perjantai 30. joulukuuta 2016

Kirjavuosi 2016



Kun vuosi on lopullaan, en koskaan oikein tiedä, miten olla. Uutta on aina jännittävä odottaa, mutta vanhassa riittää muisteltavaa. Uudesta ei ole vielä minkäänlaista aavistusta, vain toiveita että siitä tulisi hyvä. Vanhaa voi katsoa kaihoten: olinko oikeasti isojen pohdintojen kynnyksellä heti tammikuussa? Ja kevättalvella oli Korot kopisten -kirjan aika: Amman kanssa oli jälleen ilo tehdä yhteisiä kirjoitushommia. Entä miten ihanaa olikaan kävellä irlantilaisilla kivikkoisilla rannoilla heinäkuussa tai miten koskettavaa katsoa Belfastin muraaleja. Kuinka suloista Tallinnan tai Tukholman vanhoilla kujilla. Kuinka lumoavaa ottaa omaa aikaa Turun kirjamessujen tuoksinassa lokakuisena lauantaiaamuna – yhtä tunnelmallista kuin kävellä joulukuisessa Porvoossa. 

Ja tietenkin: miten monenlaisia kirjoja tähänkin vuoteen mahtui. Kovasti odotettuja, iloisia yllätyksiä, pettymyksiä ja tietenkin täyteläisiä lukuelämyksiä. Tuttuun tapaani listaan eri tavoin säväyttäneitä kirjoja, jotka syystä tai toisesta ovat painuneet mieleeni erityisellä tavalla. En siis nytkään listaa välttämättä kaikkia vuoden parhaita lukukokemuksiani, toki niitäkin, mutta huomioin myös heikompia tai keskinkertaisen mukavia, jos ne jostain syystä ovat mieleeni painuneet.

Tulevan vuoden kirjavinkkeihin ja lukusuunnitelmiin palaan lähiaikoina.

Nyt kuitenkin: Kirjavuosi 2016


Vuoden muistuttaja

Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskus
Joskus ihmettelen itseäni lukijana, mutta kukapa ei niin tekisi. Nyt kummastelen sitä, miksi annoin Chimamanda Ngozi Adichien romaanin odottaa minua yli viisi vuotta. Luin näet Puolikkaan keltaista aurinkoa jo syksyllä 2010 ja vaikutuin romaanista niin, että päätin lukea lisää Adichieta ja ostin hänen esikoisromaaninsa aikomuksena lukea se pian. Mutta vuodet vierivät ja nyt blogiini viimein ehtivä Purppuranpunainen punainen hibiskus antoi vain odottaa itseään. Onneksi hyvä romaani ei vanhene ja tämä helmikuu oli yhtä oivallinen kuin mikä tahansa muukin ajankohta Kambilin tarinan lukemiseen.




Vuoden herkullisin

No, nyt on valittava kaksi.

Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa

Kirja, joka lopetti nuivan lukemisen aikakauden:

Parkkisen romaanissa on paljon ihastuttavaa, etenkin ruoka. Ruoka merkitsee Säädyllisessä ainesosassa paljon. Lukujen nimeäminen ruokien nimillä tai ateriointihetkillä, kuten Kaviaarilla täytetyt viiriäisenmunat, Haukea valkoisessa kastikkeessa ja Rapuja August Strindbergin tyyliin, viehättää jo heti kirjan ensilehdillä sisällisluetteloa selatessa. Viehätys vain vahvistuu, sillä ruokaa tehdään, siitä puhutaan ja se edustaa valtaa, rakkautta, salaisuuksia, välinpitämättömyyttäkin. 


J. Ryan Stradal: Keskilännen keittiöt

Täydellinen lomakirja:

Stradalin episodiromaani pitää sisällään oikeastaan kaiken sen, mitä hyvältä ajanvieteromaanilta voi odottaa: taidokkaan rakenteen, kerronnan imun, kiehtovat henkilöt sekä koko joukon ruokakuvauksia, jotka ovat lempeässä ironiassaan niin kovin herkullisia.



