torstai 4. syyskuuta 2014
Vinkkejä kaivataan: pelottavat kirjat
1. Kummitussalolla on kesämökki ja sinne mökille on haudattu koira. Koiralla on hitsin hieno hautakivi. Kymmenen metrin päästä hautakivestä on koivu. Jos koivun kiertää kymmenen kertaa vastapäivään, nousee koira haudastaan. 2. Jos koululla katsoo silmät kierossa puheopetushuoneen peiliä, ilmestyy peiliin piru. Kävin katsomassa koiran hautakiveä, mutta en uskaltanut kiertää koivua varmaan edes puolikasta kertaa. En käynyt puheterapiassa enkä todellakaan katsonut koulun peiliin silmät kierossa.
Lapsuuteni lempilukemistoa oli ikäpolvelleni varmaan jossain määrin legendaarinen Noidan käsikirja ja siinä erityisesti tarina verisestä kreivittärestä. Ahmin myös vanhempaa perua olevaa, kouluni pikkukirjastosta löytämääni Tietohyrrä-sarjan kirjaa aaveista ja kummituksista kertovaa osaa ja pelkäsin valkopukuisen aaveen ilmestymistä. Teini-ikäisenä viihdyin Stephen Kingin romaanien parissa (ja vielä hieman myöhemminmin, esimerkiksi Piina on mielestäni erinomainen) ja katsoin Painajaista Elm Streetillä. Sittemmin en ole katsonut kauhuelokuvia, Blair Witch Project taitaa olla viimeisin. Timburtonmaista kauhukuvastolla kikkailevaa romantiikkaa sen sijaan rakastan eikä kukaan saa tulla moittimaan Sleepy Hollowta minulle.
Kuten arvaatte, en nykyisin lue juurikaan kauhua, mutta viihdyin satunnaisesti aavemaisissa tunnelmissa. Sarah Watersin Vieras kartanossa on esimerkki romaanista, jossa on kummitusromaanimaista tunnelmaa, vaikkakin (ja minulle mieleisesti) suhteellisen realistiset puitteet. Anne Ricen Veren vangeista pidin, mutta senkin lukemisesta on aikaa noin 20 vuotta.
Nyt syyskuisena torstaina intiaanikesä väreilee ilmassa ja kummitukset ovat jossain kaukana. Syysillat kuitenkin pimenevät koko ajan. Tästä syystä aion jossain vaiheessa syksyä - ehkä sitten kun eniten syksyttää, sade piiskaa ikkunoihin, myrsky rämisyttää savupiipun peltiä ja jossain kolisee - pitää pelottavien kirjojen viikon. Kaipaankin kirjavinkkejä kirjoista, jotka säikäyttävät tai pelottavatkin. Kertokaa, ja missä kirjoissa on parhaimmat hirviöt, kaameimmat kummitukset, (sopivasti) pelottavinta kauhua tai sumuisen aavemaista tunnelmaa. Paranormaalia tai realistista, korneja tai oikeasti hienoja, lapsille tai aikuisille suunnattua, uutta tai vanhaa - sillä ei väliä! Olen kiitollinen kaikista kirjavinkeistä ja kokoan niistä pelotuskirjojen listan muillekin vinkiksi.
Mitä pelottavia kirjoja suosittelette kauhua kaihtavalle?
--
Kuukuvan otin elokuussa ns. superkuun aikana.
Kauhua on vaikea suositella, sillä maut poikkeavat niin kovasti toisistaan. Itse olen tykännyt valtavasti Marko Hautalan kirjoista. Niissä on niin ahdistava tunnelma, kun tarina jossain vaiheessa aina kääntää maailman päälaelleen. Myös Clive Barkerin kirjat ovat uponneet, niissä tosin enemmän väkivaltaa ja verta.
VastaaPoistaHyllyssä odottaa myös John Ajvide-Lindqvist. En ole vielä ehtinyt lukea hänen kirjojaan, mutta olen kuullut vain kehuja. Ruotsalainen elokuva Ystävät Hämärän Jälkeen perustuu samannimiseen kirjaan häneltä.
Vaarna, kaikki suositukset ovat hyviä, koska kokoan niistä listan blogini lukijoille. Hautala kiinnostaa minua kovasti ja todennäköisesti tulenkin lukemaan. Barker taitaa olla jo miltei klassikko.
PoistaMinäkin olen kuullut hyvää Ajvide-Lindqvistin kirjoista.
