perjantai 27. marraskuuta 2020

Lumiomena 12 vuotta

 


Lumiomena-blogi täyttää tänään 12 vuotta! 

 

Koska blogissa vuosia 12, niin lainaan kirjagramista #kirjagrammaajatutuksi-tägiä, vaikka aika tuttu taidan jo teille lukijoille olla. 12 asiaa Lumiomenasta ja minusta:

 

1. Olen aina ollut lukija. Lapsena valehtelin kavereille, etten pääse ulos leikkimään. Olisin päässyt, mutta jäin mieluummin kotiin lukemaan. Hieman pienempänä karkasin päivähoidosta kirjastoon. Halusin niin kovasti satutunnille.

2. Suunnittelen toisinaan lukemisiani ennakkoon, mutten juuri koskaan pitäydy suunnitelmissani. Olen siis vähän kuin lukunomadi.

3. Luen joskus tarkoituksella kirjoja, joiden oletan olevan itselleni huonoja. Tämä muistuttaa minua siitä, että moni keskinkertaisena pitämäni teos on oikeastaan varsin hyvä. ♥

4. Minulla ei ole suosikkigenreä. Luen mitä vain, toivon kirjan puhuttelevan minua. Lähtökohtaisesti en innostu epookeista tai avaruusoopperoista, mutta aina löytyy poikkeuksia. Avoimin mielin!

5. Lumiomenaa kannattaa seurata myös Instagramissa. Perustin tilini jo vuonna 2012. Nykyisin se on kirjapainotteinen sekatili blogin tapaan: kirjoja ja haaveilua! Blogia varten aloin ottaa kuvia lukemistani kirjoista jo alkuvuonna 2011. Luulen, että olin tässä ensimmäisten suomalaisten kirjabloggaajien joukossa. Instaan aloin tuoda kirjakuvia kuitenkin vasta myöhemmin.

6. Haaveiluosastoon täällä blogissa menevät mm. matkat. Suosikkikaupunkini on Lontoo, mutta suosikkimaani matkustaa on Irlanti. Minulle omituisin paikka, jossa olen tavallaan käynyt, on Mineralnyje Vodyn lentokenttä Kaukakuksella. Vietin siellä varhaisteini-ikäisenä yhden yön, kun lentokone teki ylimääräisen välilaskun. Nimeltään oudoin vierailukohteeni lie Öllölän Pörtsämössä: Pörtsämön erämaakalmisto Tuupovaaran Öllölässä. ♥

7. Haluaisin olla teenjuoja, sillä pidän teestä ja teehen liittyvistä mielikuvista (tee ja kirjat, tee ja syksy, iltapäivätee), mutta juon aamuisin kahvia ja kylminä iltoina lämmintä kaakaota. Teetä juon ehkä kerran kuussa.

8. Vuonna 2016 Lumiomena oli Cisionin mukaan Suomen suosituin kirjablogi. Wuhuu niitäkin aikoja!

9. Lapsena haaveammattini olivat opettaja tai kirjailija. En ole kumpaakaan, mutta olen opettanut ja tietotekstejäni sekä kolumnejani on julkaistu.

10. Työskentelen kirjojen parissa kustannustoimittajana. Saan tehdä töitä tieto-, selko- ja lastenkirjojen parissa.

11. Opiskeluaikaan minua peloteltiin Volter Kilven romaanilla “Alastalon salissa”. Kirjallisuuden apulaisprofessori piti kirjaa vaikeana nuorille opiskelijoille, ehkä se sitä olikin. Luin kirjan muutama vuosi sitten ja pidin siitä, niin hauskakin!

12.  Poden huijarisyndroomaa blogisynttärien suhteen, koska kirjoitin alkusanat 27.11.2008, mutta varsinaisesti blogini aktivoitui vuonna 2009. Mutta: alkusanat ovat aina alku. Joten tässä ollaan ja tästä jatketaan!

