torstai 29. lokakuuta 2009

~STRESSIN LIEVITYSTÄ~Olen ollut tällä viikolla jossain määrin stressaantunut: Töissä on paljon meneillään ja lisäksi olen yrittänyt opiskella (onneksi harrastuksenomaisesti), kirjoittaa apurahahakemusta haaveilemaani tutkimustyötä varten sekä tietenkin suoriutua pitkien työmatkojen, kellokortin sekä lasten mahdollisimman lyhyiden päiväkotipäivien muodostamasta yhtälöstä. Onneksi kotiarki on sujunut leppoisasti ja tuonut ainakin aivoille lepoa.

Tänään sain sitten sen hakemuksen lähtemään ja toivon onnen olevan myötä helmikuussa, jolloin apurahan saajat julkistetaan. Kuvittelen ehkä hivenen naivisti, että jos onni suosii, saan paitsi rauhan tehdä sitä työtä, mikä tuntuisi houkuttelevalta, myös enemmän aikaa lasten kanssa, koska siirtyisin työskentelemään kotoa käsin. Hakemuksen jättäminen lievensi suuresti alkavaa stressiä, mikä poistui lisää tullessani kotiin: Postilaatikossa odotti Kotivinkin joululehti, oi ihanuutta! Olen lukenut Kotivinkin Joulua jo vuodesta 1994 saakka ja minulla on tuo ensimmäinen ostamani lehti vielä tallessa.Lisää hyvää ja rauhallista mieltä sain eilen iTunesista ostamastani Stingin uudesta levystä If On A Winter's Night. Levyn myötä olen samaan aikaan lumimaisemissa, toisessa aikakaudessa, englantilaisessa metsikössä ja joulutunnelmissa. Pitipä Stingistä tai ei (minä ilmiselvästi pidän!), suosittelen joulun alla kuuntelemaan ainakin kappaleet Gabriel's Message sekä Lullaby For An Anxious Child. Niin rauhoittavaa, kaunista ja talvitunnelmallista! Ainakin minulle itselleni täydellistä kuunneltavaa (syys)talvi-iltain tarinoiksi.

5 kommenttia:

 1. Oi, sinulla onkin pitkät perinteet tuohon Kotivinkin joululehteen!! Minä "löysin" sen vasta pari vuotta sitten.

  Stingillä on todella hyvää musiikkia, mutta nimien perusteella en ole tainnut noita kahta kappaletta kuulla tai sitten en vain osaa yhdistää kappaletta nimeen. Täytyykin heti lähteä metsästämään noita kappaleita kuuntelun alle:)

  VastaaPoista
 2. Joo, aika kauan olen Kotivinkin joululehteä lukenut. Rakas mummoni tilasi sitä vielä 2000-luvun alussa, ja mummoni poismenon jälkeen aloin itse tilata lehteä. Uusi numero on pienoinen pettymys (kuten muuallakin on kirjoiteltu), mutta kyllä siitä jouluisen mielen saa. Sting on muuten toinen jo 1990-luvun alkupuolelta elämässäni mukana ollut "tekijä" :)

  VastaaPoista
 3. Hei Lumiomena. Tulin tänne vastavierailulle ja sinulla onkin tosi kiva blogi! Minäkin huomasin, että Stingiltä on ilmestynyt joululevy ja taidanpa itsekin hankkia tuon uutuuden. Kun pidän Stingin musiikista muutenkin :-)

  Mukavaa viikon alkua sinulle!

  Terkuin Sari

  VastaaPoista
 4. Sari: Kiitos vierailusta ja tervetuloa toistekin :) Tuosta Stingin joululevystä on myynnissä eri versioita. iTunesin versiossa on bonuksena ihana Coventry Carol, mutta toisaalta itse mietin vielä myös cd-version ostamista osin upeiden kansivihkosen kuvien vuoksi.

  VastaaPoista
 5. Tuo Stingin kansi on niin upea, että siksi lähdinkin sen perään. En ole vielä syttynyt, mutta ans kattoo ny...

  Minä ostan aina Kotivinkin joulunumeron ja säästän myös. Vuodelta 2007 Kotivinkin Joulu on softin lila kaneltaan ja sitä pidän lehtipinon päällimmäisenä juuri nyt.

  Hienoa, jos saat apurahan ja voit tehdä töitä kotoa käsin.

  VastaaPoista