Minun tulee luettua kauhua melko vähän, mutta suunnitelmasi kuulostaa oikein mielenkiintoiselta. Suosittelen viikkoosi tuota Jaana Ala-Huissin ja Henry Ahon teosta Hotelli Ikuisuus, jonka blogissani esittelin ja jonka sieltä huomasitkin. :)
VastaaPoistaJonna, lukemasi kirja voisi olla kiinnostava sekin. Lisään sen vinkkilistaan. :)
PoistaEn ole paras ihminen antamaan kauhuvinkkejä, koska en oikeastaan koskaan lue kauhua tai trillereitä, ja dekkarinikin haluan nauttia pehmoisina ja kotoisina.
VastaaPoistaMutta yksi vinkki minullakin on. John Fowlesin Neitoperho on kylmäävä psykologinen trilleri. Ahdistava mutta todella vaikuttava. Olin henkisesti ihan riekaleina kirjan luettuani, mutta myös vaikuttunut sen taitavuudesta ja siitä kuinka se onnistui sorkkimaan mieltäni.
Liisa, olen tässä(kin) suhteessa aika samanlainen lukija kuin sinäkin. Mutta minulla on syyni tähän, kerron joskus. :)
PoistaFowlesilta olen lukenut vain Ranskalaisen luutnantin naisen, joten laitan vinkkisi mieleen. Kirja kiinnostaa - ja pelottaakin.
Sally Greenin nuorisokirja Puoliksi paha on ihan sopivaa kauhulukemistoa ja sitäpaitsi siinä on noitia. Muuten olisin suositellut Harry Pottereita, mutta taidat olla lukenut ne???
VastaaPoistaJulie Berryn Kunnes kerron totuuden on myös lievästi kauhuromanttinen historiallinen kirja.
Mai Laakso, noitia! Se kuulostaa hyvältä. Potterit olen lukenut ja nyt on menossa uusintakierros, koska kolmasluokkalainen tyttäreni lukee niitä.
PoistaKiitos vinkeistä!
Mia Vänskän kirjat! Ehkä myös Johan Theorin, hänen dekkareissaan on jotakin hyytävää. Elisabeth Kostovan Historiantutkija, luulin sen olevan aikuisten seikkailukirja kunnes tajusin että tässä on tähän mennessä ainoa kirja jota en uskalla lukea nukkumaan mennessä... Ei ole päidenkatkomiskauhua vaan uhkaavuutta, sitä että joku on nurkan takana.
VastaaPoistaHenna, kiitos vinkeistä. Kostovan Historiantutkijan olenkin lukenut ja pidin siitä yllättävän paljon. Ne kirjeet, maisemat, vampyyritarinat... Minäkin pidän siitä, että vaara on jossain nurkan takana. En kaipaa splattereita.
PoistaMakuja on tosiaan monia, mutta pakollinen vakiosuositus on Lauri Simonsuuren toimittama folklore-kokoelma Myytillisiä tarinoita. Siitä enemmän: http://hdcanis.blogspot.fi/2011/10/lauri-simonsuuri-toim-myytillisia.html
VastaaPoistaVähän tiiviimpiä folklore-annoksia löytyy muitakin mutta tuo on hienon laaja ja monipuolinen.
hdcanis, tuo on hyvä! Kiitos. Olen lukenut pääaineena folkloristiikkaa (tai se kulki Joensuussa perinteentutkimuksen nimellä) ja Myytillisiä tarinoita vilahteli usein luennoitsijoiden puheissa. En sitä ole kuitenkaan koskaan lukenut.
PoistaAikuisempaan makuun suosittelen Johan Theorinin Sankta Psykon kasvatit...iik
PoistaMai Laakso, kiitos vinkistä.
PoistaKuten tiedät, en ole tosiaankaan genren asiantuntija. Muistaakseni Paul Tordayn Ventovieraassa oli joitain kauhuelementtejä, enkä silti ole traumatisoitunut, vaan pidin kirjasta. Olen miettinyt useasti, että pitäisi lukea Topeliuksen Linnaisten kartanon viheriä kamari. Muistan katsoneeni Valentin Vaalan sen pohjalta filmaamaa elokuvaa lapsena ja olin ihan kauhuissani. Mahtaisiko alkuteos olla hyvä? :)
VastaaPoistaAmma, Ventovieras on ollut lukulistallani. Sitä en ehkä sisällytä kauhuviikkoon, mutta luulen lukevani mieluusti jonain toisena ajankohtana. Linnaisten kartanon viheriä kamari voisi muuten ollakin yksi kauhuviikkoni lukemistoista. Kiitos! :)
PoistaMinäkään en uskalla lukea mitään pelottavaa, enkä oikeastaan edes halua. En tykkää siitä fiiliksestä, että pitää alkaa tarkastaa, että kukaan ei lymyile sängyn alla. :)
VastaaPoistaLuin juuri Carlos Ruiz Zafónin 'Marinan' ja se oli jännittävä, hyvinkin jännittävä välillä, tehokkaalla ja kiinnostavalla tavalla jännittävä. Sitä voin ainakin suositella, jos et ole vielä lukenut.
