keskiviikko 29. syyskuuta 2010

~Omena kovettaa vatsaa ja surullinen rakkausruno~


Googlen tarjoamat Blogger-tilastot villiinnyttivät minutkin, kiitos Ilsen ja Leenan Lumen esimerkkien. Halusin ehdottomasti saada tietooni, että etsitäänkö minunkin blogistani kirjoja, salarakkaita, syvällisiä lauseita, tätejä, yläastelaisena, kauneutta, savolaisuutta, Amsterdamia tai juustokakkuja.

Kukapa ei haluaisi saada selville nippelitietoa omaan blogiinsa liittyvistä hakusanoista, liikenteen läheistä tai luetuimmista teksteistä. Yllättäen luetuin kirja-arvosteluni on ollut Andrew Nicollin Rouva Agathen rakkaus. Se taas ei ole yllättävää, että kaikkien aikojen luetuimmat päivitykseni liittyvä arvontaan.

Ensin Blogger tarjosi tilastojen oletuksena viikkonäkymää ja hieman säikähdin sitä Coelhon määrää, joka tilastotuutista tunki. Coelho? Kirjailija, jonka teoksia en voi sanoa rakastavani. Sinänsä se, että kirjojen käyttäminen hakusanoina johtaa tänne on otettava hyvänä asiana. Sitten aloin tutkia Tilastot-sivuja hieman tarkemmin huomioiden nyt-, päivä-, viikko-, kuukausi-, vuosi- ja koko ajan näkymät. Mielenkiintoista! Ainakin minulle.

Kautta aikain tänne suuntautuvan liikenteen lähteen avainhakusanoja ovat olleet Tommi (ei siis Tommy) Tabermann, juustokakut sekä surullinen rakkausruno. Viimeisen kuukauden aikana on haluttu tietoa hakulausekkeella "omena kovettaa vatsaa" sekä magnoliapuu. Magnoliapuu löytyy ihanasta Bolognasta, mutta vatsan toiminnasta en ole tainnut kirjoittaa. Voin kyllä hyvin allekirjoittaa omenan vaikutukset vatsan toimintaan, ei siinä mitään. John Irving on ilokseni mukana päivänpolttavana aiheena: Viimeisen vuorokauden aikana blogiani on eniten lähestytty hakusanalla Twisted River.

Kirja- ja haaveblogisti kiittää ja pokkaa.

Irvingin innoittamana palaan huomenna blogiruotuun ulkomaisen kaunokirjallisuuden merkeissä.

16 kommenttia:

 1. Heh, luulin otsikosta, että olet alkanut antamaan lääketieteellisiä neuvoja.

  VastaaPoista
 2. Allu: Hih, en sentään, vaikka allekirjoitan kyllä tuon neuvon.

  VastaaPoista
 3. Lumiomena, sulla oli sentään Irving! Coelhosta en olisi minäkään huolinut. Todella pahaa sulla ei ollut yhtään. Katsoppa mun kommneteista, mitä oli löytänyt Susa P.! Liityin heti lukijaksi;-)

  VastaaPoista
 4. Siis kaikilla muilla on jotain hauskaa, minulla vain ihan tylsiä tavallaisia juttuja:)

  Tuo Leenan mainitsema SusaP:n yksi tilastotieto kyllä nauratti minuakin:)

  VastaaPoista
 5. Pitäisiköhän minunkin mennä tutkimaan noita tilastoja;D

  VastaaPoista
 6. Että Tommi Tabermann, joo. Mulla oli parveke jumalat ja muuta. Oikeinkirjoitus kunniaan, vaikka itse aina kiireessä teenkin virheitä.

  Coelho on kyllä kaiken huippu sinun blogisi yhteydessä, mutta onneksi sait muutakin kuin hänet. :)

  Kivoja nämä.

  PS. Huomenna minulla taas ihana kirja! Mikähän sinulla? :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä! En ollu tajunnutkaan tuollaista tilastoa. Kävin kurkkimassa omaani ja minulla ovat lukijat tutkineet innokkaasti kahvipussikassipostausta. Kahvipussikassi siis kiinnostaa! Kaikkea sitä...

  Eiks omenat paremminkin löysytä vatsaa tai ainakin saa vatsan sekaisin, jos syö liikaa :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin ihmettelen, jotta kovettaako omenat muka vatsaa?

