torstai 15. heinäkuuta 2010

~Auringon kehää~


Lokki kiertää auringon hymyilevää kehää... Muuta en muista lukioaikana - jo liki kaksikymmentä vuotta sitten - kirjoittamastani runosta, muistaakseni liitin siihen jonkinlaisen persofinikaation, josta sain kiitosta äidinkielenopettajaltani. Säe palasi mieleeni nyt kesälomalla, koska auringon kehää on tullut aistittua kieltämättä aivan tarpeeksi ainakin täällä itäisessä Suomessa, jossa edelleen perheeni kanssa lomailen. Helpottavaa sadetta tai edes ukkosen jyrinää ei ole kuulunut.

Kirjoja olen ehtinyt lukea vajaan viikon aikana jo kolme, neljäs on juuri alullaan. Olen helteistä huolimatta (tai ehkä niiden vuoksi, mutta mitään muuta ei jaksa tehdä) lukenut niin loistavan kronikkamaisen romaanin (Paul Austerin Mr Vertigon), kevyttä hömppää (Sophie Kinsellan Himoshoppaajan vauvan), tyttökirjaklassikon (Marjatta Kurenniemen ihanan Kesälinnun, varmaan jo viidettätoista kertaa!) sekä aloitellut kuvottavaa ja kyseenalaista, joskin otteessaan pitävää romaania (Alice Seboldin Oma taivas, en tiedä tulenko lukemaan loppuun).

Kaikkein ihaninta on kuitenkin ollut pulahtaa järvi- ja lampiveteen. En erityisemmin pidä uimisesta, mutta tätä menoa minusta kasvaa oikea vedenneito!

Kaunista kesää, mutta viileitä tuulia jokaiselle ♥

Kuva on äitini ottama ja muokkaama. Kiitos hänelle luvasta käyttää sitä.

22 kommenttia:

 1. Upea tuo kuva! Lukeminen ja vedessä pulahtelu kuulostaa juuri oikeanlaisilta helletouhuilta :)

  VastaaPoista
 2. Onkin hurjan kaunis kuva, äidillesi terveiset! Mulla ihan sama homma, en ole mikään himouimari, mutta nyt on vedestä tullut niin ihana ja tarpeellinen, päivittäin päästävä veteen! Olet lukenut ahkerasti, ihana juttu!

  VastaaPoista
 3. Terveisiä äidille, että IHANA kuva! Ja sopii kesäpostaukseesi mainiosti...!

  Oma taivas on kauhea. Luin sen, pakko oli jatkaa kun aloitti. Mr Vertigosta en ole varma mutta muistan kun kerrot siitä enemmän. Itse lukaisin myös pari kirjaa tässä, mutta en osaa sanoa niistä mitään. Ehkä yritän.

  Ihanaa loman jatkoa! Meillä on viileitä tuulia ja vaihtaisin ne paahteeseen koska tahansa!

  VastaaPoista
 4. Upea kuva!

  Näillä keleillä onkin mitä ihaninta pulahtaa järveen vilvoittelemaan, olen käynyt kastautumassa "mökkijärvessä" useita kertoja päivässä.

  VastaaPoista
 5. samoissa tunnelmissa ollaan :) ja wau mikä kuva!

  lue vaan se oma taivas, ei se mikään loistava ole, mutta ei myöskään lopulta minusta niin kammottavakaan. itseäni häiritsi lopulta eniten loppupuolen jutut, mutta niistä lisää jos luet kirjan...

  VastaaPoista
 6. Kuvaa tuijotin kauan. Ihana. Kannoin kirjastosta kasan kirjoja, mutta alkua pitemmàlle en sen kanssa ole pààssyt, sillà jàrvi vetàà puoleensa enemmàn...

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille kaikille ensiksikin kuvakehuista äitini puolesta :) Olen itsekin aika lumoutunut tuosta kuvasta.

  Johanna: Uiminen on melkein ainoa asia, joka todella raikastaa näillä helteillä.

  Satu: Tätä menoa meille kehittyy evät ;-) Lukeminen kuuluu kesään (ja kaikkiin vuodenaikoihin), kun vain saisi vielä riippumaton!

  Ilse: Tehdäänkö täten säävaihto? Viileää tänne, hellettä sinne? Sopisi minulle :) Oma taivas on tosiaan sellainen, että se pitää jollain kierolla tavalla ottessaan. Olisi kiva kuulla, mitä sinulla on ollut heinäkuisena lukemisena.