Omppu, en minäkään ja ehkä siksi haastan nyt hieman itseäni. :) Jotain Ruiz Zafonin kirjoja olen lukenutkin ja ne olivat ihan kiinnostavia. Itse asiassa Marina olisi jopa hyllyssäni odottamassa, sain sen tädiltäni lahjaksi viime syksynä.
PoistaKiinnostava ketju! Kevyemmän kauhun nälkään suosittelen Theorinia minäkin. Mikäli kaipaat jämäkämpää menoa, Kingin uudemmasta tuotannosta Kuvun alla on huippu!
VastaaPoistaAnnika, Theorin alkaa pikkuhiljaa kiinnostaa. Kuvun alla onkin tosi jämäkkä, jos kirjan koon oikein muistan. Kingiä luin aikoinani paljonkin, mutta mitään Piinan jälkeen julkaistua en ole lukenut.
PoistaKingiltä suosittelisin Liseyn tarinaa, joka on kauhun lisäksi kaunis rakkaustarina (ei varsinaisesti romantiikkaa kuitenkaan).
VastaaPoistaMorre, kiitos suosittelusta. Liseyn tarina voisi olla mieleeni. En ole varsinaisen romantiikan ystävä, mutta pidän kyllä rakkaustarinoista (jos niissä on särmää - ehkä kauhakin).
PoistaTässä näin kylmiltäni muutama: Charles Dickens ym: BÖÖ!
VastaaPoistaJohn Berendt: Keskiyö hyvän ja pahan puutarhassa (erittäin toimiva romsku)
Eija Timonen Kuu paistaa, kuollut ajaa
KUOLLUT kulkee : tarinoita kalman majoilta toim. Anneli Kanto
Tiedon tuolla puolen - Kertomuksia yliluonnollisista tapahtumista kautta aikojen Valitut palat
Olen itse etsinyt kasveihin liittyviä uskomuksia. Tuo Simonsuuren kirja on minullekin varsin tuttu. Viime vuodet olen haalinut enemmän tarinoita ja uskomuksia kirkon väestä ym.
Ulla, kiitos useista vinkistä. Berendtin kirjan luinkin nyt kesällä, pidin syvän etelän tunnelmasta. Eija Timonen myös tuttu, arvostan kovasti hänen työtään kansansatujen ja -tarinoiden parissa. Minä olen tosiaan koulutukseltani folkloristi ja kaikki kansansadut ja uskomustarinat jaksavat aina kiinnostaa. :)
PoistaMinusta tuossa Keskiyössä on uskomattoman hyvä tunnelma. Minulla on jokin vastaava mielessä, mutta en saa päähäni. Minua kiinnostaa kansanperinne eli kasvien kautta olen kulkenut sille alueelle.
PoistaJos meininki käy liian pelottavaksi, suosittelen väliin Mauri Kunnaksen Hui kauhistus! -kirjaa. Historiallisempaa kauhuromantiikkaa löytyy vaikka E.T.A. Hoffmannin Yökappaleita-kokoelmasta.
VastaaPoista- Kaisa
Kaisa, hih. Lapsiperheessä hyvinkin tuttu teos tuo Kunnaksen kirja.
PoistaMielenkiintoinen aihe, koska vielä en ole lukenut kirjaa, joka pelottaisi ihan kunnolla. Tulenkohan koskaan moista löytämäänkään, ehkä minua ei vain saa peloteltua :) Mutta näistä ehdotuksista saanen hyviä vinkkejä!
VastaaPoistaKirjoitin juuri Marko Hautalan Kuokkamummosta, se pääsi lähelle pelottavuusvaatimuksiani. John Ajvide Lindqvistiltä olen lukenut toistaiseksi vain Kultatukka, tähtösen (ei niinkään pelottava, ainakaan näillä minun mittareillani, mutta ahdistava), mutta muutkin hänen kirjansa olen jo hankkinut hyllyyni. Suosittelen myös tutustumaan Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin Vitsaus-trilogiaan, joka on hyvällä maulla toteutettua toimintapainotteista vampyyrikauhua. Myös Max Brooksin Sukupolvi Z: Zombisodan aikakirjat on mielenkiintoinen, erilainen zombikirja!
