perjantai 17. syyskuuta 2010

~Aurinko, sade ja kirjadilemma~
Viikko sitten alkaneet jokaperjantaiset lomapäiväni ovat ehdottoman autuaaksi tekevä asia. Tänään vietän lomaani itsekkäästi aivan yksin kotona. Heräsin sateiseen aamuun, kävin auringon kultaamassa syysmetsässä juoksemassa ja palasin kotiin juuri uuden sateen alkaessa ropista ikkunalautoihin.

On ihmeellistä olla kotona keskellä arkipäivää: juoda kaakaota, lukea Hesaria sekä potea kirjadilemmaa. Minulla on komea pino kirjoja luettavana ja ihana ongelma on päästä valitsemaan seuraava luettava kirja. Yhden ehdin jo loppuun eilen. Kirja oli kauniisti ilmaistuna melkoista liirunlaarumia ja harmittelen, että tuhlasin mokomaan aikaa. Saatte rauhassa arvailla, että mistä kirjasta on kyse. Arvostelen sen blogiini pian. Ensin joudun kuitenkin haukaamaan hieman happea, jotta en suolla pelkkiä moitesanoja.

Minä rakastan syksyä ja Leonard Cohenin musiikkia. Vaikka sadetakin oikea väri on keltainen ja vaikka Cohenin kappaleessa liikutaan joulukuun lopun New Yorkissa, on Famous Blue Raincoat minulle se kaikkein oikein syyslaulu.

Tervetuloa kaikille uusille lukijoilleni. Muutaman päivityksen jälkeen blogissani hätyytellään kahdennensadan päivityksen rajaa ja silloin on aihetta pieneen juhlaan arvonnan merkeissä. Pysykää kuulolla. Kuulasta viikonloppua jokaiselle!

30 kommenttia:

 1. Kuvissa hienosti esillä syksyinen arki, hienoa pidän kovasti.
  kiitos käynnistäsi Teuvon kuvat blogissa, otitko kukan mukaasi.

  Hyvää syksyn jatkoa

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 2. No on sullakin kirjoja tarjolla. Kiva nojatuoli muuten. Hyvää syysviikonloppua, meillä vielä aika kiva ilma, lähdetään Schwarzwaldiin patikoimaan ja ystäviä tapaamaan.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ihan täydelliseltä perjantain (tai minkä tahansa päivän) vietolta. Olen nk. positiivisesti kade. :) Mielenkiintoista tietää, mikä kirja oli ajanhukkaa ja liirumia. Valitettavasti aika moni on...

  VastaaPoista
 4. Voi, älä kierrä veistä haavassa... Itse lopetin perjantaivapaat tuossa kesän kynnyksellä. Oli sellainen jäänne lapsen osittaisesta hoitovapaasta, jota sitten jatkoin vielä yli vuoden verran Oskarin 3-v synntärien jälkeen. Ne olivat ihania päiviä ne! Vaikkei muuta, niin tuli talo siistittyä ja mammalla vierailtua.

  Kaakaokuppisikin näyttää niin hyvältä :) Terkut muuten ukkosen keskeltä, täällä paukautti oikein mojovasti äsken. Ja töissä siis olen nytkin ;)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa perjantaita siis! Meillä nakutellaan listoja paikoilleen ja järjestellään kirjahyllyjä, ja tiedän tuon ihanan kirjadilemmasi. Minusta taas tuntuu, ettei just nyt ole mitään mitä lukea. Odotan syksyn uutuuksia kirjastosta ja niitä ei vain vielä kuulu.

  VastaaPoista
 9. Perjantai-arkipäivä on ihana,kun sen voi viettää noin;-)
  Aika suuri kirjapino sinulle;googletin tuon ensimmäisenä näkyvän "19the Wife" ja mielenkiintoiselta kuulosti.Minulle tuli eilen Kirjan Kansa-kirja Amazonin kautta (englanniksi)joten alan pian lukemaan sitä.
  Ihanaa perjantaita ja viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että saat viettää nyt lomaperjantaita ihan itseksesi, kiireettä, nautiskellen!

  Komea kirjapino sinullakin jo odottamassa:) Minä en ole uskaltanut edes nyt kirjastossa käydä, kun tuo luettavien pino on kohta kalteva kuin Pisan torni:)

  Oi, Leonard Cohen jos kuka, osaa tehdä tunnelmallista musiikkia!

  Tiedänkin tuon kirjan, johon viittasit, ja itse en siis aio edes kauniin kannen takia siihen kyllä hairahtua ;)

  VastaaPoista
 11. Ihanat kuvat! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Kauniita kuvia, ja aivan ihanan kuuloinen päivä!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Komea pino kirjoja, nautinnolista!
  Kauniit kuvat, syksyn värein ja tunnelmin.
  Kaakao maistuisi mullekin, nams, herkullista ja lempijuomaani, en tosin ole juonut aikoihin ♥
  Ihana syksy!! :D

  VastaaPoista
 14. Kivat syksyiset kirjat. Liirumlaarumiksi veikkaisin tuota Coelhoa. Mulla ainakin pari viimeistä lukukokemusta ollut herraa sitä...