Vuoden klassikko

Volter Kilpi: Alastalon salissa

Parisen viikkoa tuo lukeminen otti. Harmin räkä lähti väistämättäkin pois nokasta, kun kirjaa luin. Toisinaan, automatkoilla, innostuin lukemaan mehevimpiä kielenkäänteitä ääneen miehelleni. En voi sanoa nauttineeni jokaisesta lukutuokiostani, mutta kokonaisuus veti puoleensa. Ja miksei olisi vetänyt, sillä se on rakenteeltaan moderni, kieleltään rikas ja eläväinen sekä, sittenkin, kaikessa tajunnanvirtaisuudessaankin, juonelliselta kaareltaan komea. 



Vuoden viihderomaani

Jessica Brockmole: Kirjeitä saarelta

Kirjeitä saarelta muistuttaa minua siitä, miten joskus tunnelma ja käsillä oleviin hetkiin nähden oikeanlainen tarina riittävät  (niin, ja tietenkin ajatus runoilijan talosta Skotlannissa). Joskus luetun kirjan pitää ollakin ihana. Piste.




Vuoden pettymys

John Irving: Ihmeiden tie


Oi, John!

Tai hei, John! Hi, John! Dear John? [--] Mutta nyt. Oi, John. En huudahda, vaan huokaan: Voi, John.


Ehkä vielä joskus.



Vuoden ulkomainen

Elena Ferrante: Loistava ystäväni

Loistava ystäväni on juonivetoinen, muttei yksioikoinen, vaan silkkaa lukunautintoa: Ystävyyden kuvauksen rinnalla kulkee tarina ihmiselon kurjuudesta ja kirkkaudesta sekä sodanjälkeisestä Italiasta. Ferrante saa sekä romaanihenkilönsä että Napolin elämään tavalla, että jatko-osaa odottaa uteliaana ja ennen kaikkea innokkaana. 


Vuoden ajatteluttavin

Saako samaan kategoriaan sijoittaa kolme kirjaa? Tietenkin saa. On kolme kirjaa, jotka ovat ihan erityisesti askarruttaneet mieltäni. Yksi siksi, että se jäi mieleen helteisenä lukukokemuksena ja joka valloitti minut vasta hyvän aikaa bloggauksen jälkeen: Deborah Levyn Uiden kotiin. Toinen siksi, että ihailin sitä, vaikken ymmärtänytkään kaikkea: Sinikka Vuolan Replika. Ja kolmas siksi, että se on niin puhutteleva, samalla kertaa kaunis ja rujo: Laura Gustafssonin Korpisoturi. Kaikki hyvin kirjoitettuja, jokaista suosittelen melkeinpä kaikille.



Vuoden ristiriitaisin

Helen Macdonald: H niin kuin haukka

Mitä sanoa kirjasta, joka ihastuttaa, mutta jättää samalla päällimmäiseksi kysymyksen miksi? Miksi ihminen haluaa omistaa luonnonkappaleen, kesyttää sen omiin tarkoituksiinsa? Saako niin tehdä? [--] H niin kuin haukka on surumielinen, paikoin ristiriitainen ja silti ihana (!). Se on hidasta kirjallisuutta, joka kaipaa aikaa ja syventymistä. 



Vuoden kirja oikeassa paikassa -kokemus

Colm Tóibín: Nora Webster

Minulla oli onni lukea Nora Websteriä Irlannissa ja kaiken lisäksi matkustaa Dubliniin osin samaa rannikkorataa, jota Norakin kirjassa kulkee, hän toki paljon pitemmän matkan aina Enniscorthysta saakka. Lukumiljöö ei olisi juuri parempi voinut olla, mutta olisin varmasti pitänyt Nora Websteristä missä tahansa, vaikka sitten savolaisen mansikkapellon reunalla tai lauttasaarelaisen toimiston kahvihuoneessa.




