lauantai 26. marraskuuta 2011

Synttäriaattona

Joskus ihan ihmetyttää, miten sitä voikin olla pöhkö merkkipäivien suhteen. Liki kolme vuotta luulin, että aloitin blogini joulukuun 2008 lopulla, mutta hiljattain huomasin, että täällähän vietetään periaatteellisia kolmevuotissynttäreitä jo huomenna! Syntymäpäivä on periaatteellinen, koska kirjoitin kyllä blogini alkusanat 27.11.2008, mutta ensimmäisen kirjaesittelyni kirjoitin vasta tammikuussa 2009.

Elämä onkin yhtä juhlaa, ehkä voin viettää blogisynttäreitä marraskuun lopusta uudenvuoden kynnykselle saakka! Juhlin blogiani pienesti tänään, koska huomenna oikeana syntymäpäivänä aloitan blogissani pienen adventtikalenterin: jokaista joulua edeltävänä sunnuntaina esittelen täällä blogissani jonkun jouluaiheisen kirjan. Varsinaiset kolmevuotiskekkerit ovat sitten arvonnan ja satuilun sävyttämät joulukuun ensimmäisenä päivänä, koska satuhaasteeni päättyy marraskuun loppuun. Vielä siis ehtii osallistua! Ohjeet ovat yksinkertaiset: lue joku satu, esittele se blogissasi, vinkkaa esittelystä minulle ja olet mukana satukirjan sekä jouluisen yllätyksen arvonnassa.

Nyt syntymäpäivän aattona kiitän Ankia ihanasta muffinsista. Koska olen muistaakseni useaankin otteeseen kertonut suosikkiasioistani, lainaan Sinisesen linnan kirjastosta sekä Meijerielämästä löytämääni hauskaa tapaa kertoa omasta blogihistoriastani. Se sopinee hyvin syntymäpäivän ajatukseenkin?

1.Milloin aloitit blogisi?
Kuten kerroin, aloitin blogini marraskuussa 2008, kolme vuotta sitten. Ensimmäinen kirjaesittelyni kirjoitin kuitenkin vasta tammikuussa 2009, pian on siitäkin kolme vuotta.

2.Mistä kirjoitat? Mitä käsittelet?
Kirjoitan lähinnä kirjoista. Blogini on lukupäiväkirjani, jonne kirjoitan ajatuksiani lukemistani kirjoista. Toisinaan, joskin hyvin harvoin, saatan poiketa harhapoluille. Lisätietoa minusta lukijana, kirjaesittelyjeni perusteista sekä suhteestani arvostelukappaleisiin voi lukea täältä.

3.Mikä tekee blogistasi erityisen?
Tietenkin se, että blogini on yhtä uniikki kuin mikä tahansa muukin kirjablogi. En ole ainakaan vielä törmännyt blogikaksosiin. ;) Sanotaanko, että pyrin paneutumaan siihen, mistä kirjoitan ja koetan aina ottaa kirjan kannesta teoksen henkeä heijastavan valokuvan. Toivon tietenkin, että blogini on lukijoilleen mieleinen niin sisältönsä kuin ulkoasunsakin osalta.

Haluaisin ajatella, että sosiaalisen aktiivisuuden määrä blogissani on jotain erityistä, mutta kyllä melkein kaikissa hyvissä blogeissa on aktiivista lukijakuntaa ja virkistäviä keskusteluja.

4.Mikä sai sinut aloittamaan blogin?
Olen aina lukenut paljon ja opiskellutkin kirjallisuutta, mutten ollut koskaan pitänyt varsinaista lukupäiväkirjaa. Olin syksyllä 2008 kotiäitinä ja ajattelin alkaa harrastaa kirjabloggausta.

5.Mitä haluaisit muuttaa?
Blogini nimen. Lumiomena on hieman pliisu, mutta koska tätä samaa nimeä olen kantanut mukanani jo pian kolme vuotta, olisi vaikea keksiä uutta "identiteettiä". Oman nimeni (Katja) toin blogijulkisuuteen tämän vuoden keväällä, koska en itse halua olla Lumiomena. ;)

6.Miten bloggaamisesi on muuttunut matkan varrella?

