Positiivista ajattelua; kyllä niihin vielä palaan. Minä äänestin nyt poikkeuksellisesti Agatha Christietä, koska en muista tuota Syyttävää sormea ja olisi ihan kiva lukea siitä.

  VastaaPoista
 16. Onnittelut voittajalle!

  Olipa mukava lukea ajatuksistasi kirjoihin liittyen.

  Ps.Ihana tuo katuosoite! :)

  VastaaPoista
 17. Silkkipytty on lastenromaani. Tässä on linkki Hesarin arvioon http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Kyl%C3%A4yhteis%C3%B6+pit%C3%A4%C3%A4+huolta+kuin+Vaahteram%C3%A4en+Eemeliss%C3%A4/HS20110611SI1KU053zy

  VastaaPoista
 18. Kiitos kiitos tunnustuksesta! Minä olen vähän jälkijunassa kiitoksissa, kun olen ollut ihan Hanko-fiiliksissä koko alkuviikon.

  Olipa kiva lukea tuo kirjojen kautta tehtynä tuo sinun kahdeksan listasi. Jos et pahoita mieltäsi, voisin kopioida tavan. Olen niin monta kertaa kertonut jotain itsestäni, etten kohta keksi enää mitään.

  Onneli ja Anneli on ihana. Miksen minä saa enää lukea iltasatuja?

  VastaaPoista
 19. Karoliina: Kolmatta vuotta. :) No, minulla on Ruusun nimi ollut kesken jo kymmenen vuotta... Mahdankohan koskaan lukea sitä?

  Perimiehinen mies voisi houkutella naisia Rakkaudenkujalle, mutta varhaisteinille pojalle osoite olisi varmaan aika kamala. Meidän lähellämme on Kultasiiventie. Se on ihana ja vetoaa ainakin A:n keijumieleen.

  Olisipa ihanaa saada Minäkin tahdon kouluun Wiklandin kuvituksella. Oi että.

  Ja Vieras kartanossa voitti! Christie pääsi aika lähelle.

  Sara: Ole hyvä. Agatha Christie pääsi kakkoseksi ja varmuuden vuoksi otan senkin mukaan syyslomalle.

  Mustikkatyttö: Kiitos sinulle tunnustuksesta. Oli ihan pakko vastata siihen kirjamiettein. :)

  Johanna: Kiitos linkistä. <3

  Kirjailijatar: En ihmettele, Hangossa oli varmasti ihanaa. Ja kopioi vaan tapa vastata kirjoilla, en varmastikaan ole enimmäinen bloggaaja, joka niin vastasi. Olisi kiva kuulla sinun kirjamieltäsi. :)

  Ala lukea iltasatuja vaikka perheen toiselle aikuiselle!

  VastaaPoista
 20. Kiitos tästä/näistä tunnustuksista! Vaikka oon ollut ihan surkea kommentoijakin viime aikoina.

  Mä olen vain iloinen, jos joku bloginsa kautta hyötyy jotakin. :) Oli se sitten kirja, vaate tai joku sisustusjuttu. Mutta ymmärrän senkin, että pieni kateus nostaa päätään, jollei itse kuulu siihen saajien joukkoon.

  Mukavaa torstaipäivää sinne. Työolosuhteesi kuulostavat mainiolta, mutta niinhän on mulla myös :)

  VastaaPoista
 21. Teija: Ole hyvä. Etkä ole ollut surkea kommentoija, sinulla on siellä varmasti aika paljon kaikkea muutakin mielessäsi. <3

  Kotona työskentely on ihanankamalaa, pääosin mukavaa. Nautin siitä etenkin nyt lasten ollessa pieniä, mutta haaveilen samalla uusista urista. :)

  VastaaPoista