Vuoden kaunein

Teko, jonka toteutin:

Akvarelleja Engelin kaupungista on surumielinen, kauttaaltaan hieno kirja, joka saa minut kaipaamaan kävelyä Bulevardilta Ruttopuiston kautta Senaatintorille. Siinä muuten kulttuurielämys, jonka aion pian toteuttaa - Viikilän lauseet mielessäni.



Vuoden sielukirja

Anna-Kaari Hakkarainen: Kristallipalatsi

On tietenkin sanottava, ettei high life -romaaniksi luonnehdittu Kristallipalatsi ole täydellinen romaani. [Mutta:] Minulle Kristallipalatsissa on ihan erityistä taikaa. Sellaista taikaa, jota on vaikea pukea sanoiksi, mikä on itselleni melko harvinaista. En osaa sanoa, onko se Hakkaraisen tapa kirjoittaa, romaanin aihepiiri, pienet hienot yksityiskohdat vai aavistuksen poukkoileva, mutta kasassa pysyvä kokonaisuus, joka lopulta tekee romaanista sen mitä se minulle on: kirkkalla tavalla sieluun osuva kirja, joka saa paikkansa suosikkikirjojeni hyllystä.


Vuoden säväyttäjä

Minna Rytisalo: Lempi

Kun ystävä kirjoittaa romaanin, asettuu lukija väistämättä erilaiseen asemaan kuin muiden kirjailijoiden teoksia lukiessaan. [--] Sen sanon, että Lempi on romaani, joka ei voi jättää ketään lukijaansa kylmäksi. Lempi on kaunis ja hurja niin lauseiltaan kuin sisällöltään. Se on juuri sellaista kirjallisuutta, jonka lukemisesta eniten nautin.


♥♥♥

Nyt joululomallakin olen lukenut. Olen lukenut yhden sieluun käyneen romaanin, yhden taidokkaasti kirjoitetun, mutta etäisemmäksi jääneen teoksen ja vielä erään talvikirjan. Tänään aloitin koukuttavaa lukuromaania. Näistä kirjoista ja kaikenlaisesta tulevasta blogihauskasta kirjoitan pian vuodenvaihteen jälkeen. 


Hyvää uutta vuotta 2017! 

55 kommenttia:

  1. Olen lukenut listaamistasi kirjoista vain kolme: Purppuranpunainen hibiskus, Alastalon salissa ja Ihmeiden tie. Ihmeiden tie ei todellakaan ollut parasta Irvingiä. Alastalon salista voimme olla ylpeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Margit, Ihmeiden tie oli harmillisen huono. Onneksi aina voi palata Irvingin parhaisiin, jotka kestävät useampiakin lukukertoja. Alastalon sali oli aika hauskakin.

      Poista
  2. Tunnistan Kristallipalatsin sielukirjamaisuuden, se oli itsellenikin tärkeä ja ihana kirja. Ehkä yksi vuoden suurimmista positiivisista yllättäjistä, odotin erheellisesti aivan muuta. :) Replika ja Korpisoturi odottelevat kumpikin lukuvuoroaan, niitä odotan ensivuoden lukemistoon innolla.

    Ihanaa ja onnellista vuotta 2017!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura, minullakin kului oma aikansa ennen kuin luin Kristallipalatsin. Ihmettelin hieman kirjan aihepiiriäkin, mutta sitten romaani lumosi. Replika ja Korpisoturi ovat huikeita molemmat, niin erilaisia ja ajatteluttavia molemmat.

      Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  3. Kivan kattava katsaus ja kauniit kuvat niinkuin aina. Olen lukenut listaamistasi vain yhden, Viikilän Akvarellit, joka oli tosiaan kaunis, mutta ei ihan omaan makuuni. Hyvää uutta vuotta ja lukuiloa vuodelle 2017!
    Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, kiitos. Viikilän kirja oli ns. ihan minun kirjani: kaunis ja silti sopivan oikukas.

      Hyvää alkavaa vuotta sinulle ja Tommille!