Se on muuttunut aika paljonkin. Aluksi kirjoitin vain kirjoista, sitten pidin pienen tuumaustauon, mutta palasin monestakin syystä bloggaamaan. Kirjoitin kirjoista, arjen touhuista, matkoista ja kaikenlaisista tunnelmista. Nyt olen palannut juurilleni ja huomasin hiljattain, että  esimerkiksi viimeisten 60 postaukseni joukossa on vain kaksi sellaista kirjoitusta, joissa en edes sivua kirjoja. Pidän siitä, että alan tuntea itseni täysiveriseksi kirjabloggaajaksi.


7.Parasta mitä sinulle on blogisi myötä tapahtunut?

Parasta on ollut tutustuminen muihin kirjabloggaajiin. Olen saanut ihania tuttavia ja myös muutamia rakkaita ystäviä. Lisäksi olen hurjan iloinen arvostelukappaleista, joita olen eri kustantamoilta saanut. Lämmin kiitos niistä. Myös kustantamojen tilaisuuksiin on ollut ihana saada kutsuja. Viime viikolla pääsin kuuntelemaan Teoksen ja Siltalan kirjailijoita. Eilen taas tutustuin Gummeruksen kevääseen, joka on täynnä kiinnostavia kirjoja.

Blogini on myös ehkä välillisesti vaikuttanut muutamiin freelance-perusteisiin työtehtäviin, joita olen syksyn mittaan tehnyt, mutta niistä en avaudu nyt tämän enempää, koska en aio arvioida sellaisia kirjoja, joiden tekemisessä olen ammatillisesti ollut tavalla tai toisella mukana.

8.Kadutko jotakin postaustasi?

En. Harmittelen totta kai joitakin sellaisia kirja-arvioita, joissa olen mielestäni kehunut tai moittinut kirjaa enemmän kuin se ansaitsisi. En kuitenkaan kadu postauksiani.

9.Tekisitkö jotain toisin, jos aloittaisit bloggaamisen vasta nyt?

Keksisin sen uuden bloginimen. :)

10.Millaisia blogeja itse luet/katselet mieluiten?

Luen eniten kirjablogeja. Mutta luen mielelläni myös elämää eri kanteilta pohtivia blogeja, visuaalisesti upeita valokuvablogeja, sisustus-, leivonta- ja kokkausblogeja sekä blogeja, joissa vähän kaikkea edellä mainitsemaani. Tärkeintä on se, että bloggaajalla on oma vahva äänensä.

Tämän haasteen lähetän kaikille niille, jotka haluavat pohtia omaa bloggaajantietään. Olkaa hyvät!


Kiitos teille kaikille liki kolmen vuoden aikana mukaani tulleille lukijoille. On ollut ilo kirjoittaa ensin vain kirjoista, sitten vähän siitä sun tästä ja nyt taas uudelleen enimmäkseen kirjoista ja kirjallisuudesta. Tästä on mukava jatkaa - huomenna jouluisen kirjan merkeissä.

33 kommenttia:

 1. Onnea blogillesi ja sinulle. Olet tosi pitkään pitänyt blogia, yksi vanhimmista kotimaisista kirjabloggaajista!

  Sinulla on kyllä hyvät kuvat, jotka henkivät kirjan elämää. Mie olen itsekin kiinnostunut nyt kuvaamisesta enemmän ja enemmän ja käytän kuvaamiseen ja suunnitteluun myös aikaa. Onneksi on digiaika, muuten ei tämmöinen amatöörikuvaaja raskisi räpsiä kirjakuvia kaiken aikaa.

  Aika paljon tunnistan itseni vastauksistasa, paitsi että vaihdoin bloginimeni Tomomista Hannaksi kokonaan. :)

  VastaaPoista
 2. Tämä postauksesi myötä oli ihan pakko kurkata milloin itse aloitin. Muutaman päivän päästä Omenaminttulassakin on synttärit näköjään :)
  Sinun blogiasi olen seurannut siitä lähtien, kun aloitin omani ja tänne on aina mukava tulla. Kaunis kiitos Katja ja onnea!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on upea kirjablogi, Katja - onnea! Vaikka itselläni ei tule juurikaan kommentoitua, otan paljon vinkkejä ja näkökulmia lukemaani blogistasi.

  VastaaPoista
 4. Onnea ja pitkää ikää, Katja!
  Blogisi on aina ollut yksi suurimmista suosikeistani, juttusi ovat niin pohdittuja, niissä on ideaa. Ja kuvat, sinulla on silmää kauneudelle!

  VastaaPoista
 5. Onnea kolmivuotiaalle! Oli mukava lukea vähän blogihistoriastasi, koska olen seurannut blogiasi vasta alle vuoden.