  VastaaPoista
 15. Kirjadilemma on kyllä yksi niistä ihanimmista! Itse pidän sitä yllä jatkuvasti kasvavan, lukemista odottavan kirjapinon muodossa.
  Hyvää lukupäivän jatkoa!

  VastaaPoista
 16. Vapaapäivä arkena on kuin varastettu hetki ja miten erilainen se onkaan kuin viikonloppu. Ihanaa!
  Ja upeita syksyisiä kirjakuvia!

  VastaaPoista
 17. Vapaapäivä arkena on kuin varastettu hetki ja miten erilainen se onkaan kuin viikonloppu. Ihanaa!
  Ja upeita syksyisiä kirjakuvia!

  VastaaPoista
 18. Luen taas uusinta Kotivinkkiä:) mutta lisänä Viivin ja Wagnerin uusin sarjiskirja.."aivot "narikkaan perjantai-ilta siivous plus kauppakierroskeikan jälkeen..Ihanaa viikonloppua sinulle Lumiomena!

  VastaaPoista
 19. Palaan vielä asiaan, vaikka ehkä saan puolen maailman vihat niskaani, mutta minä en pysty lukemaan Paulo Coelhoa. En kestä sitä pseudosyvällisyyttä ja mukaviisautta.

  Hieman testaan sinua tässä...? ;)

  VastaaPoista
 20. Hienoa kun sinulla on aikaa lukea. Itse aina joskus sitä ihmettelen kuinka joku voi tuhlata aikaa lukemiseen. Niin ihmeelliseltä se tuntuu. Yrittäjänä oma aika menee työn tekoon ja muuhun pakolliseen hommaan 24H. Minäkin luin joskus 80 luvulla yökaudet dekkareita ym. sitten hulluparka aloin yrittäjäksi!! Mutta eiköhän se tästä yrittäjänkin elämä joskus helpotu.

  VastaaPoista
 21. Tekipä mieleni zoomata tuota kirjapinoasi;-) sanoisinpa että aika mukava urakka!

  Voi, itse olen nyt pari kuukautta paiskinut täyttä viikkoa ja hiukan jo kaipaan sitä aikaa kun sain tehdä lyhyttä työviikkoa..nyt sen arvon vasta tajuan. Eipä ihme että siitä "down-shiftauksesta" niin monessa paikassa puhutaan ja kirjoitetaan, ei tarvita kuin pieni "irtiotto "oravanpyörästä niin monet asiat näkyvät ihan uudessa valossa..

  Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi,kiitos kauniista viesteistäsi. Palaan myöhemmin, paremmalla ajalla, kuulemisiin!

  VastaaPoista
 22. Kiitos kaikille yhteisesti, ihanan paljon kommentteja vajaassa vuorokaudessa :) Ja nyt jokaiselle teille omansa:

  Teuvo: Oli mukavaa, että löysit blogini ja minä sitä kautta hienot kuvasi. Satakunta on minulle melko tuntematonta aluetta, mutta anoppini on sieltä kotoisin ja mieheni isovanhempien eläessä tuli vierailtua hieman Porista pohjoiseen.

  Allu: No nyt on vähän runsaudenpulaa kirjojen suhteen. Voi olla, etten koskaan lue näitä kaikkia, mutta on hyvä että lukemista on ainakin varastoon. Kiitos tuolikehuista, kyse on vanhasta tuolista, joka vuosi sitten sai uuden verhoilun. Mukavaa viikonloppua "mustassa metsässä"!

  Jenni: Positiivinen kateus voi olla ihan hyvä asia. Sen liirunlaarumin arvaaminen ei ole vaikeaa ks. Mari A:n ja Ilsen kommentit ;)

  Teija: Mullekin on käynyt muutaman kerran niin, että Blogger lisäilee saman kommentin monta kertaa. Se on rasittavaa, mutta vain Bloggerista johtuvaa. Minä nautin ihan täysin perjantailomista, aion pääosin viettää nämä vapaani lasten kanssa, vain tänään olin itsekäs ja otin päivän omaan käyttööni.

  Ilse: Teillä se nakuttelu kannatti, niin hienoa jälkeä saitte aikaan! Toivottavasti pääset pian uutuuksiin käsiksi :)

  Yaelian: Oi sinua onnellista, kun sait Kirjan kansan. Se on kiehtova kirja, sukellus kulttuurihistoriaan, jännitysromaani ja jotenkin tosi humaani ja kaunis koko ajan. Nuo 19th Wife kiinnostaa teemansa puolesta minuakin. Kun saan kirjan luettua, aion palata aiheeseen myös keittokirjan (!) osalta.

