sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kirjamarkkinoilta pimeiden kirjojen viikkoon


Takana on ihana viikonloppu, joka sisälti aurinkoa, pakkasta ja töitä Kulttuuritehdas Korjaamossa järjestetyillä kirjamarkkinoilla. Olin siellä lauantaina ja sunnuntaina myymässä kirjoja työnantajani osastolla ja tänään sunnuntaina haastattelin vielä painotuoreen Waltari ja sukupuolten maailmat -kirjan kirjoittanutta Juha Järvelää. Haastatteleminen jännitti minua aika lailla, mutta saimme aikaan mukavan keskustelutuokion.

Kirjamarkkinoilla oli kaiken kaikkiaan mukava tunnelma. Kuten blogikollegani Mika kirjoittaa, tunnelma oli suorastaan hipsterimäinen, hyvä niin. Koska olin myymässä kirjoja, en ehtinyt kuunnella kovinkaan monia kirjailijoita, mutta ilokseni bongasin muun muassa lauantaina Katja Kallion ja tänään sunnuntaina Joel Haahtelan, joidenkin kummankin kirjoista olen yleensä ilahtunut. Vaunusalissa, jossa kirjamyynti otti paikkansa, pääsin kuulemaan myös Osuuskunta Poesian runoutta sekä yleisöä riemastuttaneen Kari Peitsamon laulua. Silloin, kun salissa ei kuulunut runoutta tai livemusiikkia, soi siellä jatsahtava musiikki, josta pidin kovasti. Myös muutaman kirjablogiystävän tapaaminen ilahdutti kirjamyyjänoviisin päiviä.


En ollut aiemmin käynyt Korjaamolla ja nyt ihastuin paikkaan niin, että suunnittelen pientä visiittiä sinne perheeni kanssa. Ratikkamuseo kiinnostanee viisivuotiasta poikaani ja itse haluan tehdä ostoksia Pop up -kaupassa sekä kenties lounastaa Korjaamon kahvilassa, jossa nautinkin tänään brunssia. Kirjamarkkinoille toivon myös jatkoa, tapahtuma oli Kirjamessuihin verrattuna pienimuotoinen, mutta lämmin ja rento.


Korjaamolla ottamieni varsin valoisien kuvien myötä saattelen teitä myös blogini tämän vuoden ensimmäiselle teemaviikolle. Viime vuonnahan pidin muutaman teemaviikon: heinäkuussa vietin dekkaripuolikuuta, syyskuussa luin Keltaisen kirjaston kirjoja ja loka-marraskuun taitteessa keskityin huonoihin kirjoihin. Maaliskuun 20. on kevätpäiväntasaus, joten vielä hetken pimeää aikaa on enemmän kuin valoisaa ja ehdin viettää pimeiden kirjojen viikkoa. Tässä on huomautettava kahdesta asiasta: ensiksikin odotan jo kevättä ja lisääntyvä valo virkistää. En siis kaipaa pimeää aikaa, mutta sattuman (ja osin kirjastosta saapuneiden varausten) oikusta luen tulevalla viikolla kirjoja, joiden nimissä vilahtelee jotain tummaa, pimeää tai mustaa. Toiseksi huomautan siitä, että odotan jännityksellä sitä, miten pimeitä ne pimeät kirjat mahtavat olla. Toivottavasti juuri sopivasti!


Ja koska pimeästä on katse valoa kohti, toivotan maalisaurinkoista, valoisaa viikkoa!

18 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa....

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, Kirjamarkkinat vai pimeän kirjan viikko? Toivottavasti molemmat. Eka kirja, jota olen jo aloitellut, on melko lailla tumma.

   Poista
 2. Olet sie eri epeli näiden teemojen kans!! Mul on ollut se "punainen" viikko ja kaipaan itsekin teemalukemista. Pitäisi sulta kysyä hyviä ideoita. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, sinun punainen viikkosi oli ihana. Teemalukeminen on hauskaa. Mietin, että näitä viikkoja voisi koettaa harrastaa vaikka joka toinen kuukausi. :)

   Poista
 3. Onpas jänskä teemaviikko! Minä voisin viettää keltaisen tai vihreän viikon... pistetäänpä mietintämyssyyn.

  VastaaPoista
 4. Harmi, että pääsi unohtumaan nämä pippalot. No, ensi vuonna ehkä =) Me ollaan käyty juurikin siellä ratikkamuseossa....