Laura, ehkä sinä olet rohkea lukija! :)
PoistaKuokkamummo kiinnostaa kovasti ja kirja jo odotteleekin hyllyssäni. Sen varmaan luen, jos uskallan. Lindqvist kiinnostaa myös. Kiva, että mainitsit Guillermo del Toron, hänhän on ohjannut Panin Labyrintin, joka on huikea ja aika ahdistava leffa. Tavattoman hieno visuaalisestikin.
Oletkohan jo lukenutkin Neil Gaimanin Coraline varjojen talossa? Se on lempeää, satumaista kauhua. Ja Edgar Allan Poetahan voi aina lukea!
VastaaPoistaKatri, olen. Se on niin hyvä, että mietin uudelleenluentaa. Poeta voisi lukeakin enemmän. Kiitos vinkeistä. :)
PoistaJohn Ajvide Lindqvistin Ystävät hämärän jälkeen.
VastaaPoistaPäkä, kiitos. Lindqvist alkaa kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän, etenkin vinkkaamasi kirja.
PoistaMahtava aihe, nimittäin itse rakastan sekä kauhuleffoja, että -romaaneja. Marko Hautalan Kuokkamummon aion lukea lähipäivinä, siitä olen kuullut pelkkää hyvää. Oma viime vuosien kauhuromaanisuosikkini taitaa olla Susan Hillin jo klassikon asemasta nauttiva The Woman in Black, jonka pohjalta tehtyä teatterisovitusta esitetään Lontoossa vuodesta toiseen täysille saleille, ja josta on tehty hyvä elokuvakin ihan pari, kolme vuotta sitten.
VastaaPoistaTätä postausta jään seuraamaan, sillä kaipaan itsekin hyviä lukuvinkkejä juuri kauhun suhteen. :)
Ihanaa viikonloppua sinne! <3
Sara, olin ihan unohtanut sinun rakkautesi tätä lajityyppiä kohtaan. <3 The Woman in Blackin aion googlettaa ihan tuota pikaa. Luotan sinun makuusi monessa.
PoistaToivottavasti saat hyviä vinkkejä täältä. Ja <3 muutenkin!
Stephen Kingiä on suositeltu jo moneen kertaan, mutta lisään listalle miehen novellikokoelman Pimeä yö, tähdetön taivas. Minä en nykyisin enää uskalla lukea paljoakaan kauhua, mutta Kingiltä luen kuitenkin kaiken mitä ilmestyy. :)
VastaaPoistaMaija, Kingiltä riittääkin suositeltavia kirjoja. Minä luin paljon Kingiä joskus, mutta en mitään viimeisen 15 vuoden aikana julkaistua. Voisin kyllä. :)
PoistaAah, kauhu on yksi suosikkigenreistäni. Pidän eniten juuri psykologisesta kauhusta, vaikka muukin menee erittäin hyvin.
VastaaPoistaStephen Kingiltä suosittelen Hohdon lisäksi novellikokoelmia, erityisesti Jälkeen keskiyön (tässä Usva ja Lautta omia suosikkeja) ja Ennen aamunkoittoa.
Thomas Tryonin Se toinen kertoo pelottavista kaksosista amerikkalaisessa pikkukaupungissa.
Bram Stokerin kokoelma Draculan vieras sisältää tarinoita laidasta laitaan.
Clemence Housmanin The Werewolf alkaa perinteisestä kummitustarinamaisesta asetelmasta ja on muutenkin kansantarinan oloinen. Löytyy Project Gutenbergista: http://www.gutenberg.org/ebooks/13131
M. R. Jamesin kummitustarinat ovat tähän asti olleet 1800-luvun pelottavimpia, ja parhaimmillaan juuri pimeänä syys- tai talvi-iltana. Löytyvät netistä, mutta koottu myös alkuperäiskielellä yksiin kansiin (Complete Ghost Stories).
Roland Toporin The Tenant kertoo miehestä, jolle tapahtuu vuokra-asunnossa kaikenlaista outoa. Enemmänkin surrealistista kauhua ja Polanskin elokuvakin on aika huippuhyvä.
Shirley Jacksonin The Haunting of Hill House on perinteistä kummitustalokauhua, mutta tapahtumien monitulkintaisuus tekee siitä astetta paremman.
