torstai 11. heinäkuuta 2019

Italia 2: Bologna

Jos italialaisilla kysytään, on oma kotiseutu aina erinomaisin, omalaatuisin, ihmeellisin. Niin toki olla pitääkin. Jos keneltä vain kysytään, niin tämä monella tapaa punainen Bologna on kyllä erinomainen, omalaatuinen ja ihmeellinen. Bolognan kaupungin porticoissa voi vaellella noin 40 km verran ilman että sateella kastuu tai kesällä polttaa ihonsa (voi kulkea esim. 666 holviportin läpi San Lucan kukkulalle, mitä ei nyt tehty, mutta aiemmin kyllä). Näissä holvikäytävissä kaikuu, hiljaisesti. Kaupungin alla virtaa salainen joki, joka on nähtävissä vain muutamassa paikassa. Bolognan kesät ovat kuumia, paikallinen ruoka on hyvää. Ja on Emiglia-Romagnan pääkaupungissa ”yönaisiakin” (Lavinia Fontana oli bolognalainen), kaupungissa on myös vastustettu paavin valtaa. 
Lavinia Fontana: La famiglia Gozzadini, 1584. Pinacoteca Nazionale di Bologna

Meille käynti Bolognassa oli hetkellinen paluu, sillä mieheni työskenteli Bolognan yliopistossa vuosien 2003—2005 aikana. Minäkin vierailin silloin kaupungissa monta kertaa. Asuntomme oli metkasti nimetyllä Via Paradisolla.

Oli ihanaa palata, joskus täytyy vierailla kaupungissa pitempikin aika. Ainakin nyt Finnair lentää Bolognaan suoria lentoja, toivottavasti tulevinakin vuosina.

11 kommenttia:

 1. Upeat kuvat ja vallan ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Bolognan holvikäytävät tuntuvat hehkuvan värejään.

   Poista
 2. Upea Bologna kauniine holvikäytävineen ja rakennuksineen. Toivottavasti seuraavalla kerralla teillä on enemmän aikaa viihtyä teille niin tutussa kaupungissa.

  Tosi hienot kuvat♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, Bologna on niin ainutlaatuinen kaupunki! Tai toki jokainen paikkakunta on ainoa laatuaan, mutta Bolognassa tietty omaleimaisuus tuntuu heti kun asemalta ulos astuu. Joskus syys- tai kevätaikaan tuonne olisi ihana päästä taas.

   Kiitos! ♥

   Poista
 3. Upeita kuvia:) Veljeni on käynyt niin monta kertaa Italiassa koska tuo sieltä elintarvikkeita Suomeen, ja kahunut paljon, mutta itse en ole kuin kerran nuorana, lyhyesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos! Luulen, että olen joskus kirjamessujen yhteydessä ruokamessuilla nähnyt veljesi. :) Italiassa on kyllä ihanaa ruokaa ja Bolognaa pidetään maan ruokapääkaupunkina.

   Poista
 4. Kiitos kuvien jakamisesta. Ihania kuvia. Teillä on ollut hyvä matka. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos! Oli tosi mukavaa käydä Italiassa niin monen vuoden jälkeen. Samoin, hyvää viikomloppua!

   Poista
 5. Kiehtova setti; noissa vanhoissa rakennuksissa on jotain hyvin puhuttelevaa!
  Oli mukavaa kuviesi myötä saada nauttia kauneudesta, kiitos Katja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkutukka, kiitos! Bolognalla on vaikka mitä tarinoita, jos seinät vaan osaisivat puhua! Tosin kirjoitettuakin historiaa on paljon. :)

   Poista
 6. Voi, miten ihailinkaan näitä kuviasi ig:n kautta jo reissusi aikana. Sait aikaan matkakuumeen, ja toivon, että pääsen vielä joskus tutustumaan kuvaamiisi paikkoihin livenä!

  VastaaPoista