  VastaaPoista
 6. Oi onnea kolmivuotiaalle, se on jo pitkä aika! Minustakin oli kiva lukea blogihistoriastasi ja pidän kyllä Lumiomena-nimestäkin. Uteliaisuudesta, minkälaisen nimen valitsisit blogillesi tänään?

  Valokuvausintoilijana täytyy sanoa että pidän kovasti myös blogisi kuvista. :)

  VastaaPoista
 7. Onnea kolmevuotiaalle ja kiitos ihanasta blogista. Minusta Lumiomena on niin kiva nimi, että olisi sääli, jos sen muuttaisit.

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea! Olet ihana ja niin on blogisikin <3 On aina ilo käydä lukemassa laadukkaita arvioita ja käydä kurkkimassa ihania kuvia!

  Minäkin aion aloittaa blogijuhlinnan hyvissä ajoin joulukuussa, be ready!

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea kohta kolmivuotiaalle! Kuten olen useasti sanonut, sinun blogiisi on aina ilo tulla; täällä on valoa ja hyvää mieltä. Ja kirjoitat niin kauniisti.

  Mukava oli myös lukea vastauksiasi. Minuakin kiinnostaa mitä olisit valinnut nimeksi blogillesi jos sen voisi vaihtaa.

  VastaaPoista
 10. Onnea blogillesi, jota käyn säännöllisesti kurkkaamassa, vaikka en useinkaan kommentoi. Kerrot mielenkiintoisesti lukemistasi kirjoista ja herätät mielenkiinnon niitä lukemaan.
  Myös kuvat blogissasi ovat upeita.
  Jatka samaan malliin, vaikka vaihtaisitkin nimeä...

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea 3-vuotiaalle blogillesi! Ja mukavaa oli lukea näitä "paljastuksia" Minä taas pidän tuosta bloginimestäsi;se jää myös helposti mieleen...
  Pidän myös blogistasi koska olet laittanut tänne muutakin kuin kirja-arvosteluja,joten hieman harmittaa että siirryt täysiveriseksi kirjabloggaajaksi...

  VastaaPoista
 12. Hanna: Kiitos. Blogini ikä on vähän suhteellinen, koska kolmisen vuotta sitten kirjoitin tänne aika verkkaiseen, ehkä 2-4 kertaa kuussa. Uuteen alkuun blogi pääsi sitten reilut kaksi vuotta sitten. :)

  Totta, digiaikana on helppo räpsiä kuvia. Olen ihan samanlainen: minäkin otan kuvia aika reippaasti ja sitten koetan katsoa, mitä voin "julkaista".

  Muistankin sinun Tomomi-nimimerkkisi.

  Omenaminttu: Hauskaa, että meitä loppuvuoden "blogilapsia" on muitakin. Sinulle voin sanoa samat sanat, sinun blogiisi on aina ilo tulla. :)

  Marja Leena: Kiitos. Mukava kuulla, että vierailet täällä usein. Minäkin kyläilen sinun luonasi ja olet ollut erityisen paljon ajatuksissani.

  Erja: Kiitos. Jutut ovat joskus enemmän, joskus vähemmän pohdittuja. Mutta melkein aina niitä on hauska kirjoittaa.

  Maria: Oli mukavaa, että hiljattain omassa blogissasi teit oman blogihaastattelusi ja siten muistutit Lumikon mainiosta ideasta. Itsellekin on ihan hyväksi hieman muistella omaa blogitaivaltaan.

  Norkku: Kiitos. Kysymyksesi siitä uudesta mahdollisesta bloginimestä on vaikea. Pyörittelen mielessäni kaikenlaista aina Kirjakuvista Katjan kirjakulmaan ja edelleen Lumiomenan lukemisiin (pitäisin Lumiomenan sitten), mutta en varmaan oikeasti vaihda blogini nimeä, koska en osaa enää. ;)

  Allu: En tosiaan muuta varmaan tuo nimeä, koska olen tottunut tähän ja lukijoiden kiusaamistakin olisi muutella nimeä. Ja kiitos!

  Amma: Ihanaa, sielläkin pian synttärit. Muistan sinun Amma lukee aakkoset läpi-blogisi, silloin taisin sinut löytääkin, mikä on ollut iso ilo. :)

  Linnea: Hauska kuulla ja ihanaa, että käyt usein kommentin kera. Se lämmittää mieltäni.

