keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Onnenpäiviä ja -tuokiota

Nyt on mulla onnenpäivä, sanoo kolmevuotiaani silloin kun näkee junia, rekkoja, betonityökoneita, nostureita tai hälytysajoneuvoja. Onnenpäivät ovat niin erilaisia äidillä ja pojalla. En voi sanoa, että minulla on tällä viikolla mitenkään erityistä yksittäistä onnenpäivää, mutta on ollut monia pikkuseikkoja, jotka ovat tehneet minut onnelliseksi:

- Kesällä 2009 istuttamassamme kaneliomenassa on ensimmäiset nuppunsa koskaan.
- Ihana blogiystävä muisti minua kirjapaketilla. Kiitos! Nyt Juha-kokoelmani on täydellinen.
- Olen aloitellut kadoksissa ollutta juoksuharrastusta uudelleen ja jaksan juosta jo melkein viisi kilometriä yhteen menoon. Juoksu on ehkä oikeammin hölkkää ja sujuu puuskuttaen, mutta sujuu kuitenkin.
- Kevätsade tuntuu niin hyvälle. Tulppaanit kukkivat, ensimmäiset siperianunikot ovat nupullaan ja laventelikin näytti talvehtineen pihallamme jo toistamiseen.
- Karoliina loi blogissaan sellaisen haasteen, joka olen hiljaisesti kaivannut: Totally British. Osallistukaa, jos ehditte. Haaste ei sido lukemaan vain brittiläistä kirjallisuutta, vaan Kansanyhteisön varjon alla voi lukea kaikkea Nigeriasta Australiaan ja Irlannista Intiaan. Minä ihastuin tähän ideaan niin, että loin haasteelle oman alasivun, jossa voitte seurata omaa etenemistäni.
- Pääsen ensi viikolla pienelle kaupunkilomaselle ulkomaille.
- Esikoiseni sai esikoulupaikan toivomastamme päiväkodista ja pikkuveli siirtyy myös samaan päiväkotiin.
- Pekka Kuusiston ja Paula Vesalan Kiestinki on ihana levy.
- Myös Anna Järvinen tekee ihanaa musiikkia. Kuunnelkaa vaikka haikeahko ja suloinen Ruth.
- Toivottavasti moni tulee iloiseksi siitä, että aion huomenna uusia viime viikon Blogger-sekoilun jalkoihin jääneen postaukseni ja arpoa hieman suklaatakin.

Onnellista, onnekasta ja ennen kaikkea hyvää keskiviikkoa juuri sinulle!

24 kommenttia:

 1. Onpas mukavia tapahtumia;onnenpäiviä tosiaankin! Omenapuun nuput ovat kauniita,toivottavasti tulee hyvä sato!
  Ja matka jonnekin kuulostaa ihanalta!
  Onnellista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Voi odotan kun pääsen ensi viikon lopulla Suomeen ja saan käsiini tuon Kiestinki-levyn. Olen sitä kovasti odottanut. Myös Anna Järvinen on soinut täällä tällä viikolla.
  Hyvää keskiviikkoa myös sinulle!
  p.s olen uusi bloggari ja kirjauduin sinunkin lukijaksesi.

  VastaaPoista
 3. Ihana 3-vuotias! ihanat laventelit! Ja ihana juoksuharrastus! :)

  VastaaPoista
 4. Yaelian: Monesti pienet asiat tekevät onnellisemmaksi kuin isot. Ainakin itse olen siinä määrin arkinen, että haluan ne tunnemyrskyt kirjoissa ja mielikuvituksessa itse arjen ollessa tasaista. Meidän omenapuumme ovat vielä hyvin pieniä rääpäleitä, mutta nuppuja on paljon. :)

  Jaana: Tervetuloa lukijakseni! Tulen kylään sinun blogiisi ihan pian. Kiestinki on huikean hyvä levy ja tarina, joka kulkee läpi levyn, on koskettava.

  Teija: Joskus kaikki on aika ihanaa. Toisinaan taas mikään ei ole ihanaa, onneksi nyt moni asia on.

  Onnellista päivää teille kaikille!