      Poista
  4. Olen lukenut listaamistasi 8, ja mielipiteemme menivät yksiin kaikkien muiden paitsi Ferranten osalta. Nyt kakkososa on sitten sekoittanut pääni :)

    On ollut upea kirjavuosi niin kotimaisten kuin käännettyjen osalta. Hyvää ja elämysten täyttämää uutta lukuvuotta sinulle Katja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta, hauska kuulla että pidät Ferranten sarjan toisesta osasta. Minä ihastuin jo ensimmäiseen, mutta olen muualtakin kuullut, että sarja sen kuin paranee.

      Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  5. Miksi ihmeessä minäkään en ole lukenut Purppuranpunaista hibiskusta?! Olen lukenut Chimamanda Ngozi Adichien Puoli keltaista aurinkoa ja Americanah ja pidin molemmista todella paljon. No, kiitos muistutuksesta! Aika monet olen noista listaamistasi lukenut ja monista olen täysin samaa mieltä. Kristallipalatsia odottelen vielä kirjastosta, ja innolla odottelenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina, minun taas pitäisi lukea Kotiinpalaajat. Se on ollut lainassa ystävältäni niin kauan, että alkaa jo nolottaa. Adichie on hieno kirjailija.

      Saa nähdä, mitä pidät Kristallipalatsista. Se on ollut toisille täydellinen, toiset eivät ole lämmenneet. :)

      Poista
  6. Mielenkiintoinen tapa listata vuoden kirjat! Purppuranpunainen hibiskus herätti paljon ajatuksia ja jäi mieleen. Olen iloinen, että satuin tarttumaan tuohon ajatuksia herättävään kirjaan. Mukavaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kommentissa ei ajatus ollut ihan kohdallaan :D

      Poista
    2. Katriina, hyvin se ajatus oli kohdillaan! :) Ihanaa, että sinäkin pidit Adichien romaanista. Taidokkaasti kirjoitettu ja monia ajatuksia herättävä. Onnellista alkavaa vuotta 2017 sinulle!

      Poista
  7. Olipas se mukava kooste vuoden kirjoista. On ollut hyvä kirjavuosi, kuten sinunkin listasi osoittaa. Ihanaa uutta kirjavuotta sinulle Katja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli, kirjavuosi oli erinomainen, etenkin kotimaisten osalta. Ihanaa uutta vuotta sinulle!

      Poista
  8. Hyvä kirjavuosi, kyllä vaan! Lempi, mieleenpainuva hieno lukukokemus, Nora Webster, Finlandia -palkittu ja tietenkin Korot kopisten, kiitos näistä kun sain omakseni! Ja momia, monia muita.
    Ps, hieno kollaasi (Sissikin pääsi mukaan)

    Onnea tulevalle vuodelle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kirjavuosi oli ihan mahtava. Ihanaa, että Lempi oli sinunkin mieleesi - ja nuo muut myös. ♥

      Sissi on itseoikeutetusti mukana vuosikollaasissa. Tärkeä persoona, toivottavasti ei säiky liikaa raketteja illalla.

      Hyvää alkavaa vuotta! ♥

      Poista
  9. Kiitos blogistasi ja kiinnostavasta postauksestasi! Aika moni koosteesi kirjoista näyttää olevan vuosikatsauksessani, jonka perinteisesti julkistan uudenvuodenaattona. Sielukirjaasi en ole vielä lukenut, houkutus on nyt suuri! Lukuisaa vuotta 2017 kohti: hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija, kiitos sinulle monista hyvistä kommenteista tämän vuoden aikana. Kävin jo lukemassa sinun kirjamietteesi päättyvältä vuodelta ja tulen myöhemmin kommentoimaan. Aika monia samoja suosikkeja!

      Kaikkea hyvää vuodelle 2017!

      Poista
  10. Voi, Adichie on edelleen tutustumatta. Ilmeisesti kannattaisi vihdoin tarttua hänen kirjoihinsa.

    Hieno kooste, Katja! Ihanaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elina, kannattaa! Adichien kirjat ovat sujuvalukuisia, mutta syviä.

      Ihanaa uutta vuotta sinulle!

      Poista
  11. Minulla on sama Adichie vieläkin hyllyssä odottamassa...