 

12 kommenttia:

 1. Onnea ja kiitos, Lumiomena, kaikista jutuistasi! Ne ovat olleet tärkeitä omaa blogiani tehdessä ja aloittaessa sekä lukemista haeskellani. Vaikken tietysti enää mitään voi blogistasi lukea, ennen kuin olen oman juttuni blogiin tehnyt, sillä usein luemme samoja kirjoja, mutta katson jälkeen päin. Omaääninen ja ammattimainen otteesi on tehokas. Samastun kohtiin 3: Usein keskinkertaiselta vaikuttavalta kirja onkin jotain muuta. Kohta 11: Alastalon salissa, taitavasti haudattu salaisuus siitä, että kirja on oikeasti on hillitön ja hauska. Sopii myös kohtiin 3 ja 4! Kannattaa lukea ennakkoluuloista huolimatta. Kohta 2 osuu: suunnittelen lukemisiani, mutten pitäydy suunnitelmissa. Kohtia 7 ja 10 vatsani ei taida kestää. Mutta kohta 12 on turha. Huijareita emme ole, valehtelijoiksi emme tule. Kiitos kaikesta ja hyvää jatkoa, lukemisen edistäjälle ja siitä kiinnostavasti kirjoittavalle Lumiomenalle!

  VastaaPoista
 2. Onnea kahdestatoista vuodesta♥ Tänne on aina ilo tulla!

  VastaaPoista
 3. Onnea tusinasta! Blogisi on niin kaunis valokuvineen ja kirjoitatkin kauniisti, että täällä piipahtaa aina virkistyksekseen. En ole vielä(kään) jaksanut innostua instagramista.

  VastaaPoista
 4. Onnea 12v. (varhaisnuori) blogi ja bloggari. Pitkä harrastus bloggarina on ollut varmasti kivaa. Ja ne kaikki ihanat kirjat. Toivottavasti jaksat jatkaa.
  Minäkin tarvitsen aamuisin kahvia, päivällä kaakaota ja illalla pari mukillista hunajateetä.

  VastaaPoista
 5. Lämpimät onnittelut 12-vuotiaalle teini-ikäiselle!
  Kiitos yllä olevasta, mielenkiintoisesta avauksestasi ja kaikista niistä mukaavista lukuhetkistä sekä vinkeistä, joita olen sivuillasi viettänyt ja niistä mukaani poiminut. Myötäistä ja lukuiloa matkaan seuraavalle tusinalle:)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut 12 vuotta on pitkä aika kirjabloggausta.

  VastaaPoista
 7. Onnea 12 vuodesta.
  Olen ehdottomasti sitä mieltä, että on paitsi kivaa niin myös hyödyllistä lukea kaikenlaista. Eihän sitä koskaan tiedä, mikä yllätys kirjan kansien sisään kätkeytyy.

  VastaaPoista
 8. Onnea ja kiitos mielenkiintoisesta blogistasi! Kirjat imaisivat myös itseni heti kun lukemaan opin, ja kirjastoautoissa käynnit olivat lapsena ihan viikon kohokohtia. Omia kirjoja en omistanut, ja olen miettinyt, miten sitä olisi aikansa viettänyt mikäli Suomessa ei jo tuolloin 70- ja 80-luvuilla olisi ollut niin hienoa kirjastopalvelua. Nyt aikuisena kirjoja on sitten kertynyt hyllyihin, joita on joka huoneessa - myös niitä lapsuuden suosikkeja❤️ Pidän blogistasi myös sen vuoksi, että itsekin fanitan Lontoota ja Irlantia ja kirjallisuutta, joka sinne sijoittuu. Matkakuulumiset ovat olleet myös mielenkiintoista luettavaa. Toivottavasti jaksat pitää tätä blogia tulevaisuudessakin.

  VastaaPoista
 9. Onnea, onnea Katja♥♥

  Minä kuvasin kirjoja alkaen 14.2.2009. Kuvia oli tosi paljon ja niitä oli sekä kirjoista että muuta.

  Haa, kohta 7, meillä on melkekin aina klo 17 teehetki!

  Haaveammattimme hipaisevat toisiaan: Minä halusin olla historianopettaja tai toimittaja. Toista työtä teinkin jonkun aikaa.

  Kunpa syttyisin installe..., mutta vaikka en sytykään, sinä olet Lumiprinsessa tästä päivästä taas...

  Mukavaa juhlapäivää♥♥

  VastaaPoista
 10. Oikein paljon onnea kahdestatoista blogivuodesta! <3
  Minusta on mukavaa seurata haaveitasi ja lukemiasi kirjoja.

  VastaaPoista
 11. Hei kaikki! Kiitos kommenteista, jotka lämmittävät mieltäni nyt uuden vuoden puolellakin. ♥ Koetan aktivoitua nyt kommenttienkin suhteen, ne ovat tärkeä osa blogia. Onnellista alkanutta vuotta teille jokaiselle: hyviä kirjoja, iloa ja valoa!

  VastaaPoista