tiistai 28. helmikuuta 2017

Harry Potter -studiokierros


Alohomora! Miltä tuntuisi astua suureen saliin, kävellä viistokujalla, työntää matkatavarakärryä laiturilla 9 ja 3/4 tai maistaa kermakeljaa? Nyt olen tehnyt tuon kaiken, ainakin melkein - niin lähellä aitoa Harry Potterin maailmaa kuin mahdollista.

Viime viikolla teimme Lontoosta näet retken Watfordissa sijaitseville Warner Brothersin studioille ja osallistuimme siellä Harry Potter -kierrokselle.


Kierrokselle aikoville annan heti alkuun muutaman vinkin:

- Liput kannattaa ostaa ajoissa. Me ostimme omamme loppiaisena ja silloinkin oli enää iltapäiväaikoja tarjolla. Matkamme siis ajoittui hiihtolomaviikolle.
- Lipuissa on tosiaankin kellonaika, minkä ansiosta kohteessa ei ole kauheaa ruuhkaa. Ei kannata säikähtää studiotiloihin kiemurtelevaa jonoa. Se vetää nopeasti.
- Jos olet onnekas päivänsankari, saat avata Suuren salin ovet. Vau!
- Studioille pääsee joko edullisemmin julkisilla (junalla Watford Junctioniin, josta bussilla perille) tai tyyriimmin Golden Toursin bussilla Lontoon keskustasta (Victoria / Baker Street) saakka.
- Kierroksen aikana saa kuvata mielin määrän muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.
- Studioilla on ravintola, josta saa pientä purtavaa ja lämmintä ruokaakin.
- Vessoja ym. on hyvin.
- Ja kauppa on tietenkin täynnä kaikenlaisia houkutuksia taikasauvoista kirjoihin ja vaatteista joka maun rakeisiin ja suklaasammakoihin.
- Kierrokselle kannattaa varata aikaa 2-3 tuntia, matkoihin toinen mokoma.

Toivottavasti tämä kuvapaljous antaa edes pienen ripauksen siitä taianomaisesta ilmapiiristä, joka koko perheemme valtasi. J. K. Rowlingin Harry Potter -kirjat ja -elokuvat ovat meillä sekä vanhempien että lasten suosikkeja, meistä kaikkein suurin fani on 11-vuotias esikoisemme, joka luki ensimmäisen Potterinsa jo 7-vuotiaana. Hän poistui studioilta Rohkelikko-huivi kaulassaan, kuten moni muukin. Joillakin hurjimmilla oli Luihuisten tunnuksia yllään.


WB-studioille on luvassa uutta. Tänä vuonna avataan muun muassa Kielletty metsä, jossa olisi kyllä upeaa vierailla. Ehkä studiot joskus kutsuvatkin meitä uudelleen. Tulejo!


P.S. Kermakaljaa kannattaa maistaa! Sitä saa jäätelönäkin, mutta kyllä se kumottava tuopillinen on jotenkin tyylikkäämpi vaihtoehto.

18 kommenttia:

 1. Oi, tämä on meidän perheen lasten ja aikuisten yhteinen haave. Jonakin päivänä tämä vielä toteutetaan! Hyvä saada sitten vinkkejä sinulta.

  Ihanan näköistä ja ihania kuvia ❤️

  VastaaPoista
 2. Kävin saman kiertueen viime elokuussa ja hyvinkin kaikki kuvaamasi kohteet olivat muistissa. Innoissani kokeilin kermakaljaakin ja tietty piti ottaa muistoksi jäävässä tuopissa. Hieman oli pettymys makeudellaan, mutta kerrankos (tai kaksi) sitä voi maistaa.

  Kiitos, että mainitsit Kielletyn metsän! Olisi mennyt ohi. Ehkä saan mahtumaan kesän tai syksyn Lontoon reissulle sen ohjelmaan. Nyt huhtikuun alkuun ei ollut enää mahdollista.

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömiä kuvia ja paikka ja oon niin kade, että olet päässyt maistamaan kermakaljaa. <3 Täähän on mun 50v top-listatoiveena tää reissu. <3

  VastaaPoista
 4. Tuonne olisi hauska päästä! Näyttää maagiselta.