  Katri: Ihanaa, jos pääsee pulahtamaan veteen tuosta vain. Meillä ranta on noin kilometrin päässä, mutta onneksi sinnekin pääsee nopeaan.

  anni.m: Kirjoitan kyllä jotain Omasta taivaasta ja olisi kiinnostava vaihtaa ajatuksia kirjasta. Se on jotenkin kosiskeleva ja ärsyttävä, mutta silti se on luettava.

  Lissu: Anna järven vaan houkutella! Jos tulee viileää, luet sitten. Nauti Suomen kesästä.

  Hannele: Olen ihan samaa mieltä.

  VastaaPoista
 8. Upea kuva! Minulla on lukemisen alla Rouva Agathen rakkaus ja rinnalla Tuhat loistavaa aurinkoa. Ensimmäinen on parempi!

  VastaaPoista
 9. Joana: Rouva Agathen rakkaus vaikuttaa kirjalta, josta pitäisin. Ja aikanaan olisi kiinnostava kuulla, mitä pidit Tuhannesta loistavasta auringosta!

  VastaaPoista
 10. Hurjan upea kuva! Minustakin on tullut vesipeto näiden ilmojen ansiosta. Kaikkea ihmeellisyyttä sitä ihminen itsestään löytää...

  VastaaPoista
 11. Vedenneito nauttii nyt siellä kauniissa maisemassa rauhassa ja hyvällä mielellä!Olet sen ansainnut Lumiomena.Paul Auster on tuosta lukulistasi Kurenniemen kera suosikkini.Tytöt tykkäävät Himoshoppaajasta kovasti.Lomailua leppoisasti !

  VastaaPoista
 12. Oi miten kaunis kuva...

  minä olen tehnyt muutamia vuosia sitten, kymmen kait..yhden tanssin, jonka nimi oli lokki...
  siinä oli alussa pelkkaa karua, pysähdyttävää lokin kirkuntaa ja sit alkoi kaunis harmoninen musiikki..
  Olen ajatellut yrittää muistaa tuon tanssin tai osan siitä ja haluaisin vain käyttää musiikkina lokin kirkuntaa ja hiljaisuutta...
  tuli mileen sun runostasi...

  VastaaPoista
 13. Aivan upea tuo kuva kyllä!! En olekaan kuullut tuosta kesälintu-kirjasta -täytyypä tehdä lähempää tuttavuutta :)

  Kiva, että olet löytänyt vedenneidon itsestäsi :) Minun mielestä uiminen järvessä on kesän parasta puuhaa lukemisen lisäksi!

  VastaaPoista
 14. Aivan ihana kuva! Jos sille voisi antaa nimen se olisi ehdottomasti "Suomi".

  Nautihan kesästäsi!

  VastaaPoista
 15. Mikä ihana tunnelma tuossa kuvassa, kaunista.

  Karkumatkasta innostuin kovasti, kiitos vinkkauksesta.

  VastaaPoista
 16. Ahmu: Elämä on ihmeitä täynnä :-)

  Maria: Vedenneito nautti etenkin tässä eräänä iltana päästessään järvenselälle ystäväperheen veneellä. Oli niin rauhallista ja kaunista!

  Hanne: Voisin kuvitella lokkitanssin sinun esittämänäsi. Jotenkin sopii sinulle ♥

  Tuittu: Ihmettelen juuri, minne se lapsuuden vesipeto/vedenneito katosi. Helteet houkuttelevat esiin uusvanhoja puolia meissä kaikissa. Suosittelen tutustumaan Kesälintuun. Se on oikea kirjallinen helmi. Kirjoitan siitä pienen katsauksen lähipäivien aikana.

  Emilia: Kiitos kuvan nimeämisestä ja äitini puolesta kiitos myös kuvakommentista. Ja nauti sinäkin kesästä!

  Himalainen: Kiva, että löysit tänne :) Pidän itsekin tuon kuvan seesteisyydestä, valosta ja symmetriasta. Karkumatka on hauska pikkukirja!

  Tuure: Kiitos :)

  VastaaPoista
 17. Voi ihme tuota kuvaa miten kaunis, puhdas, haaveellinen, nerokas yksinkertaisuudessaan! Sopii hienosti blogisi nimeen. Taitaa äidissä ja tyttäressä asua kaunosieluisuus :)

  VastaaPoista
 18. Rita: Kiitos. Kuvan symmetrisyys ja sen puhtaus puhuttelevat minuakin :)

  VastaaPoista
 19. Kuvanottaja haluaa kiittää ihanista kommenteista.

  Hyvää kesäjatkoa kaikille.

  VastaaPoista