  VastaaPoista
 5. Tosiaankin onnellisia asioita! Ihanat nuput ihanassa kuvassa, ja kuule suurin osa meidänkin järsityistä ja sittemmin pätkäistyistä hedelmäpuista on kuitenkin elossa! Sitä en tiedä, miten monta vuotta menee, että ne alkavat näyttää puilta, mutta versoa pukkaa, ja se tekee tosi iloiseksi (päärynäpuun ja etupihan koristeomenapuun selviämisestä en ole vielä varma).

  Uusia kirjoja! Kevätadetta! Upea haaste ! ;D

  (Oikeasti ihanaa, että pidät ja osallistua ja linkität. Kiitos!)

  Kaupunkiloma! Lasten asiat järjestyvät! Musiikkia!

  (Minä rakastan Anna Järvisen ääntä ja musiikkia. Bulevarden on ihana kappale.)

  VastaaPoista
 6. Onnen pipanoita, niitä ne ovat arjen keskellä.
  Hienot kuvat, niin tulppanista kuin nupuista.
  ja tuota Totally British haastetta alan seurata mielenkiinnolla.
  Onnekasta keskiviikkoa sinne.

  VastaaPoista
 7. Onpa paljon ihania ja onnellisia asioita! Minäkin olen fiilistellyt sateita ja toivon nyt, että pihallamme kasvaisi pian jotakin muutakin kuin voikukkaa! Ihanaa, että pääset lomalle! Minä puolestani odottelen "lomaa" laitokselle, eikä oikein mikään muu enää mahdu ajatuksiin. Onnellista keskiviikkoa ja viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Ihania asioita. Kyllähän noista jo onnenpäiviä syntyy!
  Meillä myös kaikki koneet ja autot tuovat pikkumiehelle onne. Pitkän automatkan pelastus on vastaan ajavat rekat ja nyt pelloilla ajavat traktorit. Joskus saan onnenpäivän minäkin niistä :)

  Ihanaa päivän jatkoa, ja nauti onnen tunteesta!

  VastaaPoista
 9. Ihastuttavia kuvia, jälleen kerran! <3 Ja muutenkin ihanan onnentäyteinen päivitys. :)

  (Oma alalehti Totally British -haasteelle on mainio idea! Saanhan ottaa sinusta mallia? :) )

  Aurinkoisen onnellista keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 10. Paljon ihania, tärkeitä asioita ystävä ♥

  Oma välilehti Totally Britishille on mainio idea!!

  Oma olo on vähän pohjavireissä nyt monesta syystä, mutta pieniä ilon pipanoita, niitä ammentaa jo ihan tällaisesta hyvän tuulen postauksesta, kiitos!

  VastaaPoista
 11. Ihania asioita! :) Täällä on joitakin samoja ilonaiheita ilmassa, mm. esikoiselle toivottu eskaripaikka. Onnea omenankukista ja puutarhan menestymisestä muutenkin!

  VastaaPoista
 12. Karoliina: Joo! Eikö olekin onnellista olla iloinen pienistä asioista. ;) Hyviä ovat sinunkin hedelmäpuu-uutisesi. Kasvit ovat yllättävän sitkeitä ja hyvä niin. Ja nyt aloin hinkua meillekin päärynäpuuta, jolle ei valitettavasti taida löytyä paikkaa minikokoiselta tontiltamme.

  Ja totta kai osallistun ja linkitän. Angofiili minussa oikein hykertelee. :)

  Ja Bulevarden on ihana. Samoin Ipanapa-levyllä oleva Onnenpäivä.


  Minttuli: Niitä nimenomaan. Siksi arkeakin jaksaa, kun löytää kaikenlaisia pieniä ilonaiheita.

  Kannattaa varmasti seurata Totally British-haastetta niin täällä kuin muissakin blogeissa, saat takuuhyviä lukuvinkkejä. Kovasti terveisiä sinne suuntaan!

  Amma: Voi noita voikukkia. Meillä mieheni yrittää käydä voikukkasotaa, mutta taitaa hävitä sen. Toivottavasti pääset laitokselle mahdollisimman pian sitten, kun aika on sopiva. Joko synnärilukemiset odottavat valmiina? :)

  Emilia: Sama juttu täällä. Automatkoilla bongaillaan suurella innolla rekkoja, traktoreita ja joskus poliisiautojakin. Kaikki ne ovat kovasti pop. Ja toki lapsen onnenpäivä on onnenpäivä vanhemmillekin.

