tiistai 3. syyskuuta 2013

Osta kirja!


Tänään ympäri kirjablogistaniaa ilmestyy toivottavasti kaupallisia postauksia. On aika ostaa (normaalihintainen) kirja!

Millainen kirja?
Sellainen, josta itse pitää. Jonka ostamisesta on haaveillut, jonka haluaa lukea, jonka tahtoo antaa lahjaksi tai joka näyttää hyvältä vaikka sohvapöydältä. Itse ostin kirjan, jonka tiesin haluavani sekä lukea että omistaa siitä saakka, kun huomasin kirjan kustantajan kuvastosta. Kyse on tietenkin yhden suosikkikirjailijani uutuudesta.

Mistä? 
Kirjakaupasta, nettikaupasta, tavaratalosta, kustantajalta, kirjailijalta. Mistä vain, missä kirjoja myydään. Itse kävin Akateemisessa lauantaina. Rakastan kirjakauppojen tunnelmaa ja monet pienet ovat ihania, mutta Helsingin keskustan Akateemisessa on aina ollut sitä jotain. Kun saavuin elämäni ensimmäisen kerran turistina Helsinkiin kesällä 1996 - naurakaa vain, mutta olen käynyt naapurimaidemme suurkaupungeissa ennen kuin ehdin Helsinkiin - oli minun päästävä ensin Akateemiseen, sitten Ateneumiin ja kolmanneksi Linnanmäelle. Asiat tärkeysjärjestykseen jne.

Miksi?
Kirjan ostaminen on viesti kirjailijalle, että ostaja ja lukija (!) arvostaa juuri hänen tuotantoaan. Se on myös viesti kustantamoon, että tällaisia kirjoja halutaan lukea. Jokainen, pienikin, kirjaostos tuo leipää kirjailijan ja kustantajan pöytään. Moni ostaa ehkä kirjan joululahjaksi, toisen äitien- ja kolmannen isänpäiväksi. Ihan tavallisena syyspäivänäkin on syytä poiketa kirjakauppaan. Kirjan ostaminen on hyvä teko, hyvä tarina kantaa lukuhetkeään kauemmin.

Mikä kirjan minä ostin? Blogiani seuraavien ei ole vaikea arvata, että se on tämä:

Minkä kirjan sinä aiot ostaa? Osta se vaikka jo tänään.P.S. Tempauksesta enemmän Marissan blogissa.

19 kommenttia:

 1. Hyvä Katja, todella hyvä kirjoitus. Nyt kaikki ostamaan kirjoja! ♥

  Mä en ole lukenut Haahtelaa ollenkaan (apua, tunnustus, sivistysaukko! :D) mutta kun sitä niin hehkutetaan niin kyllä pitäisi. Ja onhan Haahtela tulossa Joensuun kirjallisuustapahtumaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krista, kiitos. Nyt on hyvä aikaa ostaa kirjoja, kuten toki muulloinkin. :)

   Ja sinun pitää kyllä kokeilla Haahtelaa, sitten tiedät, onko sinun kirjailijasi vaiko ei. Ja oi Joensuun kirjallisuustapahtumaa. Asuin Joensuussa vuoteen 2005 saakka ja kävin kaikissa 2000-luvun tapahtumissa. Monia hyviä muistoja ja hauskoja kirjallisia keskusteluja.

   Poista
 2. Onko siis moni blogisti ostamassa kirjan tänään?

  -Mirva-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirva, tänään kirjablogeissa on Osta (normaalihintainen) kirja -tempaus. Monessa blogissa on varmasti tällaisia samantyylisiä juttuja. :)

   Poista
 3. Minä olen niitä, jotka ostavat jatkuvasti normaalihintaisia kirjoja. Pelkästään elokuussa 4 normaalihintaista e-kirjaa, Suomen-lomilla kuluu satoja euroja vain kirjoihin. Olen tehnyt valinnan kirjojen ja kenkien välillä, ja kirjat ovat voittaneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin ostin äitini avulla myös ison liudan pokkareita, eli kyllä niitä ei nornaali-hintaisia tulee ostettua vielä enemmän. Mutta lukijan lisäksi kirjailija sisälläni kiittää tempauksesta <3

   Poista
  2. Ja minunkin Haahtela-neitsyyteni meni katoamispisteen avulla vasta viime viikolla, ja pidin kielestä niin, että aion varmasti lukea myös enemmän.

