sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Aamusumuissa

 

Syksy on lempivuodenaikani, samalla kertaa jotenkin vanha ja uusi. Olen sukeltanut lehtien kultaisuuden ja sadepäivien lumoon, etsinyt aamusumuja ja nyt odotan huurteen kuorruttamia maisemia.


Blogi-parka on ollut syyslumossa vähän mopen osalla, edelleen. Kirjasyksy on ollut huikea niin töiden kuin vapaa-ajan lukemisteni puolesta. Erityisesti kotimainen fiktio on ilahduttanut. Olen toistaiseksi vienyt kirjamietteitäni Instagramiin, vuorovaikutus siellä ilahduttaa Instan puolella on nyt mm. ajatuksiani Marisha Rasi-Koskisen ja Susanne Mauden romaaneista sekä pientä pohdintaa lukupiireistä. Koetan muistaa kopioida ainakin osan em. jutuista tänne bloginkin puolelle, mutta olen ollut sen suhteen varsin laiska.

Ilahdun, jos alatte seurata Lumiomenan Insta-tiliä. Osoite löytyy blogin sivupalkista. Mutta kyllä blogikin tästä vielä nousee!

Syysterveisiä pellon laidalta!

18 kommenttia:

 1. On kyllä upean tunnelmallisia syyskuvia! Silmä ja sielu lepää <3 Kiva myös Instan puolella katsoa ja lukea kuvia ja kirjajuttuja, vaikka blogi tuntuu minulle edelleen helpommalta. Silti (näin uutena Instan ja älypuhelimen käyttäjänä) olen yllättynyt, miten sujuvaa puhelimen pieneltä näytöltäkin on lukea. Kommentointi sen sijaan tuntuu ainakin vielä työläältä lähinnä omiaan ennakoivan tekstisyötön suhteen. :D Mutta tottumiskysymys lienee sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, kiitos. ♥ Rakastan sumuja ja muutenkin syksyä. Tämä vuodenaika tekee melankolisella tavalla onnelliseksi.

   Kaipaan vähän bloggaamisintoa, mutta nyt se on ollut poissa jo jonkin aikaa. Ajattelen, että "kirjagram" pitää nyt virkeänä, mutta uskon että minunkin kohdallani runsassanaisemman bloggaamisen aika tulee vielä. Ennakoiva tekstinsyöttö on kyllä vähän omanlaisensa. :D Kiva, että olet myös Instassa. ♥

   Poista
 2. Oikein kivaa syksyä ja lukuiloa.
  Tykkään enemmän blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos, kaikkea samaa sinulle!
   Koetan taas aktivoitua blogissakin.

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Tämä syksy on ollut poikkeuksellinen upea, kauniita ruskavärejä ja lämpimiä ilmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos. On ollut upea syksy. Nyt ruska alkaa olla ohi, mutta syksyssä on silti paljon kauneutta.

   Poista
 4. Vooi miten ihania usvakuvia. Täälläkin päin maailmaa on puissa ruska, ja eilen ihastelin punaruskeita kukkuloita, jotka näkyivät selkeästi, mutta kuitenkin jotenkin sinertävästi horisontissa. Syksyn aurinkoiset, kirkkaat päivät, sumu ja sateenropina kirjaa lukiessa ovat ihania. Syysflunssat sen sijaan eivät... Nyt minullakin tulee nostalginen olo kun ajattelen entisiä syksyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pearl Cover, kiitos. Sinun suunnallasi on takuulla upeita syksyjä! Keskieurooppalainen ilmasto on muutenkin ihana. ♥

   Poista
 5. Ihania kuvia tosiaan! Minäkin rakastan vuosi vuodelta enemmän syksyn värejä, raikkautta, sumua ja nykyään jopa sateita! Ah tämä on niin ihanaa aikaa. Nautitaan syksystä ja kirjoista! 🍁🍂❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, samoin: minäkin rakastan nykyisin jopa syyssateita. Syksy on oikeastaan lempivuodenaikani. ♥

   Poista
 6. Hyvin viehättävät kuvat! Minä vähennän instaa, nyt en löydä kaikkien näiden koneen hajoamisten ja muutosten myötä edes nappia, mistä saisin sinne kuvan. Pysyn blogissa omatahtisesti vielä toistaiseksi. Nyt pakkaamaan, sillä länsirannikko odottaa eikä yhtään mitään somea!!!

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos! Sinulla oli ihania tunnelmia länsirannikolta! Reissu sinne teki varmasti hyvää niin monella tavalla. ♥♥

   Poista
 7. Todella upeita syyskuvia, etenkin kun niitä katselee täällä vielä tosi lämpimästä säästä . Hyvää viikonloppua Katja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, siellä on ollut kyllä niin lämmintä tänä(kin) syksynä. Täällä ruska alkaa mennä ohi, nyt satelee. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Ihania syksykuvia. <3 Sumu ja heinäpelto, aurinko ja ruska, aamun pakkanen ja syyslehdet. Siinä monta syytä rakastaa syksyä vaikka tänään ollut liian pimeää omaan makuun.

  Sydämellistä uutta viikkoa Katja. <3 ja hei ihanaa, että löysit sen satukirjan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, kiitos. ♥ Nyt on tosiaan liiankin pimeää ja harmaata, kynttiläkelit!

   Ja joo, olen niin onnellinen siitä kirjasta. Ainakin Instan puolella siitä vielä kuuluu, mutta ensin koetan selättää yhden tiiliskiven kokoisen romaanin. :D

   Poista