lauantai 7. toukokuuta 2011

Näkymättömän kruunun kantajat

Näin äitienpäivän alla minua on lahjottu kasvukauden ihmeillä. Päiväkodin äitienpäiväjuhlan päätteeksi sain ruukullisen tyttäreni istuttamia herneenversoja, joita takuulla käytämme huomisen lounaamme salaatissa. Juhlan jälkeen lapset löysivät pihalta vanhan jouluruusun kuihtuneita kukkia, joita kiikuttivat minulle kera vastapäisestä metsästä poimittujen valkovuokkojen ja muutama scillakin taisi lähteä luvatta omenapuun alta. Pariin penkkiin piilotimme gladioluksen sipuleita. Toivottavasti saamme kesällä yhtä muhkean kukkayllätyksen kuin viime vuonna. Tänäänkin sain kukkia, tällä kertaa kukkakaupasta. Huomenna aion vain olla, retkeillä, varmasti lukea ja nautiskella.

Vaikka äitiys on rankkaa, on se kaikkein ihaninta, mitä olla voi. Toivotankin hyvää äitienpäivää jokaiselle asianosaiselle. Teille ja kaikille muillekin - niin miehille kuin naisille, jonkun äidin lapsille - jätän seuraavan, Linnea Talven blogista löytämäni ohjeen. Muistakaa, että sisäisesti jokainen meistä on kuningatar tai kuningas!

22 kommenttia:

 1. Suloista äitienpäivää sinulle - ihanalle naiselle ja äidille! <3

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavaa ja kukkaista äitienpäivää sinulle, Katja!

  VastaaPoista
 3. Kauniisti kirjoitettu Katja! Olkoon äitienpäiväsi kaunis ja aurinkoinen!

  VastaaPoista
 4. Ihanaista päivää teille,ja kiitos. tiedät mistä.

  VastaaPoista
 5. Ihanaista äitienpäivää jo sinnekin ihana Katja ♥

  VastaaPoista
 6. Tuosta tulikin mieleen, että pitäisi lanseerata sellainen tapa, että äitienpäivänä äideille laitettaisiin kruunu tai tiara päähän , itse tehty tai joku leikkiversio. Olisi ihana näky toreilla ja turuilla ;)
  Äitiyden kruunu on aivan ihana, mutta toki joskus raskas kantaa.

  VastaaPoista
 7. Viisas ohje! Itse löysin taannoin tyttöjen prinsessaoppaasta elämänohjeen, jota olen usein noudattanut: kun potkii päähän, nostan pään pystyyn ja totean itsekseni: "ja minähän MENEN tanssiaisiin!" :D

  Kaunista ja onnellista äitienpäivää sinulle ja teille, tv. kollega

  VastaaPoista
 8. Hyvänmielen juhlapäivää sinulle♥

  VastaaPoista
 9. Ihanaa äitienpäivää, olet varmaan ihana äiti.

  VastaaPoista
 10. Samoja kukkia täälläkin ;D

  Ja hyvää kruununkantopäivää, sitä erityistäkin, myös sinulle!

  VastaaPoista
 11. Onnellista huomista ihanainen♥

  VastaaPoista
 12. Mikä tahansa tyttären kasvattama on suuri ihme. Odotas kun saapuu bonsai-kausi...;-)

  Siis tiedän, että kannat näkymätöntä kruunuasi yhtä intohimoisesti kuin minä, kuitenkin tietäen, että 'teidän lapsenne eivät ole teidän lapsianne. He ovat Elämän kaipuun tyttäriä ja poikia. He tulevat kauttanne mutta eivät teistä itsestänne. Ja vaikka he asuvat luonanne, eivät he sittenkään kuulu teille.

  Antakaa heille teidän rakkautenne,mutta älkää ajatuksianne.

  Sillä heillä on omat ajatuksensa.
  Voitte hoivata heidän ruumistaan vaan ette heidän sielujaan...
  Te olette jousia, josta lapsenne singotaan elävinä nuolina.

  Jousimies näkee matkan pään loppumattomalla polulla ja...'

  Lumoavaa Näkymättömän Kruunun Päivää, Katja!

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, aurikoista ja suloista äitienpäivää! <3

  VastaaPoista
 14. Kaikille meistä äiti on se elämänantaja,
  ensimmäinen katse ja kosketus..

  Ihanaa äitienpäivää sinulle katja ♥

  VastaaPoista
 15. Oikein hyvää äitienpäivää! Kiitos myös hyvän neuvon välittämisestä eteenpäin :).

  VastaaPoista
 16. Aika ihana ajatus tuo kruununkantaja, sen nyt painan sydämeeni! Kiitos ja hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
 17. Kiitos teille kaikille ihanille äitienpäivätoivotuksista! Päivä oli ihana, sopivasti juhlava (herkkuja, retkiä) ja arkinen (lasten kiukuttelua, pihatöitä) - kuten koko elämä.

  Koska päivä oli kiireinen, en ehtinyt vastata teille jokaiselle henkilökohtaisesti, mutta mielessäni olette jokainen ja toivotan kaunista toukokuista viikkoa!

  VastaaPoista
 18. Mie tulen aina illankähmeessä, kun vietettävä päivä alkaa olla loppusuoralla :)! Mutta ihanaa äitienpäivää seuraavaa yötä Sinulle ja ihania kevätpäiviä tästä eteenkin päin!!

  VastaaPoista
 19. Kiitos samoin sinne. Kiva ajatus, että ollaan kaikki kruunupäitä. Onneksi ei sentään oikeaa kruunua tarvitse kanniskella, eikös ne paina kamalan paljon?

  VastaaPoista
 20. Äitienpäivistä mieluisimmat muistot minulla ovat nuo päiväkoti- ja ala-asteikäisten lasten itsetehdyt lahjat, piirustukset ja pienet kukkakimput. Kerroit niin kauniisti omien lastesi touhuista! Ja miten hienoa onkaan olla kruunupää, siinä olikin hyvä ohje.

  Muuten, tyttö antoi meille tänään parvekkeeltaan oman, uudestaan kukkivan jouluruusun "hoitoon" tänne puutarhaamme. Jouluruusuhan on hyvin kaunis, mutta erittäin myrkyllinen, joten pienet sormet kosketelkoon niitä varoen.

  VastaaPoista
 21. Mie ite, Kirjailijatar ja Clarissa: Omaa henkistä kruunuaan voi kantaa, mutta oikea takuulla painaa paljon - toisaalta sen paino voisi antaa ryhtiä ainakin minuun. ;)
  Jouluruusu tosiaan on myrkyllinen, mutta niin kaunis ja herkkä.

  VastaaPoista