    Säädyllinen ainesosa niin samaa mieltä ja Ferranten kirja myös. Irving, voi minkäs teit!

    Nora Websteriin aivan rakastuin♥

    Mistä ihmeestä olet nyt löytänyt koukuttavan lukuromaanin...

    Mahtava kooste ja ihan sunoloinen♥ Upeaa vuotta 2017♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, suosittelen lukemaan joskus, kun kaipaat afrikkalaista kirjallisuutta.

      Ferrante, Parkkinen, Irving - olemme tosiaan samoilla linjoilla. Ja Nora Webster. ♥

      Lukuromaani löytyi Amman blogista.

      Ihanaa alkavaa vuotta 2017! ♥♥♥

      Poista
  12. Lempi säväytti minuakin ja Säädyllinen ainesosa oli herkullinen, hieno kirjavuosi ja hieno kooste. Ihanaa ja onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marile, Lempi tekee vaikutuksen. Parkkisen kirjassa taas on niin hienoa ajankuvaa ja ihania ruokia, juonikin toimii.

      Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  13. Kiitos napakasta listauksesta! Monta samaa ajatusta ja kirjaa, kategoria vain voi olla eri. Adichieta ja paria muuta en tunne, uusinta Irvingiä en enää edes yrittänyt, koska väsähdin jo aiemmin. Hakkarainen ja Viikilä täräyttävimmät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arja, kategoriat menevät aina vähän omia polkujaan. :) Lue ihmeessä Adichieta, uskoisin että tykkäät. Hakkarainen ja Viikilä jäävät kyllä mieleen.

      Poista
  14. Kiitos napakasta listauksesta! Monta samaa ajatusta ja kirjaa, kategoria vain voi olla eri. Adichieta ja paria muuta en tunne, uusinta Irvingiä en enää edes yrittänyt, koska väsähdin jo aiemmin. Hakkarainen ja Viikilä täräyttävimmät!

    VastaaPoista
  15. Mielenkiintoinen kooste. Minäkin pidän Adichiesta ja onneksi on vielä jotain häneltä lukemattakin, joten on mihin tarttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyn lehti, minä olen lukenut nyt kaksi Adichien kirjaa, vielä on kaksi suomentamatonta lukematta. :)

      Poista
  16. Mahtava postaus <3! Ja Levykin on siellä... <3!!!
    Ihanaa uutta lukuvuotta lempparibloggaajani top 3 :) (hölmö viittaus omaan postaukseeni jossa toistelin Top 5 -listausta huomatakseni että...)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bleue, kiitos - ja joo, Levy hivuttautui minuakin kohti. Ihan ensin en ollut niin innoissani ja sitten... ♥

      Top 5 blogissasi sai kyllä hymyilemään, mutta hyviä kirjoja valitsit! :)

      Poista
  17. Ajattelin itse, että jos säästäisin tuon Finlandia-voittajan lukemisen jollekin Helsingin-reissulle, niin olisi oikea ympäristö kirjalle. Hieno listaus, poimin muistiin erityisesti nuo ajatteluttavat kirjat, en ole niistä mitään lukenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna, Viikilän kirja olisi ihan täydellistä lukemista Helsingin-reissulle. Se herättää Engelin suunnitteleman kaupungin eloon.

      Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  18. Merkittävä vuosi, josta voi olla kiitollinen.

    Minullekin tuo Purppuranpunainen hibiskus oli tajunnan räjäyttävä, unohtumaton.

    Kiitos, sain tästä taas monta varattavaa kirjaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katveita, vuoteen on mahtunut paljon, sellaista pohtimistakin, joka on auttanut löytämään omaa tietä ainakin osin.

      Arichien romaani on vaikuttava. Toivottavasti tästä listauksesta löytämäsi kirjat tuovat hyviä lukuelämyksiä!