  Bloginimestä vastasinkin Norkulle. En oikeasti osaisin vaihtaa nimeä enää, mutta olen sellainen aina hieman tyytymätön tyyppi. ;)

  Anja: Kiitos. Ja samat sanat sinulle, käyn blogissasi usein. Olen iloinen, jos löydät täältä(kin) lukuvinkkejä. Sinun lukukokemuksistasi on niin ikään ilo lukea.

  Yaelian: Kiitos. Älä huoli, minun linjani ei ole muuttumassa, olen tosiaan jo kesästä saakka ollut aika lailla täysiverinen kirjabloggaaja, mutta aina mukaan mahtuu muutakin elämää - kaikenhan voi jollakin tavalla kytkeä kirjoihin. :)

  VastaaPoista
 13. Onnitteluja kerrassaan ihanalle blogille! <3 Olipa mukavaa lukea tunnustuksiasi tässä samalla, kun mutustelen jo joulun ensimmäisiä itsetehtyjä pipareita. ;-)

  VastaaPoista
 14. Kaisa: Kiitos. Ensimmäiset jouluiset piparkakut ovat aina oikea merkkitapaus. Meilläkin on piparkakkuja, koska jouluna kuusi täyttävä esikoiseni ottaa huomenna varaslähdön synttäreilleen. :)

  VastaaPoista
 15. Onnea, onnea kolmivuotiaalle! Pidän blogistasi kovasti, ja se on myös yksi niistä blogeista jotka innostivat oman blogin perustamiseen.

  Kuvasi ovat kauniita, ja tekstit sellaisia että jaksan lukea sellaisistakin kirjoista, joiden en välttämättä kuvittelisi kiinnostavan minua - ja sitä kautta olenkin saanut odottamattomia lukuvinkkejä :)

  Ja Lumiomena on minusta hyvä nimi. Erottuu edukseen kaikista meistä joilla blogin nimessä on jotain kirjoihin ja lukemiseen viittaavaa ;)

  VastaaPoista
 16. Onnittelut minultakin synttärinaattona. Minä pidän blogisi nimestä ja mielestäni se sopii hyvin sinulle (sinua tuntematta, mutta sen mielikuvan mukaan, mikä sinusta on syntynyt). Pidän myös tavastasi kirjoittaa ja arvioida kirjoja, niistä yleensä saa hyvän kuvan kirjasta ja siitä, onko se minulle hyvä ja sopiva.

  VastaaPoista
 17. Onnea kolmevuotiaalle! Lumiomena on oikein hyvä nimi minunkin mielestäni, sellainen raikkaan kirpeä, ei makean mielistelevä - juuri sellainen on blogisikin. Raikasta tekstiä, raikkaita kuvia:-)

  VastaaPoista
 18. Onnea rakas ystävä!

  Sun blogisi oli ensimmäinen kirjablogi, jota aloin aktiivisesti seurata ja blogisi on myös ollut esikuvani omaa blogiani perustaessani. Ja sen lisäksi juuri sinä rohkaisit minua aloittamaan oman blogin pitämisen. Vaikka en aina ehdi tai jaksa kommentoida postauksiasi, niin luen kyllä blogiasi aktiivisesti.

  Sinä kirjoitat aina niin asiantuntevasti, mutta myös kauniisti ja valokuvasi todellakin tuovat jotain olennaista esille lukemistasi kirjoista.

  Lumiomena on hieno nimi ja sopii mielestäni sinulle hyvin.

  Satuhaaste... Pitää katsoa, jos vielä ehtisin siihen jotain kirjoittaa. Olen ollut niin laiska bloggaaja, mutta ymmärtänet syyn (marraskuu ja niiden yksien tulosten jännittäminen).

  VastaaPoista
 19. Niin se aika kuluu! Olet tosiaan jo kokeneimpia bloginpitäjiä ja must-lukemista kirjafriikeille ilman muuta, joten hyvin ansaitut synttärionnittelut ja toivottavasti jatkat samaan malliin!

  VastaaPoista
 20. Onnea melkein kolmevuotiaalle, ihanalle ja ehdottomasti yhdelle lemppariblogeistani ;) Vaikka olenkin ehkä puolueellinen, pakko silti sanoa, että blogisi on kirjablogistanian ihanimpia ♥

  VastaaPoista
 21. Paljon onnea kolmevuotiaalle ja paljon lisävuosia :) Sinun blogiasi on aina ilo lukea!

