torstai 5. syyskuuta 2013

Lukutaitokampanja: lue ja lahjoita lukutaitoa!


Tokaluokkalaisen ja eskarilaisen äitinä koulu ja oppiminen ovat isoja asioita arjessamme. Pikkumetsän lukukirja avautuu meillä harva se päivä ja muistan itse vieläkin oman A ja O Aapiseni 1980-luvun alusta. Äidinkieli on mielestäni se kaikkein tärkein oppiaine, sillä vain lukemalla voi oppia ymmärtämään muita aineita - ja maailmaa. Lukeminen tuo hyvinvointia tai antaa ainakin valmiudet parempaan tulevaisuuteen. Suomessa lukutaito otetaan usein itsestäänselvyytenä, mutta maailman väestössä on kaikkiaan liki 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja lapsista vain kolmannes saa mahdollisuuden päästä kouluun.

Kirjabloggaajat ovat ahkeria lukijoita ja tempaisevat nyt tulevan viikon aikana lukutaidon hyväksi. Hannan blogista ja Suomen pakolaisavun sivulta voitte lukea tempauksesta lisää.


Aion itse yhdistää auttamisen ja blogini novelliaiheisen teemaviikon. Lahjoitan 5 euroa jokaisesta ensi viikon aikana lukemastani novellikokoelmasta. Samalla haastan teidät blogini lukijat lahjoittamaan haluamanne summan rahaa Suomen pakolaisavun lukutaitotyöhön (https://jelpi.fi/kerayssivut/kirjabloggaajat-lukevat-lukutaitoa).

Aloitan haasteen nyt tulevan viikonlopun aikana. Ennen novelleja yksi romaani, sitten novelleja lukutaidon hyväksi.

Luetaan hyvää!
Tiedot ja kuva: Suomen pakolaisapu

10 kommenttia:

 1. Niina / Myllylahti5. syyskuuta 2013 klo 20.38

  Me myllylahtelaiset lupaudumme maksamaan 5€ jokaisesta viikon aikana lukemastani käsikirjoituksesta - kiinnostavia on taas kilahtanut sähköpostiin tosi monta :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin yhdistät tämän tempauksen omaan novelliaiheiseen teemaviikkosi! Hyvää novelli- ja lukutaitoviikkoa ystäväin! <3

  PS. Käyn ensi viikolla lyhyellä työmatkalla Helsingissä, mutta aikataulu on niin kiireinen, etten ehdi muuta kuin matkustaa sinne, yöpyä, istua seminaarissa ja lähteä paluumatkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, ajattelin, että haastan samalla itseni. Aloittelen Ishigurolla, joka jäi joskus kesällä kesken.

   Ja sellaisia ne työmatkat ovat. Jos tuntuu, että sinulle jää vaikka tuntikin luppoaikaa, niin viestittele. <3

   Poista