  Kiva teemat, mä ajattelin naisten jälkeen siirtyä jo kevääseen, vaikka tuo lumi odottaa ilmeisesti sitä, että saisin mun lumi-haasteen luettua ensin loppuun, ennen kuin alkaa kadota pihalta =) (Tunnen olevani vastuussa luonnonilmiöistä, kun en saa haasteitani loppuun luettua =)

  VastaaPoista
 5. Mukavaa kuulla viikonlopustasi! Korjaamo on ihana paikka ja sinne kannattaa ehdottomasti hankkia ilmainen Korjaamolais-kortti jolla saa erilaisia alennuksia. :)

  Sopivan tummaa teemaviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen kirjateema jälleen kerran. Ja kuvissa on niin kaunista auringonvaloa että on vaikea uskoa että vielä hetki on pimeää aikaa jäljellä. On se vain ihanaa kuinka aurinko antaa energiaa ja hyvää mieltä!
  Viimeisen kuvan valaisinparit näyttävät kivoilta.

  Aurinkoista viikon alkua!

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo teemaviikko.
  Niin, ja harmittaa, kun en päässyt tuonne Korjaamolle...

  VastaaPoista
 8. Korjaamo on todella mielenkiintoinen rakennus :)

  Ja samalta kuulostaa pimeän kirjojen viikko!

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti Kirjamarkkinat tosiaan saavat jatkoa – tykkäsin tunnelmasta todella paljon. Ohjelmistossakin oli kaikkea kiinnostavaa enemmän kuin ehdin käydä seuraamassa, mutta ne missä kävin, olivatkin sitten todella antoisia.

  Tämäkin teemaviikkosi kuulostaa kutkuttavalta! Jään mielenkiinnolla odottamaan. :)

  VastaaPoista
 10. Oi miten kiinnostavan näköinen paikka! Sulla on ollut hieno viikonloppu! Pimeää viikon jatkoa (ja aurinkoakin, aina lukemisen väleissä)!

  VastaaPoista
 11. Mainio teemaviikko! Jään mielenkiinnolla seurailemaan, miten pimeää luettavaa oikein olet löytänyt. :)

  VastaaPoista
 12. Korjaamolla on paljon kiinnostavia tapahtumia, ja eräs muusikkoystäväni kehui myös akustisesti Vinttiä. Ihana paikka, ystävällinen tunnelma eikä liikaa tungosta. :)

  VastaaPoista
 13. Minä kuulin noista kirjamarkkinoista ihan liian myöhään, vasta sunnuntaina puolilta päivin. Olisi pitänyt lintsata muista menoista, että olisin päässyt paikalle. Mutta harmittaa, siellä oli tosi mielenkiintoisia haastatteluja yms.

  VastaaPoista
 14. Hei,

  olisin lähettänyt meiliä sinulle molleista...kone käskee vain tarkistaa osoitteen koko ajan...
  pitääkö tuo osata muuttaa jotenkin toisenlaiseksi ? :/
  Ei osaa...

  VastaaPoista
 15. Nuo Korjaamon kirjamessut kuulostavat tosiaankin mielenkiintoisilta, ja pienuudessaan lämminhenkisiltä. Pääsin ilokseni eilen osallistumaan Tampereen Vihtorin kirjamessuille, joilla on juuri sellainen lämmin, intiimi tunnelma. Viihdyin todella hyvin, vaikka rakastin toki viime syksynä Helsingin suuria kirjamessujakin. Vihtorilla pääpaino on kirjamyynnin sijaan esiintyjissä, eilenkin muun muassa Jörn Donneria, Juha Itkosta, Karo Hämäläistä ja Sofi Oksasta, sekä illemmalla kuudesta Tulenkantaja-finalistista viisi. Voi että, tykkäsin, ja tykkäisin varmasti Korjaamon messuistakin, joten toivottavasti pääsisin ensi vuonna käymään, jos messut taas järjestetään! :)

  VastaaPoista
 16. Hei kaikki! Huomasin, etten ole ehtinyt vastata kommentteihinne kunnolla. Siksi vastaan nyt yhteisesti. Kiitos! Kirjamarkkinoilla oli mukava, leppoisa tunnelma. Korjaamo on mukava paikka.

  VastaaPoista