      Poista
  19. Säädyllinen ainesosa ja Nora Webster kuuluvat minullakin lukuvuoden huippuihin. Vaikka en lukenut Nora Websteriä Irlannissa, minulla oli hyvin vahva kokemus, että luin kirjan juuri oikealla hetkellä - mutta ehkä mikä tahansa hetki (ja paikka) on tuolle kirjalle oikea. :)

    Kristallipalatsi ja Korpisoturi olivat joululahjatoivelistallani, koska aavistelin että ne olisivat minun kirjojani, mutta kumpaakaan en sitten saanut. Pitänee ostaa ne itse!

    Lempi ja Akvarellit, ihania kirjoja.

    Kaikkea hyvää alkavalle vuodelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, nuo molemmat kirjatkin ovat ihastuttavaa luettavaa. Ja luulen, että minulle olisi käynyt samoin: olisin pitänyt Nora Wesbteristä missä vain, mutta oli kyllä silti jotenkin erityisen mieluisaa lukea se Irlannissa. :)

      Toivottavasti pidät Kristallipalatsista ja Korpisoturista, kun kirjat käsiisi saat.

      Onnellista alkanutta vuotta sinulle. Koetetaan nähdä pian! ♥

      Poista
  20. Säädyllinen ainesosa on minullakin yhtenä vuoden suosikkeina :) Ihania kuvakollaaseja, otat niin kauniita kuvia aina. Kaikkea ihanaa ja kaunista vuoteen 2017! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, sinullakin oli hyviä ja monipuolisia suosikkikirjoja vuodelta 2016. Kiitos samoin, ihanaa alkanutta vuotta! ♥

      Poista
  21. Tuohon sun Adichie-juttuun. Minäkin juuri olen tässä ihmetellyt, että miten en Adichien novelleja tuotua blogiini. Ehkä sun esimerkin voimalla tästä ryhdistyn.

    Minulle oli suuri ihme ja pettymys, että Säädyllinen ainesosa ei ollut Finlandia-ehdokkaana. Ymmärrän, että Taivassalon In transit on tietyllä tapaa liian marginaalinen tuohon mittelyyn samoin kuin Replika, mutta Säädyllinen ainesosa olisi sopinut Finlandia-listalle loistavasti.

    Deborah Levystä innostuin ihan hurjasti tänä vuonna ja tuosta Uiden kotiin -romaanista se minullakin alkoi. Väitän kuitenkin, että Hot Milk on vielä kovempi tai ainakin minulle se on sitä. Siinä on kaikki, jota edellytän kirjalta, josta haluaisin tehdä tutkimusta ja sen korkeampaa arvosanaa mulla ei ole antaa. Myös Levyn novellit on kiinnostavia.

    Tuosta Ferranten Napoli-sarjan ekasta osasta en vielä hihkunut, mutta toisen osan loppu salpaa hengen ja kolmas osa on kauttaaltaan viettelevä. Nyt jo suren, että neljännen osan jälkeen on koko sarja luettu. Nyyh!

    Kiitos hienosta postauksesta ja kiitos kaikista muistakin hienoista postauksista. Olet kyllä ihmeellisen taitava kirjoittamaan aina niin hienosti. Cheers 2017!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppu, oi, bloggaa Adichien novelleista! Ne ovat minullakin lukulistalla, pitäisi muutenkin ottaa novelleista niskaote. Monta kiinnostaa kokoelmaa odottelee hyllyssä.

      Kyllä Säädyllinen ainesosa olisi F-ehdokkaaksikin mahtunut. Hyviä ehdokkaita varmasti kaikki valitut, mutta... Replikasta olen samaa mieltä, onneksi se on Runeberg-ehdokkaana.

      Hot Milk kiinnostaa kosolti ja Ferranten jatkoja odotan innolla. Niin paljon kaikkea!

      Cheers sinulle ja uudelle vuodelle!

      Poista
  22. Kiitos Katja, kooste oli aivan sinun näköinen ja tykkäsin, että otit inhokinkin mukaan.
    Luin ensimmäisenä juuri Adichien Purppuranpunaisen hibiskuksen, jonka jälkeen luin heti Puolikkaan keltaista aurinkoa, Huominen on liian kaukana ja Kotiinpaluun, kun se ilmestyi. Minulle Puolikas keltaista aurinkoa on se paras Adichien kirja.