  Juu, minun suru(ilo)blogini löytyy näköjään tsekkaamalla "inkivääriä nivelille". Bursiittini tms. lonkkavaiva alkaa kohta olla kuuluisa!

  VastaaPoista
 9. mistä te etsitte..minne laitatte sanoja???
  Olenko ihan hukassa..
  Pitäskö mun hakea mun blogini avainsanoja jostain?

  Kertokaa se minulle..=)

  VastaaPoista
 10. Vinttikamariin oli päädytty suurimmaksi osaksi Gabaldonin romaaneihin liittyvillä hakusanoilla, sekä jostain syystä Pat Conroylla, vaikka olen lukenut häneltä vain yhden kirjan. Joku oli myös keksinyt hakea nimimerkilläni. Outoa.

  VastaaPoista
 11. Mun vetonaulani näyttää olevan murrerunoilija Arto Juurakko. Mitään erityisen hauskaa ei listalta löydy, höh. :D Ainut epäkirjallinen haku on säätiedotus, joka johtuu Sari Vuoriston kirjasta Säätiedotus merenkulkijoille.

  VastaaPoista
 12. Leena: Joo, onneksi juuri ♥Irving♥. Kävin Susa P:n blogissa ja olen sitä jonkin aikaa lukenut :)

  Susa: Todellakin se nauratti! Kerro ihmeessä sinun blogisi tilastoista - vaikka hieman myöhemminkin.

  Yaelian: No pitäis ;)

  Ilse: Leinon "Suomen kielioppi" kouraan, jos aikoo tehdä nettihakuja ;-) Kyllä niitä kirjoitusvirheitä tulee kiireessä ja muutenkin, keljua. Sinulla oli tänään todella ihanan oloinen kirja!

  Trina: Kahvipussikassi sai hymyilemään, metkaa. Ehkä omena löysyttää vatsaa, mutta minulla on aina kova vatsa ja siksi tuo tieto meni minuun ihan tuosta vaan. Kiva muuten kertoa näitä asioita blogikommenteissa ;-)

  Pilviharso: Juuri tuossa Trinalle omena-asiaa päivittelinkin. On aika yllättävää, millaisia reittejä lukijat blogeihin päätyvät. Elämän kirjoa kaikki, isot ja pienet asiat.

  Hanne: Mene blogisi hallintapaneeliin ja sieltä kohtaan Tilastot. Löydät sieltä kaikenlaista, hakutermit ovat kohdassa Liikenteen lähteet. Hauskaa tutkimusretkeä!

  Ahmu: Olisiko sinun nimimerkkisi voinut jäädä jonkun mieleen? Ja sitten olisi tehty haku ja päädytty onnekkaasti blogiisi?

  Satu: Murrerunoilijoiden lukijakunta on yllättävän laaja. Minä en muista tuota Juurakka-postaustasi, mutta toisaalta en lue murrerunoja (on mulla Aku Ankka-kirjoja savoksi ja eteläpohjalaisittain puhuttuna). Kiinnostavaa kaikki tyynni :)

  VastaaPoista
 13. Hei Lumiomena jänniä tuloksia sinulla! Minun blogipohjassani ei ole tuollaista tilasto-ominaisuutta kuin bloggerilla. Viime viikolla sain vihdoinkin aikaiseksi käyttää google analyticsia, jolla pystyn seuraamaan sivujeni käyntimääriä ja eniten seurattuja juttuja. Olisi pitänyt jo ajat sitten viedä blogini analyticsiin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Opettelen nyt vielä sen käyttöä...

  VastaaPoista
 14. Sara: Hih, tämä oli aika hauskaa. Olisi kiinnostava kuulla joskus, jos ehdit tai haluat blogiisi kirjoittaa, sinun tilastotuloksiasi Google Analyticsista. Aion muuten viimeistään ensi viikolla tuoda esille vähän tyttökirjoja ;)

  VastaaPoista
 15. UPEA valokuva! minulle löydetään sanoilla 'sanonnat latina' ja 'tuurenrunot' :D

  VastaaPoista
 16. Tuure: Kiitos :) Se, että sinut löydetään tuurenrunoilla kertoo ehkä siitä, että blogisi on nimekäs :)

  VastaaPoista