Markku Sadelehdon toimittamassa Haudantakaisia-kokoelmassa on vanhoja perinteisiä kauhutarinoita, josta löytyy mm. Charlotte Perkins Gilmanin feministisiä aineksia sisältävä Keltainen seinäpaperi.
Voisin vielä mainita muutaman sellaisen, joista en itse pitänyt mutta jotka voi silti lisätä listalle. Jos vaikka joku muu tykästyisi.
William Peter Blatty: Manaaja
Richard Matheson: Helvetin talo
Ira Levin: Rosemaryn painajainen
Robert Bloch: Psyko
Ps. Suosittelen Saran mainitsemaa The Woman in Black -näytelmää. Itse ainakin tykkäsin vaikka yleisössä olikin lähinnä nuorempaa väkeä :D
Suvi, kiitos useista hyvistä vinkeistä. Minä en tosiaan ole lukenut kauhua sitten 1990-luvun puolivälin, mutta jännäreissäkin psykologinen puoli pelottaa eniten ja varmasti niin olisi kauhussakin. Sinulta saan kyllä monta kirjaa kauhulistalle blogini lukijoiden iloksi - tai peloitukseksi. :)
PoistaNoita klassikoita - tai ainakin puolittain sellaiseksi luettavia - olenkin lukenut, kuten Manaajan, Psykon ja Kingin Hohdon. Hohto on mielestäni elokuvana parempi, vaikka monet King-fanit ovat eri mieltä.
Jaa-a, näitä vinkkejä en osaa kyllä antaa. En ole varmaan eläessäni lukenut yhtään kauhukirjaa. Mies tuossa sanoo, että Stephen Kingin Pimeä puoli oli niin pelottava, ettei hän aikoinaan uskaltanut lukea sitä loppuun...sinä olet ehkä lukenut senkin? Minä en ole pitänyt edes dekkareita kovin pelottavina, ehkä jännittävinä, muttei missään nimessä pelottavina. Ja enää en lue edes niitä, taidan olla ihan nössö.
VastaaPoistaKirjailijatar, etkö edes nuorena? Minä luin teininä ja vielä parikymppisenäkin, mutta sitten en enää, Olen nykyisin herkkä enkä halua lukiessani pelätä. Olen siis samoin nössö. <3
PoistaSuosittelen myös The Woman in Blackia! Kun sain sen luettua loppuun sängyssä iltamyöhällä, piti kääntää kirja yöpöydällä kansi alaspäin ettei mokoma nainen vaan hyppää siitä kansikuvasta kummittelemaan... ;)
VastaaPoistaThomas H. Cookin Yön säännöt taas sisältää ei-yliluonnollista, ihmisten pahuudesta johtuvaa pelottavuutta. Kirja sai aikaan varsin turvattoman olon laittaessaan ajattelemaan kuinka helposti kuka tahansa voi joutua väärään paikkaan väärään aikaan.
Elokuva The Woman in Black tulee juuri tänään tv:stä ja ajattelin katsoa sen! Nimittäin olen miettinyt Katja sinun kysymystäsi ja tajunnut että en juurikaan lue kauhukirjallisuutta. Sen sijaan katson kauhuleffoja, joista välillä traumatisoidun :) Ring-elokuva oli sellainen ja muutenkin japanilaiset kauhuelokuvat ovat aivan karmivia. En suosittele kenellekkään, vaikka itse joskus sorrunkin katsomaan ilmeisesti psyykatakseni itseäni, muuta selitystä en keksi. Hih! Kauhukirjallisuudesta minulla on Edgar Allan Poen kootut novellit hyllyssäni ja niitä voisinkin taas välillä lueskella. Lisäksi minua on odottamassa goottilaisen kauhun klassikkoteos, jonka aion jossain vaiheessa lukea, kun on aikaa, koska siinä kyllä riittää sivuja.
PoistaRing ja Kauna ovat kyllä kaameita! :P
PoistaMinäkin olisin suositellut Marko Hautalaa, mutta moni on jo maininnut hänet. Olen lukenut häneltä vain Itsevalaisevat, koska muihin en ole sen jälkeen uskaltanut koskea! Se oli niin pelottava. Toinen joka tulee mieleen on Preusslerin Mustan myllyn mestari. Lukemisesta on kyllä vuosia, mutta muistaakseni siinä oli hyvin pelottava tunnelma, mustaa magiaa, psykologista kauhua ja fantasiaa...