  Sara: Kiitos. Sadepisarat olivat niin kauniita tulppaanin terälehdillä, että oli pakko mennä pihalle kameran kanssa.

  Ja totta kai saat ottaa mallia tästä välilehti-ideasta. Haaste on sen verran mittava ja hieno, että erillinen sivu sille tuntuu hyvältä ajatukselta.

  Susa: Ihanat ja tärkeät asiat kulkevat monesti käsi kädessä ja liittyvät lähiarkeen. Hyvä niin.

  Ihanaa, jos voin näin lähettää hyvää mieltä sinne. Paljon <3 kaikkeen!

  VastaaPoista
 13. Pienen mökin emäntä: Ehditkin tähän väliin. Hauska kuulla, että sinullakin on ensi syksyn eskarilainen siellä. Ja että hänkin saa toivomansa eskaripaikan. Se on iso asia. Oma tuleva eskarilaiseni on vielä kovin pieni, joulun lapsena ikäluokkansa nuorimpia, mutta onneksi pippurisuutta riittää. :)

  Mainiota keskiviikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 14. Onnenpäivä oli tänään ratikassa yhdellä kaksivuotiaalla, joka näki paljon nostureita ja hihkui ilosta niin että sai kanssamatkustajatkin iloiseksi.

  VastaaPoista
 15. Kiitos Katja tästä pieniä ja isompiakin ilonaiheita sisältävästä tekstistä! <3

  Itsekin olen yrittänyt etsiä juuri niitä pieniä ilonaiheita ja onnenhippusia, kun isommat asiat (työ) eivät oikein ota järjestyäkseen. Ja surullisiakin asioita on tapahtunut (tätini kuoli, hautajaiset ylihuomenna).

  Mutta onneksi kaiken keskellä on paljon monenlaisia hyviä asioita ja ilonaiheita. Mm. ystävät, perhe, ihanat lemmikit, kirjat, kirjoittamisen ilo, musiikki, luonnon herääminen kesään....

  VastaaPoista
 16. Allu: Voin hyvin kuvitella, kuinka onnellinen tuo kaksivuotias on ollut. Ja kaikki muut hänen myötään. Ilo tarttuu - onneksi.

  Anna Elina: Ole hyvä, ystävä rakas. Ensiksi osanottoni tätisi poismenosta ja voimia hautajaisiin. <3 Ja tsemppiä myös työasioihin.

  Minullakaan ei v-kirja ole tällä viikolla juurikaan edennyt. Aloin korjaamaan yhtä suurta lukua (joka on ollut puolivalmis jo vuodesta 2005 alkaen) ja se tuntuu urakalta, johon on vaikea tarttua. Siksi olen iltaisin puurtanut pihalla ja päivällä tehnyt kaikenlaisia koti- ja blogijuttuja.

  Onneksi on näitä ihania asioita. Niitä ajatellen. :)

  VastaaPoista
 17. Katja, on! Orapihjalapiiri tuli sopivasti postissa ja kirjastosta löytyi vielä varteenotettava yllärihaastaja, mitä odotan melkein vielä enemmän. Että tässähän odottaa synnärille pääsyä ihan innoissaan, että pääsee niitä lukemaan :DD

  VastaaPoista
 18. Ihana postaus, joka sain ainakin minut hyvälle tuulelle ja miettimään omia pieniä ilojani <3 Kiitos !

  Täytyykin käydä kurkkaamassa tuo haaste, yksi anglofiili täälläkin ;-)

  VastaaPoista
 19. Paljon pieniä asioita, joista voi iloita ja toivottavasti teilläkin sateen virkistämänä.

  Tiedät, että sisälläni asuu pikkubritti, mutta aika ei anna nyt myöten. Minun tulee tässä hetkessä aaltoilla vailla mitään määreitä.

  Suloista kaupunkilomaa, innostu puutarhasta syvästi ja elä jokainen hetki kuin se olisi toiseksi viimeinen!

