sunnuntai 22. joulukuuta 2019

JoulutoivotusSyksy meni sellaisessa vilauksessa, että kaltaiseni joulufiilistelijän oli melkeinpä vaikea saavuttaa oikeanlaista tunnelmaa. Minullehan joulu normaalisti tarkoittaa pitkää ajanjaksoa jostain marraskuun loppupuolelta loppiaiseen tai vielä mieluummin nuutinpäivään saakka. En edes osaisi sanoa, rakastanko enemmän joulua vai sitä edeltävää aikaa. Eniten rakastan kaikkea tähän vuodenaikaan liittyvää tunnelmointia.

Joulukuuhun onkin kiireiden lisäksi mahtunut paljon kaikkea sellaista ihanaa, mikä on auttanut pääsemään oikealle taajuudelle: piparkakkutalon kokoamista, päiväretki Tallinnan joulutunnelmaan, Netflixin huonoudessaan ihania jouluelokuvia, haaveita lumesta, kuusenkoristelua, joulukorttien lähettelyä, sunnuntailenkkejä ja niin edelleen.
Pieni stressi oli tulossa joulun ajan lukemisista, kun tuntui että hyllyt ovat täynnä kirjoja, muttei mitään mitään luettavaa. Tunne on varmasti tuttu jokaiselle jossain lukijuuden vaiheessa. No, sitten eilen hain postista paketin, jossa oli Risto Pakarisen Jonain päivänä Jennifer ja kauppareissulla ostin Ali Smithin Winterin. Toivon viihtyväni kummankin parissa. Lisäksi uumoilen, että jotain kirjallisuutta löytyy lahjapaketeistakin ja kaiken kukkuraksi aamun Hesari muistutti George Eliotin Daniel Derondasta, jonka Alice Martin on ilmeisen oivallisesti suomentanut (ja mikä suurtyö se onkaan ollut!). Eliotin romaani onkin ostoslistallani.
Mutta nyt tärkein:
Hyvää joulua jokaiselle Lumiomenan lukijalle! ♥

22 kommenttia:

 1. Rattoisia ja tunnelmallisia joulupäiviä, joita läheisyys lämmittäköön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkutukka, tuollaiset päivät kuulostavat parhailta. Kiitos!

   Poista
 2. Tunnelmointi onkin joulun ajassa parasta. Itse olen kyllä ehtinyt tunnelmoida ja siitä olen nauttinut, vaikka muuten olenkin potenut kauheaa joulustressiä tavalliseen tapaan. Mutta nyt minulla alkaa olla melkein kaikki tehtynä, joten voin laskeutua lepoon ja alkaa nautiskella! Kiva kun löysit myös hyvää joululukemista. Ihanaa ja tunnelmallista joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, tunnelmointi on niin parhautta. Ihana kuulla, että joulustressi siellä alkaa helpottaa: hyvää, valoisaa joulun aikaa! ♥

   Poista
 3. Kävin googlailemassa, miten Ali Smithin Winteriä on arvioitu. Alkoi kiinnostaa, pistän muistiin.
  Hyvää joulua ja rentouttavia vapaapäiviä Katja & perhe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, arvostelujen perusteella minäkin kirjan ostin. Kaipasin jotain vuodenaikaluettavaa ja uskon, että Smithin romaani on juuri oikeanlainen. Kiitos samoin!

   Poista
 4. Katja, meillä nuutinpäivään!

  Kiitos The Crownin vinkistä eli toistaiseksi Netflixissä♥ Kohta alakertaan kulkee tästä ohitseni omenapiirakkaa ja teetä eli osa Crownia ansaittu: Tehtiin pitkä lenkki.

  Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2020 sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, nuutinpäivään onkin hyvä! Joskus joudutaan laittamaan kuusi pois jo loppiaisena, jos puu karisee, se aina surettaa hieman.

   The Crown on kyllä niin hyvä! ♥♥♥

   Kiitos samoin sinulle! ♥

   Poista
 5. Oikein hyvää joulun aikaa Katja:)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa jouluaikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 7. Tuttu tunne tuo, että hylly pursuilee mutta ei sitten kuitenkaan mukamas ole mitään luettavaa :) Kävin juuri kirjastossa varmistelemassa, ettei joulunpyhinä iske kirjapaniikki!

  Rauhaisaa joulunaikaa, Katja! /Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, arvasin etten ole ainoa, jolla ei ole olevinaan mitään luettavaa. :D

   Hyvää joulua!

   Poista
 8. Ihanat kuvat, kuten sulla aina on. <3 Kivaa, että kirja tuli perille ja toivottavasti tykkäät.

  Sydämellistä uutta vuotta 2020 Katja. <3

  VastaaPoista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista