sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

~Mustista unikoista taikapeittoon~


Eilisestä uhkasi tulla auringon hyväilystä huolimatta tummasävyinen päivä; Rakastetun runoilijan poismeno kosketti; Puutarhassamme mustat unikot puhkesivat lämmön ja valon yhteisvaikutuksesta kukkaan. Jopa suklaa oli tummaa, sitruunalla ja inkiväärillä maustettua (herkullista!). Unikot ja suklaa toki olivat toivottua tummuutta, mutta ahdistuin hieman lukemastani kirjasta. Onneksi valo voitti; Sain kirjan loppuun ja pääsin lasteni mukaan pomppimaan trampoliinille juuri parhaaksi, kun nuken peittokin alkoi lentää.

Meillä lentävät ovien ohella peitotkin, arjen taikaa ilmassa! Ja niin ennalta-arvattava olen, että pian on luvassa kirja-arvio kuvassa näkyvästä väkevästä romaanista, jossa liikutaan niin toisenlaisessa maailmassa.

Valoisaa kesäsunnuntaita jokaiselle!

21 kommenttia:

 1. Minäkin järkytyin Tommyn kuolemasta. Tommyn runot ovat niin kauniin koskettavia.
  Taikapölyistä sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 2. Samoin minä suren häntä..
  tapasin kerran saariselällä hänet vaimonsa kanssa..tosin minä vain tunnistin hänet..teki mieli mennä juttelemaan..aina pitäs kuunnella sisintään, eikä ohittaa...

  kaunis, herkkä oli postauksesi kuvineen..ihanaa suvisunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
 3. Onneksi valo voitti! Trampoliini kuulostaa hauskalta! Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Arjen taika on parasta...
  Hesarissa oli Jari Tervo erilainen muistokirjoitus Tommysta. Tavallaan kaunis, jotenkin miehinen, varmasti heidän välilleen sopiva.

  VastaaPoista
 5. Upeita nuo mustat unikot.
  Odotan mielenkiinnolla kirja-arviota
  lukemastasi kirjasta: Elävältä haudatut. Kuulostaa kovin raskaalta luettavalta...
  Helteistä päivänjatkoa:)

  VastaaPoista
 6. Nyt tuo kirja hirvittää entistä enemmän, vaikka kirjotin sen nimen jo muistiin Leena Lumen takia...! Kerro pian.

  Ihanat mustat unikot, en tiennyt, että sellaisia on.

  Tuota suklaata en olekaan maistanut, jaahas, karkkitestin paikka. :)

  VastaaPoista
 7. Päivään mahtui eilen todella koko elämän kirjo.Kukkasi upeat!Ja odotan kirjaesittelyä-tuo suklaa vei minutkin messessään:)hyvän mielen trampoliinihetkiä(olethan itsekin kokeillut??)..

  VastaaPoista
 8. Nuo mustat unikot on kyllä upeita! En ole koskaan ennen nähnyt. Edesmenneen runoilijan runot ovat täälläkin pidettyjä ja paljon luettuja... Onneksi muistot ja sanat elävät :)

  VastaaPoista
 9. Ai niin...ja minä odotan myös innolla arviotasi tuosta kirjasta...kiinnostaa kyllä!

  VastaaPoista
 10. Oi!, miten kauniita ovatkaan mustat unikot. Minä sorruin tänä vjuonna istuttamaan softia lilaa yhteen puutarhan osaan. Punaisten ja suurien juhla on nyt.

  Ahdistuit kirjasta? Minä en! Odotan nyt todella sun postausta. Eikö edes Nadeemin tekstin kauneus poistanut ahdistustasi? Hän ei kieltänyt yhtään kauheutta, mutta hän kertoi sen tavalla, josta sain surumielistä uskoa huomiseen, parempaan huomiseen.

  Pelkäsin tätä kirjaa etukäteen. Otin sen vain kannen takia, mutta se veikin sieluni. En ole vieläkään saanut rauhaa...

  Jos heitämme toivon menemään, otamme toivon pois myös Afganistanin tytöiltä ja naisilta. Minulla on niin paljon sanomista tästä ja eräästä toisesta kirjasta, että aion palata molempiin loppuvuodesta.

  Nyt Ilse ei uskalla lukea tätä kirjaa...What a pitty!

  VastaaPoista
 11. Tuo kirja on mullakin to read-listalla monien muiden joukossa. Kaunis toi unikko.

  VastaaPoista
 12. Keijukainen: Tommy osasi runoillaan ilmaista niin paljon, yhtä lailla tiiviitä ajatuksia, lihallisuutta, henkisyyttä kuin ironiaakin. Meillä on aina ripaus taikapölyä kotona kiitos neljä- ja puolivuotiaan keijukaistytön ;)

  Hanne: Elämässä käy usein, niin joku tilaisuus menee ohi. Toisaalta voit muistella Saariselän matkaasi hymyillen ajankohdalle, jolloin melkein tapasit Tabermannin :)

  Johanna: Valo voittaa melkein aina! Trampoliini on hauska, siellä on ihana vain maatakin ja katsella taivaalla lipuvia pilviä.

  Linnea: Minäkin luin aamulla Jari Tervon kirjoittaman muistokirjoituksen ja itkin ja nauroin sitä lukiessani. Uskon samoin, että Tommy Tarbermann olisi siitä pitänyt.

  Hanne: Mustia unikoita sain anopiltani viime kesänä, ne ovat vaikuttavan näköisiä. "Elävältä haudatut" on Afganistan-kuvaus ja siksi rankka, mutta kirjan kieli on tavattoman kaunista.

  Ilse: Vaikka kirja on paikoin ahdistava, on se samalla kaunis. Suosittelen kyllä!!! Ja jään odottamaan sinun seuraavaa karkkitestiäsi. Ne ovat aina hauskoja, sinulla on taito löytää kaikenlaisia uusia karkkeja ;)

  Maria: Usein samaan päivään mahtuu monenlaisia tunnetiloja, ja ne tekevät elämästä rikkaan. Ja totta kai kokeilin trampoliinia. Hyppiminen on hauskaa, joskaan en ihan pysy lasteni vauhdissa :)

  Viivu: Otin selvää mustista unikoista Facebookia varten (teen usein tilapäivitykset englanniksi, koska ystävien joukossa on myös ulkomaalaisia) ja niitä sanotaan myös "mustiksi pioneiksi". Koetan piakkoin kirjoittaa arvioni kirjasta.

  Leena: Tuo lila kuulostaa hyvältä! Olisiko sinulla kuvaa niistä, jos ne jo kukkivat? Minä en pelännyt kirjaa etukäteen, koska Hosseinin "Tuhat loistavaa aurinkoa" on edelleen vahvasti mielessäni. Tämä oli osin samanlainen, osin erilainen. Kyllä se minua ahdisti ja olin helpottunut saadessani kirjan loppuun, mutta se ei jättänyt jälkeensä pahaa oloa. No, koetan kirjoittaa siitä viimeistään huomenna! Sulattelen ensin hieman.

  Allu: Kirja on lukemisen arvoinen. Kiitos, pidän itsekin tuosta unikosta ja ylipäätäänkin rakastan unikkoja.

  VastaaPoista
 13. Oi, mustia unikoita. Mietimme juuri tänään unikon nimeä. Sehän viittaa uneen ja uneliaisuuteen. Ja juuri sillä tavalla unikot heräävät: nostavat nuppuaan vähitellen valoa kohti ja avaavat ryppyiset, uneliaat terälehtensä, jotka kirkastuvat valosta.

  VastaaPoista
 14. Voi että..minun on kyllä pakko ottaa Naseemin kirja lukuun heti seuraavaksi, kun saan tuon Harrisin loppuun! Vaikka en tiedä, onko se todellakaan sopivaa lomalukemista..mutta ajattelen/elättelen toiveita, että ehtisin lukemaan tuolla lomareissulla muutamankin kirjan. Jos lukisin ensin sen ja sitten jotain ihanan kevyttä hömppää päälle..

  VastaaPoista
 15. Ahmu: Minäkin olen joskus miettinyt unikon etymolgiaa; Ja kuin johdannaisena mietin, että miksi niiden nimi on englanniksi Poppy? Unikoissa on jotain viehättävää ja mulle tulee aina mieleen Kate Bushin kappale, jossa hän laulaa unesta "like poppies, heavy with seed".

  Susa: Minä taas odotan innolla sinun kommenttejasi Harrisista :) Luin "Elävältä haudatut" aika nopeaan. Kirja oli kyllä hyvä, mutta ei koskettanut minua ihan samalla tavoin kuin Tuhat loistavaa aurinkoa... Ehkä jos olisin lukenut Aslanin kirjan ensin, olisivat mietteeni toisenlaiset. Mutta ehdottomasti kannattaa lukea.

  VastaaPoista
 16. Oli hienoa lukea, että moni blogisti oli muistanut Tommya. Olihan se sillä tavalla ikävä uutinen, koska itse sain jotenkin kuvan (jostain lehtihaastattelusta) että syöpä ei olisi ollut enää ns.ärhäkässä vaiheessa.. Tunnustan etten ole yhtään Tommyn runokirjaa lukenut kokonaan, sieltä täältä kyllä selannut. Erityisesti muistan ja kunnioitan hänen erinomaisia kolumnejaan, joita hän kirjoitti lähes loppuun asti mm. ME-lehdessä. Niin osuvia, niin mielen jääviä kirjoituksia. Eikä hänen paikkaansa "Uutisvuodossa " kukaan voi korvata..

  Mutta sitten iloisempia juttuja- ihastelen vaan taas kuviasi. "Lentävä nukenpeitto" on erinomainen tilannekuva, voin vain kuvitella miten kivaa teillä on ollut!

  Kauniita päiviä, hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 17. Aamunkukka: Luulen, että Tommy kirjoitti niin teräviä kolumneja, koska oli taustaltaan uutistoimittaja. Ja Uutisvuoto kieltämättä muuttui vähemmän kiinnostavaksi hänen mentyään eduskuntaan. Minä luin hänen runojaan lukiossa, aika lailla punastellen :)
  Kiitos kuvakehuista ja teille koko perheelle myös mitä hienoimpia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 18. ihanat unikot, kirjojen kans on kiva liikkua eri maisemis..

  VastaaPoista
 19. Hannele: Kirjoissa on kiva liikkua eri maisemissa ja kirjojen kanssa on niin ikään mukava vaihtaa maisemaa :)

  VastaaPoista
 20. Toi Lemon-Ginger on mun lempparisuklaa!

  VastaaPoista
 21. Tuure: Suklaa oli minulle uusi tuttavuus, mutta siitä on jo heti muodostumassa eräs suosikkini :)

  VastaaPoista