  VastaaPoista
 20. Positiiviseen postaukseen positiivinen kommentti:)
  Kauniita kuvia ja monta iha
  naa pientä ilahduttavaa asiaa. Meillä ei vielä omenapuut kuki,mutta odotan jo meidän uusimman samanikäisen kaneliomenamme nuppuja.
  Samaa mieltä Kiestinki-levystä,hieno, sen voisi jopa ostaakin.
  Ihania onnenpäiviä kolmevuotiaalla. Tuttua meillekin, kun kolme-ja kaksivuotiaat ovat takapenkillä. Siellä huidotaan ja hihkutaan niin, että ei tiedä minne pitäisi katsoa. Jos sitten vielä näkyy korkea siilo matkan varrella, on se huippujuttu, vaikka ei ole pojilla aavistustakaan, mikä se on.

  Mukavaa kaupunkilomaa, minne se sitten suuntautuukin!

  VastaaPoista
 21. Katja, KIITOS. Minulla on tänään vähän kurja päivä, mutta piristi paljon. Ihania ommenpäiviä ja -hetkiä teillä.

  VastaaPoista
 22. Pienistä ilonaiheista kirjoittelin minäkin omaan blogiini :) Kiva tuo eskaripaikan järjestyminen, itsekin muistan, kuinka kivalta tuntui, kun oli ajankohtainen. Haluaisin kuulla tuon Kiestinki levyn.
  Ihanaa kaupunkilomaa!

  VastaaPoista
 23. Minulle yksi ilonaihe on tämä blogisi ja kirja esittelyt. Kevät on mennyt juostessa ja harmitellessa, kun ei ole löytynyt luettavaa. Montakin "pettymystä" on ollut työn alla, viimeisin niistä Pauliina Suden Nostalgia, josta en millään päässyt "otteeseen". Aiemmin esim. saman kirjailijan Lukot oli mieleenpainuva lukukokemus. Eilen kirjastossa "natsasi" kun sain käsiini tuon Noidan ripin ja Mansikkakarnevaalit; ilta oli pelastettu!

  VastaaPoista
 24. Amma: Mahtavaa odottaa synnärille pääsyä, että ehtii lukemaan. ;) Kaikkea hyvää odotuksen loppumetreille! <3

  Petriina: Ihana kuulla. <3 Joskus kun on ollut hieman alakuloinen olo, on mukava miettiä kaikenlaisia elämän ilonaiheita ja niitä alkaa löytyä vaikka kuinka. Ja tuo Karoliinan haaste, oi, se on vaan niin ihana!

  Leena: Kuten kirjoitin tuohon listaukseeni, niin täälläkin on satanut vettä. Se tekee hyvää luonnolle ja omallekin mielelle.

  Minä ajattelin osallistua tuohon brittihaasteeseen siksi, ettei se oikeastaan määrää mitään. Mutta totta on, ettei kaikkeen voi tai tarvitsekaan ehtiä.

  Ihanaa torstaita sinulle. <3

  Clarissa: Kiitos kuvakommenteista. Vesipisarat ovat aina kuvauksellisia (kuten muuten myös puut). Minä ihan ostin tuon Kiestingin ja olen kuunnellut sitä nyt viikon ajan. Se paranee koko ajan, levyn tarinat ja musiikin sovittuminen siihin.

  Lasten kanssa on mukavaa olla autossa. Joskin pitkät automatkat alkavat väistämättä tuskattuaa jossain välissä matkaa.

  Linnea: Ole hyvä! Minullakin oli itse asiassa vähän sellainen määrittelemätön alavire alkuviikolla ja siksi poimin kaikkia pieniä ilonaiheita. Kiva, jos toivat iloa sinullekin.

  Johanna: Kävinkin jo sinun blogissasi ja siellä oli vaikka mitä kivaa. Me jännitimme hieman tuota eskaripaikkaa. Lapsemme ovat nyt olleet päiväkodissa naapurikaupunginosassa ja halusimme eskaripaikan lähempää, jotta tulevia koulukavereita sattuisi samaan ryhmään. Onneksi niin kävikin. Ja Kiestinkiä voi suositella lämpimästi!

  Päivikki: Hauska kuulla, että olet nyt löytänyt luettavaa. Minä en ole lukenut mitään Pauliina Suden kirjoja, mutta olen niitä usein selaillut. Toivottavasti pidät löytämistäsi kirjoista. Fletcher etenkin kirjoittaa hyvin. Mansikkakarnevaalit oli minulle hieman vaikeampi pala, koska olen kotoisin Suonenjoelta enkä siten voinut oikein arvottaa kirjaa. :)

  VastaaPoista