  VastaaPoista
 22. ♥Onnea ihanalle blogille ja sen pitäjälle♥

  VastaaPoista
 23. Onneksi olet siellä. Kaikkea hyvää ja kaunista sinulle! Lumiomena on niin viehättävä nimi, tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 24. Onnea 3 vuotiaalle! Mehän olemme melkein samanikäiset.

  Lumiomena on upea nimi.

  Kun yhdessä kevättalvella 2009 kahlasimme kirjojen meressä, tuuli oli aivan erilainen: lumenhellä. Jotenkin kaikki on nyt eri, mutta ainoa varma onkin vain muutos.

  VastaaPoista
 25. Onnittelut valtavan hienolle blogille! Se oli yksi suursuosikeistani jo ennen kuin tutustuimme, joten uskallan kehua ihan kunnolla ystävyydestämme huolimatta. <3

  Kyllä sosiaalinen aktiivisuus blogissasi on jos ei nyt ihan omaa luokkaansa niin selvästi suurimpia kirjablogistaniassa. Se ei ole ihme, sillä kirjoitat todella hyvin, mikä saa ihmiset kommentoimaan ja keskustelemaan. Olet blogannut jo niin kauan, että voi tehdä pientä vertailua: vaikka olet aina kirjoittanut taitavasti, ovat kirja-arviosi kehittyneet alkuajoista huimasti. Toivon, että minullekin käy vuosien mittaan niin, vaikka tyylimme aika erilainen onkin. :)

  Sitten on tuo visuaalisuus, joka minulla vaikuttaa myös paljon, kun mietin minua miellyttävimpiä blogeja. Blogipohjasi on rauhallinen ja selkeä. Bannerisi ovat aina hienoja. Ja tietenkin otat upeita kuvia, joita on aina ilo ihailla.

  Minä en siis voisi blogilta paljon muuta toivoa. Pidän sen nimestäkin, vaikka ymmärrän, että kirjablogille ehkä toivoisi lukemiseen tai kirjoihin viittaavaa nimeä. Olet kuitenkin jo aikamoinen brändi näissä piireissä, joten varmasti hyvä pysyä Lumiomenana. :)

  Yhtä hyvää jatkoa sinulle ja blogillesi: keep up the good work!

  VastaaPoista
 26. Hei Katja! Onnea 3-vuotiaalle ja monia blogivuosia lisää! Sinulla on upea ja persoonallinen kirjablogi, jota seuraan aktiivisesti. Minä niin pidän Lumiomena-nimestä ja miten se jatkuu - kirjoja ja haaveilua!

  p.s. Eikö satuhaasteelle saisi vähän jatkoaikaa joulukuuhun saakka?

  VastaaPoista
 27. Onnea paljon kolmevuotiaalle! Olet siis uhmaiässä ;-).

  Lumiomena on ihana nimi, kaunis ja runollinen. Minulle oli yllätys, että haluaisit vaihtaa sen.

  Kirjoittamisessasi näkyy kokemus, mikä on tietysti valttia. Täällä on mukava pistäytyä, joten oli ilo lukea myös tulevaisuuden suunnitelmistasi. Joulukirjat maistuvat varmasti tähän aikaan vuodesta!

  Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 28. Liisa: Ihana kuulla, että tämä oli yksi sinua innostaneista blogeista. Lumiomena tosiaan ehkä erottuu nimenä, mutta sitä minä aika usein mietin, ettei nimi välttämättä "aukea" niille, jotka vain näkevät sen esim. jossain sivupalkissa. Minäkin muuten nautin siitä, että saan muualta odottamattomia lukuvinkkejä.

  Jaana: Kiitos. Ja minä kyllä pidän lumesta ja omenoista, ennen kaikkea kuitenkin kirjoista. :)

  Clarissa: Kiitos. Hyvä, ettei tule makeaa oloa. Itselleni Lumiomena tuntuu joskus hieman liiankin herttaiselta, mutta ehkä mieluummin herttainen kuin nuiva?

  Anna Elina: Olen iloinen, että aloit pitää omaa blogiasi. Sinulla on sana hallussasi ja luet hyviä kirjoja. Olen jo kauan saanut sinulta lukuvinkkejä - paljon ennen blogiaikaa, kuten tiedät.

  Syksy on vähän sellaista aikaa. <3 Toivottavasti ehdit mukaan satuhaasteeseen. Se voi olla ihan lyhytkin esittely tyyliin "tämän nyt luin, mukava satu".