  VastaaPoista
 5. Siis wau! Kiitos tästä postauksesta! Itsellä ei ehkä tulisi lähdettyä, kun meillä on Lontooseen mennessä aina ystävät ja muut tutut etusijalla, mutta nyt alan kyllä miettimään, et ehkä seuraavalla kerralla sittenkin... ;)

  VastaaPoista
 6. Voi ihanuus, miten upea matkakokemus teillä on ollut. Kiva kun jaoit kuvat kanssamme.

  VastaaPoista
 7. Oi että, mahtava reissu teillä! Haaveissa on päästä tuonne, kun poika vähän kasvaa ja saa Potterinsa luettua. Kaksi ensimmäistä olen hänelle lukenut, mutta kolmas piti jättää kesken, kun oli 7-vuotiaalle vielä liian jännä. Itse olen kaikki Potterit lukenut ja olisin varmasti ihan yhtä fiiliksissä tuolla kuin lapsetkin :)

  VastaaPoista
 8. Waude<3 Tämän juttusi linkin laitan nyt Merille:) Kiitos♥

  VastaaPoista
 9. Kiitos mielenkiintoisesta kuvakierroksesta!

  VastaaPoista
 10. Oih! Tuonne on joskus päästävä! Minä suunnittelen sarjan uusintalukua,11 vuotta täyttävä esikoinen lukee uusinta Harry Potteria ja 9 vuotta täyttävä kuopus ahmaisi juuri ensimmäisen osan reilussa vuorokaudessa. Havaittavissa siis Potter-maniaa :)

  VastaaPoista
 11. Wow mitä kuvia, varmasti upea mesta! Melkein voisi harkita visiittiä, vaikken ole edes Harry Pottereita lukenut. :D Pitäisiköhän kokeilla jossain vaiheessa, olisko mun juttu - ihan vaikka yleissivistyksen takia :D

  VastaaPoista
 12. Upea postaus <3 Tässä on hyviä vinkkejä, sitten kun joskus itse saa aikaiseksi lähteä Lontooseen. Kiitos!

  VastaaPoista
 13. Oi vau, pääsisipä tuonne! :D

  VastaaPoista
 14. Kävin tuolla äitini kanssa edellisellä Lontoon reissullani vuonna 2015. Aivan upea paikka, suosittelut siis täältäkin. Kun yhtäkkiä eteen pelmahti suuri sali, tunsin suorastaan liikuttuvani, sillä olin niin vaikuttunut.

  Tuolla olisi saanut kulumaan koko päivän! Koska etukäteen ei voinut tietää kierroksen pituutta, ei viitsinyt yhdessä paikassa tutkia loputtoman kauaa, että ehtii varmasti näkemään kaiken. Ja olihan tämä studiokierros laaja! Omia voimia kierroksella vei lisäksi äitini, joka ei siis ole kirjoja lukenut ja elokuvista tuijotellut pari ensimmäistä niiden ilmestyessä. Hänellä ei siis ollut sen kummempia muistikuvia kuka on Dumbledore, saati sitten tunnistanut myöhemmissä elokuvissa esiintyviä hahmoja. Todella raskasta selittää auki kolmen tunnin ajan lavasteita, rooliasuja ja esineitä ja samalla yrittää itse tutkia kaikki mahdollinen. Silti olen todella kiitollinen, että äitini lähti kanssani tälle ikimuistoiselle matkalle! ♥

  Mutta upeita kuvia sinä olet Katja ottanut :) Itse otin jotain satunnaisia räpsyjä vanhalla Lumiallani, niistä ei oikein tullut blogikelpoisia :D

  Kävittekö muuten Charles Dickensin kotona? Siinä on myös todella mielenkiintoinen museo :)

  VastaaPoista
 15. Ooo! Kade :D! Varmasti hieno retki!

  VastaaPoista
 16. Ihanaa oli lukea teidän Lontoon reissustanne ja tästä Harry Potter-kierroksesta! Vau! :)

  VastaaPoista
 17. Oooooooh! Kiitos ihanasta kuvapostauksesta, myös tuosta aiemmasta Lontoon postauksesta <3

  Just kirjoitan kirjajuttua, jossa tunnustan tuntevani Harry Potterin vain leffoista. Pitäisi kai sitä ihmisen lukea edes yksi Potter-kirja... <3

  VastaaPoista
 18. Yhteinen kiitos teille kaikille kommenteista. ♥ Potter-studiot on upea paikka, jonne koko perheemme menisi mieluusti uudestaankin. Turismi ja taika mahtuvat samaan tilaan. :)

  VastaaPoista