VastaaPoistaJeff Longin Seinämä on yksi pelottavimpia kirjoja mitä olen lukenut. Se kertoo periaatteessa vuorikiipeilystä, mutta myös paljon muusta, kauhusta ja pimeydestä ihmisen sisä- ja ulkopuolella. Jos pelkää korkeita paikkoja, saa ekstraväristyksiä kiipeilykuvauksista.
VastaaPoistaVoi Katja, minä riudun nyt pelottavien kirjojen janosta! Mikä ihmeen dekkaripaussi tähän kohtaan vuotta tuli. Onneksi sain vinkin yhdeltä lukijaltani, joten pitänee lähteä kirjastoon.
VastaaPoistaMinun tuhansista luetuista kauhukirjoistani suosittelen nyt näitä: Jayne Anne Phillips Murhenäytelmä (vai olitko tämän jo lukenut?), Gillian Flynn Paha paikka, Lars Pettersson Koutokeino, kylmä kosto, kaikki Colin Dexterin Morse-kirjat, kaikki Åsa Larssonin dekkarit, Minette Waltersin Kuvanveistäjä ja Julia (tai Julie) Parsonssin Tiimalasi, jonka kansi alentaa kirjan sisältöä. Viieisin ei nyt satuunut simään hyllystäni, mutta kyllä se siellä on ja pysyy, sillä luen sen aika ajoin uudelleen. Jos haluat jotain tosi hyyvtävää niin sitten Tess Gerritsenin Jääkylmä. Ns. fantasiakauhu ei minua kiinnosta kuten ei fantasiakirjat muutenkaan.
Jos kaipaat kummitustunnelmia, niin niissä on voittamaton Johan Theorin kaikilla teoksillaan.
Toivon, että saamani suositus on riittävän pelottava ja että saan sen huomenna omasta kirjastosta. Toivotan sinulle jännittäviä syyskuun öitä!
Pakko vielä kommentoida sen verran, että Tampereen Teatterissa sai perjantaina ensi-iltansa Mustapukuinen nainen (joka on siis juuri se Susan Hillin romaaniin perustuva). Kuulin tästä tänään ja ajattelin että muitakin kiinnostuneita voisi olla :)
VastaaPoistaMahtavia vinkkejä, poimin näitä ehdottomasti omalle lukulistallekin :) King on minun luottokauhukirjailijani kuten olen useamman kerran maininnutkin ja hänen kirjojaan sinulle on näemmä hyvin jo vinkattukin. Oletko lukenut Kingin pojan Joe Hillin kirjoja? Omasta hyllystä löytyy pari hänen kirjaansa, pitäisi ottaa selvää onko omena pudonnut kauas puusta vai ihan juurelle ;)
VastaaPoistaTuo Susan Hillin romaaniin perustuva elokuva The Woman in Black tuli viikonloppuna tv:stä, harmi kun en ehtinyt laittaa tallennukselle (kirja odottaa vielä lukemistaan)!
Hennan mainitsema Historiantutkija taisi juuri nousta muutaman pykälän ylemmäs lukupinossani, en tiennytkään sen olevan kauhua/pelottava :)
Kauhu on genreistä suosikkini, harmi vain että siihen alkaa olla niin turtunut ettei tahdo enää pelottaakaan!
VastaaPoistaMutta onhan näitä hyviä!
Pekka Hiltunen: Sysipimeä. Kyseessä on kirjasarjan toinen osa, mutta mielestäni ensimmäistä osaa ei tarvitse lukea pysyäkseen kärryillä. Hyvin karmiva rikosromaani.
Koji Suzuki: Ring. Tiedät kyllä leffan.. :)
Richard Matheson: Helvetin talo. Klassinen kummittelevan talon tutkimista, mikäs sen parempaa?
Kauhukirjat eivät ole kuuluneet lukulistoilleni pitkään aikaan, mutta tulen seuraamaan innolla tulevaa kauhuviikkoasi, ties vaikka innostuisin luemaan jonkun suosittelemasi!
VastaaPoistaMuistan lapsena lukemani kirjan vampyyreistä. Hirmuinen lukukokemus! :)
Minun on pakko vielä lisätä nämä. En vain saanut näitä mieleeni. Eli Erskinen Keskiyö on yksinäinen paikka ja Häkkilintu. Luin nuo saman aikaan kuin tämän Berendt: Keskiyö hyvän ja pahan puutarhassa. Oli ärsyttävä tunne, kun tiesin unohtaneeni jotain.
VastaaPoista