  Arja: Aika tosiaan kuluu ja jännää, miten muutama vuosikin on blogimaailmassa pitkä aika. :) Kiitos ja koetan jatkaa.

  Susa: Kiitos, ihana ystävä. <3 Kyllähän sitä omien ystävien juttuja lukee ehkä eri tavalla, mutta puolueettomasti voin sanoa sinun blogisi olevan yksi oma suosikkini. :)

  Villasukka kirjahyllyssä: Kiva kuulla ja samat sanat sinun blogistasi.

  Maria: Kiitos ja lämmin halaus sinulle. <3

  Satu: Onneksi itse olet siellä! :)

  Leena: Sinullekin tosiaan tulee pian kolmevuotisblogisynttärit. Hienoa! Me emme muuten tainneet vielä kevättalvella tuntea toisiamme blogimaailmassa, muistan aina, miten löysit blogini marraskuussa 2009 ja se oli monella tavalla hyvä asia. :) Blogimaailma muuttuu, mutta kirjojen maailmassa on aina ihana olla.

  Karoliina: Täällähän saa ihan punastella kaikkien kehujen äärellä. Mutta kivalta ne tuntuvat, kiitos. <3

  Minä nautin keskustelusta niin "oikeassa elämässä" (paitsi puhelimessa ;)) kuin blogeissakin. Siksi sosiaalinen aktiivisuus on minulle tärkeää, kaikki kommentit ilahdutttavat suuresti.

  Blogin nimeä en tosiaan varmaan mene oikeasti muuttelemaan, mutta jos kohtaan tilanteen, jossa Bloggerin kuvatila tulee täyteen ja pitää perustaa uusi blogi, niin ehkä sitten voin miettiä jotain "Lumiomenan lukemisia". ;)

  Sara: Kiitos. Ja kiva, että pidät blogini nimestäkin. Mekin olemme tunteneet toisimme blogimaailmassa jo suhteellisen kauan.

  Satuhaasteelle olisi ihana antaa jatkoa, mutta taidan kuitenkin pitää sen marraskuun lopun takarajana. Ehkä joulukuun ekaan voisin venyttää, koska en kuitenkaan ehdi arpoa ennen kuin iltamyöhäsellä.

  Paula: Ehkä kaikki nimipohdinnatkin ovat osa tätä uhmaikää. ;) ;)

  Nyt kun täällä eteläisessä Suomessa on ihan lumetonta ja pimeää, on ihana virittäytyä jouluiseen tunnelmaan edes kirjojen (ja talvivalojen sekä glögin) välityksellä.

  VastaaPoista
 29. Kiitos sinulle tästä blogista. Olen sinun kauttasi löytänyt monta kirjaa, jotka olisivat muuten jääneet lukematta.

  VastaaPoista
 30. Oi miten hieno virstanpylväs. Paljon onnea ja suuret kiitokset todella monipuolisesta ja hienosta blogista!

  VastaaPoista
 31. Kirjailijatar: Kiitos ja mukava kuulla. Minulle sinun blogisi on yksi suursuosikeistani. <3

  Aura: Kiitos. Kolme vuottakin tuntuu pitkältä ajalta, mutta aluksi pidin blogiani hieman on/off-meiningillä. :)

  VastaaPoista
 32. Onnittelut 3-vuoden iästä blogille! Täällä tulee aina välillä vierailtua, vaikka tällä hetkellä ei aikaa lukemiselle oikein olekaan. En kyllä ole ollut aikaisemminkaan (lue: koskaan) kova lukijatyyppi. Pitäisi ehkä löytää juuri ne itselle sopivat kirjat. Kirja-arvosteluja on mukava lukea ja varsinkin kun tuossa tuoreimmissa postauksissasi oli lastenkirjallisuutta, niin ne ovat tällä hetkellä lähellä sydäntä. Uppo-Nalle löytyy vanhana versiona meidänkin hyllystä. Toinen vanha suosikki on Melukylänlapset :o) Pitkää ikää blogillesi, Lumiomena!

  VastaaPoista
 33. Taru: Kiitos. :) Ja kiva kuulla, että vierailet täällä. Minäkin käyn usein sinun blogissasi ja itse asiassa leivoin juuri eilen piparkakkumuffinseja sinun (Kotivinkin Jouluherkuissa olleella) ohjeellasi. Niistä tuli ihania!

  Lastenkirjoista kirjoitan aika useinkin ja toivonkin niistä olevan iloa etenkin lapsiperheille. :)

  VastaaPoista