    Lukuiloa ja koskettavia tarinoita vuodelle 2017 Katja♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, hih, koetan aina listata niin suosikkeja kuin inhokkejakin. Tai pettymyksiä: harmittelen niin tuota Irvingiä.

      Minulle ensimmäinen Adichie oli Puolikas keltaista aurinkoa. Se on kyllä hieno romaani.

      Kiitos samoin, ihanaa alkanutta kirjavuotta! ♥

      Poista
  23. Minulla on Irvingin kanssa ollut aina vähän vaikeuksia. Pitäisiköhän lukea tuo, johon sinä petyit? Jos se vaikka onkin sitten minulle oikea? ;-)

    Säädyllinen ainesosa hyppäsi juuri etsittävien listan kärkisijoille. Muutenkin se on lukulistalla ollut, mutta kuulostaa liian herkulliselta jättää odottamaan sattumalta käsiin osumista.

    Ihanaa vuotta 2017!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna, hmm. Sanon, että ei. Se ei ole tainnut olla oikea Irving kenellekään. ;) Mutta aina toki kannattaa kokeilla.

      Säädyllinen ainesosa on ihana kirja ja kaikki ne ruokakuvaukset siinä...

      Onnellista alkanutta vuotta sinulle!

      Poista
  24. Kiitos Katja monista mielenkiintoisista lukuvinkeistä!

    Oikein hyvää Uutta Vuotta 2017!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirpa, kiva että olet saanut täältä lukuvinkkejä.

      Ihanaa uutta vuotta!

      Poista
  25. Vähän sellaista hämmennyksenkin aikaa tämä vuodenvaihde tosiaan aina on. Ja aina vaan hämmentää sekin, miten äkkiä vuodet vierivät... Miten äkkiä aina tullaan taas jouluun ja sitä myöten myös uuteen vuoteen.

    Paljon olet taas lukenut ja monenlaista hienoa. Minulla on tuo Viikilän Akvarellit parhaillaan uusintaluvussa, ah <3

    Kaunista, kirkasta, onnellista uutta vuotta sinulle kaimani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaimani, olet ihan samoissa ajatuksissa kuin minäkin. Jotenkin nyt tulee peilattua vanhaa ja kaikki uusi on jotenkin... No, sellaista josta vielä tiedä. Niin pitää ollakin, mutta siihen on vaikea olla valmis.

      Akvarellit: ♥

      Onnellista alkanutta vuotta, Katja! ♥

      Poista
  26. Hyvää uutta vuotta! Ihania nostoja sinulla kirjavuodestasi, ja vuoden muistuttaja -kohta kolahtaa erityisesti: tosi moni on Adichieta hehkuttanut, ja minulla onkin Kotiinpalaajat lainassa ja Purppuranpunainen hibiskus odottamassa työpaikan kaapissa (miksi siellä?!?). On jo tartuttava noihin! Lempi säväytti minuakin, ja se kuuluu kirjavuoteni kohokohtiin, huokailuttaa vieläkin... Viikilää ja Säädyllistä ainesosaa jonotan noin tuhannentena, mutta hyvää kannattaa odottaa :)
    Kiitos viime vuoden kirjavinkeistä ja kauniista kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon valoa, kiitos samoin! Ja suosittelen pian lukemaan Adichieta. Minun pitäisi (!) lukea Kotiinpalaajat pian. Lempi on upea romaani, olen siitä monestakin syystä aika fiiliksissä. Toivottavasti pidät Viikilän ja Parkkisen kirjoista.

      :)

      Poista
  27. Hurjan hyviä kirjoja sinullakin takana! Kristallipalatsista tuli yksi omakin lempparini, ja vielä en ole vuosikoostettani ehtinyt tehdä, mutta aika varmasti tuo pääsee korkealle vuoden parhaiden joukossa :)

    Hyvää uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
  28. Kirjavuotesi oli todella antoisa, kiitos että sain olla mukana lukijanasi! <3

    VastaaPoista