   Poista
  3. Vera, niin minäkin. :) Ostan muutaman normaalihintaisen kirjan kuukaudessa, sitten tietenkin kirjoja antikvariaateista. Sinä valitset kirjojen ja kenkien, minä kirjojen ja villatakkien välillä. <3

   Ihana kuulla, että pidit Katoamispisteestä. Se on hieno romaani.

   Poista
 4. Akateeminen on myös minun lempparini ja nyt vähän pelkään mitä sille remontin myötä tapahtuu. Toivottavasti pelkoni on turha ja saadaan nauttia entistä ehommasta kirjakaupasta.

  Tosiaan sinun näköinen valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, saa tosiaan nähdä! Lastenosasto on siirtynyt ylös, se on nyt kivan valoisa ja ainakin siinä mielessä lupailee entistä houkuttelevampaa kirjakauppaa. :)

   Mietin Haahtelan ja Knasun välillä. Nyt kotimainen voitti, mutta seuraavaksi ostan Knasun.

   Poista
 5. Hyvä postaus! Liian usein unohdetaan, että se raha vasta tuo leivän kirjailijan pöytään. Apurahasysteemi on toki olemassa, mutta ei kata kaikkia. Jokainen ansaitsee palkan tekemästään työstä, myös kirjailija!

  t. KaisaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KaisaK, kiitos. Niinpä. Kirjoittajien saamat ennakot tai kertakorvaukset ovat pieniä, apurahat epävarmaa tuloa.

   Poista
 6. Mä olen Helsingissä käynyt oikeastaan vasta yhden kerran. Se olikin ihana reissu - kirjakauppaketjun kirjaostopäivät muutama vuosi sitten. Akaateeminen kirjakauppa olisi kyllä minunkin ykköstutustumispaikka kun seuraavan kerran pääsen pääkaupunkiin ja moni pienempikin erikoiskirjakauppa ja antikvariaatti. Eiks joku voisi järjestää Kirjakauppaostomatkaa Helsiinkiin kun on kerran Tuurin ostomatkoja ja Ikean ostomatkoja jne. :)

  VastaaPoista
 7. Samikset kirjan suhteen ja stadissa käymisen kanssa =)

  VastaaPoista
 8. Minä tunnun elävän omassa blogiavaruudessani, koska tämäkin tempaus meni melkein ohi silmieni, mutta ihan vahingossa ostin kyllä tänään normihintaisen kirjan ja vielä kotimaisen. Kerrankin olen ajassa kiinni! : ) Niin ja se kirja oli Pelon Jokapäiväinen elämämme. Maltan tuskin odottaa!

  Aika usein aloitan viikonlopun ostamalla lapsille karkkia ja itselleni kirjan, mutta käy tällainen tiistaipäiväkin kirjaostosten tekemiseen vallan mainiosti.

  VastaaPoista
 9. Katja, minä olen lähtenyt jo aamuvarhain kaupunkiin, enkä ole kuullut tästä haasteesta mitään. Tosin oli aikomus ostaa ystävälleni Pelon Jokapäiväinen elämämme, mutta laattaliikkeessä meni liian kauan aikaa (niitä sauman värejä etc.etc.), joten ostan kirjan sitten vaikka pe. Koiruudet, pienikin pärjäävät täällä muutaman tunnin kahdestaan.

  Tuo Haahtelan kirkan nimi on mahtava!

  VastaaPoista
 10. Ihana hankinta Katja! <3 Odotan kiinnostuksella millainen uusi Haahtela on. Ja mainio tekstikin vielä, kirjoitat viisaasti ja kauniisti.

  VastaaPoista
 11. Minä ostin tasan viikko sitten Pauliina Haasjoen uusimman runoteoksen Hiukset. Kuuluu kirjoihin, jotka haluan ehdottomasti omistaa. Sinun ostamasi kirjan taas hain tänään kirjastosta, joten sekin odottaa yöpöydällä. Haasjokea ennen ostin Knausgårdin Taisteluni kolmannen osan. Siinä kaksi viimeisintä. Seuraavaksi ostan varmaankin Westön. Ja kyllä, pyrin ostamaan ne kirjat, joita haluan lukea uudelleen ja uudelleen. Lainaan myös paljon kirjastosta, koska kirjahyllyt ovat niin täynnä.

  VastaaPoista
 12. Ostin eilen 3 kirjaa, yksi niistä oli Westön uusin. Enpäs ymmärtänyt blogata aiheesta...

  VastaaPoista