  Susa: Ystäväni, onpa sulla hieno uusi blogiprofiilikuva! Voin vain kuvitella sinun kirjapinosi ;) Leonard Cohenia rakastan, hän osaa taikoa tunnelmaa ollen samalla synkeän runollinen ja lempeä ♥

  Joana: Kiitos. Syksyssä on paljon kuvaamaan inspiroivia asioita. Mukavaa viikonloppua myös sinulle ja omillesi :)

  Johanna: Kiitos. Näihin lomiin voisi niin tottua! Toivottelen teille kaikille ihanaa viikonloppua. Syksy on kaunista aikaa.

  Seijastiina: Kiva, että sinäkin pidät kaakaosta. Minä juon kaakaota melkein joka ilta syksyisin ja talvisin. Sen pitää olla "oikeaa" tummaa kaakaota kiehuvaan maitoon keitettynä. Syksy on ihana :)

  Mari A.: Veikkasitpa ihan oikein. Meinasin jättää kirjan kesken, mutta muutamasta syystä luin loppuun. Hukkaan meni sekin aika, naistenlehdistäkin olisin saanut enemmän irti. Toisaalta on hyvä lukea jotain, jota ei voi sietää. Sitten muistaa taas arvostaa seuraavaa kirjaa :)

  Pirkko: Tosiaankin ihana arjen ongelma! Ja vaikkei kaikkia kirjapinin kirjoja saisikaan luettua, niin se ei haittaa - aina voi ostaa tai lainata uusia kirjoja.

  Kultsin kämppä: Sinä kiteytit arjen vapaapäivän hyvin. Minulla oli tänään peräti outo olo tyyliin "mitä ne naapuritkin ajattelevat, kun lenkkeilen keskellä päivää" :)

  Maria: Tiedätkö, etten minäkään lukenut tänään kirjaa kuin muutaman sivun. Samainen Kotivinkki, kaikenlainen puuhastelu sekä Beatrix Potterista kertova elokuva veivät voiton, mutta onneksi aloittamani kirja jaksaa odottaa. Ja nyt illalla on täälläkin solmittu suklaan ja punaviinin liitto ♥

  Ilse: Heippa taasen. Voi olla, että puoli maailmaa ei pitänyt kommentistasi, mutta minä en kuulu siihen puoleen. Kyse oli Coelhosta. Lukeminen oli yhtä tuskaa, kevytfilosofiaa, hölynpölyä, äh... Mutta palaan siihen kirjaan vielä. Tästä kirjailijasta tuli juttua muuallakin eilisen ja tämän päivän aikana. Nyt osaa taas arvostaa keskinkertaisiakin lukuromaaneja ;)

  Markun taideblogi: Mukavaa, että löysit tänne. Yrittäminen onkin varmasti niin kokonaisvaltaista, että se on sekä työ että elämäntapa. Minäkin kärsin lukuaikapulasta, mutta luen esimerkiksi työmatkallani bussissa. Toiseksi en juurikaan katso televisiota, joten iltaisin luen. Olen aina lukenut, joten kaipa se on jotain, jota ilman en osaisi olla :)

  VastaaPoista
 23. Aamunkukka: Oltiin samaan aikaan linjoilla :) Sinulla onkin kokemusta lyhyemmästä työviikosta. Minulla ei aikaisemmin, oli vain äitiysloma/hoitovapaa tai sitten täysi työviikko. Olen innoissani tästä uudesta järjestelystä. Tsemppiä sinulle arkeen. Ja palataan sekä siellä, täällä että toisaalla :)

  VastaaPoista
 24. Aivan mielettömän ihanaa, että sulla on perjantait vapaat! Siinä mun tulevaisuudenhaave. Vapaa-aika on niin tärkeää ja viikonloppuun lisäaika olisi niin tervetullutta. Mä aloitin juuri huonon kirjan, niin huonon etten jaksa lukea sitä ollenkaan.
  Leonard Cohen osaa tunnelmoida! :)
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 25. Tuure: Kiitos. Lomapäivänä oli aikaa ottaa kuvia :)

  Sari: Jos mahdollista, niin suosittelen tätä pidennettyä viikonloppua. Tekee kaikin tavoin hyvää :) Heti alkoi kiinnostaa, että mitä huonoa kirjaa luet. Ja kiitos samoin, oikein ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 26. Tuollaiset vapaapäivät saavat kyllä aikaan onnellisuuden ja ilon olotiloja!!! Kuvasi ovat mukavia; leppoisaa oloa ja syksyistä tunnelmaa niistä on aistittavissa :)

  Kaunista tulevaa sunnuntaita!!!

  VastaaPoista
 27. Arkivapaasi kuulostaa aika ihanalta :)
  Mukavaa syyssunnuntaita!

  VastaaPoista
 28. T: Älä muuta virka :) Minulla on nyt jokainen perjantai lomaa ja jo heti voin todeta "lyhennetyn työviikon" tekevän hyvää kaikin tavoin. Sinulle myös suloista sunnuntaita.

  Omenaminttu: Arkivapaa on ihanaa ja samalla jotenkin ainakin nyt uutuudessaan ihmeellistä. Tuli melkein luvaton olo, kun katsoin elokuvaa kahden maissa iltapäivällä :)

  VastaaPoista